Menu

Salade met gebakken feta

Die Grieken die kunnen er wat van! Eenvoudige recepten, maar allemaal bomvol smaak. Onlangs ontdekte ik hun befaamde Saganaki, oftewel gebakken feta. Wat een briljant idee om de feta te bakken, hierdoor is hij lekker krokant van buiten en zacht van binnen. Ik hou zelf heel erg van de combinatie warm-koud, dus maakte ik een er een simpele salade bij met tomaten en wat olijven. Veel meer heeft deze salade ook niet nodig.

Wederom een lekkere en makkelijke maaltijd dus want behalve het bakken van de feta heb je verder geen pannen nodig. Dit lekkere maaltijd is dus binnen een handomdraai gepiept. Op zijn Grieks dus!

gebakken feta

Ingrediënten voor 2 personen
1 blok feta
1 losgeklopt ei
2 lepels bloem
50 gr rucola
2 tomaten
Stukje komkommer
1 avocado
Paar olijven
1/2 citroen
Chilipeper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe de bloem in een kommetje en breng dit op smaak met wat chilipeper en zout.

Halveer het blok feta. Haal het eerst door het losgklopte ei en vervolgens door de bloem. Klop het overtollige bloem er voorzichtig af.

gebakken feta

Bak de feta in ongeveer 3 minuten per kant goudbruin in een koekenpan met wat olijfolie.

Verdeel de rucola over het bord. Breng dit op smaak met een beetje citroensap en wat olijfolie.

Snij de tomaten in partjes, de komkommer in linten en de avocado in blokjes en verdeel dit samen met de olijven over de salade.

Leg de gebakken feta op de salade en maak het af met nog een drizzle citroensap.

Serveer de Griekse salade meteen.

gebakken feta

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

  • Hélène
    4 juli 2016 om 13:04

    Ik heb wel vaker gebakken feta klaargemaakt en vond het heerlijk.
    Ik koop altijd een heel blik feta bij mijn Marokkaanse groenteboer, het is makkelijk te bewaren in de koelkast en op veel manieren te gebruiken vooral handig als je onverwacht een gast aan tafel hebt

  • Paul
    16 november 2014 om 13:25

    Tips voor maaltijd salade te verijken;
    - Gebruik eens Halloumi ipv Feta (geen witte kaas!), hele andere smaak, zouter
    - Na het bakken van de saganaki feta, een beetje honing erop +sesamzaadjes.
    - Kalamata olijven (met pit, die zijn voller van smaak) van de turkse winkel ipv gemarineerde olijfbakjes van de AH.
    - Kook wat basmati rijst droog voor door de salade. (warm of koud)
    - gebruik kruiden. munt/dille/oregano/citroen om de salade op smaak te brengen en de griekse toon te behouden.
    - Beetje griekse yoghurt als dressing

  • Stephanie
    22 augustus 2014 om 10:52

    Kun je ook iets anders gebruiken dan bloem?

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:18

    Then you are gonna love it!

  • Rebecca
    23 juni 2014 om 19:32

    Ik hou heel erg van feta, dit wil ik dus ook een keer maken :D
    groetjes
    Rebecca

  • TheAnoukFactory
    23 juni 2014 om 13:15

    Wauw, ik heb nog nooit geballen feta gegeten, maar ik ga het zeker proberen!
    X
    Anouk

  • cheyenne
    22 juni 2014 om 08:32

    wauw. wat een goed idee! lijkt me heerlijk, dit ga ik snel eens maken!
    xo, cheyenne

  • sylvia
    21 juni 2014 om 15:58

    Wat sesamzaad door de meel, is nog lekkerder...

  • Pauline
    21 juni 2014 om 12:46

    Thanks voor het delen, daar hebben we allemaal wat aan :)

  • Pauline
    21 juni 2014 om 12:45

    Het is echt zo lekker!

  • Brigittevan Slooten
    20 juni 2014 om 22:57

    Oh dit lijkt me echt lekker. Ik heb alles in huis behalve de feta. Ga ik morgen meteen even halen!

  • Dita
    20 juni 2014 om 19:28

    Nog nooit gehad gebakken feta, ik ben erg benieuwd hoe dit smaakt. Normaal lust ik wel gewoon feta, heerlijk bij de salade!

  • Elly
    20 juni 2014 om 16:20

    Feta bij de Lidl, er zijn er twee, maar als je de echte pakt, heerlijk en niet duur. Haalde ook altijd die bij de AH, want die was gewoon het lekkerst, maar ook twee keer zo duur, tot dat ik deze tegenkwam :-)

  • Pauline
    20 juni 2014 om 12:53

    Ohh dan weet je wat je te doen staat :)

  • Pauline
    20 juni 2014 om 12:52

    Wat leuk, dankjewel. En die versie met filodeeg klinkt ook goddelijk. Ik haal mijn feta trouwens gewoon bij AH en als ik in de buurt bent bij De Turk.

  • lonneke
    20 juni 2014 om 10:36

    Oeh nog nooit geprobeerd!
    Bedankt voor het recept.
    Liefs lonneke

  • Miranda
    20 juni 2014 om 10:33

    Ooh dit lijkt me echt heerlijk! Ik ben gek op feta. Een jaar of 5 geleden was ik in Griekenland op vakantie en heb daar echt genoten van de feta en andere dingen, heerlijk! Dit ga ik zeker eens maken:)

  • MySimplySpecial
    20 juni 2014 om 10:27

    Ik heb dit nog nooit gegeten, maar ik ben benieuwd!

  • Susanne
    20 juni 2014 om 09:24

    Oehhh gebakken feta heb ik maar één keer gegeten aar was super lekker! Ik heb he wel door de paneermeel gedaan voor een lekker krokant kostje. Je herinnert me hier weer aan en de volgende keer ga ik het met deze salade combineren.

  • Alet
    20 juni 2014 om 07:50

    Ja, heerlijk. Vorig jaar naar Corfu geweest. En we hebben daar iedere keer heerlijk gegeten!
    We aten daar ook gebakken feta kaas verpakt in filo-deeg met honing......Ook erg lekker.
    Heb hier trouwens nog steeds geen feta-kaas gevonden die net zo lekker was als daar in Griekenland. Waar koop jij die?
    Groeten
    Alet
    Ps: ik lees je trouwens iedere keer met plezier!

  • Simone
    20 juni 2014 om 07:18

    O ja ik ben al jaren van de saganaki cheese...:) Voor de eerste keer denk ik gegeten een jaar of twintig geleden in Samos.. En sindsdien verslaafd.. Gek genoeg heb ik het nog nooit zelf gemaakt!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.