Mijn Guilty Pleasures

Mijn Guilty Pleasures

Ik ga vandaag heel eerlijk zijn. Ik hou van eten en ik vind echt bijna alles lekker. Dat was vroeger al zo, als klein kind hapte ik al haringen, het liefst zure, maar ook voor een portie groente deinsde ik niet terug. Er is een tijdje geweest dat zoet me niet echt veel deed, dat is nu wel anders. Ik ben een lekkerbek maar hou ook van gezonde dingen. Eigenlijk stop ik altijd wel iets in mijn mond als ik de keuken in loop. Het is vrij ernstig, ik kijk altijd of er iets te snaaien valt.

Om een beetje op gewicht te blijven zorg ik dat ik altijd voldoende fruit in huis heb. En snackgroente zoals radijsjes en tomaatjes. Dat kan je beter in je mond stoppen dan ieder uur een koekje. Ook heb ik altijd noten in huis, maar die vind ik zo lekker dat ik er niet van af kan blijven, een pondje gaat er zo doorheen in een week.

Het is voor mij dus van groot belang dat ik healthy snackjes in huis heb, wil ik niet een kilo per week groeien. Het eerste wat ik deed toen ik terugkwam van vakantie was mijn groente- en fruitvoorraad aanvullen. Dat lukt aardig, toch heb ik een paar guilty pleasures waar ik echt niet van af kan blijven. Guilty Pleasures zijn onweerstaanbare lekkernijen die je ook meteen een schuldgevoel bezorgen. Waarom?, omdat het niet zo goed voor je lijf is en stiekem ook niet zo culinair verantwoord. Maar het is wel goed voor je innerlijke ik en dat is ook heel belangrijk. Want zeg nou zelf, hier word je toch blij van?

1 Italiaans ijs
Photo 30-03-14 16 21 34Of beter kan ik zeggen, al het ijs dat op deze wereld gemaakt wordt. Ik heb dit van mijn vader geërfd, die rijdt ook stad en land af op zoek naar het beste ijs. Ik ben dol op dat romige ijs van de ijssalon en mijn ultieme wens is ook om met een lepeltje alle smaken te proeven die er te koop zijn. Mijn favo smaken zijn malaga, bitterkoekjes en yoghurt. Meestal hoop ik dat Maurits dan 2 andere smaken kiest, zodat ik die ook even kan proeven. Met stipt op nr 1 dus.

2 Cheddar kaas
vega burgerDit is wel een erge, eentje waar ik mij best een beetje voor schaam. Ik hou van kaas, van alle soorten maar ik heb ook een zwak voor nepkaas. Je weet wel, die gele plastic kaas, die zo lekker smelt. Vroeger heb ik er zelfs een periode opgeleefd. Ik liep stage in Brussel en het huis waar ik woonde was vies, zo vies dat ik de keuken niet wilde gebruiken. Dus ik had een mini oven op mijn kamer gezet en daar maakte ik elke dag stokbrood met plastic kaas in, love it! Nu eet ik ze het liefst op nacho chips.

3 Bittergarnituur
Photo 31-05-14 14 32 27 Zodra we op een terras belanden, inspecteer ik meteen de kaart. Wat voor snackjes hebben ze allemaal? Mijn favo is een gemengde bittergarnituur, zodat ik alles kan proeven. De lekkerste bittergarnituur eet ik altijd bij Stempels in Haarlem, daar krijg je kaasstengels, mini garnalen en mini satékroketjes. Maar ik hou ook gewoon van een ordinaire bitterbal met een pittige mosterd.

4 Caramel

I love caramel! En dan het liefst in combinatie met zout en chocola of deze onweerstaanbare caramelbars. Als ik dat in de koelkast heb, kan ik het niet weerstaan. Dat schreeuwt gewoon om een hap. Daarom maak ik het maar niet te vaak. Het gekke is als ik ergens ben, bestel ik eigenlijk nooit iets zoets, maar als ik het thuis in de koelkast heb, kan ik het niet laten liggen.

5 Pannenkoeken & Pizza – ik kon niet kiezen
Photo 27-06-14 12 29 03
Je kunt wel stellen dat ik verslaafd ben aan pannenkoeken. Ik maak ze regelmatig en ga ook graag naar een pannenkoekenboerderij. Ik vind pannenkoeken op allerlei manieren lekker, koud, warm, zoet, hartig, Amerikaans of Nederlands, het maakt mij echt niet uit. Dus pannenkoeken mogen zeker niet in mijn top 5 ontbreken. En de laatste tijd crave ik enorm naar Pizza, eigenlijk vind ik pizza altijd lekker, ook koud. En mijn ergste culi zonde is dat ik af en toe een pizza shoarma met knoflooksaus eet, ssst niet verder vertellen.

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb bijvoorbeeld mijn happen uit een pot pindakaas niet eens genoemd. Ik hoop dat jullie mij dit vergeven. Wat kan jij echt niet weerstaan?

9 augustus 2014


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in

Wil je geen recept missen?

Meld je dan gratis aan voor onze nieuwsbrief.

Schrijf je in