Menu

Mijn 3 favo Italiaanse resto’s in NL

Ik ben echt dol op Italiaans eten. Ik heb vroeger een tijdje in de plaatselijke pizzeria gewerkt, maar dat was niet zo’n succes. Ik kon niet zo goed omgaan met het temperament van de baas, dus was ik na een half jaar weer vertrokken. Maar wat ik wel heel tof vond aan die tijd, was het personeelseten, na sluitingstijd bakte de baas pizza’s voor ons allemaal. En ook al at ik het 3 keer in de week, ik kon er nooit genoeg van krijgen. Toen kon ik dat nog hebben..

Nu ga ik nog steeds graag uit eten bij een Italiaan en heb ik mijn 3 favo resto’s voor je op een rijtje gezet.

Il Lago – Groningen
il lago groningen
Ik kom oorspronkelijk uit Groningen en ik was dan ook vaak bij Il Lago te vinden. Vooral in de zomer is dit een prachtige plek met uitzicht over het Hoornsemeer. Als je geluk hebt, krijg je een plekje op het terras en dan heb je een fenomenale avond. Het is een grote zaak met een grote open keuken. De kaart is uitgebreid, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik in Groningen altijd voor de Pizza a la Rugola ging met Parmaham en rucola. Ik moet er dus wel bij vermelden dat ik hier al een tijd niet ben geweest, maar jaren terug was het altijd een van mijn favorietjes.

Il Lago – SOJ Palmelaan 305 – Groningen

Napoli – Haarlem
napoli haarlem
Als je echt goed Italiaans wilt eten, moet je bij Napoli zijn. De inrichting is echt afgrijselijk, maar het eten is fenomenaal goed. Eigenlijk moet je hier geen pizza eten, de pizza’s zijn te gek hoor, daar niet van, maar de andere gerechten op de kaart zijn zo lekker. Ik probeer iedere keer wat anders te nemen. Ik begin wel standaard met een uitgebreide Anti Pasti met charcuterie, Vitello Tonnato, gegrilde groentes, carpaccio en caprese. Mijn favo pasta is de Pasta Parmigiano die aan tafel geflambeerd wordt in een Parmezaanse kaas, maar ook al kies ik wat anders, ik ben nog nooit teleurgesteld. De meeste ingrediënten komen rechtstreeks uit Italië en dat proef je. Het service niveau is hoog, veel bereidingen zoals het trancheren van vlees, het fieren van vis en het afmaken van de anti pasti worden aan tafel gedaan. Daarentegen is het toch een low profile resto, je kan er gerust op je sneakers naar toe. Er wordt altijd afgesloten met een Limoncello van het huis. Wat mij betreft een must go als je in Haarlem bent.

Napoli – Houtplein 1  – Haarlem

Mazzo – Amsterdam
mazzo amsterdam
In tegenstelling tot de twee eerder genoemde resto’s, is Mazzo hip and happening. Aanstaande zaterdag komt er een vlog online, waarin jullie ook een stukje van Mazzo zien, dan begrijp je wel wat ik bedoel. Het is een groot restaurant op de Rozengracht in Amsterdam met een super leuke inrichting. Het is net of je echt in Italië bent. Mazzo is onderdeel van de IQ creative groep, die alleen maar leuke concepten bedenken. Ik heb het een en ander geproefd van de kaart en ik werd er blij van. Ik proefde een pasta met olijfolie en knoflook en de smaak was hemels. Helaas was de pasta net iets te lang gekookt, maar de smaak was goed. De witte pizza met largo en truffeltapenade was mijn persoonlijke favo, maar ik ben dan ook dol op pizza. De sfeer is low profile, dus als je zin hebt in een lekker Italiaans avondje, moet je naar Mazzo gaan.

Mazzo – Rozengracht 14 – Amsterdam

Als jij nog een leuke Italiaan hebt, bij jou in de buurt, laat het dan vooral weten in de comments.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

32 reacties

 • Joor
  18 oktober 2014 om 17:09

  Victor Russo in Leiden :-) Aan het roer staat een echte oste uit Italië (Victor Russo) die nog regelmatig terug naar Italië gaat om inspiratie op te doen. Hij laat ook zoveel mogelijk producten rechtstreeks overkomen uit Italië. Verder een echt Italiaanse Osteria, inclusief tl-verlichting, maar met goddelijk en authentiek Italiaans eten. Een aanrader!

 • Natasja
  17 oktober 2014 om 19:59

  Da Angelo in Vlaardingen is ook echt een aanrader!

 • B.
  17 oktober 2014 om 16:04

  Bocconi in Leiden is het beste. Drie Italiaanse vrouwen runnen dit mini restaurant. Voor pizza moet je er niet wezen maar wel voor biologische, zelfgemaakt "di mama" pasta's. Ravioli's zijn geweldig en dat voor een prijs van max €10.

 • Sylvia BV
  10 oktober 2014 om 19:48

  Messina in Rotterdam (Boompjes) is ook zeker een aanrader. Italiaans zoals het hoort!

 • Petra
  10 oktober 2014 om 18:14

  Wanneer je ooit in Rotterdam bent is Lux een aanrader!

 • Lotte
  9 oktober 2014 om 17:06

  Gister heerlijk verjaardag gevierd bij Merano in Nijmegen (bestaat al 75 jaar!) en we hebben ook wel eens erg goed Italiaans gegeten bij La Cantina di David in grachtenpand Utrecht :)

 • Marjolein
  9 oktober 2014 om 11:10

  Secret pizzeria!!! Een paar keer per jaar zetten ze in de omgeving van Apeldoorn een pizzeria neer voor 2 dagen. Ze hebben daar echt de lekkerste pizza's!

 • Tewa
  8 oktober 2014 om 17:15

  Mazzo verbaast mij ook op jouw lijstje?! Van alle excellente Italiaanse restaurants vind ik die er niet echt bijhoren. Tuurlijk, het is hot, hip en happening, maar geweldig Italiaans is het zeker niet. Ieder zn ding natuurlijk. Ik hou erg van yamyam in Amsterdam, is een echte aanrader hoor, vooral de pizza's! Groetjes Tewa

 • Anita
  6 oktober 2014 om 22:32

  La forca met stip op een!
  Ze hebben geen pizza hoor maar goddelijke risotto met truffel en soms carpaccio van truffel .wij eten er regelmatig ❤️Heerlijk maar wil ik pasta dan gaan we naar Castricum heerlijk uit de parmazaan... OMG ik wil nu wel n portie

 • Eline
  6 oktober 2014 om 22:06

  O'Pazzo in Rotterdam is ook echt een aanrader! Heerlijk eten!! in het restaurant hebben ze een pizza-deel en een deel waar je chiquer kan eten :)

 • José - ENJOY! The Good Life
  6 oktober 2014 om 21:39

  Napoli ga ik zeker eens bezoeken. Al veel over gehoord. Ik ga zelf graag naar La Trattoria in Castricum. Authentiek Italiaans restaurantje, geen poespas maar altijd druk en gezellig, goed eten en ook die heerlijke Pasta Parmigiano. Als je eens in de buurt bent kan ik het je aanbevelen!

 • G.
  6 oktober 2014 om 20:23

  Cantina Italia in Den Dolder (Zeist) is een echte aanrader. Is een Italiaan zonder pizza's, van de familie Fagel. Heerlijk eten voor een zeer schappelijke prijs!

 • Susanne
  6 oktober 2014 om 19:58

  La Cantina de David in Utrecht is ook een aanrader. Ik heb daar echt héérlijke pasta's gegeten!

 • Pauline
  6 oktober 2014 om 19:20

  Staat op mijn lijstje ;)

 • Pauline
  6 oktober 2014 om 19:20

  Is wel lastig bij een Italiaan. Je kunt de menukaart online zien. Wellicht zit er wat voor je bij.

 • Pauline
  6 oktober 2014 om 19:18

  Oh echt wat jammer zeg!

 • Pauline
  6 oktober 2014 om 19:18

  Ah de Gouden Karper ;) Mijn vriend komt uit Winsum.

 • Pauline
  6 oktober 2014 om 19:15

  Jaa die heeft Napoli ook, dat is een Parmezaan ;)

 • Maaike
  6 oktober 2014 om 18:04

  Ik ben echt fan van intenzo in hengelo. Daar hebben ze ook heerlijk italiaans eten. Bijvoorbeeld pasta die in een grote kaas wordt bereidt, geweldig om te zien!

 • Marieke
  6 oktober 2014 om 15:02

  In Winsum (iets noordelijker dan Groningen) had je La Carpa d'Oro, met een pizzabakker uit Sicilië. Man wat een pizza's! Helaas zijn ze nu gesloten :( Heb nog nooit meer ergens zulke heerlijke pizza's gehad.

 • Caroline
  6 oktober 2014 om 14:34

  p.s: Il Delicato in Alphen aan den Rijn heeft wel een ontzettend goede/vriendelijke bediening en het eten is ook heerlijk! Er staat geen pizza op de kaart, maar wel allerlei gevulde pasta's met bijzondere smaken.

 • Caroline
  6 oktober 2014 om 14:33

  Hoi!

  Ik heb helaas ook slechte ervaringen met Mazzo. De bediening was al niet optimaal, maar die is nog meer achteruit gegaan. De koks moesten naar de obers roepen of ze het eten op kwamen halen. We zaten sowieso ontzettend lang te wachten totdat we een keer mochten bestellen helaas. :( Het eten is over het algemeen goed, maar niet uitzonderlijk.

  Groeten, Caroline

 • Eline
  6 oktober 2014 om 12:20

  Ik wil ook graag nog eens naar mazzo!

 • Elisa
  6 oktober 2014 om 12:20

  En ik ben blij met een hotspot in het noorden van het land! Ben vaak in Groningen te vinden :-)

 • Marlissa
  6 oktober 2014 om 10:49

  Mazzo staat nog op mijn lijstje om eens heen te gaan. Klinken alle drie erg leuk:)

 • MySimplySpecial
  6 oktober 2014 om 10:00

  Mazzo ziet er leuk uit!

 • Angela | Great Body & Skin
  6 oktober 2014 om 09:39

  Hi Pauline, Groningen is een beetje uit de route voor mij, Amsterdam daarentegen ... ik ben nogal sfeergevoelig en Mazzo ziet er gezellig, hip en happening uit. Weet jij hoe het zit met gluten-vrije opties toevallig?

 • Malou
  6 oktober 2014 om 08:32

  Ja Napoli staat nog hoog op het lijstje! Heb je al eens bij La Forca gegeten in Haarlem? Ik ben er gisteren nog geweest en het is ook echt de moeite waar én Italiaans!

 • wendy
  6 oktober 2014 om 08:19

  Mijn favo pizzaria in mijn eigen stad amersfoort is pompei. Niet enorm groot maar lekker knus met klein terras maar echt alles van de kaart is geweldig lekker!! Aardige bediening en lekker vlot.

 • Kelly caresse
  6 oktober 2014 om 08:13

  Wat leuk om jouw favoriete italiaanse resto's in een lijstje te zien! Zelf ben ik dol op stephano's in den bosch :)

 • sarah
  6 oktober 2014 om 07:57

  La Forca, Haarlem. Geweldig! Ik kan dromen van hun spinazie. Fantastische eenvoudige gerechten en personeel altijd vriendelijk en accuraat.

 • Sanne
  6 oktober 2014 om 07:25

  Wat grappig dat je Mazzo noemt. Ik was daar vorige maand en had er hoge verwachtingen van maar ging zwaar teleurgesteld weer naar huis.
  Het eten was prima maar de bediening vond ik erg slecht (wij werden continu vergeten en als we dan eindelijk nieuwe drankjes konden bestellen werden die niet altijd gebracht). En wij kregen een karaf water waarbij de onderkant van de karaf (aan de binnenkant) helemaal onder de schimmel zat. Je zult mij er dan ook niet meer zien. Dan vind ik Renato's in Amsterdam echt veeeeel beter.

Reactie plaatsen