salade met gerookte kip

Salade met gerookte kip en appel

Zodra ik mijn avondeten op heb, ga ik nadenken over mijn maaltijd voor de volgende dag.   Ik ga daarbij als volgt te werk, ik kijk eerst wat er nog in mijn koelkast ligt en wat op moet. Omdat ik liever geen eten weggooi werk ik altijd op deze manier. En met een voorraadkast waar je heel Nederland mee kunt voeden, kan ik altijd wel wat lekkers verzinnen. Zo kwam ook deze salade met gerookte kip en appel tot stand, ik had nog ijsbergsla liggen en je weet dat je dit niet lang kunt bewaren.

Omdat ik de laatste tijd helemaal into de salades ben, ging ik daar wat omheen verzinnen. Een paar plakjes gerookte kip, een half paprikaatje en een appel verder kwam ik op het idee om een salade met kerriedressing te maken. Of eigenlijk is het meer een lichte kerriemayonaise. Al met al een perfecte combi en ik hoefde niks weg te gooien, ook dat is weer mooi meegenomen.

salade met gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr gerookte kipfilet
200 gr gemengde ijsbergsla
2 rode paprika’s
1 komkommer
2 appels
2 avocado’s
50 gr rozijnen
1 x recept kerriedressing

Zo maak je het
Maak de kerriedressing volgens het recept.

Verdeel de ijsbergsla over 4 borden.

Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer en leg deze op de ijsbergsla.

Snij de paprika in reepjes, de avocado’s in plakjes en de appel in partjes. Verdeel dit over de salade.

Dresseer ongeveer 3 plakjes gerookte kipfilet in het midden van een bord.

Maak de salade met gerookte kip af met een lekkere drizzle kerriedressing en een handje rozijnen.

Serveer hem meteen.

salade met gerookte kip

Sushi bowl
Review De Magimix Turbine à Glace
Bewaar
14 Comments
 • […] Waarom voeg je aan je salade geen appel toe? Zorgt voor een frisse en zoete smaak. Vooral in de zomer erg lekker! Mijn favoriete salade met appel vind je hier. […]

 • Miranda Bastiaens

  19 januari 2016 at 19:38 Beantwoorden

  Heerlijke salade, dit is een van mijn favoriete recepten. Ik maak deze salade zeer regelmatig en krijg er geen genoeg van. De kerriedressing maakt het echt af!

 • Marianne

  10 juli 2015 at 19:43 Beantwoorden

  Vandaag je salade gemaakt, heerlijk! mijn gezin was skeptisch maar alles ging op 😉 en de saus is echt super lekker:-))

 • claire

  14 april 2015 at 15:45 Beantwoorden

  appel vervangen door mango en stukje fetah erbij en ipv rozijnen wat walnoten gehakt. Met die kerrie dressing geweldig

 • Eline

  16 juli 2014 at 15:57 Beantwoorden

  Klinkt heerlijk!\r\n\r\nIk doe zelf 2x per week boodschappen en ik plan dan helemaal in wat we iedere dag gaan eten, van ontbijt tot avondeten. Daarna maak ik een boodschappenlijst met alles wat ik nodig heb. Op die manier koop ik nooit extra dingen in de supermarkt en hoef ik eigenlijk ook nooit wat weg te gooien! 🙂

 • Daniëlle

  16 juli 2014 at 14:50 Beantwoorden

  Deze salade ziet er echt heerlijk uit!

 • Marjon

  16 juli 2014 at 13:18 Beantwoorden

  Kan iemand een keer een leuke/goede vervanger voor avocado noemen? Ik mag het niet eten vanwege een voedselallergie. Ik kan van alles vervangen, daar ben ik handig genoeg in geworden, maar die avocado……dat wil niet lukken.

 • Kim Godschalk

  15 juli 2014 at 11:33 Beantwoorden

  Kip en appel, een gouden combinatie!

 • MySimplySpecial

  15 juli 2014 at 11:20 Beantwoorden

  Lekkere combinatie!

 • Elsbet | La Vie Pure

  15 juli 2014 at 10:50 Beantwoorden

  Mmm, dit soort combinaties zijn altijd lekker!

 • Miranda

  15 juli 2014 at 10:15 Beantwoorden

  Oh dit klinkt echt lekker. Ik ben gek op gerookte kip in salades dus dat moet wel goed zijn! Ik sla ‘m even op:)

 • Susanne

  15 juli 2014 at 09:16 Beantwoorden

  Hmmm, lekker! Kip, appel en rozijnen zijn voor mij in een salade een gouden combinatie! Alleen kerriedressing had ik nog nooit geprobeerd, ga ik snel maar eens doen!

 • Eline

  15 juli 2014 at 08:31 Beantwoorden

  Heerlijk! Ik ben ook erg tegen eten weggooien en plan dan ook het liefste alles zodat ik niks weg hoef te gooien!

 • Dita

  15 juli 2014 at 08:15 Beantwoorden

  Oeh lekker! Ik heb ook nog wat sla en kip liggen 😉

Plaats een reactie