Menu

Kidsproof: Gezonde muffins met kokos

Tussendoortjes, het blijft een ding. Ik kan mij niet herinneren dat ik vroeger vaak slechte en ongezonde dingen kreeg. Doordeweeks sowieso niet en in het weekend haalde mijn moeder meestal iets bij de bakker. Ik was toen al dol op lekkers, dus speelde ik vaak bij een vriendinnetje waar ze standaard roze koeken in huis hadden. Thuis moest ik het doen met een volkoren biscuitje, dus ik was slim. Nu snap ik dat heel goed, ik zou mijn kind ook zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes geven.

Deze gezonde muffins zijn het perfecte tussendoortje. Niet alleen kidsproof maar ook voor volwassenen erg lekker. Ik heb er nu diepvries framboosjes en kokos ingestopt. Maar je kunt ze ook met appels en peren maken, of banaan of rozijntjes. De basis is van havermout. Dus ze zijn ook handig bij het ontbijt. Mocht het een keer allemaal niet zo smooth gaan ’s ochtends, dan kun je ze altijd nog een gezonde muffin in de hand drukken.

gezonde muffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
125 ml (amandel)melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol frambozen (uit de vriezer)
40 gr kokos (geraspt)
Flinke kneep honing
30 ml zonnebloemolie
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de amandelmelk tot een glad beslag.

Voeg de honing toe en spatel de kokos en de zonnebloemolie erdoorheen.

Meng tenslotte de frambozen door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

gezonde muffins

Nog wat tips
Je kunt de muffins ongeveer 3 dagen bewaren in de trommel.
Invriezen gaat ook.
Je kunt de honing ook weglaten.

Dit recept is m.u.v. de honing Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

55 reacties

  • Lex
    29 augustus 2017 om 09:09

    Klinkt als een goede traktatie op school! Kan het ook in een grotere bakvorm? Dan snij ik er blokjes van. Suggestie voor tijd/temp in een 24 cm ronde vorm?

  • Anja Wever
    6 januari 2017 om 19:40

    Hallo Als je dit beslagje verdeelt over 10 vormpjes hoeveel kcal bevat dan 1 stuk?

  • Pauline
    29 augustus 2016 om 14:52

    Zeker en extra lekker met eigen honing natuurlijk.

  • Flore Vanoverberghe
    26 augustus 2016 om 21:06

    Kan dit ook met verse frambozen of bessen? Ze zien er heerlijk uit. Probeer ik ook zeker eens uit! Heb m'n eigen honing (ben imker)

  • Vera
    28 juni 2016 om 15:48

    Ik heb ze met zwarte bessen en rozijnen gemaakt. En geen kokos en honing maar stevia. Ze zijn verrukkelijk!

  • Willeke Kagchelland
    16 februari 2016 om 16:37

    Net gemaakt , heerlijk zeg was alleen de honing vergeten maar zo zijn ze ook lekker
    Ik hoop dat mijn zoontje het lekker vind
    Bedankt voor het recept
    Gr willeke

  • Ilka
    7 februari 2016 om 21:49

    Gisteren de muffins gebakken. Heel lekker, voor herhaling vatbaar!
    Ik gebruikte wel kokosolie ipv zonnebloemolie.

  • Poorvi
    20 augustus 2015 om 14:19

    Hoi,
    Mijn muffins zijn na het bakken ingezakt en zien er niet zo vol en mooi uit als op uw plaatje. Ik denk dat mijn beslag misschien niet dik genoeg was. Kan dit het probleem zijn?
    Groet.

  • Judith
    8 augustus 2015 om 12:13

    Extra luchtig beslag:
    In plaats van de eieren in zijn geheel toe te voegen, kun je ook de dooiers aan de ingrediënten toevoegen en de eiwitten apart stijf kloppen.
    Doe het beslag in een mengkom, voeg de opgeklopte eiwitten toe en spatel ze erdoor.
    (Frambozen kunnen ook door blauwe bessen vervangen worden.)

  • Maxime
    1 juni 2015 om 15:19

    Wat een uitvinding die gezonde bakrecepten ! Deze muffins zijn ook echt heerlijk.

  • Pauline
    17 april 2015 om 22:08

    Ja een andere neutrale olie kan ook!

  • Noortje
    16 april 2015 om 08:51

    Hee Pauline! Ik heb helaas geen zonnebloemolie of kokosolie, is olijfolie of gesmolten boter ook een optie?

