frittata

Fresh & Easy: Zomer frittata

Wat gaat de tijd snel he? Het is alweer augustus en over een dikke 3 weken, begint alles weer. Ik hoop op een lange nazomer, want ik heb nog heel veel lekkere en lichte receptjes voor jullie. Deze zomer frittata bijvoorbeeld, het is een lekker basic receptje dat je in een handomdraai op tafel zet en gemaakt van alleen maar verse ingrediënten. En daar hou ik van.

Mijn liefde voor eieren is niet zo stellig. Ik heb een beetje een knipperlicht relatie met ei, ik eet ze niet vaak, heb er vaak geen zin in, maar eens in de zoveel tijd juist weer wel. Kan je het nog volgen? ik zelf ook nog nauwelijks. Deze zomerse frittata zit barstensvol ei, maar ook groentes en ricottakaas en vooral dat laatste ben ik dol op. En ondanks de 5 eieren die er in gaan, is dit toch één van mijn lievelingsreceptjes van deze zomer. Lekker Fast en Fresh dus!

 frittata

Ingrediënten voor 4 personen 
5 eieren
3 lente uitjes
100 gr spinazie
100 gr tuinerwten
100 gr ricotta
Scheutje kook- of sojaroom (AH eigen merk)
Beetje Parmezaan
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 175 graden.

Vet een ovenschaal (23 cm) in met een beetje olijfolie.

Klop de eieren luchtig met een scheutje kookroom en royaal peper en zout.

Giet de eieren in de schaal.

Snij de spinazie grof en snij de lente uitjes in ringen. Voeg deze samen met de tuinerwten bij de eieren.

Verdeel de ricotta over de fritatta en rasp er tenslotte nog wat Parmezaan naar wens over.

 frittata

Bak de zomerse frittata in ongeveer 30 minuten goudbruin.

Serveer de frittata warm of koud met een salade of brood.

 frittata

Dit recept is Voedselzandloper proof.

 

Review IJspret van Linda Lomelino
Snelle komkommersalade
Bewaar
33 Comments
 • Noor

  17 februari 2015 at 13:44 Beantwoorden

  Ga het deze week hopelijk nog proberen, ga er denk ik wel spekjes bij doen (ssst)

 • Sabine

  13 augustus 2014 at 17:19 Beantwoorden

  Lijkt me lekker !\r\n\r\nKan ik de ricotta misschien ook vervangen voor geitenkaas ? \r\n\r\nGroetjes \r\nSabine

 • vivian

  11 augustus 2014 at 15:16 Beantwoorden

  Ik ga dit gerecht gauw een keer proberen. Ik ben absoluut een ei-fan alleen wel een pietlut over hoe ik mijn ei dan lust en hoe niet. En ik ben niet zo van het klutsen, ik weet ook niet waarom maar vind dat gewoon minder lekker dan op andere manieren. Maar met alle groenten erdoor en lekker kaas vind ik het toch de moeite waard om te proberen!

 • louise

  10 augustus 2014 at 10:42 Beantwoorden

  Het staat voor vandaag op mi9jn menu alleen heb ik de hoeveelheden gehalveerd omdat ik alleen ben. Is het geen probleem om dit ge re cht vd volgende dag op te warmen vanwege de spinazie?\r\n\r\nfijne zondag

 • Annemarie

  7 augustus 2014 at 23:00 Beantwoorden

  Beste (wellicht humeurige) Henk,\r\n\r\nIn de eerste plaats snap ik niet wat je op deze site doet als je de schrijfstijl niet leuk vindt. Ten tweede vind ik het altijd maar gek als mensen die zelf ook niet zo vlekkeloos Nederlands typen (zinnen die niet lekker lopen, vreemd geplaatste komma’s) gaan zeuren over andermans taalgebruik. \r\nFijne dag verder!\r\n(En Pauline, heerlijk recept!)

 • Marieke

  6 augustus 2014 at 23:58 Beantwoorden

  Henk,\r\n\r\nBeetje jammer om zo te reageren. Ik ga er dan ook maar vanuit dat je je dag niet zo had vandaag. En Pauline, ik ga dit receptje zeker een keer uitproberen. Lijkt me heerlijk.

 • Elsbet | La Vie Pure

  6 augustus 2014 at 21:25 Beantwoorden

  Echt heerlijk!

