komkommersalade

Snelle komkommersalade

Kunnen jullie je nog die enorme lading komkommers herinneren die ik kreeg van de Jumbo? Ik kreeg er maar liefst 20 in een krat met een mooi lintje eromheen. Ik zag er de uitdaging wel van in en ging diezelfde dag nog aan de slag. Ik maakte uiteraard tzatziki, een salade met kikkererwten en komkommer, zoetzure komkommer en ik maakte deze snelle komkommersalade met dille.

Ik gaf een aantal weg aan vrienden en familie, “je gaat hier niet weg zonder een komkommer in je tas”. Maar alsnog hield ik er 6 over. Gelukkig hebben wij een koelkast met een 0 graden zone, waardoor de komkommertjes nog lang goed bleven. Maar het feit is wel dat ik nu geen komkommer meer kan zien.  Anyway, deze snelle salade is wel heel erg lekker, fris en ook nog eens in raptempo klaar. Ik moet alleen eerst even over mijn overkill heenkomen voordat ik hem weer ga maken…

komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
2 komkommers
1 flinke el mayonaise
3 el Griekse yoghurt
Sap van een halve citroen
Flinke hand dille
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en snijd ze in flinterdunne plakjes. Ik heb dit met mijn Magimix keukenmachine gedaan, maar dit gaat ook heel makkelijk met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.

Stop de komkommerschijfjes in een kom en voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en het sap van een halve citroen toe.

Hak de dille fijn en voeg dit samen met een flinke snuf peper en zout bij de salade.

Hussel alles door elkaar en serveer de komkommersalade meteen.

Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw een lepeltje mayonaise er doorheen spatelen.

komkommersalade

Fresh & Easy: Zomer frittata
25 food vragen aan Suzanne Pronk - Jamie Magazine
Bewaar
21 Comments
 • Ohmydish

  19 januari 2017 at 21:50 Beantwoorden

  Hah! Met een krat van 20 komkommers wordt je inderdaad creatief. Deze komkommersalade vind ik het lekkerst als het een dagje in de koelkast gestaan heeft. Dan zijn de smaken helemaal door de komkommerplakjes heen gedrongen, lekker fris voor op een broodje bijvoorbeeld.

 • govaerts

  22 september 2016 at 15:10 Beantwoorden

  ga dit nu proberen.

 • Wil

  2 juli 2015 at 10:03 Beantwoorden

  Ik ben zelf kok, maar ga het zeker maken, alleen de dames op het filmpje hadden wat aan hun haar moeten doen, en niet met losse haren met eten omgaan.

 • Roos

  20 november 2014 at 08:24 Beantwoorden

  Heb deze salade recent gemaakt. Heel handig en lekker met Griekse yoghurt!

 • Chantal

  6 augustus 2014 at 18:12 Beantwoorden

  Lekker!! \r\nDie maak ik een keer bij een barbecue!

 • Caroline

  6 augustus 2014 at 15:26 Beantwoorden

  Hoi Pauline,\r\n\r\nIk volg je al een tijdje en heb ook je boek de Voedselzandloper. Nu weet ik sinds kort dat ik coeliakie heb, glutenallergie. Ik ben hierover aan het bloggen en zou het leuk vinden om een link naar jouw recepten toe te voegen, vind je dat oke? Zou het superleuk vinden en wacht op je reactie :)\r\n\r\nGroetjes,\r\n\r\nCaroline

 • Eilish

  6 augustus 2014 at 13:56 Beantwoorden

  Dit ga ik ook maar eens maken!

 • Kim

  6 augustus 2014 at 00:51 Beantwoorden

  Ik ben nu ook redelijk komkommerverslaafd.. ik eet zo’n 2 tot 3 komkommers per dag. Het was vroeger de enige groente die ik lustte, en nu is het nog steeds favoriet :)\r\nVooral een gazpacho van komkommer met avocado gaat er vlotjes in, of anders wel komkommer met munt, yum..\r\nDe komkommersalade ga ik dus zeker ook eens proberen, want die was bij mij nooit een waar succes te noemen.

 • Lisanne

  5 augustus 2014 at 21:49 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit, ik ga het een keer maken!

  • Lisanne

   24 augustus 2014 at 19:27 Beantwoorden

   Heb het gisteren gemaakt,erg lekker! had nog dressing over en dit in een potje gedaan om vandaag nog een keer komkommersalade te eten.\r\n\r\nHeb nog wel aardig wat verse dille over, heb je nog tips waar ik het nog meer voor kan gebruiken?

   • Pauline

    24 augustus 2014 at 22:10 Beantwoorden

    Heel veel vis eten de komende tijd. Daar is het vooral lekker bij.

 • Sarah

  5 augustus 2014 at 11:57 Beantwoorden

  Heerlijk verfrissend lijkt me deze salade, perfect met dit zonnetje!

 • Willy Holtland Hallie

  5 augustus 2014 at 10:54 Beantwoorden

  Ik eet zo’n 5 komkommers per dag. S’avonds als ik naar bed ga heb ik 2 komkommers in stukjes gesneden en die eet zo langzamerhand op bed op tijdens het TV kijken, heerlijk. Ben helemaal verslaafd. Ik koop ze waar ze in de aanbieding zijn. Bij de een zijn 23 cent en de andere 65 cent. Maar ik ga ook eens die komkommersalade maken, lijkt me heerlijk.

  • Pauline

   5 augustus 2014 at 14:21 Beantwoorden

   Oh dat is veel, maar beter verslaafd aan komkommers dan aan wat anders.

 • Miranda

  5 augustus 2014 at 10:43 Beantwoorden

  Ik eet regelmatig komkommer, maar zo’n heel krat… Poeh, kan me voorstellen dat je ze even zat bent nu haha!\r\n\r\nHeerlijk trouwens, deze komkommersalade.

 • Nicole

  5 augustus 2014 at 10:03 Beantwoorden

  Hij ziet er heerlijk uit,

 • Eline

  5 augustus 2014 at 09:46 Beantwoorden

  Ik snap dat je even helemaal klaar bent met komkommer nu!

 • Elsbet | La Vie Pure

  5 augustus 2014 at 09:36 Beantwoorden

  Mmm, heerlijk!

 • Elize

  5 augustus 2014 at 08:05 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik vind het knap dat je zo veel komkommers nog zelf hebt weten te verwerken. Ik zou echt niet weten wat ik ermee zou moeten denk ik, haha!

 • MySimplySpecial

  5 augustus 2014 at 07:32 Beantwoorden

  Altijd lekker dit! En zo’n groot krat komkommers is wel een flinke uitdaging inderdaad.

Plaats een reactie