fbpx
Menu

Komkommers inmaken 3x

Ik ben een beetje in de war… Ik heb getwijfeld of ik dit bericht nog moest posten. Komkommers inmaken doe je namelijk aan het einde van de zomer en niet midden in de herfst. Maar door die belachelijk lange nazomer, zijn er nog steeds komkommers te vinden in de tuin. Dat weet ik, want dat hebben jullie mij verteld op twitter.

En hoewel ik bij de herfst denk aan pompoenen, stoofpotten en hartverwarmende soepen, ben ik er nog niet aan toe. Ik ben een beetje in verwarring. Tig keer liep ik buiten met een veel te warm vest of met een te grote sjaal. Om daarna snel alles uit te trekken en op een terrasje neer te ploffen. Met een salade of een lekker gerechtje met courgette en tomaten.. begeleid door spa rood met citroen en ijs (ja ik ben wild). En nu dan eindelijk de herfst ingetreden is, kom ik met een recept voor ingemaakte komkommer. Ah well, anders bewaar je hem toch gewoon voor volgend jaar…

Ingrediënten voor 3 potten
2 – 3  komkommers
750 ml azijn
250 ml water
2 el suiker
0,5 rode peper
Paar takjes dille

Zo maak je het
Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.

Was de komkommers en snij ze in dunne plakjes. Verdeel ze over 3 schone gesteriliseerde potten.

komkommers inmaken
Was de rode peper en snij deze in ringen en stop ze in één van de 3 potten.

Stop de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.

Verdeel de vloeistof over de 3 potten. Draai het deksel erop en zet ze op de kop.

Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

komkommers inmaken

En wat ga jij doen vandaag? Komkommers inmaken of pompoensoep eten?

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

23 reacties

  • Sandra Broekhuizen
    7 oktober 2018 om 14:05

    Ik heb 2 potjes gemaakt met wijnazijn. 1 gelukt. Andere is gaan gisten. Wat heb ik fout gedaan of kan het niet met wijnazijn

    Beantwoorden
  • Rachel
    24 april 2016 om 16:16

    Ik had vorig jaar komkommers ingemaakt en nu ik ze wilde eten waren ze heel slap (zeg maar gerust snot) geworden. Iemand een tip?

    Beantwoorden
  • JelleS
    28 juli 2016 om 12:57

    Bij mij zijn ze altijd stevig. Niet zo knapperig als augurken natuurlijk. Ik gebruik m'n eigen uitgegroeide minikomkommers, ras Marketmore, biologisch geteeld in de volle grond, dus met direct zonlicht. Daar worden ze stevig en lekker van.

    Beantwoorden
  • Sjouktje
    11 augustus 2015 om 21:36

    Hoi, dank voor het recept. Vraagje moet je het azijn net als bij sap maken tot aan de rand van het glas aanvullen of mag dat minder zijn?

    Beantwoorden
  • Marian
    16 oktober 2014 om 08:47

    Ziet er goed uit, die komkommers. Ik heb spontaan een (bolvormige) courgette in de tuin, kan ik die ook zo inmaken of heb je een ander lekker recept.

    Beantwoorden
  • Sherlocks
    14 oktober 2014 om 21:25

    Rijstazijn gebruiken i.p.v. gewone azijn geeft een Japans sfeertje aan de komkommer.

    Beantwoorden
  • Jeannet
    14 oktober 2014 om 18:55

    Pauline, je sajoer boontjes waren verrukkelijk!
    En wil je nog even vertellen waar je die leuke inmaakpotten hebt gekocht?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 19:43

    Wat leuk! Deze zijn van http://www.superfoodkitchen.nl/ball-mason-jar-shop.html

    Beantwoorden
  • m(i)e
    14 oktober 2014 om 16:48

    zelf ingemaakte augurken eten ;)

    Beantwoorden
  • Eline
    14 oktober 2014 om 15:24

    Doe mij de pompoensoep maar!

    Beantwoorden
  • Hester
    14 oktober 2014 om 12:56

    Waarbij eet je de komkommers zoal?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 19:44

    Vooral bij Aziatische recepten vind ik het lekker

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    14 oktober 2014 om 11:47

    Oh lekker! Ik ga ook gewoon voor beide opties!

    Beantwoorden
  • yvonne
    14 oktober 2014 om 11:28

    Ik heb ze ook ingemaakte met inmaakazijn en inmaakkruiden ze toen op wekstand in de oven 60 minuten en staan nu in een donkere kast.... moet toch niet in de koelkast en is toch een jaar te bewaren op deze manier. .. ben nu aan het twijfelen

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 19:45

    Kan allebei, maar ik bewaar de potjes gewoon in de koelkast, want ik heb geen donkere kast :)

    Beantwoorden
  • Ivana
    14 oktober 2014 om 11:27

    Ohh heerlijk ga ik echt ff maken dit... Maar waar komen jou leuke potten vandaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 19:45

    Hiervandaan http://www.superfoodkitchen.nl/ball-mason-jar-shop.html

    Beantwoorden
  • Susanne
    14 oktober 2014 om 10:44

    Ik ga gewoon voor allebei! Het beste van de zomer en het beste van de herfst :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 11:14

    Groot gelijk :)

    Beantwoorden
  • Mirne
    14 oktober 2014 om 09:50

    Geen komkommers in mijn tuin, maar ik eet ze toch nog wel graag. Maar ze vaak in het zoetzuur, maar dat gaat dezelfde avond nog op. :D

    Beantwoorden
  • Ilse
    14 oktober 2014 om 09:45

    Komkommers inmaken! Ik ben nog helemaal niet toe aan de herfst en aangezien het zondag weer 22 graden wordt (zegt men), houd ik het nog even bij komkommers inmaken :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 oktober 2014 om 11:15

    Wat zeg jij nou? Echt waar? Dan kan ik wel weer een ijsrecept online gooien haha

    Beantwoorden
  • Malou
    14 oktober 2014 om 07:19

    Pompoensoep! En dit recept bewaren we gewoon voor volgend jaar. Want ik ben wel al helemaal in de herfstsferen!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen