Menu

Review Plenty More – Ottolenghi

Hoewel ik niet van ellenlange ingrediëntenlijsten hou, vergeef ik het Ottolenghi. Yotam Ottolenghi, geboren in Jeruzalem, daagt mij uit in de keuken. Zijn grotendeels Israëlische recepten zijn verre van alledaags. Je moet even je best doen voor de boodschappen. Al kan je bij de Turk op de hoek het meeste wel vinden. Sumak, za’atar, granaatappel-melasse en rozenwater zijn ingrediënten die je in huis moet hebben, wil je een Ottolenghi’tje doen.

Uit “Ottolenghi Het kookboek” heb ik al een aantal keren gekookt. Deze pompoentaart met geitenkaas kwam zelfs meerdere keren op tafel. Nieuw in het Nederlands vertaald is Plenty More, het vervolg op zijn populaire groenteboek Plenty. Yotam is de koning van de groente. Jaren geleden toen vlees en vis nog hip and happening was, begon hij met een groenterubriek in The Guardian. Die rubriek daagde hem uit en het ene na het andere groenterecept vloog uit zijn vingers. Zijn inspiratie haalt hij uit zijn reizen en kookboeken.

plenty more ottolenghi

Hoewel de recepten in Plenty, nog vrij eenvoudig zijn, is dat in Plenty More anders. Er zit meer uitdaging in. Ieder recept bevat minimaal 10 ingrediënten, waarvan er standaard één ding bij zit wat ik zelfs niet in mijn keukenkastje heb staan. Het boek is ingedeeld naar bereidingswijzen; gehusseld, gestoomd, geblancheerd, geprutteld, gebakken en zo kan ik nog wel even doorgaan. Negentig procent is groente, maar hij heeft gelukkig ook een hoofdstukje vrijgemaakt voor zoet en desserts.

En hoewel ik van makkelijk hou, ben ik verliefd op dit boek. Het daagt mij uit en maakt mij creatief. Niet voor iedere dag, maar als je uit wilt pakken moet je Ottolenghi koken. Het is een dikke pil, het telt maar liefst 352 pagina’s. Yotam laat als geen ander zien hoe veelzijdig groente is; pompoen met chiliyoghurt, geroosterde citroen en gestoomde aubergine is slechts een greep uit de recepten. De foto’s zijn mysterieus, zoals dat bij deze keuken hoort. Donker, maar watertandend. En hoewel ik van fris en licht en basic hou, ben ik verliefd op dit boek. Ik sta af van mijn geloof en ga vreemd met Ottolenghi….

plenty more ottolenghi

Titel
Plenty More

Auteur
Yotam Ottolenghi

Uitgeverij
Fontaine Uitgevers B.V.

Bestellen
Prijs € 29,95 bij bol.com

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

8 reacties

 • Ilse
  29 september 2014 om 11:43

  Leuk! Ik moet zeggen dat ik me alleen in het weekend aan dergelijke recepten waag.. Maar wat ik tot nu toe van Ottolenghi heb gekookt was altijd erg lekker en verrassend.. deze gaat op mn wishlist!

 • Nicole
  29 september 2014 om 11:17

  Hij staat op mijn verlanglijstje!

 • Eline
  29 september 2014 om 09:28

  Deze staat op mijn verlanglijstje. Ik hou welvan bewerkelijke recepten!

 • Mirne
  29 september 2014 om 09:13

  Vind een beetje meer uitdaging wel leuk! en een goede manier om nieuwe ingrediënten te ontdekken.

 • MySimplySpecial
  29 september 2014 om 08:40

  Ik denk dat die lange ingrediëntenlijsten me toch echt tegen zouden houden iets uit dit boek te maken.

 • Tanja
  29 september 2014 om 08:29

  Ik kan niet wachten om dit boek aan te schaffen. Zijn vorige boeken vind ik geweldig en ach die ingrediëntenlijst valt vaak wel mee, uiteindelijk. I love Ottolenghi!

 • Esmée
  29 september 2014 om 08:14

  Ondanks dat ik heel erg van groenten hou, sla ik deze over! Veel tijd om uitgebreid te koken heb ik niet, en dat is zonde van zo'n mooi boek! De foto's zien er in ieder geval heerlijk uit ;) x

 • Malou
  29 september 2014 om 07:25

  Ik hou ook helemaal niet van ellenlange ingredientenlijsten. Liever iets begaanbaarder zoals jouw recepten! Leuk boek, ik zou hem niet kopen maar het ziet er wel erg mooi uit!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.

Bestel nu ons jubileummagazine FEEST