Menu
Photo-13-06-14-20-03-56-710x380.jpg

De avocado check

Hij is te hard, te zacht of nog erger bruin vanbinnen. Met deze simpele avocado check, kom jij nooit meer voor verrassingen te staan. Je kunt de rijpheid van een avocado checken door het pitje van de bovenkant af te halen. Vanaf nu ga je dus ongegeneerd pitjes trekken in de supermarkt en ik laat je zien waar je op moet letten.

De Check
avocado check
Dit is het pitje waar het om gaat. Deze zit aan de bovenkant van de avocado en kun je gemakkelijk lostrekken met je vingers. Als de avocado keihard is, dan weet je zeker dat hij nog niet rijp is, dus dan moet je hem nog even laten rijpen op de fruitschaal.

Goed en rijp
avocado checken
Is de holte van het pitje helder, dan weet je zeker dat je avocado goed is. Hij is precies goed en zal niet bruin zijn. 

salades maken

Kijk zo wil jij je avocado hebben, toch?

Niet goed of overrijp

avocado check

Is de holte van het pitje als enigszins bruin, laat de avocado dan liggen. Hij zal te rijp zijn en waarschijnlijk bruin van binnen.

avocado check

Kijk dit willen we niet. Je kunt de bruine stukken overigens prima wegsnijden en de rest nog wel eten. Maar met de pitten-trek-check zal je dit vanaf nu niet meer aantreffen.

Oh en als je een goede avocado gevonden hebt, kun je dit er allemaal mee maken.

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan