Menu

Hartige Havermout muffins

Na de zoete havermout muffins met blauwe bessen, kon een hartige versie eigenlijk niet ontbreken. Tijdens het ontbijt heb ik vaak wel zin in iets zoets, maar tijdens de lunch wil ik liever iets hartigs. Deze hartige havermout muffins heb ik gevuld met kaas en pesto, mijn favo combi. En ze zijn goed gelukt, of beter gezegd poging 2 is gelukt. De eerste is mislukt, maar daar hebben we het niet meer over. Je kunt er instoppen wat je zelf lekker vindt. Voeg bijvoorbeeld Parmaham of wat zongedroogde tomaatjes toe voor nog meer smaak.

Handig om mee te nemen voor onderweg, maar ook lekker bij een kom soep. Zelf vind ik ze lauwwarm het lekkerste, maar koud is ook goed te doen. Wil je een andere meel- of bloemsoort gebruiken, probeer het dan gewoon even uit en laat vooral in de comments weten of het gelukt is. Iedere meelsoort is anders van structuur. Ik heb nu gekozen voor havermout, omdat ik dat toevallig nog had liggen. Maar met spelt, boekweit etc. gaat het vast ook heel goed.

hartige havermout muffins

Ingrediënten voor 6 st.
100 gr havermout
2 eieren
100 ml (plantaardige) melk
60 gr belegen kaas
6 tl pesto
2 tl bakpoeder
Snuf zout
Scheutje neutrale olie (zonnebloem-, olijf-, kokosolie)

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht).

Maal de havermout tot meel in een keukenmachine. (Je kunt natuurlijk ook gewoon havermeel gebruiken.)

Voeg de eieren en de melk toe en klop er een glad beslag van.

Voeg het bakpoeder toe en de geraspte kaas.

Voeg een scheutje neutrale olie toe en breng het beslag op smaak met een snuf zout.

hartige havermout muffins

Verdeel het beslag over 6 muffin-papiertjes. Verdeel een tl pesto over iedere muffin.

Bak de hartige havermout muffins in ongeveer 30 minuten af.

Dek ze tussentijds af met aluminium folie als de bovenkant te bruin wordt.

havermout muffins

Je kunt de havermout muffins luchtdicht ongeveer 3 dagen bewaren. En je kunt ze ook goed invriezen. 

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

39 reacties

 • Conny Bruinsma
  31 december 2017 om 14:24

  hallo allemaal, ik heb de muffins gemaakt met speltmeel en brie, olijven en zongedr.tomaatjes! superlekker

 • Els
  13 februari 2017 om 12:36

  Deze stonden al lang op mijn "to make" lijstje en van't weekend eindelijk eens werk van gemaakt. Best lekker, al denk ik dat ik volgende keer er idd wat zongedroogde tomaatjes tussendraai, en eens feta ga gebruiken ipv belegen kaas. Maar deze versie viel ook bij vriendlief al in de smaak (en die is meestal niet gemakkelijk te overtuigen van nieuwe dingen in de keuken ;-) )

 • Rosemarie
  20 november 2015 om 08:35

  Net gemaakt en vind ze een beetje naar zeep smaken. Heb er echt 2 tl bakpoeder ingedaan. Waar kan dit aan liggen?

 • Lynnette
  2 juni 2015 om 23:07

  Kan dit recept ook met cocos of amandelmeel en zo ja is dat een gezondere optie?

 • Tet
  2 april 2015 om 12:26

  Ik maak ze Italiaans:Heel lekker erin is zongedroogde tomaatjes ( in reepjes gesneden)en flink wat Provençaalse of Italiaanse kruiden erdoor. Met hele havermoutvlokken rijzen ze niet zo goed, dus mengen met zelfr.bakmeel of volkorenbroden met bakpoeder.

 • Greet
  5 februari 2015 om 12:14

  Hoi Pauline, ik heb ze al twee keer gemaakt en ze zijn superlekker!! Bij mij plakken ze echter aan het papiertje vast (heb al twee soorten muffinpapiertjes gebruikt) zodat ik een deel niet kan opeten....

 • Jenny Jacobs
  11 januari 2015 om 22:27

  Hmmm echt lekker. Ik heb ze gemaakt voor mijn lunchclubje op het werk morgen, voor bijgerechtje bij de linzensoep. Als toetje heb ik de havermoutmuffins met vijgen gemaakt. Die moet ik nog proeven, maar het ziet er goed ui! Bedankt voor het lekkere en enigszins verstandige recept :-)

 • Vera
  1 januari 2015 om 21:03

  Zojuist gemaakt met walnoten, dadels en geitenkaas. Ook heerlijk!

 • Nicole
  24 november 2014 om 20:11

  Hallo!

  Vandaag deze muffins gemaakt met Quinoameel en rode pesto ipv groene. In het beslag heb ik zongedroogde tomaatjes gedaan. Resultaat is heerlijk en zeker een aanrader!

  Groeten Nicole

 • KaMu
  24 november 2014 om 15:34

  Dan prober ik eens boekweitbrood te maken.
  Dank voor je antwoord!!

 • Pauline
  18 november 2014 om 17:33

  Jazeker boekweit mag wel. Dit is namelijk een zaad en geen graan.

 • KaMu
  18 november 2014 om 16:56

  Hallo Pauline,
  Sorry voor mijn vorige vraag; ik las ondertussen als elders op je site dat spelt niet mag van VZL. Maar mag boekweit dan wel?
  Dank je!

