fbpx
Menu

Kidsproof: Gezonde muffins met kokos

Tussendoortjes, het blijft een ding. Ik kan mij niet herinneren dat ik vroeger vaak slechte en ongezonde dingen kreeg. Doordeweeks sowieso niet en in het weekend haalde mijn moeder meestal iets bij de bakker. Ik was toen al dol op lekkers, dus speelde ik vaak bij een vriendinnetje waar ze standaard roze koeken in huis hadden. Thuis moest ik het doen met een volkoren biscuitje, dus ik was slim. Nu snap ik dat heel goed, ik zou mijn kind ook zoveel mogelijk gezonde tussendoortjes geven.

Deze gezonde muffins zijn het perfecte tussendoortje. Niet alleen kidsproof maar ook voor volwassenen erg lekker. Ik heb er nu diepvries framboosjes en kokos ingestopt. Maar je kunt ze ook met appels en peren maken, of banaan of rozijntjes. De basis is van havermout. Dus ze zijn ook handig bij het ontbijt. Mocht het een keer allemaal niet zo smooth gaan ’s ochtends, dan kun je ze altijd nog een gezonde muffin in de hand drukken.

gezonde muffins

Ingrediënten voor 10 st.
1 banaan
2 eieren
125 ml (amandel)melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol frambozen (uit de vriezer)
40 gr kokos (geraspt)
Flinke kneep honing
30 ml zonnebloemolie
Snuf zout

Materialen
Muffinvorm
Cupcake papiertjes

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 170 graden.

Mix de havermout met de banaan, het bakpoeder en de eieren en de amandelmelk tot een glad beslag.

Voeg de honing toe en spatel de kokos en de zonnebloemolie erdoorheen.

Meng tenslotte de frambozen door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffin vormpjes.

Bak de muffins in ongeveer 30 – 35 minuten goudbruin en gaar.

De muffin is gaar als een sateprikker er schoon en droog uitkomt.

gezonde muffins

Nog wat tips
Je kunt de muffins ongeveer 3 dagen bewaren in de trommel.
Invriezen gaat ook.
Je kunt de honing ook weglaten.

Dit recept is m.u.v. de honing Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

55 reacties

  • Lex
    29 augustus 2017 om 09:09

    Klinkt als een goede traktatie op school! Kan het ook in een grotere bakvorm? Dan snij ik er blokjes van. Suggestie voor tijd/temp in een 24 cm ronde vorm?

    Beantwoorden
  • Anja Wever
    6 januari 2017 om 19:40

    Hallo Als je dit beslagje verdeelt over 10 vormpjes hoeveel kcal bevat dan 1 stuk?

    Beantwoorden
  • Flore Vanoverberghe
    26 augustus 2016 om 21:06

    Kan dit ook met verse frambozen of bessen? Ze zien er heerlijk uit. Probeer ik ook zeker eens uit! Heb m'n eigen honing (ben imker)

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 augustus 2016 om 14:52

    Zeker en extra lekker met eigen honing natuurlijk.

    Beantwoorden
  • Vera
    28 juni 2016 om 15:48

    Ik heb ze met zwarte bessen en rozijnen gemaakt. En geen kokos en honing maar stevia. Ze zijn verrukkelijk!

    Beantwoorden
  • Willeke Kagchelland
    16 februari 2016 om 16:37

    Net gemaakt , heerlijk zeg was alleen de honing vergeten maar zo zijn ze ook lekker
    Ik hoop dat mijn zoontje het lekker vind
    Bedankt voor het recept
    Gr willeke

    Beantwoorden
  • Ilka
    7 februari 2016 om 21:49

    Gisteren de muffins gebakken. Heel lekker, voor herhaling vatbaar!
    Ik gebruikte wel kokosolie ipv zonnebloemolie.

    Beantwoorden
  • Poorvi
    20 augustus 2015 om 14:19

    Hoi,
    Mijn muffins zijn na het bakken ingezakt en zien er niet zo vol en mooi uit als op uw plaatje. Ik denk dat mijn beslag misschien niet dik genoeg was. Kan dit het probleem zijn?
    Groet.

    Beantwoorden
  • Judith
    8 augustus 2015 om 12:13

    Extra luchtig beslag:
    In plaats van de eieren in zijn geheel toe te voegen, kun je ook de dooiers aan de ingrediënten toevoegen en de eiwitten apart stijf kloppen.
    Doe het beslag in een mengkom, voeg de opgeklopte eiwitten toe en spatel ze erdoor.
    (Frambozen kunnen ook door blauwe bessen vervangen worden.)

    Beantwoorden
  • Maxime
    1 juni 2015 om 15:19

    Wat een uitvinding die gezonde bakrecepten ! Deze muffins zijn ook echt heerlijk.

    Beantwoorden
  • Noortje
    16 april 2015 om 08:51

    Hee Pauline! Ik heb helaas geen zonnebloemolie of kokosolie, is olijfolie of gesmolten boter ook een optie?

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 april 2015 om 22:08

    Ja een andere neutrale olie kan ook!

    Beantwoorden
  • Nirvana
    1 april 2015 om 12:06

    Welke oven moet je gebruiken een elektrische, hete lucht of een andere????
    Ik heb namelijk een magnetron en oven in 1 en heb verschillende mogelijkheden voor de oven.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen