Menu

Croissant cups met ei

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het maken van croissantdeeg schijnt een hele klus te zijn, daarom koop ik steevast die blikjes. Wat ik zo leuk vind aan dit deegje, is dat je er zoveel mee kunt. Je kunt er hapjes mee maken, simpele kaascroissants, of zoete lekkernijen. Ik maakte er croissant cups van met een beetje ham, ei en kaas. Healthy? nee, lekker ja!

Ik moest nog een beetje wennen aan mijn nieuwe oven, die is namelijk een stuk heter dan mijn oude vertrouwde oventje. Ik was er net op tijd bij, anders had ik zwart geblakerde cups gehad. Zo zie je maar weer, dit kan de beste overkomen. Zondag is het vaderdag, dus als je wat lekkers voor je paps wilt maken, moet je dit recept proberen. Daar wordt hij vast heel blij van.

croissant cups

Ingrediënten voor 6 personen
1 blik croissantdeeg
6 eieren (maat S)
6 plakjes ham
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een muffinvorm in met een bakspray.

Rol het croissantdeeg uit en snijd er vierkante plakjes uit. Een lap van 2 vellen, snij je dus doormidden. Druk de naadjes iets aan.

Verdeel het croissantdeeg over de muffinvorm.

Leg de plakjes ham in de croissant cups.

Breek een klein eitje boven de cups en laat het ei op het deeg vallen.

Breng dit op smaak met peper en zout en garneer de cups met wat geraspte kaas.

Bak de croissant cups in ongveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. Het is klaar als het eitje gestold is en de korst goudbruin van kleur is.

Deze croissant bakjes zijn zowel warm als koud heel erg lekker.

croissant cups

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

21 reacties

 • Judith
  15 mei 2016 om 18:32

  Vandaag voor een brunch geserveerd en het was geslaagd! Een hele lekkere combi, lekkerder dan ik van tevoren dacht!

 • Karin
  25 maart 2015 om 18:35

  Heb net je kaneelhaasjes gemaakt. Het ruikt heerlijk in huis! Voor de paaslunch op de school van mijn dochter ben ik op zoek naar gerechtjes die dus ook geschikt zijn voor kinderen van 4-5 jaar. Ik ben bang dat deze cups te groot zijn. Kan ik ze ook maken in een mini-muffin bakplaat? En wat zijn dan de hoeveelheden?

 • Dini
  27 oktober 2014 om 08:11

  hallo pauline,

  ik heb het recept gisteren geprobeerd als een zondagsontbijtje :D
  het was echt geslaagd en super lekker!
  dank je wel voor het recept.
  liefs dini

 • Otje
  21 september 2014 om 12:25

  Alles in huis gehaald om deze heerlijke muffins vandaag te maken, past mijn muffinvorm niet in mijn nieuwe combi magnetron! Gelukkig had ik nog drie crème brûlée bakjes staan, die deden het ook erg goed. Het was heeeeeeerlijk! Bedankt voor dit recept Pauline!

 • Renée
  16 juni 2014 om 00:32

  Mijn vader heeft zitten smullen gisteren met vaderdag!! Was echt een succes, bedankt voor het recept. Ga snel meer van je maken, want alles wat je blogt ziet er heerlijk uit.

 • Pauline
  15 juni 2014 om 17:47

  Jaa love it! Ga ik ook nog een keer doen.

 • Pauline
  15 juni 2014 om 17:44

  Yes hear hear!

 • Anna
  15 juni 2014 om 11:00

  Thanks dit was lekker, mijn man heeft zitten smullen, omdat we samen waren heb ik ze in iets grotere potjes gemaakt met twee eitjes erin en Italiaanse kaas erover wat een smaakbeleving was dat zeg .

 • Els
  14 juni 2014 om 19:32

  Lekker en leuk receptje, staat zo lief.
  Ik heb ook wel eens een quiche gemaakt van croissantdeeg en smaakt veel zoeter dan bladerdeeg, heerlijk met geitenkaas en ui:)!

 • Pauline
  14 juni 2014 om 14:10

  Wat leuk om te horen :)

 • Anna
  14 juni 2014 om 08:39

  Beste Pauline

  Ook dit ga ik weer uiteraard maken wat een leuk idee.
  Kan niet anders dat ook dit weer heerlijk zal smakken na mijn daverend succes met de aardbeien marcarpone taart.
  Ben ik je gaan volgen,.
  Nogmaals dank

  Groet Anna

 • Natasja
  13 juni 2014 om 20:52

  Je hebt me op een idee gebracht. Super ! Heb sinds kort jouw blog ontdekt (via zoekopdracht naar citroencake) en heb al een aantal dingen van je gemaakt en dat was allemaal goed, leuk en lekker !
  Kijk nu dagelijks en hoop nog veel recepten van je te proberen !

 • Pauline
  13 juni 2014 om 19:07

  Ja inderdaad goed idee voor vaderdag, had ik nog niet eens aan gedacht :)

 • Jet
  13 juni 2014 om 14:51

  Dank je voor het superleuk idee. En ook voor het idee om het op Vaderdag te doen. Helemaal te gek, dit komt op onze ontbijttafel a.s. zondag.

 • nynke
  13 juni 2014 om 12:48

  Lijkt me heerlijk. Heb je ook een idee voor een cupcake met croissantdeeg maar dan zoet met bijvoorbeeld appel? Wil morgen voor de picknick een lekker broodje/hapje maken voor jonge kinderen.

 • De Zuinige Student
  13 juni 2014 om 12:43

  Dat ziet er heel lekker uit.
  Leuk hapje voor vaderdag ;)

 • Susanne
  13 juni 2014 om 11:39

  Ik ben gek op croissantdeeg! Zo lekker en heel veelzijdig. Ik heb ook al tal van dit soort ei recepten gezien maar met croissantdeeg nog nooit. Lijkt me hemels!

 • MySimplySpecial
  13 juni 2014 om 09:15

  Wat een leuk en lekker idee!

 • ILCITM
  13 juni 2014 om 08:44

  Leuk en lekker ideetje voor vaderdag zondag.

 • Sarah
  13 juni 2014 om 08:34

  Dat ziet er lekker uit!

 • Miranda
  13 juni 2014 om 08:07

  Oh dat ziet er weer heerlijk uit:) leuk idee zo een cup. Is weer eens wat anders:)

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.