fbpx
Menu

BBQ is on: Zelf hamburgers maken

Ik denk dat een hamburger mijn lievelings vlees van de barbecue is. Meestal koop ik gewoon lekkere hamburgers maar het leek mij ook wel eens leuk om de hamburges zelf te maken from scratch. Nu had ik mijn oog laten vallen op een hamburgerpers van de Albert Heijn, alleen was deze helaas al uitverkocht, bummer, want daarmee krijg je perfecte ronde burgers.

Ach niet perfect is ook mooi en aan de smaak zal het niet liggen. Het lekkerste is om een beetje vet vlees te gebruiken, dus geen mager gehakt, dan worden de burgers droog. Ik heb ze gemaakt van enkel rundergehakt, maar als je wilt kunt je ook half om half nemen, of lamsgehakt of kalfsgehakt. Qua specerijen heb ik het verder vrij simpel gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten voor 8 st.
1 kg rundergehakt
3 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl komijn
1 ei
Handje paneermeel
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Wees niet te zuinig met je peper en zout. Het gehakt moet voldoende op smaak gebracht worden.

hamburgers maken

Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe, is het te nat, dan voeg je wat extra paneermeel toe.

Vorm 8 ballen van elk 125 gram.

Druk deze ballen plat, zodat je hamburgers van ongeveer 1,5 cm dikte krijgt.

Zorg dat het middelste gedeelte iets platter is dan de buitenkant.

hamburgers maken

Leg de hamburgers in een schaal, met bakpapier ertussen en laat ze minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Rooster de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin op de barbecue.

hamburgers maken

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Judith
    18 september 2017 om 17:24

    Heerlijk! Mijn kinderen willen geen anderen meer.

    Beantwoorden
  • Marina
    10 juli 2015 om 11:03

    Ik heb ook hamburgers gemaakt. Alleen het gehakt is na het mengen helemaal bruin geworden. Klopt dit?

    Beantwoorden
  • Rob
    24 april 2015 om 20:22

    's Middags bakken in de pan dus... Geen bbq

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 april 2015 om 12:26

    Jawel dat kan wel! Maar je kunt ze beter in een keer bakken! Dus niet voorbakken. Blijven ze toch lekkerder van.

    Beantwoorden
  • Rob
    24 april 2015 om 20:20

    Kan ik deze burgers 's middags maken en 's avonds weer opwarmen?

    Beantwoorden
  • Herman
    19 augustus 2014 om 20:34

    O ja en vergeet die pers troep genoeg in huis vooral het mengen is super belangrijk ik koop mijn gehakt altijd bij slagerij de wit in Amsterdam naar mijn smaak een van de beste slagers van Nederland

    Beantwoorden
  • Herman
    19 augustus 2014 om 20:30

    Heb nog wel een toevoeging probeer eens een kilo rundergehakt 3 eieren een rood uitje snipperen en 75 gram broodkruimel verder 20 gram jozo zout en 4 gram witte muntokpeper en een beetje tomatenketchup zeer goed en lang mengen vorm ballen hiervan net als gehaktballen en druk ze gelijkmatig plat !! Super lekker en niet droog!

    Beantwoorden
  • Margo
    12 augustus 2014 om 09:28

    Bij Dille en Kamille kun je ook een hamburgerpers kopen.
    Ik gebruik dan gehackt van de Vegetarische Slager.

    Beantwoorden
  • Eilish
    6 augustus 2014 om 14:07

    Dit ga ik zeker een keertje maken, maar dan wel half om half gehakt, vind ik persoonlijk lekkerder!

    Beantwoorden
  • Eef
    5 augustus 2014 om 09:59

    Hier zijn de zelfgemaakte hamburgers op de bbq ook erg favoriet. Het is zelfs zover dat mijn ouders bellen of wij hamburgers willen maken zodat zij kunnen bbq-en. En zo hamburgerpers is inderdaad erg fijn voor een mooie ronde hamburger al moet eerlijk bekennen dat wij ' m al maanden niet meer gebruiken.

