Menu

Salade met gerookte kip en appel

Zodra ik mijn avondeten op heb, ga ik nadenken over mijn maaltijd voor de volgende dag.   Ik ga daarbij als volgt te werk, ik kijk eerst wat er nog in mijn koelkast ligt en wat op moet. Omdat ik liever geen eten weggooi werk ik altijd op deze manier. En met een voorraadkast waar je heel Nederland mee kunt voeden, kan ik altijd wel wat lekkers verzinnen. Zo kwam ook deze salade met gerookte kip en appel tot stand, ik had nog ijsbergsla liggen en je weet dat je dit niet lang kunt bewaren.

Omdat ik de laatste tijd helemaal into de salades ben, ging ik daar wat omheen verzinnen. Een paar plakjes gerookte kip, een half paprikaatje en een appel verder kwam ik op het idee om een salade met kerriedressing te maken. Of eigenlijk is het meer een lichte kerriemayonaise. Al met al een perfecte combi en ik hoefde niks weg te gooien, ook dat is weer mooi meegenomen.

salade met gerookte kip

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr gerookte kipfilet
200 gr gemengde ijsbergsla
2 rode paprika’s
1 komkommer
2 appels
2 avocado’s
50 gr rozijnen
1 x recept kerriedressing

Zo maak je het
Maak de kerriedressing volgens het recept.

Verdeel de ijsbergsla over 4 borden.

Schaaf met een kaasschaaf linten van de komkommer en leg deze op de ijsbergsla.

Snij de paprika in reepjes, de avocado’s in plakjes en de appel in partjes. Verdeel dit over de salade.

Dresseer ongeveer 3 plakjes gerookte kipfilet in het midden van een bord.

Maak de salade met gerookte kip af met een lekkere drizzle kerriedressing en een handje rozijnen.

Serveer hem meteen.

salade met gerookte kip

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

13 reacties

 • Miranda Bastiaens
  19 januari 2016 om 19:38

  Heerlijke salade, dit is een van mijn favoriete recepten. Ik maak deze salade zeer regelmatig en krijg er geen genoeg van. De kerriedressing maakt het echt af!

 • Marianne
  10 juli 2015 om 19:43

  Vandaag je salade gemaakt, heerlijk! mijn gezin was skeptisch maar alles ging op ;-) en de saus is echt super lekker:-))

 • claire
  14 april 2015 om 15:45

  appel vervangen door mango en stukje fetah erbij en ipv rozijnen wat walnoten gehakt. Met die kerrie dressing geweldig

 • Eline
  16 juli 2014 om 15:57

  Klinkt heerlijk!

  Ik doe zelf 2x per week boodschappen en ik plan dan helemaal in wat we iedere dag gaan eten, van ontbijt tot avondeten. Daarna maak ik een boodschappenlijst met alles wat ik nodig heb. Op die manier koop ik nooit extra dingen in de supermarkt en hoef ik eigenlijk ook nooit wat weg te gooien! :)

 • Daniëlle
  16 juli 2014 om 14:50

  Deze salade ziet er echt heerlijk uit!

 • Marjon
  16 juli 2014 om 13:18

  Kan iemand een keer een leuke/goede vervanger voor avocado noemen? Ik mag het niet eten vanwege een voedselallergie. Ik kan van alles vervangen, daar ben ik handig genoeg in geworden, maar die avocado......dat wil niet lukken.

 • Kim Godschalk
  15 juli 2014 om 11:33

  Kip en appel, een gouden combinatie!

 • MySimplySpecial
  15 juli 2014 om 11:20

  Lekkere combinatie!

 • Elsbet | La Vie Pure
  15 juli 2014 om 10:50

  Mmm, dit soort combinaties zijn altijd lekker!

 • Miranda
  15 juli 2014 om 10:15

  Oh dit klinkt echt lekker. Ik ben gek op gerookte kip in salades dus dat moet wel goed zijn! Ik sla 'm even op:)

 • Susanne
  15 juli 2014 om 09:16

  Hmmm, lekker! Kip, appel en rozijnen zijn voor mij in een salade een gouden combinatie! Alleen kerriedressing had ik nog nooit geprobeerd, ga ik snel maar eens doen!

 • Eline
  15 juli 2014 om 08:31

  Heerlijk! Ik ben ook erg tegen eten weggooien en plan dan ook het liefste alles zodat ik niks weg hoef te gooien!

 • Dita
  15 juli 2014 om 08:15

  Oeh lekker! Ik heb ook nog wat sla en kip liggen ;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.