fbpx
Menu

Healthy Fish and Chips uit de oven

Ik vind dit idee voor een healthy Fish and Chips best goed bedacht van mijzelf. ” Mag ik dat zeggen?” “Ik vind van wel”. Fish and Chips is eigenlijk gewoon gefrituurde vis met patat, best lekker af en toe, maar echt gezond is het niet. Daarom bedacht ik om een gezondere versie uit de oven te maken. En om het helemaal healthy te maken, heb ik zoete aardappelfrieten gemaakt in plaats van gewone patatten.

En dat was hartstikke lekker. Ik weet dat er mensen zijn die helemaal geen tarwe eten, dus dan moet je het krokante laagje om de vis weglaten. Dat is wel zonde, want dit maakt het juist zo lekker. Ik maakte er een snel sausje bij van wat yoghurt, mayonaise en een scheutje citroensap en dat was smullen. Erbij serveerde ik een simpele komkommersalade.

zoete aardappel friet

Ingrediënten voor 4 personen
1 x recept voor zoete aardappelfriet
4 kabeljauwfilets
100 gr bloem
2 eieren
100 gr panko (=broodkruim)
Peper en zout

Sausje
1,5 el mayonaise
3 el Griekse yoghurt
Scheutje citroensap
Wat vers gehakte bieslook

Zo maak je het
Maak de zoete aardappelfriet volgens het recept. Ga uit van 1 tot 2 aardappelen per persoon.

Verdeel de frieten over een bakplaat en zet ze alvast in de voorverwarmde oven op 200 graden (hetelucht).

fish and chips uit de oven

Doe de bloem in een bord en voeg hier peper en zout aan toe. Klop de eieren los in een tweede bord en verdeel de panko over een derde bord.

Haal een kabeljauwfilet eerst door de bloem, dan door het ei en tenslotte door de panko.

Leg de kabeljauwstukken op een bakplaat en zet ze voor 12-15 minuten in de oven. Je kunt de frieten nu het beste onderin de oven zetten en de vis bovenin.

Maak een sausje van de yoghurt, de mayonaise en een scheutje citroensap. Breng het op smaak met wat peper en zout en wat gehakte bieslook.

Serveer de fish and chips met de saus en een frisse komkommersalade.

fish and chips

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Laurie89
    13 februari 2019 om 20:23

    Heel erg lekker! Zojuist een keer geprobeerd met een panga filet en dit was ook erg lekker voor degene die niet zo van kabeljauw houden.

    Beantwoorden
  • Liesbeth schonewille
    11 oktober 2018 om 20:19

    Heerlijk heerlijk heerlijk. Weer een blijvertje. Had alleen verwacht dat het korstje op de vis knapperig zou zijn. Wat heb ik verkeerd gedaan?

    Beantwoorden
  • Pauline
    15 oktober 2018 om 09:35

    Het hoort ook crunchy te zijn. Alleen niet zo knapperig als wanneer het uit de frituur komt. Heb je de vis wel droog gedept?

    Beantwoorden
  • Doris van der meer
    3 november 2015 om 07:03

    Ik heb de vis gemaakt met havermout in plaats van broodkruimel, super lekker!!

    Beantwoorden
  • Patricia Dankers
    8 mei 2015 om 21:19

    Ik ga dit gerecht morgen maken met alles erop en eraan. Alleen wil ik de broodkruim zelf maken. Kan je mij vertellen hoe?;-)
    Groetjes, Patricia

    Beantwoorden
  • Lianda
    17 augustus 2014 om 17:16

    Oh dat ziet er echt heerlijk uit!
    Binnenkort maar eens maken ^_^.

    Beantwoorden
  • An
    16 augustus 2014 om 17:41

    Mmm. Staat vanavond op het menu. Smullen!

    Beantwoorden
  • Eline
    14 augustus 2014 om 18:24

    Ik heb serieus gisteravond hetzelfde op. Gezonde fish en chips, was er helemaal mee in mijn nopjes, heb jij er al een receptje en een blogpost van gemaakt!

    Beantwoorden
  • Michelle
    14 augustus 2014 om 14:06

    OMG! Dit ziet er zo lekker uit. Ik ben zo verslaafd aan zoete aardappelfriet!

    Beantwoorden
  • Elsbet | La Vie Pure
    13 augustus 2014 om 21:21

    Mmm, lekker!

    Beantwoorden
  • Eilish
    13 augustus 2014 om 15:21

    Omnomnom, dit ga ik binnenkort eens maken!

    Beantwoorden
  • Karlijn
    13 augustus 2014 om 12:24

    Lekker, dit ga ik morgenavond maken!

    Beantwoorden
  • Lisette - Kiwi&zo
    13 augustus 2014 om 11:03

    mmmm! En voor een glutenvrije versie kun je bijvoorbeeld kokosbloem en geraspte kokos gebruiken. Of amandelmeel en fijngehakte noten :-)

    Beantwoorden
  • Sarah
    13 augustus 2014 om 10:51

    Yummy ziet er lekker uit!

    Beantwoorden
  • Ruth
    13 augustus 2014 om 09:46

    Heerlijk, die zoete friet! Maar ik kan alleen de roze zoete aardappel vinden, waar kopen jullie die oranje?

    Beantwoorden
  • Pauline
    13 augustus 2014 om 15:37

    Bij de Albert Heijn, ik heb gek genoeg nog nooit een roze aardappel gezien.

    Beantwoorden
  • Amy
    13 augustus 2014 om 08:54

    Heerlijk! Ik heb dit afgelopen week gemaakt met vissticks (niet zo healthy maar wel lekker).
    En de friet deze keer zonder olie, was inderdaad lekkerder dan de slappere frietjes.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    13 augustus 2014 om 07:27

    Die zoete aardappelfriet wil ik nog steeds eens proberen!

    Beantwoorden
  • Agna Vandenberghe
    13 augustus 2014 om 07:07

    Ben benieuwd naar de volgende recepten, dit zag er al lekker uit!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen