boekweitwrap

Fast & Fresh: Boekweitwrap met zalm

Ik ben helemaal into boekweit de laatste tijd. Ik maak er pannenkoeken van, dik en fluffy en dun en licht maar ook wraps. Eigenlijk is een boekweitwrap hetzelfde als een pannenkoek, alleen gebruik ik dan water in plaats van melk. Je kunt uiteraard ook melk gebruiken, ze worden dan iets romiger van smaak.

Je kunt de boekweitwraps vullen met alles wat je lekker vindt. Zelf hou ik heel erg van gerookte zalm en ricotta en het liefst eet ik ze dan koud. Ook handig om mee te nemen naar je werk, is weer eens wat anders dan een boterham met kaas. Maar ze doen het ook prima als avondeten, probeer zelf maar.

boekweitwrap

Ingrediënten voor 4 st.
100 gr boekweitmeel
2 eieren
300 ml water of melk
4 flinke el ricotta
200 gr gerookte zalm
75 gr rucola
1 stuk komkommer
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het boekweitmeel in een kom en voeg een snuf zout toe.

Klop één voor één de eieren er door en vervolgens het water of de melk. Meng er een egaal beslag van.

Verhit wat olijfolie in een koekenpan en voeg een flinke lepel beslag toe. Bak de wrap op dezelfde manier als je een pannenkoek zou bakken. Laat ze vervolgens afkoelen.

boekweitwrap

Smeer de boekweitwrap in met een flinke lepel ricotta.

Verdeel een paar plakjes zalm over de wrap en breng dit op smaak met peper en zout.

Schaaf met een kaasschaaf 2 plakken komkommer en leg deze op de boekweitwrap.

Verdeel tenslotte een handje rucola over de wrap en rol hem op.

boekweitwrap

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Breaking News! Kookboek Part 2
Salade van parelgort
Bewaar
35 Comments
  • […] is erg geschikt voor het maken van pannenkoeken, poffertjes of wraps. Doordat het geen gluten bevat is het niet geschikt voor brood. De korrels kun je gebruiken in een […]

  • Alette

    2 augustus 2017 at 20:35 Beantwoorden

    Kan ik de ricotta ergens voor vervangen zodat het zuivelvrij is?

  • Ingrid

    11 november 2016 at 01:41 Beantwoorden

    Kun je deze ook van tevoren maken en meenemen?? (aangezien we beide onregelmatig werken bereid ik mijn maaltijden vaak van tevoren om mee te nemen) Of wordt de ricotta dan wat nattig?

    • Annika

      11 november 2016 at 10:42 Beantwoorden

      Vers zijn ze wel het lekkerst. Maar als je ze in de koelkast bewaard, houden ze het wel een dagje uit.

  • moeder Fa.hajou

    30 maart 2015 at 20:00 Beantwoorden

    ik denk dat ik deze morgen ga maken..klinkt wel heerlijk uit. Je recepten ziet altijd heerlijk uit…

  • Beppe

    23 februari 2015 at 09:47 Beantwoorden

    Hmmmmm , was een lekker gerechtje.\r\nBeppe zou zeggen , bijna zo lekker als jou xoxo\r\nvoeg hem toe op fb : beppe moretti\r\n\r\nkisses\r\n-B

  • jessii

    1 februari 2015 at 13:42 Beantwoorden

    Ik heb ze net gemaakt voor vanavond (tapas avondje bij vrienden) stiekem geproefd…heerlijk!!!…heb de riccota vervangen Door geitensmeerkaas en spinazieblaadjes

  • MissDelicious

    24 januari 2015 at 16:38 Beantwoorden

    Zou je de boekweit pannenkoeken ook in kunnen vriezen? Ik heb zelf een maagverkleining en zou dan best veel weg moeten doen wat ik enorm zonde vind.

    • Pauline

      24 januari 2015 at 23:21 Beantwoorden

      Nee dat niet, maar je kunt het recept wel halveren.

  • Judith

    23 oktober 2014 at 12:07 Beantwoorden

    MMM, heb ze net gemaakt.\r\nWat lekker zeg. Complimentjes.\r\nIk heb het met speltmeel gemaakt.

  • Maud

    9 oktober 2014 at 18:47 Beantwoorden

    Ik heb ze net op en ze waren heerlijk!! 🙂

  • M

    8 oktober 2014 at 19:59 Beantwoorden

    ziet er goed uit! Overigens ontving ik dit mailtje weer 4x, geeft niet maar misschien gaat er iets mis?

    • Pauline

      8 oktober 2014 at 20:45 Beantwoorden

      Ja ik heb ruzie met mijn feed. Hoop dag het snel opgelost is. Sorry.

  • Angela

    8 oktober 2014 at 17:10 Beantwoorden

    Het lijkt me erg lekker, ga het het proberen!

  • Lotte Freyee

    8 oktober 2014 at 16:02 Beantwoorden

    Ik heb net een kg amandelmeel gekocht. Kan het daar ook mee denk je of is dat qua smaak wel heel anders/niet lekker?

