fbpx
Menu

Pasta van courgette

Dit idee voor pasta van courgette staat in mijn boek, het Voedselzandloper kookboek. Omdat het een makkelijk en healthy receptje is, waar je maar één pan voor nodig hebt, is het ideaal voor op de camping. Deze courgette pasta wordt ook wel courgetthi genoemd, ofwel courgette spaghetti. Volgens het recept in mijn boek, moet je de tomaatjes roosteren in de oven, maar dit kan ook in een pan. Want ik begrijp dat je geen oven in je tentje hebt.

Als je wilt kun je hem zelfs helemaal rauw eten, maar even kort opwarmen vind ik zelf het lekkerste. Het handigste is om een mandoline of spirali te gebruiken om sliertjes van de courgette te maken, maar dit kan uiteraard ook gewoon met een mes. En als je in Italië bent, heb je geluk want dan kun je vast ergens de lekkerste zelfgemaakte pesto kopen die er bestaat.

courgette pasta

Ingrediënten voor 4 personen
3 courgettes
1 ui
100 gr kerstomaatjes
2 teentjes knoflook
4 el pesto 
20 gr pijnboompitten
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Was de courgettes en schaaf er dunne juliennesliertjes van met een mandoline.

Snipper een uitje en hak de knoflook fijn, fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de gewassen kerstomaatjes toe en bak ze kort mee.

Voeg de courgette pasta toe en verhit deze kort.

Voeg de pesto toe en meng het geheel door elkaar.

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn.

Serveer de pasta van courgette met de tomaatjes en garneer het met de pijnboompitten.

pasta van courgetteTip: Je kunt deze pasta ook rauw eten. Meng de pesto door de rauwe courgette en serveer hem met tomaatjes.

Dit recept is Voedselzandloper proof en verscheen eerder in het Voedselzandloper kookboek.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

30 reacties

  • Jeroen Deschain
    3 augustus 2017 om 02:02

    Voor je het meebakt even in een vergiet plaatsen en met een goede hoeveelheid zout besprenkelen. Half uurtje staan en het vocht, en een groot deel van het zout zal eruit gelekt zijn.

  • Ivonne wensink
    30 maart 2017 om 15:48

    Bij De courgette komt zoveel vocht vrij, hoe voorkom ik dat?

  • Ivonne wensink
    30 maart 2017 om 15:47

    Er komt zoveel vocht vrij hoe voorkom ik dat?

  • Lilian Francke
    8 november 2016 om 17:38

    werkt inderdaad fantastisch deze dunschiller met tandjes

  • Meert
    18 juni 2016 om 21:28

    Heb een mesje het lijkt op een dunschiller met tandjes.Denk v bij dille en kamille

  • Liesbeth Harkema
    6 mei 2016 om 13:41

    Heerlijke courgette spaghetti gegeten!!

  • moniek
    25 januari 2016 om 15:56

    Is er nog een andere manier dan zo'n mandoline om de courgetti te maken?

  • Erik Opdam
    21 november 2015 om 18:35

    Lekker recept en heel snel klaar! Ik had erbij zalmfiletjes in de grillpan op de huid gebak8ken (6-8 min, halverwege keren). Eerst de zalm opzetten, dan starten met het recept. Zo snel gaat het. Serveren in voorverwarmde schaal of op warme borden.

  • Jeroen
    30 oktober 2015 om 17:16

    Beste Pauline,

    Erg lekker recept, bedankt! Pas echter wel op met het roosteren van pijnboompitten, deze mogen niet verwarmd worden. Bij verwarming veranderd de structuur van de olie, zodat het ongezond wordt.

  • Henk van Egmond
    21 augustus 2015 om 19:17

    Verrukkelijk recept en van genoten. Gemakkelijk klaar te maken met een gekartelde dunschiller.
    Wij zullen het zeker vaker gaan eten.

  • Kelly
    28 juli 2015 om 19:00

    Vanavond gemaakt en ik maar ook mijn man hebben heerlijk zitten smullen! Dit gaat vaker op tafel komen! Enige vraag die we hebben, zijn het veel calorieën wat je naar binnen werkt?

  • Willemijn
    18 januari 2015 om 12:53

    Heerlijk recept.
    Voor de lunch rauw gegeten met zelfgemaakte pesto zonder knoflook. Gezond én makkelijk!

  • Brigitte
    10 december 2014 om 19:26

    hmmm zit hem nu te eten en is echt heerlijk!! Gewoon met een dunschiller gedaan. Werkt perfect!!!

  • Veerle
    2 september 2014 om 13:49

    Deze salade is heel lekker. Normaal gesproken hou ik niet zo van courgette, maar de smaak van de courgette proef je niet door de olijfolie en de pesto. Zelf heb ik er ook nog wat hamblokjes aan toegevoegd. Echt een heerlijk recept en zo gemaakt.

  • Pauline
    22 juli 2014 om 00:18

    Ah goede tip!

  • Chantal
    21 juli 2014 om 11:30

    Bij Dille en Kamille gisteren een juliennesnijder gekocht. Lijkt op een dunschiller maar dan met karteltandjes. Voor 3,50 maak ik vanavond (en nog vaak daarna) gezonde pasta!

  • Heidi
    10 juli 2014 om 15:08

    Super! Er staan binnenkort wat kampeertrips op het programma en deze post beantwoordt alvast voor 1 dag de vraag: wat eten we vandaag? :-)

  • Annette My Life At Rotterdam
    4 juli 2014 om 22:14

    Heerlijk die camping recepten! Inspiratie voor de vakantie. Vandaag een french press gekocht en lekkere vers gemalen koffieboontjes zodat we op de camping ook van een heerlijk kopje koffie kunnen genieten! Heb er nu al zin in.

  • Pauline
    3 juli 2014 om 17:45

    Goed om te horen, keep on cooking!

  • Lies
    2 juli 2014 om 23:41

    Heerlijk recept, echt één van mijn favorieten uit je kookboek! Ik serveer er vaak nog wat scampi bij. Ik voel me trouwens na het eten van courgettepasta steeds voldaan, maar nooit meer zo vol en moe als van tarwepasta. Zalig!

  • Sanne
    2 juli 2014 om 21:57

    Dat ziet er heerlijk uit!
    Een leuke variant voor courgette die ik zeker eens ga proberen.

  • Lauren
    2 juli 2014 om 19:30

    Heb het net gemaakt, het was heerlijk! Heb het gecombineerd grote garnalen van de grill gemarineerd in olie met rode peper en knoflook. Niet helemaal camping-proof, maar wel super lekker!

  • Eline
    2 juli 2014 om 12:00

    Ik gruwel van courgette's dus dit is geen gerechtje voor mij. Wel een hele mooie foto die laatste!

  • Pauline
    2 juli 2014 om 11:32

    Haha ja je moet er wat voor over hebben. Maar je kunt ook linten maken met een kaasschaaf :)

  • Pauline
    2 juli 2014 om 11:30

    Redelijk, maar je kunt er altijd nog een visje bij eten.

  • Ilse
    2 juli 2014 om 11:14

    Leuk! Vult dit als maaltijd een beetje?

  • Elsbet | La Vie Pure
    2 juli 2014 om 09:49

    Ziet er heerlijk uit!

  • joni sicking
    2 juli 2014 om 09:30

    Heb het gisteravond gemaakt, maar dan rauw. Super lekkere salade bij de hete surinaamse kip met quinoa

  • MySimplySpecial
    2 juli 2014 om 07:28

    Dit wil ik wel eens proberen!

  • Farah - Food and other Friends
    2 juli 2014 om 07:13

    Ja lekker! Zelf heb ik het nog nooit gemaakt, maar wil ik binnenkort eens doen. Helaas moet ik ze dan allemaal met een mes gaan snijden, dat vind ik dan weer wat minder haha.

Reactie plaatsen