Menu

Mijn Guilty Pleasures

Ik ga vandaag heel eerlijk zijn. Ik hou van eten en ik vind echt bijna alles lekker. Dat was vroeger al zo, als klein kind hapte ik al haringen, het liefst zure, maar ook voor een portie groente deinsde ik niet terug. Er is een tijdje geweest dat zoet me niet echt veel deed, dat is nu wel anders. Ik ben een lekkerbek maar hou ook van gezonde dingen. Eigenlijk stop ik altijd wel iets in mijn mond als ik de keuken in loop. Het is vrij ernstig, ik kijk altijd of er iets te snaaien valt.

Om een beetje op gewicht te blijven zorg ik dat ik altijd voldoende fruit in huis heb. En snackgroente zoals radijsjes en tomaatjes. Dat kan je beter in je mond stoppen dan ieder uur een koekje. Ook heb ik altijd noten in huis, maar die vind ik zo lekker dat ik er niet van af kan blijven, een pondje gaat er zo doorheen in een week.

Het is voor mij dus van groot belang dat ik healthy snackjes in huis heb, wil ik niet een kilo per week groeien. Het eerste wat ik deed toen ik terugkwam van vakantie was mijn groente- en fruitvoorraad aanvullen. Dat lukt aardig, toch heb ik een paar guilty pleasures waar ik echt niet van af kan blijven. Guilty Pleasures zijn onweerstaanbare lekkernijen die je ook meteen een schuldgevoel bezorgen. Waarom?, omdat het niet zo goed voor je lijf is en stiekem ook niet zo culinair verantwoord. Maar het is wel goed voor je innerlijke ik en dat is ook heel belangrijk. Want zeg nou zelf, hier word je toch blij van?

1 Italiaans ijs
Photo 30-03-14 16 21 34Of beter kan ik zeggen, al het ijs dat op deze wereld gemaakt wordt. Ik heb dit van mijn vader geërfd, die rijdt ook stad en land af op zoek naar het beste ijs. Ik ben dol op dat romige ijs van de ijssalon en mijn ultieme wens is ook om met een lepeltje alle smaken te proeven die er te koop zijn. Mijn favo smaken zijn malaga, bitterkoekjes en yoghurt. Meestal hoop ik dat Maurits dan 2 andere smaken kiest, zodat ik die ook even kan proeven. Met stipt op nr 1 dus.

2 Cheddar kaas
vega burgerDit is wel een erge, eentje waar ik mij best een beetje voor schaam. Ik hou van kaas, van alle soorten maar ik heb ook een zwak voor nepkaas. Je weet wel, die gele plastic kaas, die zo lekker smelt. Vroeger heb ik er zelfs een periode opgeleefd. Ik liep stage in Brussel en het huis waar ik woonde was vies, zo vies dat ik de keuken niet wilde gebruiken. Dus ik had een mini oven op mijn kamer gezet en daar maakte ik elke dag stokbrood met plastic kaas in, love it! Nu eet ik ze het liefst op nacho chips.

3 Bittergarnituur
Photo 31-05-14 14 32 27 Zodra we op een terras belanden, inspecteer ik meteen de kaart. Wat voor snackjes hebben ze allemaal? Mijn favo is een gemengde bittergarnituur, zodat ik alles kan proeven. De lekkerste bittergarnituur eet ik altijd bij Stempels in Haarlem, daar krijg je kaasstengels, mini garnalen en mini satékroketjes. Maar ik hou ook gewoon van een ordinaire bitterbal met een pittige mosterd.

4 Caramel

I love caramel! En dan het liefst in combinatie met zout en chocola of deze onweerstaanbare caramelbars. Als ik dat in de koelkast heb, kan ik het niet weerstaan. Dat schreeuwt gewoon om een hap. Daarom maak ik het maar niet te vaak. Het gekke is als ik ergens ben, bestel ik eigenlijk nooit iets zoets, maar als ik het thuis in de koelkast heb, kan ik het niet laten liggen.

