Menu
IMG_0174-710x380.jpg

My life in Pictures Juli

Juli, een maand met een lach en een traan. De maand waarin ik een hele fijne vakantie had in Andalusië, maar ook de maand van de vliegtuigramp. Een gebeurtenis waar ik nog iedere dag aan denk. Hoe cru het ook klinkt, ons vliegtuig landde vorige week woensdag rond kwart voor vier, een kwartier voor de 1 minuut stilte in het hele land en een kwartier voordat de eerste lichamen in Nederland aankwamen. We legden een roos bij vertrekhal 3 en ondanks de warmte had ik kippenvel over mijn hele lichaam….

En hoe hard het ook klinkt, het leven gaat verder, alleen niet voor diegene die daadwerkelijk iemand of misschien wel meerdere mensen moeten missen. Daar staat het leven stil en daarom vind ik het belangrijk om daar nogmaals bij stil te staan. Mijn leven gaat wel verder, maar wel met een schaduwplekje in mijn hart.

Kijk je mee naar mijn maand?

msc magnifica

Het laatste wat ik deed voordat mijn vakantie echt begon, was het bezoeken van de MSC Magnifica. Ik vond het erg indrukwekkend om een cruiseschip van binnen te bekijken. Ben je ook benieuwd hoe het er aan toe gaat op een cruise?, bekijk dan mijn video. Het was in ieder geval een goede manier om in de stemming te komen.

Tijn akersloot

Zodra de zon schijnt ben ik op het strand te vinden. Niet om de hele dag in de zon te liggen, maar wel om lekker te eten en drankjes te doen, terwijl de zon in de zee verdwijnt. Mijn favo hotspots zijn Ubuntu beach en Tijn Akersloot in Zandvoort.

brinkmann haarlem

Als je me zoekt, dan zit ik bij Brinkmann, mijn favo terras in Haarlem. De bediening is er leuk, de koffie is er lekker, het eten is er prima en het waait er bijna niet.

bazar rotterdam

Rotterdam stond al heel lang op mijn to go lijstje. Begin deze maand ben ik met Maurits een dagje aan het hotspot spotten geweest. Deze schaal vol lekkers aten we bij Bazar, een Midden Oosters restaurant in de Witte de Withstraat. Super lekker eten, de bediening had alleen wel iets meer haar best mogen doen.

fenix food factory

Ook bezocht ik de Fenix Food Factory, het walhalla voor foodies. Uiteraard ga ik het complete verslag nog met jullie delen, want dit is een must do als je in Rotterdam bent.

foodelicious

Net als Foodelicious, de delicatessenwinkel van Jaime en Herman. In deze winkel zou ik wel willen wonen. Je vindt hier hele lekkere olijfolie, tal van lekkere azijnen, truffels en bonbons, sauzen en dressings, wijnen en bubbels en alles waar je foodie hart sneller van gaat kloppen.

foodelicious 2Ik heb me aardig ingehouden omdat mijn kasten uitpuilen van lekkere potjes en flesjes, maar wat ik meenam was allemaal even lekker. Het één nog beter dan het ander. Vooral de kokostruffels mag je niet laten liggen als je bij Foodelicious bent.

IMG_0174

Juli betekende ook, heel veel buiten eten. Ik doe niets liever. Deze salade met gegrilde perzik en halloumi komt nog online. Ik loop hopeloos achter met mijn recepten.

andalusië tips

En toen gingen we op vakantie naar Andalusië. De highlights heb je vorige week zaterdag al kunnen lezen. Mijn foodtips komen aanstaande zaterdag online.

paella maken

Eenmaal thuis moest ik natuurlijk meteen paëlla maken. Het recept vind je hier. Ik heb ook een video opgenomen deze komt later nog online. Of abonneer je alvast op mijn YouTube kanaal dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video’s.

sweet eve

Foodpost! Ik kreeg een doosje Sweet Eve aardbeien, dit ras wordt nu ook in Nederland gekweekt. De aardbeien zijn super zoet en groot, je kunt ze exclusief bij Albert Heijn kopen voor €2,89 (400 gr). Echt lieve foodies, dat moet je proeven.

zelf cocktails maken

Ik heb een nieuwe hobby: cocktails maken. Bij IKEA kocht ik deze leuke trolley, zodat ik mijn favo drankjes zo bij de hand heb. Mijn favo is nog altijd de Mojito en Gin Tonic met vlierbloesem tonic van Fever Tree. O en het is tevens handig voor mijn uitjes en knoflook.

2014-07-25 21.25.59

Thuis komen, betekent ook gezellig afspreken met vrienden. Vriendinnetje M. maakte allemaal lekkere hapjes en we hadden een heel gezellig avondje in Amsterdam.

oesters eten

There’s always a first time en voor mij was dit het eten van oesters. Ik heb al van alles gegeten in mijn leven, maar oesters had ik nog nooit eerder gehad. Ik vond het niet vies, maar het is ook niet mijn ding. Het smaakt letterlijk naar een hap zee. Maar ik ga het binnenkort gewoon nog eens proberen, misschien vind ik het dan wel lekker.

Dit was mijn maand. Het leuke is dat de zomer nog lang niet voorbij is, al doet de regen van vandaag (het is nu maandag) anders vermoeden.

Volg mij ook op Instagram @uitpaulineskeuken voor nog meer behind the scenes foto’s en hou mijn site in de gaten, er komt heel veel leuks aan.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan