aardbeien-limoensorbet

Aardbeiensorbet met limoen

Zo blij als een kind, ben ik met mijn nieuwe ijsmachine van Magimix. Het gaf mij hetzelfde gevoel als vroeger, toen ik speelgoed kreeg voor mijn verjaardag, je ropt de verpakking er af en gaat er direct mee aan de slag. Als eerste maakte ik een frozen yoghurt, die ik de volgende keer echt van volle yoghurt ga maken maar daarna was ik nog niet uitgespeeld. Ik wilde een limoensorbet maken, maar had nog maar 2 limoenen in de koelkast liggen, dus dat feest ging niet door. Het werd een aardbeiensorbet met een vleugje limoen.

Zoals jullie van mij gewend zijn, is mijn koelkast altijd goed gevuld en vond ik nog een halve kilo aardbeien. Dan maar combineren met elkaar en weet je, dat was hartstikke lekker. Het maken van sorbetijs is een fluitje van een cent, je pureert het fruit in een kom en maakt tegelijk een suikerstroop in een pannetje en dat meng je doorelkaar. Ik heb het eerst een nachtje laten koelen in de koelkast, zodat het ijs nog sneller klaar is. Nou is mijn Magimix een killer van een ijsmachine en was dit ijsje binnen 40 minuten gedraaid. Maar met een gewone ijsmachine, kan het ook en zelfs met de hand. Dat laatste vergt alleen iets meer tijd, zodra je de sorbet in de vriezer hebt gezet, moet je hem ieder uur even mixen, zodat er geen ijskristallen ontstaan. Zie het als een slow-ice, alle goede dingen komen langzaam, tenzij je net zo’n gelukkig kind bent als ik.

limoensorbet

Ingrediënten voor 1 liter ijs
500 gr aardbeien
250 ml water
125 gr suiker
2 limoenen

Zo maak je het
Breng de suiker met het water in een pannetje aan de kook.

De suikerstroop is klaar als alle suiker opgelost is.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer.

Pers de limoenen uit en voeg het sap bij de gepureerde aardbeien.

Voeg de suikerstroop bij het mengsel en meng het doorelkaar.

sorbetijs maken

Laat het aarbeienmengsel minimaal een uur, maar het liefst een nachtje koelen in de koelkast.

zelf ijs maken limoensorbet aardbeien-limoensorbet

Zet je ijsmachine aan en voeg het mengsel toe. Draai er in 40 minuten een zachte aardbeiensorbet van.

De aardbeiensorbet is klaar als je er bollen van kunt maken.

aardbeien-limoensorbet

Blijft het ijs te zacht, giet het dan in een plastic bakje en zet het in de vriezer. Zodat het daar verder kan uitharden.

Haal de aardbeiensorbet een kwartier voor serveren uit de vriezer.

aardbeien-limoensorbet

Pauline's Culi Nieuws #13
Video: aan boord bij MSC Cruise
Bewaar
15 Comments
 • Sijmen Rijke

  13 juli 2016 at 19:07 Beantwoorden

  Hoi Pauline, \r\n\r\nHeb je inmiddels geëxperimenteerd met t suikerloos draaien van sorbetijs? \r\nIk heb net aardbeisorbetijs bereid met 1 eetlepel vloeibare zoetstof ipv. 200 gr. suiker maar t is idd. zo hard als steen. \r\nVerder heb ik de de aarbeimassa erg koud in de machine gedaan \r\nwaardoor het maar 10 min. kon draaien voor t te hard werd. \r\nMoet t ijs minimaal n bepaald aantal min. draaien?

 • Elke

  19 juli 2015 at 21:43 Beantwoorden

  Njammie! Toppertje! :-)\r\nHelaas stopte mijn (super basic) ijsmachine al na 10 minuten met draaien (wellicht omdat het te zwaar werd ofzo geen idee 😉 ) maar perfect uitgehard in de diepvries! 🙂

 • Mark

  26 mei 2015 at 17:01 Beantwoorden

  Ik heb het gemaakt. De smaak was goed!\r\nMaar er zit te weinig suiker in en geen eiwit. De structuur was erg poederig.

 • Madelon

  21 juli 2014 at 18:32 Beantwoorden

  Heerlijk! Hier ga ik eens mee experimenteren. Wel suikervrij en zonder ijsmachine helaas hihi.

 • Michon

  20 juli 2014 at 18:36 Beantwoorden

  Recept zonder ijsmachine en zonder suiker:\r\n\r\nOntkroon je aardbeien en vries deze in (evt in stukjes). Als ze bevroren zijn voeg je een klein water bij, of dus limoen sap, en pureer het in de blender of met een staafmixer en smullen maar! 🙂

 • Sarah

  20 juli 2014 at 13:41 Beantwoorden

  Heerlijk lijkt me dit!

 • Eline

  20 juli 2014 at 13:01 Beantwoorden

  Dit ziet er zo verleidelijk uit!

 • MySimplySpecial

  20 juli 2014 at 13:00 Beantwoorden

  Dit lijkt me wel erg lekker! Ik ben gek op aardbeien!

 • Joyce - Beamingbeautynl

  20 juli 2014 at 11:51 Beantwoorden

  Dit ziet er echt heerlijk uit!

 • Heidi

  20 juli 2014 at 10:02 Beantwoorden

  Is de suikerstroop echt nodig? Ik eet zo min mogelijk suiker ivm ziekte en zou dan dan suikervrij ijs willen maken!

  • Pauline

   20 juli 2014 at 11:15 Beantwoorden

   Ja helaas wel. De suiker zorgt ervoor dat het ijs niet keihard wordt. Als ik terug ben van mijn vakantie ga ik experimenteren met suikervrij ijs 😉

 • Nicole

  20 juli 2014 at 08:59 Beantwoorden

  Het lijkt me super. De bak van de ijsmachine maar weer in de diepvries zetten.

 • Manon

  20 juli 2014 at 08:53 Beantwoorden

  Oeh dit ziet er echt lekker uit. Ik ben gek op sorbetijs! Nu wil ik ook een ijsmachine haha.

 • Miranda

  20 juli 2014 at 08:06 Beantwoorden

  Oh lekker! Pff nu heb ik ook zin in aardbeienijs:)\r\n\r\nWat een mooie machine lijkt me dit, zo jammer dat ik er echt geen plek voor heb:(\r\n\r\nMisschien toch maar eens op de ouderwetse manier proberen ‘met de hand’ 😉

Plaats een reactie