Menu

Kidsproof: Tropische calippo’s

Zijn er eigenlijk veel moeders hier? Het leek mij wel leuk om af en toe iets leuks, geks of juist gezonds voor de kleintjes te bedenken. Deze recepten en ideeën vind je terug in de nieuwe rubriek Kidsproof die ik bij deze lanceer. Deze gezonde ijsjes zijn perfect voor de kleine lekkerbekken onder ons, ze zien er leuk uit en ze zijn nog gezond ook.

Vroeger at ik heel vaak Calippo’s, je weet wel van die drukijsjes die altijd lekten aan de onderkant. Mijn favoriet was altijd de citroensmaak, toen hield ik al van frisse smaken. Van Maris  kreeg ik voor mijn verjaardag 2 setjes met mallen om zelf Calippo’s te maken. Ze kocht deze mallen bij de Flying Tiger, maar ik zag ze later ook in de folder van Xenos staan.

De mallen zijn van flexibel rubber gemaakt en het idee is heel simpel. Je maakt een vulling voor je ijsje en dat giet je in de mal. Je druk de flexibele dop erop en na een nachtje in de vriezer zijn ze klaar om gegeten te worden. Op deze manier kun je ook hele verantwoorde ijsjes maken, zoals ik nu gedaan hebt. Je kunt deze tropische ijsjes natuurlijk ook in een andere vorm maken of met de Zoku ice pop maker, maar een Calippovorm is natuurlijk wel het leukste.

calippo's maken

Ingrediënten voor 8 calippo’s
Een halve verse ananas
250 ml kokoswater

Zo maak je het
Snij de ananas in stukken. In deze video laat ik je zien, hoe je dit het makkelijkste kunt doen.

Pureer de verse ananas samen met het kokoswater glad met een staafmixer. Je kunt het ook in de blender doen.

calippo's maken

Vul de calippovormen met het ananassap en leg ze in de vriezer.

Na een nachtje in de vriezer zijn de healthy ijsjes klaar.

calippo's maken

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

 • Sanne
  24 augustus 2014 om 19:42

  Deze ijsjes lijken me heerlijk en ga ze zeker eens proberen!

 • johanna
  24 augustus 2014 om 16:05

  Leuk kidsproof recepten!!!

 • Manon
  20 augustus 2014 om 22:28

  Mama van Elin, ruim twee jaar. Haar broertje is op komst. Jammer genoeg een slechte eter, gelukkig is ze wel een liefhebber van soep. Verstopte groenten! Altijd goed.

 • Wendy
  19 augustus 2014 om 20:53

  Hier een mama van een meisje van 20 maanden. Ik vind het leuk om gezonde recepten te vinden voor kinderen. Vandaag nog gesmuld met mijn dochter van een van je bananenbrood recepten. Grootste ergernis tot nu toe zijn de kindermenu's in restaurants: friet met frikandel

 • Marloes
  17 augustus 2014 om 20:59

  Ik ben zeer benieuwd hahaha! :-)

 • Danielle
  17 augustus 2014 om 19:25

  Gezond eten vind ik voor mezelf heel belangrijk, en voor mijn kinderen van 3, 7 en 9 zeker niet minder! Super leuk idee dit! Minder suiker is altijd heel erg goed!
  Hier is de vzl havermout van soya melk al standaard ontbijt van iedereen een Veel groente en fruit heel gewoon. De oudste eet intussen alles, de middelste is kieskeurig en de jongste een echte peuter, maar dat komt goed. Deze ijsjes ga ik zeker testen!

 • Leonie
  17 augustus 2014 om 17:20

  Ja leuk! Altijd goed om lekker en gezond te koken voor je kind

 • MySimplySpecial
  17 augustus 2014 om 11:55

  Wat een leuk idee!

 • Pauline
  17 augustus 2014 om 11:38

  Ik heb onlangs een leuke variant gemaakt op die volwassen versie, komt volgende week online ;)

 • Eline
  17 augustus 2014 om 11:17

  ananas met kokos is een heerlijke combi!

 • Ageeth
  17 augustus 2014 om 10:52

  Mijn zonen van 15, 11 en 9 jaar oud zijn geen beste eters. Ze waarderen bijvoorbeeld de diepvriespizza's en niet mijn (groente-)pizza. Ik denk dat het wel goed komt en geef zelf het goede voorbeeld. Een ding zou ik anders doen en dat is eten wat de pot schaft. Geen aanpassingen meer die mij extra tijd kosten. Maximaal 3 groenten die je niet lust en thats it.
  Ook je recepten voor kinderen worden door mij gewaardeerd.
  Toen mijn oudste zoon thuis kwam na een week Londen snakte hij naar groente (en dat waren zijn woorden). Yeah!!!

 • Gwendolyn
  17 augustus 2014 om 09:13

  Jaaaaa, laat maar komen die kidsproof recepeten. Heb er hier twee van 5 en 8 en ik probeer de suiker (deels) uit te bannen.

 • Marloes
  17 augustus 2014 om 08:54

  Heerlijk! Ook ik maak altijd zelf ijsjes voor mijn dochter (nu 3 en n half)!!! Heel simpel: een blik perziken op siroop (siroop opvangen en even bewaren) pureren, beetje van de siroop erbij roeren en in de ijsjesvormpjes gieten en invriezen. Nog een "volwassenen" ijsjesrecept van mijn moeder: 4 overrijpe bananen pureren, 2 zakjes oploskoffie met een beetje water tot een soort papje maken en door de bananenpuree roeren en invriezen. Zóóó lekker!

 • Madelijn
  17 augustus 2014 om 08:30

  Jaaaa! Hier Mamma van dochter van 2. Heel graag gezonde recepten! Ik erger me aan alle suiker en andere ongezonde dingen die andere kids krijgen. Ik voel me altijd heel tuttig als die kleine van mij dat niet mag. Dusss als er gezonde dingen zijn die ik alle kids kan geven

 • Julia
  17 augustus 2014 om 07:35

  Wat leuk deze nieuwe rubriek! Hier 2 kleine meiden van 1 en 3. Altijd goed nieuwe inspiratie en dan t liefst gezonde recepten :)

 • Minke
  17 augustus 2014 om 07:28

  Super leuk! De kleine is nu 1 jaar en ik wil hem graag mee geven dat gezond eten ook lekker is. Ik ben benieuwd naar je recepten. Deze klinkt al lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.