Gevulde avocado met ei uit de oven

Fijn he die nazomer? Zo heerlijk om in september nog lekker in de tuin te chillen of een terrasje te pakken. Voor mijn gevoel is de zomer echt omgevlogen, dus die extra zonnestralen zijn meer dan welkom. Ook fijn omdat ik nu nog zonnige receptjes met jullie kan delen, zoals deze gevulde avocado met ei uit de oven. Als het nu met bakken uit de hemel valt, heb je misschien meer behoefte aan hartverwarmende soepen en fijne stoofschotels. Maar dit recept past eigenlijk heel goed bij een mooie nazomerse dag, want deze gevulde avocado eet je warm.

Je kunt dit eten als lunch maar je kunt het ook als hoofdgerecht eten met een salade erbij. Ik ben de laatste tijd helemaal into de avocado’s. Zeker nu ik dankzij de avocado-check bijna altijd een goede te pakken heb. Mocht je dus avocado’s zonder pitten tegenkomen, blame it on me. Ik heb hem nu gevuld met een eitje en dat is me toch lekker. Om het af te maken heb ik er verse Parmezaan overheen geraspt. Want eerlijk is eerlijk: “everything is better with cheese on it”.

gevulde avocado 1

Ingrediënten voor 4 personen
4 rijpe avocado’s
8 kleine eitjes, maat S
Parmezaan
(Chili)peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snij de avocado’s doormidden en verwijder de pit. Hol ze net iets dieper uit, anders past het eitje er niet in.

Strooi wat peper en zout over de holte van de avocado.

Breek een eitje in ieder helft van de avocado en leg ze in een ovenschaal.

Rasp er royaal Parmezaan overheen en besprenkel ze met olijfolie.

Bak de avocado’s in ongeveer 15 minuten af in de voorverwarmde oven.

De gevulde avocado is klaar als het eitje gestold is.

Serveer de gevulde avocado met wat sla en serveer hem meteen.

gevulde avocado 2

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Fresh & Easy Bami Goreng
Winnen: 3 x EDIAS koffieabonnement
Bewaar
25 Comments
  • […] Ben je nieuwsgierig naar de bereidingswijze? Klik dan hier! […]

  • Nelleke

    8 december 2015 at 13:19 Beantwoorden

    Leek me erg lekker en gezond, maar de warme avocado vond ik bijzonder vies. Ik kreeg het niet weg. Jammer! Ik lust verder bijna alles maar dit vond ik zo weeïg smaken…

  • Christine

    13 augustus 2015 at 09:10 Beantwoorden

    Dit is heerlijk en goed vullend! Warme avocado is even wennen, maar voor mij: een toppertje!

  • Laurien

    27 mei 2015 at 14:42 Beantwoorden

    Is het eitje zacht of hard na het uit de oven komt?

    • Pauline

      27 mei 2015 at 19:19 Beantwoorden

      Dat hangt ervan af. Hij is nu medium, dus als je hem koter doet is hij nog zacht en bij het langer in de oven laten wordt hij vanzelfsprekend harden.

  • Elisa

    14 februari 2015 at 18:08 Beantwoorden

    Lijkt mij heerlijk om als voorgerechtje te presenteren \r\nga het snel een keer voorproeven.

  • Ton Lenderink

    2 februari 2015 at 13:06 Beantwoorden

    Ik ben regelmatig aan het zoeke, zoals een uurtje geleden. Een recept met avocado in combinatie met zalm en pastinaak trok mijn aandacht.\r\nBoodschappen gehaald en het zal gemaakt worden. Maar ……ik kan het recept niet weer vinden. Kan iemand mij helpen?

  • Yoko

    1 oktober 2014 at 15:30 Beantwoorden
  • Donny

    28 september 2014 at 21:16 Beantwoorden

    Ik heb dit gedaan met een kwarteleitje ging prima-past goed. Alleen is warme avocado niet mijn ding.

  • Marly

    25 september 2014 at 13:24 Beantwoorden

    Ziet er heerlijk uit, lepel je de avocado uit? Of haal je de schil er vooraf al af?

  • zonderzooi

    24 september 2014 at 21:23 Beantwoorden

    Oh jammie wat ziet dit er lekker uit! Moet het nog steeds een keertje proberen, zo’n eitje in een avocado. Helaas is mijn oven momenteel stuk, maar wie weet over een tijdje maar eens uitproberen 😉

  • Michelle

    24 september 2014 at 14:54 Beantwoorden

    Ik begin zelf ook steeds meer van avocado’s te houden en dit recept ziet er echt heel erg lekker uit!

  • Fleur

    24 september 2014 at 09:25 Beantwoorden

    Ik hou heel erg van avocado, maar ik heb dit recept gister gemaakt en warme avocado is toch niet mijn favoriet!

  • Elsbet | La Vie Pure

    23 september 2014 at 19:12 Beantwoorden

    Oh, dit ziet er echt heel goed uit!

  • Anne

    23 september 2014 at 17:49 Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Avocado en ei: interessante combi. Laat je de dooier heel in het recept?

  • ymke

    23 september 2014 at 16:15 Beantwoorden

    Heerlijk dit, moet het ook maar eens proberen in de oven, al in edn pannetje geprobeerd maar toen zat ovrral ei, die maat s ei gebruiken is een goeie, mijn ei loopt elke keer uit mn avocado. Maar dit ga ik zeker proberen

  • Yoko

    23 september 2014 at 14:00 Beantwoorden

    Zit er heerlijk uit! Deze neem ik zeker mee! :D\r\nGa het volgende dinsdag op mijn veggie dag zeker eens maken!

  • corine

    23 september 2014 at 12:19 Beantwoorden

    Ga het gelijk vanavond proberen! Lijkt me heerlijk.\r\nWat doe je overigens met het uitgeholde vruchtvlees?

  • Marian

    23 september 2014 at 11:42 Beantwoorden

    Klinkt goed!\r\nGa t vast en zeker eens proberen

  • MySimplySpecial

    23 september 2014 at 11:09 Beantwoorden

    Wat een goed idee! Ik ben ook helemaal gek op avocado de laatste tijd.

  • Miranda

    23 september 2014 at 10:33 Beantwoorden

    Oh dit ziet er lekker uit! En idd, met kaas smaakt alles sowieso beter:)

  • Rian

    23 september 2014 at 08:51 Beantwoorden

    Het lijkt mij een heerlijk gerecht, maar volgens mij heb je 8 eitjes nodig.

    • Pauline

      23 september 2014 at 10:30 Beantwoorden

      Oeps volgens mij was ik nog niet helemaal wakker 🙂

  • Farah - Food and other Friends

    23 september 2014 at 07:38 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit!\r\nHeb het zelf nog nooit geprobeerd, maar dan wordt het toch eens tijd.

Plaats een reactie