krieltjes met rozemarijn

BBQ is On: Krieltjes met Rozemarijn

Hoewel het weer momenteel wat wisselvallig is, wil ik toch nog een barbecue-recept met jullie delen. Ik ga gewoon uit van een killer van een nazomer. Deze krieltjes met rozemarijn zijn dé hit op iedere barbecue. Je moet er wel even de tijd voor nemen, het is best een klusje om de krieltjes op de rozemarijntakjes te rijgen en het duurt ook wel even voordat ze gaar zijn. Maar alle goede dingen komen langzaam, zegt mijn moeder altijd en dat is in dit geval helemaal waar.

krieltjes met rozemarijn

De takjes geven een smaakexplosie aan je krieltjes en veel meer dan een beetje zeezout heb je niet nodig.

Zorg ervoor dat je goede stevige rozemarijn gebruikt. Je kunt het ook heel gemakkelijk zelf kweken, deze bos komt uit mijn eigen tuin.

Ga uit van ongeveer 4 krieltjes per persoon. Het is het beste als je krieltjes van ongeveer dezelfde grootte op een takje rijgt, dan zijn ze gelijkmatig gaar.

krieltjes met rozemarijnWas de krieltjes en prik er met een ijzeren pen een gat in. Het is onmogelijk om met het rozemarijn takje de krieltjes te doorboren. Dus voorprikken bespaart je heel veel tijd en moeite.

Rijg de krieltjes nu één voor één op het takje Rozemarijn. Er zullen wat blaadjes/takjes verloren gaan maar dat is niet erg.

krieltjes met rozemarijn

Bestrijk de rozemarijn-aardappeltakjes met een beetje olijfolie en leg ze op de barbecue.

Heb je een barbecue met verschillende hoogtes, zoals mijn Boretti, leg ze dan bovenin, dan kunnen ze langzaam garen. Leg ze anders op de zijkant van de barbecue zodat ze gelijkmatig gaar worden.

De krieltjes zijn klaar als ze goudbruin zijn. Strooi er tenslotte nog wat zeezout overheen en eet ze lekker op, met een lik truffelmayonaise bijvoorbeeld.

krieltjes met rozemarijn 5

 

Hotspot Fenix Food Factory Rotterdam
Review: Magimix Stoomkoker
Bewaar
12 Comments
 • Bastiaan

  12 januari 2016 at 11:33 Beantwoorden

  Lekker, kan natuurlijk ook met roseval aardappeltjes in partjes gesneden in de oven, toch?! +/- 25 min op 180C?\r\ngoed idee, en ziet er ook leuk uit.

 • Elsbet | La Vie Pure

  15 augustus 2014 at 23:02 Beantwoorden

  Mmm, krieltjes + rozemarijn is altijd een goed duo!

 • Els

  15 augustus 2014 at 19:37 Beantwoorden

  Jeetje wat een goed idee dit weer.. Laatst gooide mijn oom een paar takken rozemarijn onder zijn vleesje op de bbq en dat was me een goed idee! dit ga ik ook uit proberen met krieltjes

  • Pauline

   15 augustus 2014 at 22:24 Beantwoorden

   Oh dat vind ik ook een goed idee van je oom 😉

 • Eilish

  15 augustus 2014 at 13:22 Beantwoorden

  Looks good!

 • Heidi

  15 augustus 2014 at 11:38 Beantwoorden

  Héérlijk! Wij eten regelmatig krieltjes met rozemarijn en zeezout, maar dan uit de oven. Krieltjes in een ovenschaal, paar teentjes knoflook erbij, zeezout erover, even omscheppen en dan (veel) rozemarijn ertussen. Dan in de oven, na ieder kwartiertje even omscheppen en als je ze goed vindt (bij ons meestal na 30,40 minuten): Smullen! Dan hebben wij niet heel veel anders meer nodig….

 • Eline

  15 augustus 2014 at 11:09 Beantwoorden

  Dat ziet er leuk uit!

 • Pauline

  15 augustus 2014 at 10:37 Beantwoorden

  Wat een leuk idee dit! Ziet er goed uit! \r\n\r\nLiefs,\r\nPauline

 • miets wiekken

  15 augustus 2014 at 08:36 Beantwoorden

  misschien heel even voorgaren inde magnetron.

 • Anniek

  15 augustus 2014 at 07:51 Beantwoorden

  Ziet er leuk uit, en het lijkt me ook heel erg lekker! Ik houd niet zo van aardappels, maar gekruide krieltjes vind ik dan wel weer top, dus dit lijkt me wel wat 🙂

 • MySimplySpecial

  15 augustus 2014 at 07:31 Beantwoorden

  Wat ziet dat er leuk uit zo!

Plaats een reactie