fbpx
Menu

Appel Kaneelcake

Zeur ik dinsdag nog dat ik in de war ben, deel ik vandaag het ultieme herfstrecept met jullie. Blame it on mijn sterrenbeeld, ik ben Tweelingen, één en al wispelturigheid. Een appel kaneelcake is voor mij op en top herfst. De warme geur van kaneel in combinatie met het zoete van de appels past helemaal bij deze tijd van het jaar. Ik ben best wel een huismus. Ik hou ervan om met een kleedje op de bank mijn nieuwste kookboeken door te spitten, uren achter elkaar series te kijken of gewoon iets lekkers te bakken in de keuken.

In de zomer bak ik niet of nauwelijks. Maar zodra het weer slechter wordt, draait mijn oven overuren. Niets geen ingewikkeld gedoe. Gewoon een simpele cake met een paar toevoegingen, daar maak je mij het meest blij mee. Dodelijk simpel, maar goddelijk lekker. You got to try it!

appelcake

Ingrediënten voor 1 cake 23 cm
200 gr zachte roomboter
150 gr suiker
4 eieren
200 gr zelfrijzend bakmeel
2 appels
2 tl kaneel + een beetje extra
Snuf zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht).

Klop met een mixer de boter samen met de suiker licht en romig.

Mix één voor één de eieren erdoor, totdat er een egaal beslag ontstaat.

Spatel nu het zelfrijzend bakmeel, een snuf zout en 2 tl kaneel door het beslag.

Vet de cakevorm in met een bakspray. Giet het beslag in de vorm.

Was de appelen en verwijder het klokhuis. Snij ze in dunne schijfjes.

appel-kaneelcake

Leg de schijfjes appel dakpansgewijs op de cake. Strooi er nog wat extra kaneel overheen.

Bak de appel-kaneelcake in ongeveer 60 minuten af in de voorverwarmde oven. De appelcake is klaar als een satéprikker er schoon en droog uitkomt.

Laat de cake iets afkoelen in het blik en stort de appel kaneelcake dan op een taartrooster.

appelcake

Nog wat tips:
In plaats van zelfrijzend bakmeel kun je ook bloem + 2 tl bakpoeder gebruiken.
Liever een gezond recept, maak dan deze appelcake.
Je kunt de cake ongeveer 4 dagen bewaren in wat aluminiumfolie.
Invriezen gaat ook.

appel-kaneelcake 4

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

118 reacties

  • Silvester
    13 juli 2019 om 15:10

    Precies het recept gevolgd maar een niet gerezen cake uit de oven gehaald....

    Beantwoorden
  • Annika
    16 juli 2019 om 10:33

    Dat is jammer, dan is er iets niet goed gegaan. Heb je lang genoeg het beslag geklopt?

    Beantwoorden
  • Romana
    28 maart 2019 om 17:13

    Is het mogelijk om de roomboter te vervangen door margarine?

    Beantwoorden
  • Annika
    29 maart 2019 om 08:40

    Ja hoor, dat kan!

    Beantwoorden
  • Petra Vorstenbosch
    10 maart 2019 om 21:59

    Super lekker! Ik heb ipv gewone suiker licht bruine basterdsuiker gebruikt! Goed gelukt!

    Beantwoorden
  • Annika
    11 maart 2019 om 09:26

    Goed om te horen!

    Beantwoorden
  • Tineke
    2 februari 2019 om 15:33

    Mijne is echt niet lekker, ik heb precies het recept gevolgd maar de cake is megavet. Gewoon glimmende vingers. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
  • Mariska
    16 januari 2019 om 11:36

    In plaats van even snel een cake bakken, wat ik meestal doe, heb ik deze cake gemaakt met veel liefde, tijd en aandacht. Ik heb heel lang de boter met de suiker gemixt en ieder ei de tijd gegeven om opgenomen te worden. Meestal gooi ik ze allemaal er tegelijk in:-). Anyway, het is de lekkerste cake ever geworden. Zo super fluffy! Ik heb m in een vierkant bakblik gebakken en de stukjes appel er gewoon doorheen gebakken. Geweldig recept. Bedankt!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:33

    Alles met liefde wordt een stukje beter.