5 Pannenkoeken & Pizza – ik kon niet kiezen
Photo 27-06-14 12 29 03
Je kunt wel stellen dat ik verslaafd ben aan pannenkoeken. Ik maak ze regelmatig en ga ook graag naar een pannenkoekenboerderij. Ik vind pannenkoeken op allerlei manieren lekker, koud, warm, zoet, hartig, Amerikaans of Nederlands, het maakt mij echt niet uit. Dus pannenkoeken mogen zeker niet in mijn top 5 ontbreken. En de laatste tijd crave ik enorm naar Pizza, eigenlijk vind ik pizza altijd lekker, ook koud. En mijn ergste culi zonde is dat ik af en toe een pizza shoarma met knoflooksaus eet, ssst niet verder vertellen.

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan. Ik heb bijvoorbeeld mijn happen uit een pot pindakaas niet eens genoemd. Ik hoop dat jullie mij dit vergeven. Wat kan jij echt niet weerstaan?

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

 • Lydia
  9 maart 2015 om 13:26

  Hoi Pauline, naar welke pannenkoekenboerderij ga jij? Ik geloof dat jij net als ik ergens in/rond Haarlem woont. Ik hou zo van pannenkoeken (vanochtend nog gemaakt) en zou graag jouw adresje(s) krijgen! Dankje!

 • Mariette
  21 augustus 2014 om 21:03

  Oohhh ik ben ook echt zo'n alles eter! Al die dingen vind ik ook heerlijk maarr stokbrood met lekkere olijfolie of boter met een beetje zout! Mmmmmmmmmmmmmm ik heb gelijk trek!

 • Chris - PH2b
  13 augustus 2014 om 08:47

  Haha wat een leuk artikel! En wat een lekkere guilty pleasures heb jij (hoewel ik niet zo van de gele nepkaas ben). Mijn guilty pleasure is met een ruime voorsprong echt chocolade. Verder sluit ik me bij die van jou aan! IJs, bittergarnituur, pannenkoeken, love it.

 • Pauline
  11 augustus 2014 om 23:47

  Haha ja dat is helaas nooit zo he ;)

 • Manon
  11 augustus 2014 om 20:17

  Ik heb ook een top vijf:
  Roze koeken
  Fudge
  Gehaktballen
  Pannenkoeken
  Watermeloen en aardbeien

  Stond nummer 5 maar op 1!

 • Irene
  10 augustus 2014 om 16:21

  Oehh die eerste alinea komt mij ernstig bekend voor. Ik was al bang voor een eetverslaving haha.

  Ik eet geen geraffineerde suikers maar des te veel hartige dingen en heel veel fruit en ook graag noten.

  Een lijstje:
  Friet, liefste met mayonaise
  Kroketten
  Hamburgers (incl nepkaas)
  Pizza, het liefste zelf gemaakt. Die is wel redelijk gezond omdat deze veel groente bevat.
  Kaaaaas ... Heerlijk, het liefste wel de oude Hollandse variant op rijstwafels
  Fruit, appels, bananen (ook dr bevroren variant) bijna alle soorten fruit
  Lasagne
  Sparen ribs, Duitse bratwürst, gegrild vlees, Grieks en ander vlees ( terwijl ik flexatarier probeer te zijn)

  Oeps mijn lijst is groter dan vijf

 • Sanne
  10 augustus 2014 om 12:17

  Heerlijke dingen, maar veel dingen die ik nu niet meer eet omdat ik zo veel mogelijk lactosevrij wil eten. Veel dingen kan ik nu dus gewoon weerstaan omdat ik weet dat ik anders buikpijn krijg, maar van napoleon citroen zuurtjes kan ik echt niet afblijven!

 • Kim
  10 augustus 2014 om 02:33

  Saté saus ohhh heerlijk. Echt een ontzettend slechte zonde en dan lekker dippen met een warm afbakstokbrood. Als ik savonds alleen moet eten dan kook ik niet maar maak ik dat gheheh. Heerlijk!

 • Pauline
  10 augustus 2014 om 00:18

  Oh ja lasagne vind ik ook zo lekker :)

 • Alet
  9 augustus 2014 om 20:44

  Ik ben toch vooral een zoetekauw. Ik vind drop heerlijk, chocolade (en dan vooral Cote d'Or), karamel, monchou taart, tompouce, Bosche bol...... En vooral sinds ik niet meer in Nederland woon mis ik een aantal van deze dingen toch wel ontzettend!

