Menu
IMG_0616-e1406291282522-710x380.jpg

Foodie in Andalusië

Als foodie zit je in Andalusië goed! Want oh boy wat heb ik er lekker gegeten. Lokale specialiteiten zoals paëlla, maar ook gewoon Italiaans, Frans en Libanees. De eerste dag heb ik altijd een beetje moeite om in het ritme te komen, maar later in de week gaat dat prima. Ik nam mijn ontbijt rond de klok van 10, lunchen deed ik rond 14.00, meestal met een salade.

patatas bravas

Omdat ik tegen vijf uur wel weer trek kreeg, nam ik of een ijsje, het is tenslotte vakantie of een kleine tapas zoals patatas bravas of een pincho, waardoor ik het makkelijk kon uithouden tot half 9, de tijd voor het diner. Wil je weten wat ik allemaal gegeten heb, kijk dan mee! Oh en wees gewaarschuwd, je krijgt er honger van.

andalusië tips

Het ontbijt was soms simpel en soms uitgebreid. In Sevilla hadden we geen hotelontbijt, maak vlakbij ons hotel zat een leuk tentje waarvan ik de naam alweer vergeten ben, hier at ik een croque monsieur met een koffie erbij. In Tarifa genoot ik van mijn kommetje yoghurt met muesli en vers fruit. Helaas trof ik dat niet overal aan, de Spanjaarden zijn nogal dol op zoet. Chocopops vind je overal, maar gewone muesli en naturel yoghurt niet. Het lekkerste ontbijt at ik in het Vincci hotel in Málaga, heel veel vers fruit, muesli, romige Griekse yoghurt, maar ook crêpes, zoete broodjes en scrambled eggs.

andalusië tips

Ik heb heel wat zummo’s, versgeperste sappen en smoothies gedronken. Mijn favoriet was met ananas en aardbei. Vraag er wel even bij of het vers is, want het wil nog wel eens gebeuren dat het sap uit een pak komt en dat wil je niet. De bosvruchten smoothie met yoghurt bij Lepanto in Málaga was ook erg lekker en fris.

hotspots in sevilla

Lunchen deed ik meestal met een salade. In Sevilla at ik een heerlijk Caesar salade bij Gran Meliá Colón.

eten in tarifa

 

In Tarifa at ik een hele simpele salade met grote stukken tonijn bij Restaurant Morilla, dat simpel zo lekker kan zijn.

hotspots in marbella

 

In Marbella genoot ik van een salade met gegrilde groente van The Boardwalk, echt een super lunchtentje aan het strandje nabij het oude centrum, ook de Cobb salad kan ik je aanraden, alleen had ik toen mijn telefoon niet mee om een foto te maken. Oh en bestel vooral de dikke frieten erbij, die zijn delicious.

salade met vis

In Torremolinos at ik een salade met zalm en garnalen en een frisse yoghurt-dille dressing. Dit ga ik thuis nog namaken. Daarbij at ik lekkere vers gebakken notenbroodjes.

pan con tomate

Eenmaal in Málaga ontbijtte ik zo uitgebreid en lunchte ik simpel en klein met pan con tomate, waarvan het recept nog online komt.

paella in malaga

Ik heb natuurlijk ook heel veel koffietjes gedronken. Als coffeelover zit je in Spanje wel goed, ik heb geen een keer vieze koffie gehad. Meestal bestelde ik een Café Solo, dat is gewoon zwarte koffie en soms een Cortado, wat een espresso met een wolkje melk moet zijn.

ijsjes op een stokje

Ik had al gezegd dat ik op zoek ging naar ijsrecepten en ik heb weer veel lekkers geproefd. Yoghurtijs, citroenijs, kersenijs en ook een ijsje op een stokje van La tienda de dos helados in Málaga. Het lekkerste ijsje at ik in de haven van Málaga, een yoghurt-amarenen en kokosijsje. Maurits had hier heel lekker Malaga ijs, veel lekkerder dan mijn Malaga ijs dat ik eerder at bij Casa Mira in het centrum van Malaga. Hebben jullie dat ook altijd, dat je intens teleurgesteld bent als je ijsje minder lekker is dan gehoopt?

tapas in sevilla

Qua avondeten heb ik heel divers gegeten, super bedankt voor al jullie tips op Instagram en Facebook, ik heb er een aantal van bezocht. In Sevilla aten wij op aanraden van Loesy tapas bij Bar Eslava, de specialiteit van het huis was een half gegaard ei, op een boletus (paddestoel) cake en dat was erg lekker. De sigaar met brie en inktvis vond ik daarentegen minder lekker. Mijn favo tapas van deze bar waren de gegrilde preitjes met een tartaarsaus.

fajitas con pollo

In Tarifa at ik bij het hotel, 100% fun met uitzicht op de zee, Mexicaanse Fajitas con Pollo. Super lekker, het recept hiervan vind je hier.

banoffee pie

 

En als toetje Banoffee pie! Zo delish! Toen ik vroeg om het recept keek de ober mij aan, alsof ik gek was geworden. Ik durfde het dus niet nog een keer te vragen. Gelukkig is dit recept ook heel erg lekker.

libanees eten

De dag daarna at ik een hamburger van de barbecue bij het Hurricane beach hotel, ook erg lekker. In Marbella heb ik heerlijk gegeten bij Puerto Banús. De eerste avond heb ik bij Arabia, gehaktspiezen met platbrood en hummus gegeten. Ik vertelde dat ik zelf ook heel vaak Arabisch kook en dat vonden ze volgens mij heel bijzonder. Ik sloot mijn heerlijke diner af met traditionele muntthee en dadels.

hotspots in marbella

De 2e avond een super lekkere pizza met Parmaham en rucola, mijn favo bij Belvedere, een leuke hotspot aan het water. Blijer kun je mij niet maken.

paella in malaga

In Málaga at ik eindelijk paëlla bij El Patio in het oude centrum en dat smaakte bijzonder goed. We hadden een versie met mosselen, inktvis en langoustine.

hele dorade bereiden

In de haven van Málaga nam ik een hele dorade van de plaat met gegrilde groentes en salade bij Gauchos, het visje was erg lekker, de groente niet zo bijzonder.

andalusië tips

Kortom dat je lekker kunt eten in Andalusië is nu wel duidelijk. Bezoek ook vooral de lokale supermarkten (Mercadona) en mercado’s. Rondom de mercado vind je vaak ook kleine zaakjes met lokale producten. Zo kocht ik gebrande amandelen met zout, nam ik diverse lokale koekjes en chocola mee voor mijn ouders, lupine bonen, geroosterde maïs voor bij de borrel en een heel paëlla pakket als souvenir voor mijn zusje.

Van een ding heb ik spijt en dat is dat ik geen churro’s heb gegeten in Marbella. Ach dan bewaren we dat voor de volgende keer, want terugkomen doe ik zeker!

cava

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan