Menu

Aardbeiensorbet met limoen

Zo blij als een kind, ben ik met mijn nieuwe ijsmachine van Magimix. Het gaf mij hetzelfde gevoel als vroeger, toen ik speelgoed kreeg voor mijn verjaardag, je ropt de verpakking er af en gaat er direct mee aan de slag. Als eerste maakte ik een frozen yoghurt, die ik de volgende keer echt van volle yoghurt ga maken maar daarna was ik nog niet uitgespeeld. Ik wilde een limoensorbet maken, maar had nog maar 2 limoenen in de koelkast liggen, dus dat feest ging niet door. Het werd een aardbeiensorbet met een vleugje limoen.

Zoals jullie van mij gewend zijn, is mijn koelkast altijd goed gevuld en vond ik nog een halve kilo aardbeien. Dan maar combineren met elkaar en weet je, dat was hartstikke lekker. Het maken van sorbetijs is een fluitje van een cent, je pureert het fruit in een kom en maakt tegelijk een suikerstroop in een pannetje en dat meng je doorelkaar. Ik heb het eerst een nachtje laten koelen in de koelkast, zodat het ijs nog sneller klaar is. Nou is mijn Magimix een killer van een ijsmachine en was dit ijsje binnen 40 minuten gedraaid. Maar met een gewone ijsmachine, kan het ook en zelfs met de hand. Dat laatste vergt alleen iets meer tijd, zodra je de sorbet in de vriezer hebt gezet, moet je hem ieder uur even mixen, zodat er geen ijskristallen ontstaan. Zie het als een slow-ice, alle goede dingen komen langzaam, tenzij je net zo’n gelukkig kind bent als ik.

limoensorbet

Ingrediënten voor 1 liter ijs
500 gr aardbeien
250 ml water
125 gr suiker
2 limoenen

Zo maak je het
Breng de suiker met het water in een pannetje aan de kook.

De suikerstroop is klaar als alle suiker opgelost is.

Was de aardbeien en verwijder de kroontjes. Pureer de aardbeien glad met een staafmixer.

Pers de limoenen uit en voeg het sap bij de gepureerde aardbeien.

Voeg de suikerstroop bij het mengsel en meng het doorelkaar.

sorbetijs maken

Laat het aarbeienmengsel minimaal een uur, maar het liefst een nachtje koelen in de koelkast.

zelf ijs maken limoensorbet aardbeien-limoensorbet

Zet je ijsmachine aan en voeg het mengsel toe. Draai er in 40 minuten een zachte aardbeiensorbet van.

De aardbeiensorbet is klaar als je er bollen van kunt maken.

aardbeien-limoensorbet

Blijft het ijs te zacht, giet het dan in een plastic bakje en zet het in de vriezer. Zodat het daar verder kan uitharden.

Haal de aardbeiensorbet een kwartier voor serveren uit de vriezer.

aardbeien-limoensorbet

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

15 reacties

 • Sijmen Rijke
  13 juli 2016 om 19:07

  Hoi Pauline,

  Heb je inmiddels geëxperimenteerd met t suikerloos draaien van sorbetijs?
  Ik heb net aardbeisorbetijs bereid met 1 eetlepel vloeibare zoetstof ipv. 200 gr. suiker maar t is idd. zo hard als steen.
  Verder heb ik de de aarbeimassa erg koud in de machine gedaan
  waardoor het maar 10 min. kon draaien voor t te hard werd.
  Moet t ijs minimaal n bepaald aantal min. draaien?

 • Elke
  19 juli 2015 om 21:43

  Njammie! Toppertje! :-)
  Helaas stopte mijn (super basic) ijsmachine al na 10 minuten met draaien (wellicht omdat het te zwaar werd ofzo geen idee ;-) ) maar perfect uitgehard in de diepvries! :-)

 • Mark
  26 mei 2015 om 17:01

  Ik heb het gemaakt. De smaak was goed!
  Maar er zit te weinig suiker in en geen eiwit. De structuur was erg poederig.

 • Pauline
  22 juli 2014 om 00:20

  It is!

 • Madelon
  21 juli 2014 om 18:32

  Heerlijk! Hier ga ik eens mee experimenteren. Wel suikervrij en zonder ijsmachine helaas hihi.

 • Michon
  20 juli 2014 om 18:36

  Recept zonder ijsmachine en zonder suiker:

  Ontkroon je aardbeien en vries deze in (evt in stukjes). Als ze bevroren zijn voeg je een klein water bij, of dus limoen sap, en pureer het in de blender of met een staafmixer en smullen maar! :)

 • Sarah
  20 juli 2014 om 13:41

  Heerlijk lijkt me dit!

 • Eline
  20 juli 2014 om 13:01

  Dit ziet er zo verleidelijk uit!

 • MySimplySpecial
  20 juli 2014 om 13:00

  Dit lijkt me wel erg lekker! Ik ben gek op aardbeien!

 • Joyce - Beamingbeautynl
  20 juli 2014 om 11:51

  Dit ziet er echt heerlijk uit!

 • Pauline
  20 juli 2014 om 11:15

  Ja helaas wel. De suiker zorgt ervoor dat het ijs niet keihard wordt. Als ik terug ben van mijn vakantie ga ik experimenteren met suikervrij ijs ;)

 • Heidi
  20 juli 2014 om 10:02

  Is de suikerstroop echt nodig? Ik eet zo min mogelijk suiker ivm ziekte en zou dan dan suikervrij ijs willen maken!

 • Nicole
  20 juli 2014 om 08:59

  Het lijkt me super. De bak van de ijsmachine maar weer in de diepvries zetten.

 • Manon
  20 juli 2014 om 08:53

  Oeh dit ziet er echt lekker uit. Ik ben gek op sorbetijs! Nu wil ik ook een ijsmachine haha.

 • Miranda
  20 juli 2014 om 08:06

  Oh lekker! Pff nu heb ik ook zin in aardbeienijs:)

  Wat een mooie machine lijkt me dit, zo jammer dat ik er echt geen plek voor heb:(

  Misschien toch maar eens op de ouderwetse manier proberen 'met de hand' ;)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.