fbpx
Menu

BBQ is on: Regenboog Groentespiezen

Onlangs hield ik een barbecue feestje met vrienden. Er is altijd wel een reden voor een feestje, en deze keer was onze nieuwe Boreti Carbone de aanleiding. We kregen deze killer van een barbecue cadeau van mijn ouders en zusje en vriend en dat was een schot in de roos. Ik hou van barbecuen en dat een barbecue best heel gezond kan zijn, bewijzen deze groentespiezen wel.

Ik zag bij Gimme Some Oven laatst groentespiezen in alle kleuren van de regenboog voorbij komen en ik vond het het een heel tof idee. Op deze manier is het voor kinderen ook een extra aanleiding om deze gezonde spiezen te eten. En natuurlijk voor onszelf ook, want veggies van de barbecue zijn gewoon super lekker!

regenboog spies

Ingrediënten voor 8 st.
1/2 aubergine
1 grote rode ui
1 grote witte ui
1/2 courgette
1 groene paprika
1 oranje paprika
1 gele paprika
1 rode paprika
8 cherrytomaten
Knoflookolie
Zeezout

groente spiezen

Zo maak je het
Pel de uien en snij ze in parten, snij deze parten nogmaals doormidden.

Snij de paprika’s in blokjes van ongeveer 3 x 3 cm.

Snij de aubergine in gelijkmatige blokjes van ongeveer 3 cm breed. Halveer de courgette en snij de helften in dikke plakken van 2 cm dikte.

De kleuren van de regenboog zijn paars, groen, geel, oranje, rood. En eigenlijk ook nog blauw, maar heb jij ooit blauwe groente gezien?

Neem een spies en begin met een stukje aubergine, daarna volgt de rode ui, vervolgens de courgette, de groene paprika, de gele paprika, de witte ui, de oranje paprika, de rode paprika en sluit af met een halve tomaat.

Knoflookolie maak je door een teentje knoflook uit te persen in een bakje olijfolie. Besprenkel de groentespiezen met de knoflookolie en wat zeezout.

regenboog spies

Rooster ze rondom gaar op de barbecue.

groente spiezen

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Sandra
    30 juni 2018 om 21:14

    Vanavond voor de eerste keer in onze eigen tuin geBBQ'd. Wat zagen ze er heerlijk vrolijk uit zeg! Voor oranje had ik een worteltje gekozen, en voor rood paprika. Een champignon op het einde zorgde ervoor dat de paprika niet eraf kon glijden. Bedankt voor het leuke idee!

    Beantwoorden
  • Sammie
    13 september 2016 om 23:36

    Hallo,
    Met dit recept gemaakt. Echter vielen de tomaten al door het rooster heen (zo gaar) en waren de rest van de groeten nog niet gaar. Wat is de oplossing?

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 september 2016 om 11:46

    De rest van de groente iets kleiner snijden, zodat dit ook eerder gaar is, kan wel eens helpen.

    Beantwoorden
  • Fiona
    21 juli 2014 om 15:35

    Toevallig dit weekend zelf ook zoiets gemaakt.. Voor gelijk matige garing heb ik de spies eerst in dicht gevouwen aluminiumfolie gedaan en zo laten garen. Toen het gaar was nog even op de bbq gedaan voor de knapperige bite.

    Ook erg lekker olijfolie met Italiaanse kruiden mengen en hiermee insmeren.

    Beantwoorden
  • Gitta
    19 juli 2014 om 15:43

    Zo simpel, en ziet er zo leuk uit!

    Beantwoorden
  • Sarah
    18 juli 2014 om 20:05

    Lekker met het mooie weer.

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    18 juli 2014 om 14:50

    Toevallig, ik had het er vandaag tegen mijn vriend nog over dat ik op vakantie eens wat minder vlees wilde eten en dan gewoon groente op de barbecue wilde doen. Volgens mij is dit heerlijk!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    18 juli 2014 om 13:31

    Lekker! En ze zien er nog super leuk uit ook!

    Beantwoorden
  • Michiel
    18 juli 2014 om 11:17

    Alleen jammer van de verschillende gaartijden van de groenten.
    Hierdoor is de ajuin nog rauw en de tomaat al plat.

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 juli 2014 om 11:19

    Valt reuze mee, dat hangt af van de hitte van je barbecue. Als je ze indirect gaart, worden ze egaal gaar.

    Beantwoorden
  • Dita
    18 juli 2014 om 08:47

    Mmhh lekker!

    Beantwoorden
  • Eline
    18 juli 2014 om 08:37

    Ziet er super uit~!

    Beantwoorden
  • Jaimy en Laura
    18 juli 2014 om 08:32

    Wat een leuk idee!!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen