Menu

Caramel Latte Macchiato Maken

Zelf caramel latte macchiato maken? Say goodbye to Starbucks dit kan jij zelf. Ik ben een coffeelover! Ik drink mijn koffie eigenlijk altijd zwart, puur in zijn eenvoud. In het weekend neem ik wel eens een cappuccino of een extra lekkere koffie zoals een Caramel Latte Macchiato of een Frappuccino. Wist je dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken?

Ik weet sinds kort hoe dat moet. Weet je nog dit filmpje? Barista Mike van Vapiano heeft mij geleerd hoe dit moet. Macchiato betekent gevlekte melk, een stevig melkschuim met daarin een sterke espresso. Het belang van een goede macchiato is dat je volle verse melk gebruikt. Met de Senseo melkopschuimer maak je in een handomdraai een mooi en stevig schuim. Om het extra speciaal te maken, voegde ik nog gecondenseerde melk en caramelsiroop toe. Ik laat je zien hoe je deze Caramel Latte Macchiato maakt.

Stap 1
senseo melkopschuimer
Giet 1 groot glas melk in de melkopschuimer. Maak er een stevig melkschuim van. Het is zo fluffy.

Stap 2
caramel latte macchiato
Verdeel 1 el gecondenseerde melk over de bodem van een groot glas. Gecondenseerde melk vind je in de supermarkt bij de koffiemelk. Het zit in een blikje.

Stap 3
caramel latte macchiato
Giet de opgeklopte melk op de gecondenseerde melk. Vul het glas tot ongeveer 3 cm onder de rand.

Stap 4
senseo up
Zet een sterke espresso.

Stap 5
caramel latte macchiato
Schenk de espresso voorzichtig in het midden van de melk. De koffie zal zich door het gewicht automatisch naar het midden van het glas verplaatsen.

Stap 6
Maak de caramel latte macchiato af met een lekkere drizzle caramelsiroop. De caramelsiroop van Douwe Egberts is verkrijgbaar in de supermarkt.

caramel latte macchiato Serveer de Caramel Latte Macchiato meteen. Het romige van de melk met de caramelsiroop is echt zo delish.

Je kunt senseo ook volgen op Facebook. Special voor Sinterklaas hebben ze een winactie gelanceerd, waarbij je een een SENSEO koffiepad apparaat kunt winnen.

Dit is een gesponsord artikel, lees mijn disclaimer.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

17 reacties

 • Nicolette
  18 november 2016 om 16:21

  Bij de Turkse supermarkt hebben ze het altijd.

 • Nicolette
  18 november 2016 om 16:19

  Ja dat kan, doe ik ook altijd.

 • P
  19 juni 2016 om 12:16

  Kan je caramel ook bij de melk in de opschuimen doen

 • Elisabeth
  27 november 2014 om 13:44

  Voor mij .. als koffie liefhebber..
  't liefst drink ik ' m zwart EN van Douwe Egberts☕️! met gekookt water bereidt..
  Of uit prof. koffieapp.. ik snap niet dat mensen ervoor kiezen om Senseo aan te schaffen?? Dat is toch geen koffie?!...dat is n lauw ... Maar over smaak valt niet te twisten.. Maar blijft mij toch verbazen!

 • Eve
  27 november 2014 om 12:58

  Klinkt heerlijk dus ga het zeker een keer proberen. Ik heb de luxe van een goede espressomachines met melkopschuimer!
  En naar gecondenseerde melk kan je lang zoeken in de winkel heb ik ontdekt (jong personeel heeft er nog nooit van gehoord) het stond nl in het oosterse vak bij de kokosmelk...

 • Pauline
  7 november 2014 om 20:45

  Ohh enjoy!

 • Klarie Rühl
  7 november 2014 om 09:18

  Ik heb net dezelfde melkopschuimer besteld. Met jouw recept verheug ik me er nog meer op!

 • Margreet
  23 september 2014 om 12:27

  Ik heb ooit s bij de Hema n opschuimer gekocht. Niet op electrisch ...maar met de hand opschuimen. Even in de magnetron en klaar. Die elektrische..zet ik op mijn verlanglijstje.

 • Pauline
  22 september 2014 om 14:08

  Ah ik zie dat je het al gevonden hebt ;)

 • Marja
  21 september 2014 om 17:39

  Dus je hebt echt persé een melkopschuimer nodig? Hmmm...die heb ik nou net niet! Jammer...dan maar "gewoon" met gekookte melk en de schuimige senseo. Geeft ook een klein schuimlaagje als je de koffie op de melk laat lopen. Dat wel. En gecondenseerde melk kan ik er natuurlijk ook gewoon indoen. Smaken zal het toch wel. Bedankt voor je uitleg Pauline! Het was heel erg duidelijk.
  Groetjes enneh....geniet van je koffie! :-)
  Marja.

 • Pascalle
  18 september 2014 om 15:47

  Ik heb de melkopschuimer ook en ben fan! Alleen.. Je 'mag' er toch helemaal niet zoveel melk indoen, het max-streepje zit vrij laag omdat ie anders overstroomt. Of doe je precies tot het max-streepje? is alleen in mijn ogen geen vol glas ;)

 • Emma
  17 september 2014 om 18:56

  Oei,oei deze ziet er wel erg lekker uit!

 • Pauline
  17 september 2014 om 18:30

  Hij verwarmt de melk. Dus je doet het er koud in.

 • Astrid
  17 september 2014 om 15:16

  Lijkt mij heerlijk en makkelijk zelf te maken! Even een (misschien domme) vraag: ik heb zelf ook de melkopschuimer van Senseo, maar moet je de volle melk warm laten opschuimen, of juist koud opschuimen?

 • Eline
  17 september 2014 om 14:53

  Ik drink geen koffie maar dit zoete goedje lijkt me lekker!

 • Malou
  17 september 2014 om 14:44

  Heerlijk! Met gecondenseerde melk heb ik het nog nooit geprobeerd! Thuis drink ik eigenlijk altijd zwarte koffie en als ik ergens anders ben, dan heb ik wel een zwak voor speciale koffie'tjes!

 • MySimplySpecial
  17 september 2014 om 14:26

  Het is dat ik niet van koffie hou, maar die karamelsiroop klinkt als een goed idee!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.