griekse salade

Griekse salade met gegrilde groente

Ik ben nog nooit in Griekenland geweest en dat begrijp ik niet zo goed van mijzelf. Ik vind de Griekse keuken namelijk geweldig: eenvoudige Griekse salades met feta en olijven, Spanakopita, Souvlaki of het ultieme toetje, romige Griekse yoghurt met walnoten en honing.

Deze zomer stond het dan ook hoog op ons lijstje, maar toch werd het uiteindelijk Zuid Spanje. Ook dat stond nog op ons reislijstje, dat met de dag langer wordt. Misschien moet ik eens kijken of ik in het najaar nog een klein weekje Santorini kan boeken, want ik wil toch wel eens weten of mijn Griekse salade daar net zo smaakt als thuis.

griekse salade

Ingrediënten voor 4 personen
100 gr rucola
1 courgette
1 aubergine
4 tomaten
Handje grote groene olijven
75 gr feta
Knoflookolie (olijfolie + knoflook)
2 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie
Balsamico azijn

Zo maak je het
Maak eerst de knoflookolie. Dit doe je door een flinke scheut olijfolie te mengen met 1 geperst teentje knoflook. Breng de olie op smaak met wat peper en zout en de oregano.

Snij de courgette in linten en de aubergine in dunne plakken. Je kunt dit het beste doen met behulp van een mandoline (=schaaf) of met een scherp mes.

griekse salade

Laat een grillpan goed heet worden. Bestrijk de groente met de knoflookolie en grill ze aan weerszijden goudbruin.

Verdeel de rucola over 4 borden en verdeel de gegrilde groente over de salade.

Snij de tomaten in parten en de feta in blokjes. Verdeel dit samen met de olijven over de Griekse salade.

Drizzle er wat olijfolie en een scheut Balsamico-azijn overheen en serveer de Griekse salade met brood.

griekse salade

Fresh & Easy: Healthy Fish and Chips uit de oven
25 food vragen aan Francesca Kookt
Bewaar
13 Comments
 • Evi

  21 augustus 2014 at 17:41 Beantwoorden

  Deze salade heb ik sinds je dit artikel hebt gepost denk ik al 10 keer gemaakt. Wat is deze salade lekker! Zelf gril ik de groenten in de oven, dan kan ik alles tegelijk grillen. De Griekse keuken is echt fantastisch! Als je er eens heen gaat, ga dan op zoek naar de kleine familierestaurantjes. Die zijn echt het aller aller best ! (en het best verstopt, dus Tripadvisor en Google maps zijn onmisbare apps)

  • Pauline

   21 augustus 2014 at 20:23 Beantwoorden

   Haha wat leuk! Ik heb nog meer Griekse recepten voor je in petto 😉

 • Roos

  15 augustus 2014 at 00:22 Beantwoorden

  Ik vind dit zeker lekker! Olijven, feta, groentes, ik hou er allemaal van! Ik ben zelf ook nog nooit in Griekenland geweest, maar ik kan wel over het eten dromen.. 🙂

 • An.gils

  14 augustus 2014 at 12:27 Beantwoorden

  Een heerlijke salade Griekenland +eilanden erg aantebevelen.

 • Amy

  13 augustus 2014 at 13:23 Beantwoorden

  Ziet er lekker uit! \r\nSantorini is echt een prachtig eiland, heel romantisch en lekker eten, ik zeg doen :)!

 • Elsbet | La Vie Pure

  12 augustus 2014 at 21:06 Beantwoorden

  Mmm, gegrilde groente is altijd lekker!

 • MySimplySpecial

  12 augustus 2014 at 16:23 Beantwoorden

  Lekker die gegrilde groente!

 • Eline

  12 augustus 2014 at 15:54 Beantwoorden

  Griekenland staat op mijn to-go lijstje!

 • Evi

  12 augustus 2014 at 13:02 Beantwoorden

  Griekenland is fantastisch! Ben al twee keer op Kefalonia geweest waar ik gegeten heb bij restaurantjes die je niet makkelijk kunt vinden (lees; bijv. restaurantjes aan het einde van verlaten bergweggetjes). Bij deze niet-toeristische restaurantjes zijn de producten verser dan vers (groenten komen meestal uit eigen tuin) en daarnaast zijn de mensen ontzettend lief.

 • Lisette - Kiwi&zo

  12 augustus 2014 at 12:07 Beantwoorden

  mmmm ziet er lekker uit! 😀

 • Dita

  12 augustus 2014 at 11:27 Beantwoorden

  Oeh dit ziet er heerlijk uit! 🙂 De foto’s zijn ook weer erg mooi.

 • Elize

  12 augustus 2014 at 10:56 Beantwoorden

  Klinkt goed! Oh en ik vind Griekenland geweldig. Ik ben er afgelopen zomer voor het eerst geweest (in een niet toeristisch deel) en zou zeggen: Als je kunt gaan, doen!

Plaats een reactie