Menu

Easy: Gegrilde kip met Mangosalsa

Creuset is a girls best friend! Maurits weet waar hij mee blij mee kan maken. Niet met diamanten en sieraden maar wel met een nieuwe pan. En dat is best slim van hem, want dan heeft hij er zelf ook nog wat aan. Ik heb jarenlang een grillpan van IKEA gehad, niets mis mee, maar de laatste tijd liet de buitenrand los. En als je zo van koken houdt, is een investering in een goede grillpan zeker de moeite waard. Ik kreeg van Mau een grillpan van Creuset, zonder lange steel en met extra veel grillruimte. De pan moest natuurlijk meteen uitgeprobeerd worden en dus maakte ik gegrilde kip met mangosalsa.

En daar wordt Maurits weer blij van. Er is hier dus zeker wel sprake van een win-win. De mangosalsa is zoet en pittig tegelijk. Nu ben ik niet zo’n held als het om rode pepers gaat. Maar als je wel het een en ander gewend bent, kun je ook een hele peper gebruiken natuurlijk. Ik at er een simpele salade bij en dat was lekker. Als je verse ingrediënten hebt, heb je verder niet zoveel nodig. Fast & Fresh dus, probeer het zelf maar eens.

mangosalsa

Ingrediënten voor 4 personen
4 kipfilets
2 tl paprikapoeder
Peper en Zout
Olijfolie

Mangosalsa
1 rijpe mango
1 rode ui
1/2 rode peper
Sap van een 1/2 limoen
Takje verse munt
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Laat de grillpan goed heet worden. Hoe heter de pan, hoe minder snel je vlees aanbakt.

Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie. En breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

Grill de kipfilets op een middelhoog vuur in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.

Maak in de tussentijd de mangosalsa. Snij de mango in kleine blokjes en stop dit in een kom.

Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper (excl. de zaadlijsten) fijn. Voeg dit bij de mango.

Voeg het sap van een halve limoen, wat zeezout en een scheutje olijfolie toe.

Meng het doorelkaar en voeg tenslotte nog wat vers gehakte munt toe.

Serveer de gegrilde kip met de mangosalsa.

mangosalsa

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Bertien
  10 augustus 2015 om 19:42

  Gisteravond gemaakt. Echt heerlijk! De combinatie van zoet, pittig en fris. We hebben ervan gesmuld!
  Ik wilde al heel lang een grillpan, maar niet aan ikea gedacht maar na het lezen van je blog meteen gekocht.
  Heel erg blij mee! Dank voor het recept en de tip :)

 • Corrie
  31 mei 2015 om 07:39

  Gisteravond gemaakt en mmmmm wat een smaaksensatie!

 • Amber
  4 mei 2015 om 20:07

  Het was heerlijk! Ik heb er zoete aardappel-blokjes bij gegeten.

 • Caroline
  24 maart 2015 om 16:18

  Pauline.. zo simpel maar wat een heerlijk recept!! De smaken passen zo goed bij elkaar!!

 • Pauline
  2 februari 2015 om 12:27

  Je kunt er eigenlijk alles bij eten. Net wat je zelf lekker vindt.

 • Diana kuyvenhoven
  2 februari 2015 om 10:53

  Goede morgen,

  Wat serveer je hierbij?
  Rijst, aardappels etc?
  Ziet er superlekker uit!

  Groetjes,
  Diana

 • Diana
  11 september 2014 om 19:18

  Ik ben fan! Vanavond gemaakt en het smaakte heerlijk

 • Mandy
  6 september 2014 om 09:37

  Klinkt heerlijk!!

 • MiriamH
  31 augustus 2014 om 20:51

  Vanavond kreeg ik vrienden te eten. Normaal probeer ik een recept altijd een keer uit van tevoren. Dat heb ik nu niet gedaan, en potverdorie wat was het schandalig lekker. Onvoorstelbaat hoe je met een paar van deze simpele ingredienten zo'n zalig gerecht op tafel kan zetten!!!

 • Pauline
  28 augustus 2014 om 11:03

  Hij staat op Instagram ;)

 • Pauline
  28 augustus 2014 om 11:02

  Ja dat geloof ik meteen :)

 • Pauline
  28 augustus 2014 om 11:02

  Gebruik je wel voldoende olie in de marinade?

 • Eline
  27 augustus 2014 om 11:46

  Oh zo'n pan wil ik ooooook!

 • Patricia
  27 augustus 2014 om 11:41

  oh, weer een topreceptje! Als ik kip (of varkenshaas, of biefstuk) probeer te grillen gaat de pan altijd roken, wordt het vlees zwart en is de kip nog roze van binnen op het moment dat de rook echt op mijn adem begint te slaan. Ik "gril" dus vaak in de 'princess' gril pan (mn gebruikt voor tosti's hier) die dicht kan, wordt vlees van boven en beneden verwarmd. Maar dan krijg ik niet zo'n lekker knapperig korstje of 'rokerige' smaak aan het vlees. Moet ik de kip toch even voorgaren op de een of andere manier? (en zo ja, hoe?)

 • Nanda
  27 augustus 2014 om 10:55

  Ik ben ook nog steeds super blij met de creuset die ik via jouw site gewonnen had, echt een topding!
  Heb een tijd terug ook een grillpan gekregen, niet van creuset, maar wel een hele mooie, zware.
  Dit gerecht lijkt me super lekker, dus die ga ik ook maar eens uit mijn grillpan toveren ;)

 • Suzanne
  27 augustus 2014 om 10:44

  Jaaa ik ben benieuwd naar je pan!

 • Farah - Food and other Friends
  27 augustus 2014 om 10:29

  En waar is je pan?! Die had ik ook wel graag op de foto gezien ;) haha.
  Ik zit alsmaar te denken om voor m'n verjaardag voor mezelf zo'n creuset braadpan te kopen.

  Lekker recept trouwens! :)

 • Joyce
  27 augustus 2014 om 10:23

  Lekker Paulien! En laat het nu net zo zijn dat ik nog een mango heb liggen en nog niets voor het avondeten heb bedacht :)

 • MySimplySpecial
  27 augustus 2014 om 07:30

  Ik ben gek op mango, dus dit lijkt me ook erg lekker!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.