hamburgers maken

BBQ is on: Zelf hamburgers maken

Ik denk dat een hamburger mijn lievelings vlees van de barbecue is. Meestal koop ik gewoon lekkere hamburgers maar het leek mij ook wel eens leuk om de hamburges zelf te maken from scratch. Nu had ik mijn oog laten vallen op een hamburgerpers van de Albert Heijn, alleen was deze helaas al uitverkocht, bummer, want daarmee krijg je perfecte ronde burgers.

Ach niet perfect is ook mooi en aan de smaak zal het niet liggen. Het lekkerste is om een beetje vet vlees te gebruiken, dus geen mager gehakt, dan worden de burgers droog. Ik heb ze gemaakt van enkel rundergehakt, maar als je wilt kunt je ook half om half nemen, of lamsgehakt of kalfsgehakt. Qua specerijen heb ik het verder vrij simpel gehouden, want less is niet altijd boring.

Ingrediënten voor 8 st.
1 kg rundergehakt
3 tenen knoflook
2 tl paprikapoeder
2 tl komijn
1 ei
Handje paneermeel
Chilipeper en zout

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en voeg alle ingrediënten toe. Wees niet te zuinig met je peper en zout. Het gehakt moet voldoende op smaak gebracht worden.

hamburgers maken

Is je gehaktmengsel te droog, voeg dan een extra ei toe, is het te nat, dan voeg je wat extra paneermeel toe.

Vorm 8 ballen van elk 125 gram.

Druk deze ballen plat, zodat je hamburgers van ongeveer 1,5 cm dikte krijgt.

Zorg dat het middelste gedeelte iets platter is dan de buitenkant.

hamburgers maken

Leg de hamburgers in een schaal, met bakpapier ertussen en laat ze minimaal een uurtje opstijven in de koelkast.

Rooster de hamburgers in ongeveer 7 minuten goudbruin op de barbecue.

hamburgers maken

Foodie in Andalusië
My life in Pictures Juli
Bewaar
27 Comments
  • Judith

    18 september 2017 at 17:24 Beantwoorden

    Heerlijk! Mijn kinderen willen geen anderen meer.

  • Marina

    10 juli 2015 at 11:03 Beantwoorden

    Ik heb ook hamburgers gemaakt. Alleen het gehakt is na het mengen helemaal bruin geworden. Klopt dit?

  • Rob

    24 april 2015 at 20:22 Beantwoorden

    ‘s Middags bakken in de pan dus… Geen bbq

    • Pauline

      25 april 2015 at 12:26 Beantwoorden

      Jawel dat kan wel! Maar je kunt ze beter in een keer bakken! Dus niet voorbakken. Blijven ze toch lekkerder van.

  • Rob

    24 april 2015 at 20:20 Beantwoorden

    Kan ik deze burgers ‘s middags maken en ‘s avonds weer opwarmen?

  • Herman

    19 augustus 2014 at 20:34 Beantwoorden

    O ja en vergeet die pers troep genoeg in huis vooral het mengen is super belangrijk ik koop mijn gehakt altijd bij slagerij de wit in Amsterdam naar mijn smaak een van de beste slagers van Nederland

  • Herman

    19 augustus 2014 at 20:30 Beantwoorden

    Heb nog wel een toevoeging probeer eens een kilo rundergehakt 3 eieren een rood uitje snipperen en 75 gram broodkruimel verder 20 gram jozo zout en 4 gram witte muntokpeper en een beetje tomatenketchup zeer goed en lang mengen vorm ballen hiervan net als gehaktballen en druk ze gelijkmatig plat !! Super lekker en niet droog!

  • Margo

    12 augustus 2014 at 09:28 Beantwoorden

    Bij Dille en Kamille kun je ook een hamburgerpers kopen.\r\nIk gebruik dan gehackt van de Vegetarische Slager.

  • Eilish

    6 augustus 2014 at 14:07 Beantwoorden

    Dit ga ik zeker een keertje maken, maar dan wel half om half gehakt, vind ik persoonlijk lekkerder!

  • Eef

    5 augustus 2014 at 09:59 Beantwoorden

    Hier zijn de zelfgemaakte hamburgers op de bbq ook erg favoriet. Het is zelfs zover dat mijn ouders bellen of wij hamburgers willen maken zodat zij kunnen bbq-en. En zo hamburgerpers is inderdaad erg fijn voor een mooie ronde hamburger al moet eerlijk bekennen dat wij ‘ m al maanden niet meer gebruiken.

    • Pauline

      5 augustus 2014 at 14:21 Beantwoorden

      Haha zou het dan toch zo’n ding zijn, dat achterin de kast beland 😉

  • Marloes

    1 augustus 2014 at 22:48 Beantwoorden

    Mmm deze hamburgers ga ik zeker maken op vakantie. Morgen vertrekken we richting Denemarken! Op de valreep probeer ik het foodblog event van de maand juli te starten. Dit event kan wel weer wat enthousiasme gebruiken. Ik zou het erg leuk vinden als je mee doet en/of misschien kan je er reclame voor maken. Zeker voor de relatief kleine blogs een leuk initiatief! Het thema is deze maand ‘citrusvruchten’. Ik ben benieuwd naar alle inzendingen! \r\nwww.lemonandrosemary.blogspot.nl

  • Elsbet | La Vie Pure

    1 augustus 2014 at 12:14 Beantwoorden

    Ziet er lekker uit, jammergenoeg eet ik geen vlees!

  • Elize

    1 augustus 2014 at 11:48 Beantwoorden

    Ik maak ze meestal ook zelf. Veel lekkerder! 😀

  • Laura

    1 augustus 2014 at 11:18 Beantwoorden

    Jumbo verkoopt ook een hamburgerpers voor €4.

    • Pauline

      1 augustus 2014 at 12:18 Beantwoorden

      Ah goed om te weten, ik heb die van Albert Heijn inmiddels weten te bemachtigen.

      • Mildred

        8 maart 2017 at 12:03 Beantwoorden

        En?? gebruik je hem nog, of ligt ie inderdaad ergens achter in de kast??? 😉

        • Pauline

          9 maart 2017 at 12:23 Beantwoorden

          Je bedoelt de pers? Heel eerlijk? die ligt onderin de kast 🙂

  • Eline

    1 augustus 2014 at 11:03 Beantwoorden

    Ik snij er altijd een rood pepertje door, heerlijk een beetje pit!

  • Emma Mos

    1 augustus 2014 at 10:43 Beantwoorden

    Oeww ziet er heerlijk uit, zeker het proberen waard! \r\nVraagje hoe maak jij precies de komkommersalade die je ook op de foto’s ziet? 🙂

    • Pauline

      1 augustus 2014 at 12:19 Beantwoorden

      Heel simpel met wat yoghurt, mayo en dille, het recept komt woensdag online 🙂

  • Farah - Food and other Friends

    1 augustus 2014 at 10:39 Beantwoorden

    Hmm ik ben dol op hamburgers van de bbq en zeker als ze zelfgemaakt zijn.\r\n\r\nIk vind het zelf ook altijd leuk om burgers te maken, wat voor burgers dan ook.

  • Tonnie

    1 augustus 2014 at 09:28 Beantwoorden

    Rundergehakt is toch juist mager en droog…ik ga dit zeker een keer proberen maar dan wel met half om half gehakt.

  • Roos

    1 augustus 2014 at 08:34 Beantwoorden

    Wat ook super lekker is, is om de burgers te maken van gemalen biefstuk ipv gehakt. Daar krijg je pas echt zalige burgers van 🙂

  • Talitha

    1 augustus 2014 at 08:20 Beantwoorden

    Super lekker om zelf hamburgers te maken! Ik had ze laatst gemaakt (meer gehaktballen-variant in de koekenpan) waarbij ik nog een mix van paneermeel/parmazaanse kaas/gemixte (italiaanse)kruiden van een eerder recept over had en die erdoor heen gedaan met nog extra iets ketchup en een fijn uitje. Dan aan het einde van het bakken een scheutje ketjap erover. Dat waren echt de lekkerste ooit gemaakt! Alleen op de bbq kun je er geen ketjap over doen 😉

  • Dita

    1 augustus 2014 at 07:41 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit! Ik vind hamburgers en sate ook het lekkerst van de bbq, verder vooral de stokbrood met smeersels.

  • MySimplySpecial

    1 augustus 2014 at 07:38 Beantwoorden

    Dat ziet er goed uit! Ik eet eigenlijk nooit hamburgers van de bbq.

Plaats een reactie