 • Suuz
  9 augustus 2014 om 20:00

  ooooooh dit is echt allemaal TE LEKKER!!!! mijn absolute nummer 1 is IJS! IJS EN VEEEEEEL IJS!

 • Dita
  9 augustus 2014 om 18:38

  Oeh heerlijk al deze dingen! Ik ben ook dol op eten, chocolade kan ik echt niet weerstaan.

 • Jody
  9 augustus 2014 om 17:46

  Ik praat graag over eten, maar idd vanwege het opletten op mijn gewicht moet ik niet te veel snoepen.
  Naast chocolade (voornamelijk hazelnoot) houd ik ook erg veel van pizza en lasagne. En lekkere malse spare-ribs

 • ilse
  9 augustus 2014 om 16:22

  Ohwww lekker! Pizza staat bij mij op nummer 1 daar mag je me altijd voor maken!

 • Mireille
  9 augustus 2014 om 15:46

  Aah heerlijk, ik vind alles uit jouw lijst ook verrukkelijk!

  xoxo Mireille

 • Elsbet | La Vie Pure
  9 augustus 2014 om 12:21

  Alles is zo lekker!

 • cheyenne
  9 augustus 2014 om 11:23

  goeie lijst, ik denk dat een boel daarvan ook op de mijne zou komen! sowieso pizza, chocolade, ijs en cheesecake. ik zou nog vele andere dingen erop kunnen zetten als ik hard nadenk, maar misschien is het maar beter als ik dat niet doe :D
  xo, cheyenne

 • Marieke
  9 augustus 2014 om 10:23

  Mijn guilty pleasures zijn, met stip op nr 1chocolade. Het begint ' s ochtends al met een bolletje met een dikke klodder boter en chocoladevlokken. Ik ben ook dol op de bonbons van leonidas om over de grote zakken chocolaatjes van de ikea maar te zwijgen. Als ik daar 1keer mee begin is het einde compleet zoek :-) Verder koekjes (met chocalade natuurlijk) en die lekkere dikke roze glace koeken. Geitenkaas, toastjes brie en inderdaad ijs... heerlijk. En een milkshake sla ik ook zeker niet af.

 • Titia
  9 augustus 2014 om 10:00

  Oh, dit zou zo mijn lijstje kunnen zijn!

 • Julia
  9 augustus 2014 om 09:17

  Met stip op nummer 1: CHOCOLADE het liefst gevuld met caramel of noten.
  Jouw lijstje ziet er ook goed uit ;) behalve de cheddar. Dat lust ik echt niet..

 • MySimplySpecial
  9 augustus 2014 om 09:08

  Wat een heerlijke dingen allemaal. Patat en chips staan op mijn lijstje.

 • Manon
  9 augustus 2014 om 08:53

  Dit zou zomaar mijn lijstje kunnen zijn, serieus haha. Het water loopt me in de mond bij het zien van die burger, die kaas!!!! Wat jij hebt met pindakaas heb ik met Nutella, gewoon een lepel erbij en scheppen maar :')

 • Esmée
  9 augustus 2014 om 08:51

  Herkenbaar! Ijs staat bij mij ook hoog op mijn lijstje, en dan vooral de swirls en frozen yoghurt ;) Ook pure chocolade en yoghurt gums van het merk Katja vind ik heerlijk! En ik hou redelijk van bakken, wat soms een probleempje is want ik maak altijd teveel en tja... Het moet toch op ;) Gelukkig heb ik een familie die het ook helemaal niet erg vind om mij van een extra cupcake, taartpunt of cakeplak af te helpen :P

 • Chantal
  9 augustus 2014 om 08:33

  Haha heel herkenbaar!
  Maar ik zou geen lijstje van 5 kunnen maken, minimaal 10!
  Wat dacht je van stroopwafelkruimels, chocopasta, geitenkaas, kinder bueno oeh...snel maar mn groene smoothie als ontbijt nemen! Even de honger stillen!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.