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 augustus 2014 om 14:21

    Haha zou het dan toch zo'n ding zijn, dat achterin de kast beland ;)

    Beantwoorden
  • Marloes
    1 augustus 2014 om 22:48

    Mmm deze hamburgers ga ik zeker maken op vakantie. Morgen vertrekken we richting Denemarken! Op de valreep probeer ik het foodblog event van de maand juli te starten. Dit event kan wel weer wat enthousiasme gebruiken. Ik zou het erg leuk vinden als je mee doet en/of misschien kan je er reclame voor maken. Zeker voor de relatief kleine blogs een leuk initiatief! Het thema is deze maand 'citrusvruchten'. Ik ben benieuwd naar alle inzendingen!
    www.lemonandrosemary.blogspot.nl

    Beantwoorden
  • Elsbet | La Vie Pure
    1 augustus 2014 om 12:14

    Ziet er lekker uit, jammergenoeg eet ik geen vlees!

    Beantwoorden
  • Elize
    1 augustus 2014 om 11:48

    Ik maak ze meestal ook zelf. Veel lekkerder! :D

    Beantwoorden
  • Laura
    1 augustus 2014 om 11:18

    Jumbo verkoopt ook een hamburgerpers voor €4.

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2014 om 12:18

    Ah goed om te weten, ik heb die van Albert Heijn inmiddels weten te bemachtigen.

    Beantwoorden
  • Mildred
    8 maart 2017 om 12:03

    En?? gebruik je hem nog, of ligt ie inderdaad ergens achter in de kast??? ;-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    9 maart 2017 om 12:23

    Je bedoelt de pers? Heel eerlijk? die ligt onderin de kast :)

    Beantwoorden
  • Eline
    1 augustus 2014 om 11:03

    Ik snij er altijd een rood pepertje door, heerlijk een beetje pit!

    Beantwoorden
  • Emma Mos
    1 augustus 2014 om 10:43

    Oeww ziet er heerlijk uit, zeker het proberen waard!
    Vraagje hoe maak jij precies de komkommersalade die je ook op de foto's ziet? :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2014 om 12:19

    Heel simpel met wat yoghurt, mayo en dille, het recept komt woensdag online :)

    Beantwoorden
  • Farah - Food and other Friends
    1 augustus 2014 om 10:39

    Hmm ik ben dol op hamburgers van de bbq en zeker als ze zelfgemaakt zijn.

    Ik vind het zelf ook altijd leuk om burgers te maken, wat voor burgers dan ook.

    Beantwoorden
  • Tonnie
    1 augustus 2014 om 09:28

    Rundergehakt is toch juist mager en droog...ik ga dit zeker een keer proberen maar dan wel met half om half gehakt.

    Beantwoorden
  • Roos
    1 augustus 2014 om 08:34

    Wat ook super lekker is, is om de burgers te maken van gemalen biefstuk ipv gehakt. Daar krijg je pas echt zalige burgers van :-)

    Beantwoorden
  • Talitha
    1 augustus 2014 om 08:20

    Super lekker om zelf hamburgers te maken! Ik had ze laatst gemaakt (meer gehaktballen-variant in de koekenpan) waarbij ik nog een mix van paneermeel/parmazaanse kaas/gemixte (italiaanse)kruiden van een eerder recept over had en die erdoor heen gedaan met nog extra iets ketchup en een fijn uitje. Dan aan het einde van het bakken een scheutje ketjap erover. Dat waren echt de lekkerste ooit gemaakt! Alleen op de bbq kun je er geen ketjap over doen ;-)

    Beantwoorden
  • Dita
    1 augustus 2014 om 07:41

    Dat ziet er goed uit! Ik vind hamburgers en sate ook het lekkerst van de bbq, verder vooral de stokbrood met smeersels.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    1 augustus 2014 om 07:38

    Dat ziet er goed uit! Ik eet eigenlijk nooit hamburgers van de bbq.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen