one pot noodles

Fresh & Easy: One pot noodles

Wij zijn van de dealtjes hier thuis. En nu moet ik zeggen dat ik best een goede deal heb gesloten. Ik kook altijd en Maurits ruimte de bende op. Althans niet alles, maar hij ruimt de vaatwasser in. Ook omdat hij vindt dat ik dat niet kan en ik laat hem mooi in die waan. En omdat koken mijn hobby is. Dat zegt hij dan weer altijd als ik hem vraag ook eens te koken.

Nu wil het wel eens zo zijn dat ik de hele keuken overhoop haal. Dat gebeurt regelmatig. Een bakje voor dit, een bakje voor dat en dan heeft hij er een flinke kluif aan. Dat is bij deze one pot noodles het tegendeel. Want lieve foodies, je hebt hier maar 1 pan voor nodig. En een snijplank en een mes, maar dat is logisch. Dus dat is reuze handig, want bijna geen afwas. En het resultaat is super lekker. Al eerder maakte ik een one pot pasta en ik zat al een tijdje te broeden op een versie met noodles. Ik heb in dit geval sobanoodles gebruikt. Deze zijn gemaakt van boekweit en razendsnel klaar en nog healthy ook. Dit recept is een blijvertje.

one pot noodles

Ingrediënten voor 4 personen
300 gr soba noodles
300 gr kipfilet
1 ui
2 teentjes knoflook
1 flinke broccoli
700 ml kippenbouillon
1 tl maïzena + 1 el water
Handje cashewnoten
Flinke scheut sojasaus
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in een grote pan met wat olijfolie.

Snij de kipfilet in stukken en bak deze rondom mee.

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze.

one pot noodles

Stop de broccoli samen met de bouillon en de noodles in de pan en breng het aan de kook. Voeg een flinke scheut sojasaus toe.

Laat de noodles in ongeveer 6 minuten gaar koken.

Maak een papje van de maïzena en het water en voeg dit bij de noodles. Meng het met een garde, net zolang totdat de saus indikt.

Breng de one pot noodles naar wens op smaak met extra peper en zout en garneer het met een flinke hand cashews.

one pot noodles

Dit recept is m.u.v. de maïzena Voedselzandloper proof.

Hotspot: De NeighbourFood market
3 gezonde sapjes uit de slowjuicer
Bewaar
25 Comments
 • Barbara

  7 januari 2017 at 18:55 Beantwoorden

  Heerlijk! En supersnel klaar met de noodles in dezelfde pan. Dit recept is een blijvertje!

 • jikke

  15 februari 2016 at 16:19 Beantwoorden

  Kan ik ook gewone noodles gebruiken in plaats van soba noodles?\r\nZo ja, bereid ik dit op dezelfde wijze?

  • Annika

   16 februari 2016 at 08:59 Beantwoorden

   Ja hoor, je kunt ook gewone noodles gebruiken en dan de bereidingswijze vd verpakking aanhouden.

 • Sabine

  27 januari 2016 at 19:07 Beantwoorden

  ik heb ze net gemaakt (met mie, want ik kon de noodles niet vinden) en met kippendijfilet.. Goed gelukt! Alleen wilde de saus (soja met ketjap) niet indikken ondanks de maizena. Maar de smaak was er niet minder om!

 • Pauline

  7 september 2015 at 19:10 Beantwoorden

  Vanavond dit recept gemaakt. Hoewel de smaak goed was (wel beetje aan flauwe kant), lukte het niet goed om de noodles goed te krijgen. Wat deed ik verkeerd?\r\n\r\nIk gebruikte een wok. Met de hoeveelheid bouillon van 700 ml kwamen lang niet alle broccoli roosjes en noodles onder water. Ook moest ik de noodles breken om ze passend in de pan en onder water te krijgen. Ik heb nog ruim 200 ml bouillon extra gebruikt. De noodles bleven deels aan elkaar kleven en het maïzena papje had ik helemaal niet nodig om de saus te laten indikken. Zoals gezegd kwam ik saus te kort. \r\n\r\nIk zou een volgende keer de broccoli en de noodles in een aparte pan koken, dit was geen succes. Tips?