    • Pauline

      8 oktober 2014 at 20:47 Beantwoorden

      Nee dat is niet lekker. Amandelmeel is wel perfect voor taartjes

  • Irene

    8 oktober 2014 at 13:58 Beantwoorden

    Lekker, dit had ik afgelopen week ook gemaakt. De ricotta/roomkaas had ik vervangen door hummus. Ook heel lekker, misschien nog wel lekkerder zelfs!

  • Erik

    8 oktober 2014 at 13:11 Beantwoorden

    Boekweitmeel mist echter wel weer de oorspronkelijke vezels. \r\nHet is dus vergelijkbaar met witbrood maar dan zonder gluten. \r\n\r\nDaarom koop ik altijd de boekweit grutten (ook Koopmans). \r\nGezien de grove structuur maal ik deze eerst even met de staafmixer/blender. Hier dan wel een eitje bij in het beslag, anders worden ze erg droog en breekbaar. \r\n\r\nAls je de voedingswaarde vergelijkt tussen meel en grutten zal je positief verrast zijn met de grutten. Naar mijn idee de perfecte vervanger voor brood, mede gezien je er gemakkelijk rauwkost en andere groenten tussen kan doen met alle positieve effecten van dien. \r\n\r\nOok lekker is door het beslag kruiden te mengen, net wat bij je topping past, zoals: basilicum, peterselie, kurkuma, kerrie enz. \r\n\r\nEet smakelijk (en gezond!)

    • M

      8 oktober 2014 at 20:00 Beantwoorden

      die grutten zag ik laatst staan van koopmans, bevat dit wel veel vezel?\r\nHeeft u ook ervaring met boekweit grutten als ontbijtpap, hoeveel gebruik je dan als je normaal 40 gram havermout neemt met 250 ml melk?\r\n\r\nBedankt voor deze info

      • Pauline

        8 oktober 2014 at 20:44 Beantwoorden

        Nog niet. Maar de verhouding die jij noemt klinkt goed!

  • janna

    8 oktober 2014 at 12:33 Beantwoorden

    Net gisteren geprobeerd te maken met amandelmelk maar ze vielen wel erg snel uit elkaar (droog), veel bubbeltjes. Toen maar iets meer meel erin gedaan, extra eitje erbij maar ze blijven heel ‘bros & broos’ en breken erg snel. Nu net in de magnetron gedaan en met geiten-kruiden kaas zalm en rucola belegd mmm. Uiteindelijk na een beetje uitproberen toch een goed geslaagde lunch:-)

  • Elize

    8 oktober 2014 at 12:25 Beantwoorden

    Oh dat klinkt echt super! Ik heb nog een restje boekweitmeel waarvan ik niet echt wist wat ik ermee moest dus daarvan ga ik dit maken!

  • Evelyne

    8 oktober 2014 at 12:05 Beantwoorden

    Heerlijk! Ben toevallig oom helemaal into boekweit de laatste tijd. Niet duur (vergeleken met spelt) en goede vervanger van tarwe. En gewoon bij appie te koop, Koopmans. Dank hè voor dit recept, ga ik zeker proberen.

  • Curly Creative

    8 oktober 2014 at 11:38 Beantwoorden

    Hey Pauline,\r\n\r\nIk maakte ze al wel eens met gewone wraps maar deze boekweitversie wil ik ook wel eens proberen! Zou het ook met speltmeel kunnen?\r\n\r\nxx

  • Jantine

    8 oktober 2014 at 10:50 Beantwoorden

    Oeh lekker!! En je foto is prachtig!! Sta je echt leuk op!\r\nKun je deze wraps lang bewaren?

    • Pauline

      8 oktober 2014 at 11:18 Beantwoorden

      Vers is het lekkerste maar je kunt ze evt 2 dagen in de koelkast bewaren.

  • Malou

    8 oktober 2014 at 10:45 Beantwoorden

    Klinkt heerlijk en ook de ricotta vind ik een goeie tip!\r\n\r\nEn wat een mooie foto, Pauline, rechtsboven <3

  • Maaike

    8 oktober 2014 at 10:28 Beantwoorden

    Ziet er erg goed uit. Ik vraag me af waar je boekweitmeel kunt vinden, ik kom het nooit tegen.

  • Your Outfit Today

    8 oktober 2014 at 10:24 Beantwoorden

    Wow this looks really amazing!\r\nI know what’s for dinner tonight… :-)\r\n\r\nwww.youroutfittoday.com

  • Eline

    8 oktober 2014 at 09:43 Beantwoorden

    Heerlijk <3

  • Esmée

    8 oktober 2014 at 09:29 Beantwoorden

    Mjam! Ik hou van gerookte zalm op een wrap! X

  • Malou

    8 oktober 2014 at 07:58 Beantwoorden

    Jum, ziet er lekker uit! Alleen zou ik de risotto vervangen door zuivelspread, ben niet zo dol op ricotta.

  • MySimplySpecial

    8 oktober 2014 at 07:40 Beantwoorden

    Dat ziet er erg lekker uit!

Plaats een reactie