Komkommers inmaken 3x

Komkommers inmaken 3x

Ik ben een beetje in de war… Ik heb getwijfeld of ik dit bericht nog moest posten. Komkommers inmaken doe je namelijk aan het einde van de zomer en niet midden in de herfst. Maar door die belachelijk lange nazomer, zijn er nog steeds komkommers te vinden in de tuin. Dat weet ik, want dat hebben jullie mij verteld op twitter.

En hoewel ik bij de herfst denk aan pompoenen, stoofpotten en hartverwarmende soepen, ben ik er nog niet aan toe. Ik ben een beetje in verwarring. Tig keer liep ik buiten met een veel te warm vest of met een te grote sjaal. Om daarna snel alles uit te trekken en op een terrasje neer te ploffen. Met een salade of een lekker gerechtje met courgette en tomaten.. begeleid door spa rood met citroen en ijs (ja ik ben wild). En nu dan eindelijk de herfst ingetreden is, kom ik met een recept voor ingemaakte komkommer. Ah well, anders bewaar je hem toch gewoon voor volgend jaar…

Ingrediënten voor 3 potten
2 – 3  komkommers
750 ml azijn
250 ml water
2 el suiker
0,5 rode peper
Paar takjes dille

Zo maak je het
Breng de azijn met het water en de suiker aan de kook.

Was de komkommers en snij ze in dunne plakjes. Verdeel ze over 3 schone gesteriliseerde potten.

komkommers inmaken
Was de rode peper en snij deze in ringen en stop ze in één van de 3 potten.

Stop de takjes dille in een andere pot. De derde pot laat je naturel.

Verdeel de vloeistof over de 3 potten. Draai het deksel erop en zet ze op de kop.

Laat de ingemaakte komkommer iets afkoelen en zet het dan in de koelkast.

Je kunt de ingemaakte komkommer wel een aantal weken bewaren in de koelkast, mits je schone potten hebt gebruikt.

komkommers inmaken

En wat ga jij doen vandaag? Komkommers inmaken of pompoensoep eten?

14 oktober 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in