  • Nirvana
    1 april 2015 om 12:06

    Welke oven moet je gebruiken een elektrische, hete lucht of een andere????
    Ik heb namelijk een magnetron en oven in 1 en heb verschillende mogelijkheden voor de oven.

  • Ramona
    15 maart 2015 om 20:25

    Hoi Anouk,

    Wat ik zelf heb geleerd is dat vooral geduld een schone zaak is!

    Je kunt het verglijken met het snijden van vers gebakken brood...wil je het brood niet kapot snijden zul je moeten wachten totdat het zo goed als helemaal is afgekoeld...

    Zo ook met de muffins. Voordat je het papiertje eraf gaat trekken zul je moeten wachten totdat de muffin genoeg is afgekoeld. Je zult dan zien dat je muffin intact blijft (uitzonderingen daargelaten ;-)

    succes!

  • Lysette Putter
    26 februari 2015 om 19:19

    Lijkt me heerlijk! Alleen is hier niet iedereen fan van banaan. Las appelmoes als vervanger (maak ik altijd zelf), maar hoeveel dan? En kun je het eventueel nog door iets anders vervangen?

    Groetjes,
    Lysette

  • Andrea
    19 februari 2015 om 20:32

    Oke, fijn. Dank je ;-)
    Fijne avond!

  • Pauline
    19 februari 2015 om 19:51

    Kan gewoon bevroren hoor! Ze ontdooien vanzelf :)

  • Andrea
    19 februari 2015 om 18:42

    Ha Pauline,

    Misschien is dit een vreemde vraag, maar doe je de diepvries frambozen nog bevroren in het beslag? of heb je ze eerst laten ontdooien voordat je ze in het beslag doet?

    Dank je wel :)
    Ik heb even zoete zin en dit ziet er lekker én gezond uit ;-)
    Groetjes!

  • Pauline
    15 februari 2015 om 17:04

    Ik denk dat je de oven de volgende keer iets hoger moet zetten. En sorry maar ik krijg elke dag meer dan 50 vragen dus ik zie wel eens iets over het hoofd ;)

  • anouk
    14 februari 2015 om 09:30

    He wat vervelend dat ik geen reactie krijg op mijn vraag!

  • Pauline
    13 februari 2015 om 17:37

    Yes, dat gaat prima!

  • Alissa
    12 februari 2015 om 21:18

    Hi Pauline,

    Zou je de zonnebloemolie ook kunnen vervangen door kokosolie?
    Dankjewel!

  • wilma
    10 februari 2015 om 11:24

    Je kan ze ook prima per stuk, goed verpakking invriezen.
    40 sec. In de magnetron op vol vermogen en je eet een heerlijke muffin.

  • anouk
    7 februari 2015 om 08:49

    Ik heb ze in van die cupcakes papiertjes gedaan en daarna in een muffinvorm. 35 minuten in de oven en daarna even in midden geprikt.
    So far so good.

    Nu probeer ik de cupcake papiertjes los te halen en is de zijkant helemaal niet echt gaar.
    Iemand een tip?

  • Pauline
    2 februari 2015 om 12:27

    Nee joh, helemaal niet dom. Ik gebruik gedroogde kokossnippers uit een zakje.

  • allanieew
    2 februari 2015 om 10:29

    Misschien een domme vraag maar gebruik je hiervoor verse of gedroogde kokos

  • Anouk
    31 januari 2015 om 16:49

    Ik heb ze in van die cupcakes papiertjes gedaan en daarna in een muffinvorm. 35 minuten in de oven en daarna even in midden geprikt.
    So far so good.

    Nu probeer ik de cupcake papiertjes los te halen en is de zijkant helemaal niet echt gaar.
    Iemand een tip?

  • Ischa
    5 november 2014 om 21:07

    Dank je!

  • avalon
    3 november 2014 om 18:51

    Staat in de oven! Ben erg benieuwd!:)

  • Greetje
    30 oktober 2014 om 20:35

    Mijn zoon vindt bananen zo'n beetje het smerigste wat er bestaat. Ik heb de banaan vervangen door 100gr suikervrije appelmoes. Dit ging prima

  • Xiu
    25 oktober 2014 om 20:11

    Gelden de graden ook voor een gasoven?

  • Hilde
    24 oktober 2014 om 19:53

    Echt heerlijk! Ik heb zelf de honing vervangen voor agavesiroop en er wat stukjes 85% chocolade aan toegevoegd. Een handje frambozen werden er twee :-) Blij verrast met het resultaat, ga ze zeker vaker maken, ook andere varianten.
    Waarmee zou de banaan eventueel vervangen kunnen worden (die heb ik niet altijd in huis namelijk)?

  • Robin
    22 oktober 2014 om 20:23

    Ik heb ze nu in de oven staan! Alleen zag ik dat ik het zout vergeten was, maar ik zie hem in de beschrijving ook niet staan. Of ik kijk er enorm over heen.

    Ik ben benieuwd zometeen!

    Groetjes Robin

  • Yvette
    22 oktober 2014 om 16:14

    Staat op mijn to-do, leuk! Denk dat ik je ze vrijdag met m'n dochter ga maken...

  • Montserrat
    20 oktober 2014 om 21:28

    Ik heb ze zojuist gemaakt en ze zijn heerlijk! Omdat ik zeer weinig bak had ik helaas geen muffin vorm dus ik heb een brownie vorm gebruikt en het deeg 20 minuten langer in de oven gelaten.

    Morgen haal ik een muffin vorm en dan kan ik ze woensdag - als ik er vanaf kan blijven... - de collega laten proeven die mij op jouw blog wees :-)

  • Ischa
    20 oktober 2014 om 19:38

    Kan ik de banaan weglaten?

  • Elisa
    20 oktober 2014 om 15:01

    Je kan baking soda (zuiveringszout) gebruiken, maar als je dit weglaat zullen je muffins niet rijzen. Dus het is vrij essentieel :-)

  • Pauline
    19 oktober 2014 om 22:44

    Dat klopt idd. Zonnebloemolie is ook Voedselzandloper proof.

  • Pauline
    19 oktober 2014 om 22:41

    Hetelucht. Electrische is 10% hoger.

  • Pauline
    19 oktober 2014 om 22:39

    Kokosolie of een neutrale olijfolie.

  • Brigitta
    19 oktober 2014 om 22:14

    Kan ik de bakpoeder vervangen?

  • Cécile
    19 oktober 2014 om 17:11

    Ze staan nu in de oven! Ik ben benieuwd :) ook lekker als snel ontbijtje!

  • Simone
    19 oktober 2014 om 15:42

    Je kunt ze gemakkelijk maken zonder de olie en honing.
    Ik maak ze zelf zonder kokos omdat ik dit niet lekker vind.
    Wat ik wel toevoeg zijn walnoten ( of gemengde noten) en moerbeien, gojibessen, cranberry's me lijnzaad.
    Erg lekker en gezond :-)

  • zonderzooi
    19 oktober 2014 om 15:21

    Lekker recept en ook erg gezond! Leuk bedacht Pauline ;)

  • Esmée
    19 oktober 2014 om 15:07

    Lekker lekker! Ik ben altijd wel op zoek naar lekkere tussendoortjes, en mooi meegenomen als ze gezond zijn! X

  • Femke
    19 oktober 2014 om 14:12

    Wat zijn alternatieven voor de zonnebloemolie?

  • Ouafa El Hachmioui
    19 oktober 2014 om 13:55

    Kan je de banaan ook in iets anders vervangen?

  • MySimplySpecial
    19 oktober 2014 om 11:46

    Lekker! Ik ben gek op kokos!

  • Eline
    19 oktober 2014 om 11:18

    Lekker! Ik heb onlangs ook zoiets gemaakt en ze waren een groot succes!

  • Anita
    19 oktober 2014 om 11:04

    Gelden de graden voor een hete luchtoven? Of voor een elektrische oven?

  • Susanne
    19 oktober 2014 om 09:38

    Ik heb wel geen kinderen, maar ook voor mij zien deze er goed uit haha!

  • Maaike
    19 oktober 2014 om 09:31

    Zulke praktische recepten dit, heerlijk om hier mee te varieëren.

  • Cathelijne
    19 oktober 2014 om 08:33

    Mhm! Heerlijk! Zijn ze ook Voedselzanloper proof als ik de honing weglaat en de zonnebloemolie vervang door kokosolie? Waar komen de leuke cupcake vormpjes vandaan? Fijne zondag!

  • Kelly caresse
    19 oktober 2014 om 08:05

    Mmm heerlijk! Ik ben dol op dit soort gezonde kidsrecepten, voor mijn dochtertje als ze iets groter is maar ook zeker voor mij zelf, lekker!

  • Emily van Kampen
    19 oktober 2014 om 07:37

    Die zijn inderdaad niet alleen kidsproof, maar zeker ook erg lekker voor volwassenen lijkt me! Ik zou ze maken voor bij een uitgebreid ontbijt of een brunch. Hartstikke leuk!

Reactie plaatsen