 • cheyenne

  6 augustus 2014 at 20:14 Beantwoorden

  ziet er heerlijk uit!\r\nxo, cheyenne

 • Marja

  6 augustus 2014 at 19:57 Beantwoorden

  Heel herkenbaar. Ik heb dezelfde relatie met eieren als jij. Maar deze zomerse fritata ziet er superlekker uit! Zeker met die Ricotta! Dat wordt smullen geblazen! Heerlijk. 🙂

 • Marian

  6 augustus 2014 at 19:43 Beantwoorden

  M’n meteen vandaag gemaakt!\r\nEen blijvertje

 • Marian

  6 augustus 2014 at 19:43 Beantwoorden

  Mmm meteen vandaag gemaakt! N blijvertje

 • Marcia

  6 augustus 2014 at 17:15 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\nDit lijkt me heerlijk en ga ik ook zeker proberen.\r\n\r\nEchter…in het Voedselzandloper boek staat dat je eieren heel moet eten (zachtgekookt) en niet moet klutsen (zoals in een omelet).\r\n\r\nIs dit recept dan wel voedselzandloper-proof? (Of is het gewoon iets minder gezond dan een gekookt ei, maar mag het wel?)

  • Pauline

   7 augustus 2014 at 12:16 Beantwoorden

   Ik weet dat Kris voorstander is van alles koken, dus ik snap dat hij het gezonder noemt. Maar dit recept is zeker Voedselzandloper proof, in mijn kookboek dat ik samen met Kris maakte staat een herfst frittata 🙂

 • Lianne

  6 augustus 2014 at 14:17 Beantwoorden

  Lekker! Hoeveel kcal is dit ongeveer?

 • Eilish

  6 augustus 2014 at 13:55 Beantwoorden

  Omnomnom, klinkt lekker!

 • Irene

  6 augustus 2014 at 12:54 Beantwoorden

  Niets inhoudsloze letters, maar juist hartstikke herkenbaar. \r\nEr zijn periodes dat ik echt geen zin in eieren heb en dan is er ineens weer een periode dat ik echt trek kan hebben in een gekookt ei. \r\nGeen pijl op te trekken. \r\n\r\nDit recept lijkt mij trouwens erg lekker. De frittata met champignons uit je boek is overigens ook heerlijk!

 • Miranda

  6 augustus 2014 at 12:01 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker, die ga ik van het weekend eens uitproberen.

 • henk

  6 augustus 2014 at 11:09 Beantwoorden

  Prima recept maar kunnen teksten zoals deze in vervolg niet beter thuis op het VIVA forum?\r\n”Mijn liefde voor eieren is niet zo stellig. Ik heb een beetje een knipperlicht relatie met ei, ik eet ze niet vaak, heb er vaak geen zin in, maar eens in de zoveel tijd juist weer wel. Kan je het nog volgen? ik zelf ook nog nauwelijks. Deze zomerse frittata zit barstensvol ei, maar ook groentes en ricottakaas en vooral dat laatste ben ik dol op. En ondanks de 5 eieren die er in gaan, is dit toch één van mijn lievelingsreceptjes van deze zomer.”\r\n\r\nBlegh, inhoudsloze, holle, letters. 🙁

  • Kirsten

   6 augustus 2014 at 12:04 Beantwoorden

   Zo, ga je lekker? Over inhoudsloze letters gesproken…

  • Claudine

   6 augustus 2014 at 15:05 Beantwoorden

   He Henk, waarom is een tekst met een beleving van een ander inhoudsloos? Voor jou misschien, maar voor ons niet ! Wij genieten van de teksten van Pauline!!! En klik gewoon dan de site weg als je er niet tegen kan, emotieloze Henk!!!!

  • Marja

   6 augustus 2014 at 19:54 Beantwoorden

   Dan heb je het zeker over jezelf? Vast en zeker, want net als de meeste mensen hier, vind ik Pauline’s stukjes juist erg leuk en herkenbaar geschreven!!! Dus blijf liever weg als je er toch niets asn vind!

  • Annika

   7 augustus 2014 at 12:14 Beantwoorden

   Henk! Ik denk eerder dat jij nogal inhoudsloos bent gezien jouw ongenuanceerde reactie. Ga lekker naar het Viva forum, daar past jouw opmerking erg goed tussen.

 • Eline

  6 augustus 2014 at 11:08 Beantwoorden

  Er lopen hier kippen dus ik heb iedere dag heerlijke verse eieren. Eet ze dan ook erg graag!

 • Henny Barning

  6 augustus 2014 at 10:26 Beantwoorden

  Ja dit ga ik uittesten, zeker, maar brood erbij?

  • Pauline

   6 augustus 2014 at 11:05 Beantwoorden

   Voor als je niet de Voedselzandloper volgt 😉

 • Esmée

  6 augustus 2014 at 09:57 Beantwoorden

  Mmmh, dit klinkt heerlijk! Ik ben gek op ei, dus dit recept zal heerlijk smaken 😉

 • MySimplySpecial

  6 augustus 2014 at 07:33 Beantwoorden

  Dat lijkt me lekker! Ik heb ook periodes dat ik graag ei eet en dan weer een tijd niet.

 • Alet

  6 augustus 2014 at 07:25 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker. Ga ik zeker proberen.

Plaats een reactie