zelf een rijsttafel maken

Update Mijn Food Bucket List

Weten jullie nog dat ik op 1 januari mijn food bucket list voor 2014 deelde?. Inmiddels is het jaar al voor meer dan de helft voorbij en dus de hoogste tijd om een blik te werpen op mijn lijst. Hoe gaat het nu en welke dingen kan ik wegstrepen?

aardbeiensorbet

Verschillende soorten ijs maken met de ijsmachine.
Het eerste punt op mijn lijstje kan ik meteen doorstrepen. Ik heb de Magimix Turbine à Glace gekregen om uit te proberen. Dit is een zelfvriezende ijsmachine, waarvan je de kom dus niet hoeft voor te koelen. Ik heb er inmiddels een nieuwe hobby bij en maak het ene ijsje na de andere. De recepten en de review hebben jullie al voorbij zien komen op mijn blog.

Een hele kreeft koken of krab, dat mag ook.
Nog niet gedaan helaas. Ik ben steeds voornemens om dit te doen, maar op de een of andere manier komt het er niet van. Toch wil ik dit voor het einde van het jaar echt doen. Want het schijnt dat je kreeft ook heel goed op de barbecue kunt bereiden. Alleen ben ik daar nu een beetje laat mee. Heeft iemand daar ervaring mee?

Een Heston of Adriano Zumbo-achtig dessert, met veel laagjes en spektakel.
Dit is een leuke voor Kerst denk ik, die bewaar ik dus nog even op mijn lijstje. Als jullie nog suggesties hebben, let me know.

recept eclairs

Eclairs
Yes, did it! En dit was eigenlijk helemaal niet moeilijk. Het recept voor de eclairs die ik voor de verjaardag van Maurits maakte, kun je hier terugvinden. Het is nog lekkerder om ze met banketbakkersroom te vullen, maar ik had niet zoveel tijd, dus heb ik voor slagroom gekozen.

Iets eten wat ik nog nooit gegeten heb.
Ik heb heel veel dingen gegeten die ik nog nooit gegeten had. Zo at ik bij FG Foodlabs, eendenlever, ik heb al wel eens ganzenlever gehad, maar eendenlever had ik nog nooit gegeten. Ook at ik daar ijs bereid met stikstof, ook nog nooit eerder gehad. In Valencia at ik gefrituurde mini inktvisjes, een soort van lokale paling, althans dat dacht ik, en groentetempura, allemaal dingen die nieuw voor mij waren. Die lokale paling, bleek achteraf een hele dikke slak te zijn en deze was echt heel vies. Gelukkig kwam ik er pas later achter wat het echt was, ik krijg nog steeds de rillingen als ik er aan denk. Ik ben ook niet bang om nieuwe dingen te proberen, sterker nog ik vind dat juist leuk. Dus deze uitdaging was niet zo moeilijk.

Polentafriet maken, die waren zo goed bij Taste.
Ik heb ze wederom gegeten bij Taste, telt dat ook? Ik vind ze zo lekker, ik moet echt eens kijken of ik het recept van Peter Lute kan ontfutselen. En anders zelf gewoon wat proberen. Ik denk dat het niet eens heel moeilijk is, dus dat moet lukken voordat het jaar voorbij is.

Latte art, ik wil ook hartjes in mijn koffie.
Nailed it! Dat is toch lastiger dan ik dacht. In de video van vorige week hebben jullie kunnen zien hoe ik samen met Vapiano Barista Mike een blaadje in mijn koffie maakte. Ik vind dat ik hem door mag strepen, al moet ik nog wel heel hard oefenen.

Iets met gepofte knoflook maken.
Zo stom dat ik dit nog niet geprobeerd heb. Ga ik doen komende zomer, I promise! Want volgens mij kan je een knoflook ook heel goed op de barbecue poffen.

Een taartje met frangipane
Deze bewaar ik voor de herfst. Frangipane is iets wat je maakt als het buiten koud is en keihard regent. Ik denk dat ik een frangipane taartje met appel ga maken. Het zoete van de amandelen is denk ik heel lekker in combinatie met frisse appel.

Een hele vis fileren
No! Ik moet echt meer vis gaan eten, waarom doe ik dat niet? Stiekem weet ik wel waarom, ik ben een gemaksmens qua boodschappen doen en ik neem te weinig de moeite om naar de visboer te gaan. Dus dikke schop onder mijn kont en gaan naar die man!

