Menu

Video: Groene asperges met Parmaham

Yes er staat weer een video online. Goed nieuws want deze gegrilde groene asperges met Parmaham kun je meteen vanavond serveren. Lekker en gezond hapje bij de borrel. En helemaal niet ingewikkeld. Maar wel ingewikkeld, flauw…  Kijk zelf maar.

Klik hier als je de video niet kunt zien en vergeet je niet te abonneren op mijn kanaal.

Ingrediënten voor 10 st.
10 groene asperges
10 plakken Parmaham (ongeveer 100 gr)
1 teentje knoflook
Olijfolie

Zo maak je het
Doe een flinke scheut olijfolie in een schaaltje. Hak de knoflook in grove stukken en voeg dit bij de olijfolie.

Was de groene asperges en snij het kontje eraf.

Wikkel een plakje Parmaham om iedere asperge.

Laat in de tussentijd een grillpan goed heet worden.

Bestrijk de asperges met Parmaham met de knoflookolie.

Grill de groene asperges in 3 tot 4 minuten goudbruin.

Serveer ze meteen.

groene asperges in Parmaham

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

6 reacties

  • Pauline
    21 maart 2018 om 12:57

    Wat leuk zeg. Spek kan zeker, alleen is spek vaak nog wat zouter dan ham, maar je kan het proberen. Of wat jij zegt, een dubbele asperge ertussen rollen kan ook.

  • Kris
    19 maart 2018 om 15:42

    Hoi Pauline, ik heb ze laatst gemaakt en het smaakte goed, mijn vriend vond ze zo ook heerlijk en zijn opmerking; nou, zo heb ik ze nog nooit gehad! klaarblijkelijk hield hij er eigenlijk niet van maar nu wél! Super dus! Alleen een goedkopere variant is dat je ze met spek gaat omwikkelen, want ik vond de smaak van de ham nu wel heel zout (persoonlijk), al zou je het ook (achteraf of met de volgende keer) meer asperges kunnen gebruiken. Wat vind jij?

  • Eilish
    19 oktober 2014 om 00:06

    Dit klinkt echt super super supeeer lekker!

  • MySimplySpecial
    18 oktober 2014 om 12:59

    Lekker combinatie!

  • monique
    18 oktober 2014 om 10:22

    Ah, dit klinkt heerlijk! Ik ben gek op parmaham! :)

  • Eline
    18 oktober 2014 om 09:26

    Heerlijk! Ik ben dol op groene asperges!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.