 • KaMu
  17 november 2014 om 16:53

  Hallo Pauline,
  Ik prober VZL te doen en vind je site helemaal geweldig. Dank daarvoor!! Maar toch een vraag: je maakt regelmatig recepten met boekweitmeel (waarbij je zegt dat het mag vervangen worden door spelt of iets anders). Mag spelt of niet? (want ik bak daar al een tijdje mijn brood mee). Bij herlezing van de VZL vind ik daarover echter niets terug.
  Dank voor je antwoord bij voorbaat.

 • Jeanne Marij
  6 november 2014 om 12:23

  Mmmm....gisteren gemaakt maar dan met gorgonzola erin, dat had ik nog liggen! Mjummieeeee!!!!

 • Janine
  4 november 2014 om 22:38

  ;-)

 • Janine
  4 november 2014 om 22:37

  Mmm, net gemaakt om mee te nemen als healthy snack voor de lunch morgen. Heb er bij gebrek aan pesto olijven in gedaan... De geur maakte alleen dat ik wel moest voorproeven( iets minder heathy) Maar moet zeggen het smaakte prima, zeker met laatste beetje rode wijn uit de fles

 • natanja
  3 november 2014 om 18:37

  hoi Lucienne

  verder de bereiding wijzen aan gehouden ??

  met vriendlijke groeten natanja

 • Luciënne Duinkerken
  2 november 2014 om 17:13

  Ik heb de havermout vervangen door speltmeel. Errug lekker.

 • Dishtales
  29 oktober 2014 om 17:19

  Onwijs lekker idee Pauline! Leuk om mee te variëren ook en ongetwijfeld érg lekker!

 • Montserrat @ GeenSteekjeLos
  26 oktober 2014 om 09:09

  Wat een geweldig recept weer! Heb ze inmiddels al 2 keer gemaakt. Ze zijn wederom héérlijk. Overigens heb ik een deel havermout en een deel boekweitmeel gebruikt. Als extraatje heb ik bij de eerste keer oregano door het beslag gedaan en bij de tweede keer basilicum. Onweerstaanbaar!

 • Pauline
  25 oktober 2014 om 19:46

  Ja zonder kan ook. Evt zijn zongedroogde tomaatjes ook lekker.

 • Pauline
  25 oktober 2014 om 19:45

  Ja hoor dat kan. Alleen is volkoren niet voedselzandloperproof.

 • Conny
  25 oktober 2014 om 11:45

  Hallo Pauline, heerlijke recepten heb je. Ik ben dol op muffins en wil heel graag je havermout muffins maken, maar ik kan niet goed tegen melk en ook niet tegen soyamelk. Kan de melk vervangen worden door water?

 • Els
  24 oktober 2014 om 20:27

  Ze gaan zo de oven in, ik las het recept en had alles in huis dus gelijk maar gemaakt. ben benieuwd

 • Ik tel als 1
  24 oktober 2014 om 19:59

  Dat ziet er lekker uit! Ik ga het gauw eens proberen!

 • Ann
  24 oktober 2014 om 19:37

  ik ben allergisch voor pesto, is het ook lekker zonder? Of iets wat er als vervanging in kan?
  Bedankt alvast!

 • Muriel
  24 oktober 2014 om 18:59

  Hai Pauline,

  Ziet er heerlijk uit! Ik heb hier volkorenmeel staan: kan ik ook de helft havermoutmeel en de andere helft volkorenmeel doen? Of helemaal volkorenmeel? Of is het dan niet meer (zo) voedselzandloperproof? Alvast bedankt!

 • Pauline
  24 oktober 2014 om 18:48

  Haha yes I have :)

 • Pauline
  24 oktober 2014 om 18:45

  Dit zijn normale maar je kunt er natuurlijk ook 4 jumbo's van maken.

 • Marja
  24 oktober 2014 om 15:18

  Excuses voor de taalfouten! Dat doet mijn tablet soms! Sorry. :S

 • Marja
  24 oktober 2014 om 15:15

  Hi Pauline, dit zier er zeer smakelijk uit! En makkelijk genoeg om even tussendoor te maken voor de lunch! Hen jij jumbo mufgins gebruikt of de normale ( kleine ) maat? Weer en heerlijk recept van jouw hand!
  Groetjes, Marja.:-)

 • Sarah
  24 oktober 2014 om 12:18

  Het ziet er heerlijk uit!

 • Angela ter Horst
  24 oktober 2014 om 11:46

  Nou dit lijkt me wel lekker en wat zo fijn is dat je niet al te veel poespas nodig hebt om het te maken. Dat vind ik dan wel weer fijn!

 • Joyce - Beamingbeautynl
  24 oktober 2014 om 11:45

  Dit ziet er heerlijk uit! Dit ga ik zeker eens proberen!

 • Marijke
  24 oktober 2014 om 10:24

  Origineel recept, ik ben eens benieuwd naar hoe het smaakt!

 • Eline
  24 oktober 2014 om 10:20

  Lijkt me erg lekker!

 • Thefoodiary
  24 oktober 2014 om 09:34

  Hmmm, dit klinkt lekker! Ik heb weleens havermoutpannenkoeken met kaas gemaakt en die waren ook heerlijk. Dit zal ook vast lekker moeten zijn! Dit recept sla ik op :)

 • Joyce
  24 oktober 2014 om 08:13

  Wat een leuke en heerlijke variant, die heb je vast lekker opgesmikkeld :)

 • Kelly caresse
  24 oktober 2014 om 07:34

  Mmm wat een lekker en gezond recept idee! Ik maak al wel eens havermout muffins maar nog nooit op de hartige wijze, ik ben benieuwd naar deze

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST