fbpx
Menu

Salade met halloumi & gegrilde perzik

Oh wat hou ik toch van halloumi. Het is alweer een hele tijd geleden dat ik dit lekkere kaasje gegeten heb en ik snap niet waarom het zo lang heeft moeten duren. Halloumi is een Cypriotische grillkaas oorspronkelijk gemaakt van geitenmelk. Je koopt het bij de Turk. Tegenwoordig wordt het ook vaak van koemelk en schapenmelk, of een mix daarvan, gemaakt en is het ook in de supermarkt verkrijgbaar.

Het is een stevig kaasje dat zich perfect laat grillen. Sterker nog, je moet het grillen of bakken, want zo rauw vind ik het niet zo lekker. Omdat ik toch de grillpan aan had staan, besloot ik om wat perziken mee te grillen en deze combinatie is hemels. Het zoutige van de halloumi is super lekker bij het zoete van de perzik. Veel meer dan een goede Balsamico heeft dit recept dus niet nodig.  Deze salade is inmiddels een van mijn zomerfavorieten geworden en die staat hier iedere zomer wel een paar keer op tafel.

Ingrediënten voor 4 personen
3 – 4 st. Romaine sla
225 gr halloumi
3 perziken
1 stuk komkommer
8 radijsjes
Balsamicoazijn
Evt. Pijnboompitjes

Zo maak je het
Laat een grillpan goed heet worden.

salade met halloumi

Snij de halloumi in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dikte en grill ze aan weerszijden goudbruin.

Was de perziken, verwijder de pit en snij deze in partjes. Leg de perziken in de grillpan en bak ze aan weerszijden aan.

Snij het kontje van de Romaine sla en haal de bladeren los. Was ze en dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.

Verdeel de sla over de borden.

Snij de komkommer in blokjes en verdeel deze over de borden.

Was de radijsjes en snij deze in dunne plakjes. Verdeel ze over de salade.

Verdeel de gegrilde halloumi en de perzik over de borden.

Rooster eventueel een handje pijnboompitjes en verdeel dit over de salade met halloumi.

Maak het af met een lekkere drizzle Balsamico azijn en serveer de salade meteen.

salade met halloumi

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

16 reacties

  • Marleen
    17 juli 2016 om 10:47

    Nu al zeker 5 keer deze salade gemaakt en hij is zo lekker en makkelijk! Ideaal ook voor visite; weinig moeite en ziet er altijd fantastisch uit. Heb een paar kleine aanpassingen gemaakt omdat ik allergisch ben voor komkommer (letterlijk, want vind het wel lekker) en mijn vriend geen radijs lust. Dus puntpaprika en 'iets wat ik nog heb liggen' er doorheen (gister cherrytomaatjes). Ik doe er een handje kruiden over (italiaanse spruitjeskruiden van imkerij Vos) en crema balsamico ipv azijn. Ik ben echt fan!
    Overigens lukt het ook prima met nectarines i.p.v. perziken als je die nog hebt liggen!

    Groetjes en dank voor het heerlijke recept!

    Beantwoorden
  • Annika
    19 juli 2016 om 14:20

    Graag gedaan, fijn dat het in de smaak valt :)

    Beantwoorden
  • Chantal
    5 september 2014 om 13:48

    Heerlijk recept, ook al een keer gemaakt met grapefruit. Aanrader als je hiervan houdt. In Zuid-Afrika heb ik een wrap gegeten met halloumi, geroosterde pompoen en huisgemaakte hummus. Die ga ik ook thuis een keer proberen :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 september 2014 om 23:06

    Dat klinkt delicious!

    Beantwoorden
  • afracooking
    27 augustus 2014 om 19:27

    Wat een leuke blog en wat heerlijke recepten!

    Beantwoorden
  • Suzanne
    24 augustus 2014 om 19:24

    Ik heb dit net gegeten en vond het heerlijk!! Met feta ipv halloumi :)

    Beantwoorden
  • Judith - myfoodblog.nl
    22 augustus 2014 om 22:38

    Lekker! Ik wil binnenkort ook eens halloumi gaan proberen als kaas-fan ;-).

    Beantwoorden
  • Elsbet | La Vie Pure
    20 augustus 2014 om 22:29

    Wat een verrassende combinatie!

    Beantwoorden
  • Manon
    20 augustus 2014 om 14:20

    Oh dat ziet er lekker uit zeg! Ik heb nog halloumi liggen en wilde precies zo'n salade gaan maken vanavond. Wel een stuk brood erbij als diner. :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2014 om 21:41

    Lucky you!

    Beantwoorden
  • Eline
    20 augustus 2014 om 12:27

    Heerlijke combinatie!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    20 augustus 2014 om 12:03

    Wateen goed idee om er perzik door te doen!

    Beantwoorden
  • Eilish
    20 augustus 2014 om 11:21

    Dit wil ik wel eens proberen!

    Beantwoorden
  • Susanne
    20 augustus 2014 om 09:09

    Toevallig had ik die kaas bij de AH gezien. Alleen ik heb echt geen flauw idee hoe het smaakt. Beetje feta-achtig? Is het pittig of juist mild? Het klinkt wel heel lekker. Lijkt me trouwens raar om kaas te grillen zonder dat het gaat 'lopen' haha

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2014 om 21:42

    Het is vrij mild, een beetje zoutig. Ik vind de textuur ook vooral heel lekker.

    Beantwoorden
  • Nina
    20 augustus 2014 om 09:07

    Ziet er heerlijk uit!!
    Ook kwam ik even een beetje klagen.. Wat vervelend die nieuwe reclame via de app!!!
    Ik wil steeds de reclame weg klikken maar kom dan op de site etc:(

    Beantwoorden

Reactie plaatsen