Menu

BBQ is on: Citroenkip met Tijm

Zelf lekker marinades maken, met verse kruiden uit eigen tuin. Alleen daarom al, raad ik je een eigen kruidentuin aan. Echt je hebt er helemaal niet veel meters voor nodig. Zet een paar potten in de vensterbank van je keuken, maak een verticaal rek op je balkon of zet een grote bak voor de deur. In de zomer geniet ik volop van mijn verse kruidjes. Ik wilde citroenkip maken voor op de barbecue en ik bedacht mij dat verse tijm daar wel lekker bij was.

En dat had ik goed bedacht. Met mijn schaartje loop ik naar buiten en knip ik wat van de geurende blaadjes. Ik maak er een lekkere marinade van met nog wat knoflook erbij en laat de kippenpootjes de hele nacht marineren. De volgende dag hoef je dan nog enkel de barbecue aan te steken en het vlees te bereiden. Als dat geen feestje is!

citroenkip

Ingrediënten voor 10 st.
10 kipdrumsticks (bio of scharrel)
1 hele citroen
2 teentjes knoflook
Klein handje verse tijm
Peper en Zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verdeel de drumstick over een kom.

Voeg een flinke scheut olijfolie toe.

Pers de knoflooktenen uit boven de kip.

Was de citroen en voeg de rasp en het sap van 1 citroen toe.

Rits de blaadjes van de tijm en breng de kipdrumsticks op smaak met peper en zout.

Hussel het doorelkaar en laat het minimaal een uur staan in de koelkast.
citroenkip

Rooster de citroenkip in ongeveer 8 minuten goudbruin op de barbecue.

Let erop dat je kip goed gaar is, van rauwe kip kan je ziek worden.

citroenkip

Dit recept is Voedselzandloper proof!

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

 • Annika
  11 maart 2019 om 09:26

  Ja hoor, kan ook! Wij eten zelf alleen bio of scharrel.

 • jan
  10 maart 2019 om 23:29

  bio of scharrelkip? kan dit niet met normale kip?

 • Tanja
  4 augustus 2016 om 18:07

  Mijn moestuin is helaas niets geworden, alleen de tijm heeft overleeft en ik heb nog een paar potten met courgette plantjes staan :-) Ik maak ook heel graag zelf marinades en experimenteer veel met kruiden en specerijen. Dit kippenrecept van je lijkt me heerlijk, kip, citroen en tijm is zo'n combinatie die samen altijd zalig zijn ! Ook op vis doet citroen en verse tijm het heel erg goed dus ik ben heel blij dat mijn tijm overleefde! Misschien is het a.s. zondag bbq-weer en anders maak ik je recept wel in de oven of in de grillpan! Ik krijg er nu ineens heel erg veel zin in :-)

 • Pauline
  13 augustus 2014 om 15:36

  Nee niet echt, gewoon langzaam garen in de oven of op de barbecue. Hier vind je nog wat extra info http://uitpaulineskeuken.nl/2013/12/hoe-braad-je-een-groot-stuk-vlees.html

 • Sigrid
  13 augustus 2014 om 11:56

  Dat ziet er lekker uit!

  Ik zou dit graag maken met een hele kip. Moet ik dan nog ergens op letten?

 • Pauline
  6 juli 2014 om 17:54

  Ik zou het op 180 graden doen en dan 30 minuten bakken :)

 • Joelle
  6 juli 2014 om 12:46

  Ik vroeg me af hoe lang en op hoeveel graden het in de oven moet als je het niet op de BBQ kan doen?

 • Joyce
  5 juli 2014 om 10:44

  Lijkt me heerlijk!

 • Sarah
  4 juli 2014 om 14:33

  Heerlijk! Ik vind bijna alle kruiden wel heerlijk gaan in een marinade voor kip, tijm is daar een van!

 • Farah - Food and other Friends
  4 juli 2014 om 13:28

  Klinkt als een lekkere marinade!
  Ik ga deze binnenkort maken, maar dan in de oven.

 • Eline
  4 juli 2014 om 09:25

  Ik heb hier een hele moestuin, vol met kruiden en groentes, ben er dol op!

 • Miranda
  4 juli 2014 om 08:50

  Klinkt lekker! Ik ben ook gek op de verse kruiden in m'n tuintje. Wat is dat toch heerlijk koken elke keer:)

 • Elize
  4 juli 2014 om 08:10

  Lijkt me heerlijk!

 • MySimplySpecial
  4 juli 2014 om 07:40

  Ik vind tijm altijd erg lekker, dus dit recept vast ook!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.