1 x per week uit een kookboek koken.
Ok misschien niet helemaal eerlijk dat ik deze doorstreep, maar ik heb toch een aantal keren uit Donna Hay en uit Delicious magazine gekookt. Het gekke is, dat als ik uit een kookboek kook, het altijd een van de boeken van Donna Hay is. O en ik maakte de brownies van Rutger Bakt en het ijs van Linda Lomelino, ook dat is ook koken uit een kookboek. Dus ik vind dat ik hem door mag strepen.

brownies recept

Een kinder verjaardagstaart maken.
Nee maar ik heb ook geen kinderen, zal het daar aan liggen? Toch ga ik dit doen. Past heel goed bij mijn nieuwe Kidsproof rubriek. Dus dat taartje moet er van komen, want een kindertaart is ook voor volwassenen heel lekker.

Pulled Pork, so good!
Deze had ik bijna door kunnen strepen, maar net niet helemaal. Weten jullie nog mijn burgerparty, dat ik hield voor mijn verjaardag? Dat zou eerst een Pulled Pork Party worden, maar er kwamen toch wel heel erg veel mensen, dus heb ik het mezelf iets makkelijker gemaakt. Toch moet en zal ik de Pulled Pork nog gaan maken. To be continued!

Een 5 gangen diner organiseren.
Eigenlijk is dit helemaal niet nieuw, want ik doe dit zo vaak. Niet altijd persé 5 gangen, maar ik geef heel vaak etentjes. Maar omdat hij hier staat zal ik er toch aan moeten geloven. Ik vind het meer iets voor in de herfst/winter. Dus dat ga ik dan doen.

Ravioli met ei van Fifteen.
Shame on me, ik roep al jaren dat ik dit ga maken en nog steeds heb ik het niet gedaan. En dat terwijl ik persoonlijke tips van Fifteen’s chef heb gekregen. Eigenlijk zou ik dit samen met mijn zusje doen, maar op de een of andere manier is het nog steeds niet gebeurd.

Iets bakken met quinoa.
Nee en eigenlijk ben ik de quinoa weer een beetje zat. Ik heb het teveel gegeten, misschien dat er straks in de winter weer een enorme behoefte aan deze zaadjes ontstaat, want anders ben ik bang dat dit niet gaat lukken. Alhoewel, ik heb onlangs wel granola gemaakt van quinoa, dat is ook bakken toch? Dus weet je wat, ik streep hem door. Het recept hebben jullie nog van mij tegoed.

Zuurdesem brood.
Geprobeerd en mislukt! Mijn desem kwam maar niet tot leven, dus ik heb het weg moeten gooien. Ik ga het nog een keer proberen want dit moet te doen zijn.

jeroen goossens patisserie
Een culi workshop volgen.
Yes! Ik volgde een Patisserie workshop van Jeroen Goossens in samenwerking met Magimix en dat was echt te gek. Patisserie vind ik lastig en dan is het fijn als je wat tips van de meester hemzelf krijgt. Deze kan ik dus doorstrepen op mijn lijstje. Ook heb ik 2 sushi workshops gehad, eentje bij Okura en eentje bij Hosokawa.

Meer kookvideo’s maken.
Working on it! En dat gaat goed. Iedere zaterdag komt er een video online. De ene keer is het een vlog, de andere keer een kooktip of een lekker recept. Ik ben er in ieder geval druk mee bezig om mijn YouTube kanaal wat te vullen. Laat het gerust weten als je nog suggesties hebt en wat je überhaupt van de video’s vindt. Oh en vergeet je niet te abonneren, dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video’s.

zelf een rijsttafel maken

Een complete rijsttafel maken.
Yes en met succes, al zeg ik het zelf.  Ik maakte een Indonesische rijsttafel met rendang, babi pangang, saté ajam, sajoer boontjes, nasi goreng, bami goreng, zoetzure komkommer en kroepoek. Alle recepten kun je op mijn blog vinden.

pauline weuring

Conclusie
Waarom heb ik het mijzelf zo moeilijk gemaakt en moest ik 20 dingen op mijn bucketlist zetten? 10 was toch ook wel goed geweest. Ik heb nu 9 dingen van de 20 voltooid en ik moet dus nog hard aan de bak, dit jaar. Ach, dat gaat vast lukken en jullie vergeven het mij vast wel als ik niet alles kan afronden toch?

Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.

Wat vind jij van dit recept?

0 (0 stemmen)
Pauline"

Geschreven door:

Pauline

Pauline (oprichtster van Uit Paulines Keuken) is een groot liefhebber van koken, goede koffie, lokale marktjes bezoeken en het verzamelen van kookboeken. Haar passie voor eten vormt de rode draad in haar leven. Ze begint haar dag graag met een lekker ontbijt én een kop koffie, en ze kan de hele dag nadenken over wat er 's avonds op het menu staat.
More About Us

Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registreer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in