Menu

Mini Pizza’s maken

Op dit moment is pizza mijn lievelingseten. Mijn “lievelings” is nogal vaak aan verandering onderhevig. Sommige momenten zweer ik bij pannenkoeken, of ik leef een periode op salade en dan ineens kan ik geen sla meer zien. Pizza blijft altijd wel één van mijn favo’s en dan bij voorkeur met Parmaham en rucola, maar soms vind ik ananas en ham of salami ook wel heel erg lekker.

Voor een feestje maakte ik onlangs mini pizza’s en dat was een grote hit. In principe kun je er alles opdoen wat je zelf wilt. Ik maakte ze vantevoren en bakte ze alvast voor de helft af, zodat ik ze op de dag van het feestje, alleen maar even hoefde af te bakken. Ook fijn om in de vriezer te hebben voor als er onverwachts vrienden langs komen, of gewoon voor jezelf natuurlijk. Je kunt ook enkel het deeg invriezen, dit kun je eenmaal ontdooit en op kamertemperatuur zo weer gebruiken.

mini pizza's maken

Ingrediënten voor 10 – 12 st.
1/2 recept pizzadeeg
150 ml tomatensaus (uit een kartonnetje)
1 bol mozzarella
100 gr salami
50 gr geraspte kaas
Handje rucola
1 tl oregano
Peper en zout

Zo maak je het
Maak het pizzadeeg volgens het recept.

Vorm er kleine balletjes van ter grootte van een golfbal.

Verwarm de oven voor op 250 graden (hetelucht)

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Rol de deegballetjes uit tot ongeveer 10 cm in de breedte.

Breng de tomatensaus op smaak met peper en zout en de oregano.

Verdeel een kleine lepel tomatensaus over de pizzarondjes. Snij de salami in stukjes en verdeel dit over de pizza’s.

Scheur de mozzarella in stukken en verdeel dit samen met wat geraspte kaas over de pizzaatjes.

Bak de mini pizza’s in ongeveer 5 tot 8 minuten goudbruin.

Garneer de pizza’s met rucola en serveer ze meteen.

mini pizza

Nog wat tips

  • Je kunt pizzadeeg heel goed invriezen.
  • Je kunt de half afgebakken mini pizza’s ook invriezen.
  • Je kunt ze bevroren in de oven stoppen en vervolgens afbakken.
  • Afgebakken pizza’s kun je in de koelkast bewaren tot de volgende dag.
  • Je kunt er op doen wat je zelf lekker vindt.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

22 reacties

  • roos
    24 oktober 2016 om 15:52

    thanks,

    ik heb het gemaakt en het was heerlijk zijden de bewoners

  • Ellen
    12 juni 2016 om 21:01

    Vandaag gemaakt! Erg lekker. Bedankt voor het recept!!

  • Annelore
    3 juli 2015 om 17:43

    Super lekker
    Ga ik dit weekend zeker proberen .
    Maar hoe lang moet je dat afbakken?
    Groetjes annelore

  • Pauline
    19 maart 2015 om 19:32

    Even kort (max 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden.

  • Kristian
    19 maart 2015 om 13:32

    Hallo,

    Als ze volledig zijn afgebakken, hoe kun je ze dan het beste weer opwarmen?

  • wilm
    6 december 2014 om 14:11

    mmm

  • Simone
    27 juli 2014 om 20:27

    Ze zien er heerlijk uit. Zelfs mini pizzatjes uit de diepvries vind ik al heerlijk, dus dit moet helemaal geweldig zijn!

  • Pauline
    27 juli 2014 om 15:00

    Damn you autocorrect :)

  • Pauline
    27 juli 2014 om 14:59

    De helft van de tijd in de oven, zodat je ze een volgende keer helemaal kunt afbakken.

  • Pauline
    27 juli 2014 om 14:58

    Duurt nog heel eventjes :)

  • Elize
    27 juli 2014 om 13:59

    Heerlijk inderdaad. Ik ben er dol op! :)

  • Marije
    27 juli 2014 om 13:38

    Hoi Pauline,

    Komt je recept voor pizzabodem van bloemkool binnenkort ook op je site? Ben er zo benieuwd naar :-)

    Groetjes Marije

  • Elsbet | La Vie Pure
    27 juli 2014 om 13:27

    Dit ga ik zeker eens proberen!

  • Marieke
    27 juli 2014 om 13:04

    Ziet er heerlijk uit. Maar wat houdt half afbakken eigenlijk precies in. Maak je ze dan al helemaal en dan een paar minuutjes in de oven of bak je alleen het deeg en op het moment van afbakken pas de saus, kaas e.d. er
    pas op. Ga ze zeker een keer maken.

  • MySimplySpecial
    27 juli 2014 om 11:49

    Wat een leuk idee voor een feestje inderdaad!

  • Eline
    27 juli 2014 om 11:32

    Minipizza'szijn altijd een hit op feestjes!

  • Yvonne
    27 juli 2014 om 10:51

    Oh wat makkelijk! Ga ik zeker proberen, ik gebruik altijd halve pitabroodjes maar dit lijkt me veel lekkerder!

  • Suzanne
    27 juli 2014 om 10:35

    In de eerste zin is het volgens mij ik zweer ipv ik sfeer!

  • Dita
    27 juli 2014 om 09:49

    Heerlijk, ik ben dol op pizza en maak het ook regelmatig

  • Susanne
    27 juli 2014 om 09:32

    Ik wist niet dat je het deeg kon invriezen! Scheelt voor de volgende keer weer en hoop werk. Het is heel lang geleden dat ik zelf pizza heb gemaakt dus het wordt eens hoog tijd!

  • Joyce
    27 juli 2014 om 08:49

    Superschattig voor op een feestje!

  • Julia
    27 juli 2014 om 07:11

    Wat een goed idee. Hier ga ik een voorraad van aanleggen in de vriezer! Thanx

    Groetjes,
    Julia

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.