Alles voor een BBQ party

Alles voor een BBQ party

Ik was altijd al dol op barbecuen maar sinds wij een tuin hebben, vind ik het helemaal te gek. Als cadeau voor ons nieuwe huis kregen Maurits en ik van mijn ouders en mijn zusje en vriend een Boretti Carbone cadeau en daar ben ik super blij mee. De carbone gaat uit het assortiment en dit begrijp ik niet, Boretti maakt nu alleen nog gasbarbecues en dat vind ik dood en doodzonde.

Bij een BBQ horen kolen, kolen die zo’n geur verspreiden waardoor je trek krijgt. Waardoor de hele buurt ineens trek krijgt om te gaan barbecuen, dat heb ik altijd wel, als ik ergens kolen ruik zou ik het liefst mijn neus achterna gaan en een vorkje meeprikken. Maar gelukkig heb ik nog de Carbone kunnen bemachtigen en met deze killer bbq van een meter breed weet ik mij wel raad. In deze post deel ik alles wat een barbecue voor mij compleet maakt.

Vlees
shaslicks maken
Het belangrijkste onderdeel van een bbq is het vlees, dit moet goed zijn. Haal lekker en goed vlees bij je slager. Neem liever een stukje bio of scharrelvlees dan 10 stukken goedkoop vlees uit de vriezer. Je kunt ook heel veel dingen zelf maken, maak zelf shaslicks, kip-hawaï spiesen of lekkere burgers.

Vis en Schaaldieren
bbq garnalen
Vis kun je ook heel goed roosteren op de bbq, je kunt vispakketjes maken of vissen in zijn geheel roosteren. Je hebt van die speciale visklemmen waar je filets in kunt doen met een hand verse kruiden. Gamba’s en kreeft kun je ook heel lekker op de barbecue klaar maken, of je maakt een lekkere spies van gepelde garnalen. Dat eet een stuk makkelijker.

Groentes
maïskolf bbq
Er zijn heel veel groentes geschikt voor de barbecue. We kennen natuurlijk allemaal de maïskolf van de bbq, maar je kunt ook heel goed paprika’s, aubergines, courgettes en tomaten roosteren. Een vega barbecue hoeft dus helemaal niet ingewikkeld te zijn, met al dat lekkers dat de groenteboer te bieden heeft.

Salades
Couscous salade met tuinbonen
Salades zijn onmisbaar bij een barbecue. Je kunt natuurlijk voor een klassieke aardappelsalade gaan, maar je kunt ook salades maken met quinoa, enkel sla, rijst of pasta als basis. Op mijn favoriete barbecue zijn meerdere salades aanwezig, op deze manier houdt je het ook nog enigszins healthy.

Stokbrood met smeersels
kruidenboter
Een lekker stukje stokbrood hoort erbij. Het liefst eet ik het met zelfgemaakte kruidenboter of pesto. Maar een lekker kaasje vind ik ook altijd om te smullen. Zelf eet ik graag Turkse Pide bij de bbq, maar je kunt ieder brood gebruiken dat je lekker vindt.

Sauzen
bbq saus
Het lekkerste is om zelf sauzen te maken en dat is helemaal niet zo ingewikkeld. Zeker niet als je een goede mayonaise als basis neemt. Een ding wat echt niet mag ontbreken is de homemade barbecuesaus van Francesca, deze is zo goed. Het recept vind je hier.

Fruit
watermeloen en feta
Ik hou van fruit bij een barbecue. Het liefst eet ik stukken meloen of ananas. Die laatste is ook heerlijk om te roosteren op de barbecue, heb je meteen een lekker toetje. Na een barbecue zit ik vaak zo vol, dat een echt dessert er niet meer ingaat, maar een stukje fruit is altijd fijn.

Drinken
hamburger buffet
Bij goed eten hoort goed drinken. Ik drink zelf meestal spa rood, maar zorg dat je ook wat biertjes en droge witte wijn of rosé koud hebt staan. De tip voor het bekende koelkastprobleem, is een grote bak met ijswater buiten zetten. Hier zet je alle drankjes in en zo nu en dan vul je heet aan met ijsklontje. Of je maakt een lekkere kan Sangria, helemaal perfect als je met een grote groep vrienden gaat barbecuen.

Bestek en bordjes
Verder zet je natuurlijk servetten, bordjes en bestek klaar. Ik gebruik bij grote groepen bijna altijd disposables. Ik heb van die houten vorkjes en messen van de groothandel en die zijn perfect voor een feestje. Want je gooit het daarna zo de prullenbak in.

Als jij nog tips en ideeën hebt voor een barbecue laat het dan gerust weten in de comments.


Log in of maak een account aan

Om favorieten op te slaan moet je ingelogd zijn.

Registeer of log in