Menu

Snelle komkommersalade

Kunnen jullie je nog die enorme lading komkommers herinneren die ik kreeg van de Jumbo? Ik kreeg er maar liefst 20 in een krat met een mooi lintje eromheen. Ik zag er de uitdaging wel van in en ging diezelfde dag nog aan de slag. Ik maakte uiteraard tzatziki, een salade met kikkererwten en komkommer, zoetzure komkommer en ik maakte deze snelle komkommersalade met dille.

Ik gaf een aantal weg aan vrienden en familie, “je gaat hier niet weg zonder een komkommer in je tas”. Maar alsnog hield ik er 6 over. Gelukkig hebben wij een koelkast met een 0 graden zone, waardoor de komkommertjes nog lang goed bleven. Maar het feit is wel dat ik nu geen komkommer meer kan zien.  Anyway, deze snelle salade is wel heel erg lekker, fris en ook nog eens in raptempo klaar. Ik moet alleen eerst even over mijn overkill heenkomen voordat ik hem weer ga maken…

komkommersalade

Ingrediënten voor 4 personen
2 komkommers
1 flinke el mayonaise
3 el Griekse yoghurt
Sap van een halve citroen
Flinke hand dille
Peper en zout

Zo maak je het
Was de komkommer en snijd ze in flinterdunne plakjes. Ik heb dit met mijn Magimix keukenmachine gedaan, maar dit gaat ook heel makkelijk met een mandoline, kaasschaaf of gewoon een mes.

Stop de komkommerschijfjes in een kom en voeg de mayonaise, de Griekse yoghurt en het sap van een halve citroen toe.

Hak de dille fijn en voeg dit samen met een flinke snuf peper en zout bij de salade.

Hussel alles door elkaar en serveer de komkommersalade meteen.

Als je de komkommersalade te lang laat staan, zal het vocht uit de komkommers lopen en krijg je een waterig geheel. Je kunt de salade dan even afgieten en opnieuw een lepeltje mayonaise er doorheen spatelen.

komkommersalade

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Ohmydish
  19 januari 2017 om 21:50

  Hah! Met een krat van 20 komkommers wordt je inderdaad creatief. Deze komkommersalade vind ik het lekkerst als het een dagje in de koelkast gestaan heeft. Dan zijn de smaken helemaal door de komkommerplakjes heen gedrongen, lekker fris voor op een broodje bijvoorbeeld.

 • govaerts
  22 september 2016 om 15:10

  ga dit nu proberen.

 • Wil
  2 juli 2015 om 10:03

  Ik ben zelf kok, maar ga het zeker maken, alleen de dames op het filmpje hadden wat aan hun haar moeten doen, en niet met losse haren met eten omgaan.

 • Roos
  20 november 2014 om 08:24

  Heb deze salade recent gemaakt. Heel handig en lekker met Griekse yoghurt!

 • Pauline
  24 augustus 2014 om 22:10

  Heel veel vis eten de komende tijd. Daar is het vooral lekker bij.

 • Lisanne
  24 augustus 2014 om 19:27

  Heb het gisteren gemaakt,erg lekker! had nog dressing over en dit in een potje gedaan om vandaag nog een keer komkommersalade te eten.

  Heb nog wel aardig wat verse dille over, heb je nog tips waar ik het nog meer voor kan gebruiken?

 • Pauline
  7 augustus 2014 om 12:16

  Natuurlijk mag dat, vind ik juist leuk!

 • Chantal
  6 augustus 2014 om 18:12

  Lekker!!
  Die maak ik een keer bij een barbecue!

 • Caroline
  6 augustus 2014 om 15:26

  Hoi Pauline,

  Ik volg je al een tijdje en heb ook je boek de Voedselzandloper. Nu weet ik sinds kort dat ik coeliakie heb, glutenallergie. Ik ben hierover aan het bloggen en zou het leuk vinden om een link naar jouw recepten toe te voegen, vind je dat oke? Zou het superleuk vinden en wacht op je reactie :)

  Groetjes,

  Caroline

 • Eilish
  6 augustus 2014 om 13:56

  Dit ga ik ook maar eens maken!

 • Kim
  6 augustus 2014 om 00:51

  Ik ben nu ook redelijk komkommerverslaafd.. ik eet zo'n 2 tot 3 komkommers per dag. Het was vroeger de enige groente die ik lustte, en nu is het nog steeds favoriet :)
  Vooral een gazpacho van komkommer met avocado gaat er vlotjes in, of anders wel komkommer met munt, yum..
  De komkommersalade ga ik dus zeker ook eens proberen, want die was bij mij nooit een waar succes te noemen.

 • Lisanne
  5 augustus 2014 om 21:49

  Ziet er lekker uit, ik ga het een keer maken!

 • Pauline
  5 augustus 2014 om 14:21

  Oh dat is veel, maar beter verslaafd aan komkommers dan aan wat anders.

 • Sarah
  5 augustus 2014 om 11:57

  Heerlijk verfrissend lijkt me deze salade, perfect met dit zonnetje!

 • Willy Holtland Hallie
  5 augustus 2014 om 10:54

  Ik eet zo'n 5 komkommers per dag. S'avonds als ik naar bed ga heb ik 2 komkommers in stukjes gesneden en die eet zo langzamerhand op bed op tijdens het TV kijken, heerlijk. Ben helemaal verslaafd. Ik koop ze waar ze in de aanbieding zijn. Bij de een zijn 23 cent en de andere 65 cent. Maar ik ga ook eens die komkommersalade maken, lijkt me heerlijk.

 • Miranda
  5 augustus 2014 om 10:43

  Ik eet regelmatig komkommer, maar zo'n heel krat... Poeh, kan me voorstellen dat je ze even zat bent nu haha!

  Heerlijk trouwens, deze komkommersalade.

 • Nicole
  5 augustus 2014 om 10:03

  Hij ziet er heerlijk uit,

 • Eline
  5 augustus 2014 om 09:46

  Ik snap dat je even helemaal klaar bent met komkommer nu!

 • Elsbet | La Vie Pure
  5 augustus 2014 om 09:36

  Mmm, heerlijk!

 • Elize
  5 augustus 2014 om 08:05

  Ziet er heerlijk uit! Ik vind het knap dat je zo veel komkommers nog zelf hebt weten te verwerken. Ik zou echt niet weten wat ik ermee zou moeten denk ik, haha!

 • MySimplySpecial
  5 augustus 2014 om 07:32

  Altijd lekker dit! En zo'n groot krat komkommers is wel een flinke uitdaging inderdaad.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.