 • Alexandra

  24 augustus 2015 at 21:52 Beantwoorden

  Heerlijke maaltijd! Ik heb met de ui en knoflook een beetje sambal badjak meegefruit en er voor de grootste eter een eitje bij gebakken, dat past ptima bij het oosterse sfeertje!

 • Mylène

  18 maart 2015 at 18:30 Beantwoorden

  Deze keer voor de tweede keer gemaakt. De eerste keer per ongeluk noodles apart gekookt. Nu tweede keer in one pot. Nu vonden mijn gezinsleden het stinken en hebben het niet opgegeten. Ik vond het wel lekker. Maar waar zou dit aanliggen? Aan de sobanoodles of kruiden? Iemand ervaring hiermee?

 • Mandy

  9 februari 2015 at 18:56 Beantwoorden

  Zojuist gegeten, en het beviel goed! De noedels werden bij mij alleen erg plakkerig, plakten echt in stukken vast. Al deed het niet af aan de smaak. En omdat mijn vriend allergisch is voor noten, sloegen we de cashewnoten over. We misten wel iets knapperigs, heeft iemand tips voor een alternatief?

  • Sophie

   30 maart 2015 at 18:22 Beantwoorden

   Ik zou er gebakken uitjes bij doen voor een bite (niet meekoken)

 • Liesbeth

  7 november 2014 at 08:07 Beantwoorden

  Een erg lekker recept, zeg! En lekker makkelijk te maken. Ik heb nog wel een vraagje over de noodles. Hier op de website staat dat ze van boekweit zijn gemaakt, maar de soba noodles die ik bij de Ah heb gehaald bestaan volgens de verpakking uit 69% tarwe en 29% boekweit. Klopt het dat jullie die bedoelen, of heb ik nu de ‘verkeerde’ in huis gehaald? (ze waren overigens heerlijk ;))

  • Pauline

   7 november 2014 at 20:47 Beantwoorden

   Ik heb van 100% boekweit. Maar ik had het in de tekst al genoemd. Dat sommige versies alsnog tarwe bevatten.

 • L

  4 november 2014 at 21:40 Beantwoorden

  Lekker en klaar in een handomdraai! Zonder kip voor mij, maar met een lekkere omelet. Plus nog wat specerijen erbij : curry, tikka masala etc. gewoon samen de maïzena toevoegen. Spicy!

 • Kim

  2 november 2014 at 16:05 Beantwoorden

  Heb dit gisteren gemaakt, erg lekker!

 • Florence

  29 oktober 2014 at 23:40 Beantwoorden

  Hoihoi,\r\n\r\nWaar krijg je soba noodles?\r\n\r\nGroetjes

 • Kelly

  29 oktober 2014 at 12:16 Beantwoorden

  Hahahhaha zó herkenbaar! Tigon vindt ook dat hij beter is in inruimen en ik maak ook altijd een slagveld van de keuken.\r\n\r\nGoed idee dit recept, ik ga hem zeker eens maken

 • Marijke

  29 oktober 2014 at 10:31 Beantwoorden

  Ziet er goed uit! Ik krijg ook altijd het verwijt dat ik de vaatwasser niet kan inladen, dus laat ik dat met plezier aan mijn vriend over 🙂

 • Eline

  29 oktober 2014 at 09:28 Beantwoorden

  Oh lekker, dit gaat op mijn nog te koken lijstje!

 • Rian

  29 oktober 2014 at 08:42 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijker ook nog makkelijk als je met vakantie bent!

 • zonderzooi

  29 oktober 2014 at 07:48 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit! Ik ben zelf ook fan van soba noodles, deze combinatie lijkt me heerlijk met die cashewnoten er door heen.

 • MySimplySpecial

  29 oktober 2014 at 07:38 Beantwoorden

  Oh dat wil ik vanavond wel eten!

 • Malou

  29 oktober 2014 at 07:30 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik hou van eenpanmaaltijden! Curry, nasi, pasta, risotto.. En noodles! Waar kun je eigenlijk de noodles van boekweit kopen?

  • Erika

   30 oktober 2014 at 12:06 Beantwoorden

   ..ik heb ze gisteren bij Albert Heijn gekocht; ik ga dit vanavond maken…ben benieuwd 🙂

Plaats een reactie