    Beantwoorden
  • Andrea
    9 april 2019 om 10:45

    Mijn appel is nauwelijks meer terug te vinden na het bakken. Enig idee hoe dat kan?

    Beantwoorden
  • Mona
    7 januari 2019 om 10:59

    Super lekkere cake, mijn man heeft hem voor mijn verjaardag gebakken. Zoals heel veel van jouw recepten makkelijk te maken en lekker. Fijn hoor

    Beantwoorden
  • Jackie
    11 september 2018 om 20:54

    Heel goed recept! Simpel en lekker ! Dankje voor t delen ..

    Beantwoorden
  • Hester
    30 mei 2018 om 22:23

    Hmmm..wat is ie lekker! De dunne schijfjes appel zijn netjes blijven liggen. De mijne is alleen wat donkerder qua cake, waarschijnlijk heb ik meer kaneel gebruikt? Het had van mij alleen wat meer appel mogen zijn, na 1,5 (grote) appel was het blik vol. Volgende keer toch maar meer en ga ik de schijfjes iets meer in het beslag duwen. Op naar de perfecte cake `;) de smaak is TOP!

    Beantwoorden
  • Anooniempje
    18 augustus 2018 om 17:05

    Die van mij komt net uit de oven hij ruikt heerlijk

    Beantwoorden
  • EVE
    12 maart 2018 om 18:41

    Waarom zijn de randen van de cake zo donker, dat was bij mij ook het geval. Temperatuur te hoog?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 maart 2018 om 11:47

    160 graden is een normale temperatuur voor een cake, maar het kan zijn dat je oven net wat heter is.

    Beantwoorden
  • Chila
    10 maart 2018 om 12:42

    Hoi! Ziet er heerlijk uit! Is het mogelijk om de cake te maken met patentbloem en bakpoeder en zo ja in welke verhouding?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 maart 2018 om 11:28

    Zeker! Zelfde verhouding bloem en 2 tl bakpoeder toevoegen.

    Beantwoorden
  • Maike ter Heerdt
    7 maart 2018 om 18:35

    De laatste keer dat ik deze cake maakte was de dag dat ik beviel van Mn zoon 🙈. Staat nu weer in de oven, een cake met goede herinneringen! 👍🏻

    Beantwoorden
  • B.Verhagen
    7 februari 2018 om 08:30

    waarom zitten mijn appels na het bakken helemaal op de bodem en bij jou mooi bovenop?

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 februari 2018 om 12:59

    Had je ze misschien te dik gesneden waardoor ze naar beneden zijn gezakt?

    Beantwoorden
  • Martine
    30 januari 2018 om 22:20

    Kun je deze cake ook in een springvorm van 24 cm maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    31 januari 2018 om 16:59

    Dat kan wel, maar dan zou ik het recept wel x 1,5 doen. Anders krijg je een hele lage cake.

    Beantwoorden
  • Mieke
    19 januari 2018 om 12:12

    Hoi pauline,kan je deze heerlijke cake ook met speltmeel maken?

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 januari 2018 om 19:12

    Meel geeft wel een compactere structuur dan bloem. Je zou eerst eens half speltmeel, half speltbloem kunnen proberen.

    Beantwoorden
  • gerald
    20 december 2017 om 17:21

    Lekker

    Beantwoorden
  • Maeike Piebenga
    23 oktober 2017 om 14:53

    Super goed basisrecept voor vruchtencake! Appel gecombineerd met cranberry en walnoten. Het resultaat was een heerlijk smeuïge en toch nog lichte cake,

    Beantwoorden
  • Stephanie
    21 oktober 2017 om 14:50

    Ik heb de cake net gemaakt met ruwe rietsuiker. Geen goed idee van mezelf. Dan blijft de cake dus vettig. Jammer want de smaak is goed.

    Beantwoorden
  • Mich
    7 april 2018 om 11:34

    Oh dat meen je! Zo staat die van mij nu in de oven. Het mengde inderdaad al niet zo lekker :'-( ....

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 april 2018 om 10:22

    Ah jammer!

    Beantwoorden
  • Lola ja
    9 juni 2017 om 17:22

    Omggg dit is echt men favoriete recept 😍😍😍 ik heb er al vele geprobeerd maar die van u is gewoon het beste. En het lukt echt altijd en super lekker 😋 Merci voor dit recept !!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen