napoli haarlem

Mijn 3 favo Italiaanse resto’s in NL

Ik ben echt dol op Italiaans eten. Ik heb vroeger een tijdje in de plaatselijke pizzeria gewerkt, maar dat was niet zo’n succes. Ik kon niet zo goed omgaan met het temperament van de baas, dus was ik na een half jaar weer vertrokken. Maar wat ik wel heel tof vond aan die tijd, was het personeelseten, na sluitingstijd bakte de baas pizza’s voor ons allemaal. En ook al at ik het 3 keer in de week, ik kon er nooit genoeg van krijgen. Toen kon ik dat nog hebben..

Nu ga ik nog steeds graag uit eten bij een Italiaan en heb ik mijn 3 favo resto’s voor je op een rijtje gezet.

Il Lago – Groningen
il lago groningen
Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en ik was dan ook vaak bij Il Lago te vinden. Vooral in de zomer is dit een prachtige plek met uitzicht over het Hoornsemeer. Als je geluk hebt, krijg je een plekje op het terras en dan heb je een fenomenale avond. Het is een grote zaak met een grote open keuken. De kaart is uitgebreid, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in Groningen altijd voor de Pizza a la Rugola ging met Parmaham en rucola. Ik moet er dus wel bij vermelden dat ik hier al een tijd niet ben geweest, maar jaren terug was het altijd een van mijn favorietjes.

Il Lago – SOJ Palmelaan 305 – Groningen

Napoli – Haarlem
napoli haarlem
Als je echt goed Italiaans wilt eten, moet je bij Napoli zijn. De inrichting is echt afgrijselijk, maar het eten is fenomenaal goed. Eigenlijk moet je hier geen pizza eten, de pizza’s zijn te gek hoor, daar niet van, maar de andere gerechten op de kaart zijn zo lekker. Ik probeer iedere keer wat anders te nemen. Ik begin wel standaard met een uitgebreide Anti Pasti met charcuterie, Vitello Tonnato, gegrilde groentes, carpaccio en caprese. Mijn favo pasta is de Pasta Parmigiano die aan tafel geflambeerd wordt in een Parmezaanse kaas, maar ook al kies ik wat anders, ik ben nog nooit teleurgesteld. De meeste ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië en dat proef je. Het service niveau is hoog, veel bereidingen zoals het trancheren van vlees, het fieren van vis en het afmaken van de anti pasti worden aan tafel gedaan. Daarentegen is het toch een low profile resto, je kan er gerust op je sneakers naar toe. Er wordt altijd afgesloten met een Limoncello van het huis. Wat mij betreft een must go als je in Haarlem bent.

Napoli – Houtplein 1  – Haarlem

Mazzo – Amsterdam
mazzo amsterdam
In tegenstelling tot de twee eerder genoemde resto’s, is Mazzo hip and happening. Aanstaande zaterdag komt er een vlog online, waarin jullie ook een stukje van Mazzo zien, dan begrijp je wel wat ik bedoel. Het is een groot restaurant op de Rozengracht in Amsterdam met een super leuke inrichting. Het is net of je echt in Italië bent. Mazzo is onderdeel van de IQ creative groep, die alleen maar leuke concepten bedenken. Ik heb het een en ander geproefd van de kaart en ik werd er blij van. Ik proefde een pasta met olijfolie en knoflook en de smaak was hemels. Helaas was de pasta net iets te lang gekookt, maar de smaak was goed. De witte pizza met largo en truffeltapenade was mijn persoonlijke favo, maar ik ben dan ook dol op pizza. De sfeer is low profile, dus als je zin hebt in een lekker Italiaans avondje, moet je naar Mazzo gaan.

Mazzo – Rozengracht 14 – Amsterdam

Als jij nog een leuke Italiaan hebt, bij jou in de buurt, laat het dan vooral weten in de comments.

Wat vind jij van dit recept?

0.0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in