croissant cups

Croissant cups met ei

Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het maken van croissantdeeg schijnt een hele klus te zijn, daarom koop ik steevast die blikjes. Wat ik zo leuk vind aan dit deegje, is dat je er zoveel mee kunt. Je kunt er hapjes mee maken, simpele kaascroissants, of zoete lekkernijen. Ik maakte er croissant cups van met een beetje ham, ei en kaas. Healthy? nee, lekker ja!

Ik moest nog een beetje wennen aan mijn nieuwe oven, die is namelijk een stuk heter dan mijn oude vertrouwde oventje. Ik was er net op tijd bij, anders had ik zwart geblakerde cups gehad. Zo zie je maar weer, dit kan de beste overkomen. Zondag is het vaderdag, dus als je wat lekkers voor je paps wilt maken, moet je dit recept proberen. Daar wordt hij vast heel blij van.

croissant cups

Ingrediënten voor 6 personen
1 blik croissantdeeg
6 eieren (maat S)
6 plakjes ham
50 gr geraspte kaas
Peper en zout

Materialen
Muffinvorm

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een muffinvorm in met een bakspray.

Rol het croissantdeeg uit en snijd er vierkante plakjes uit. Een lap van 2 vellen, snij je dus doormidden. Druk de naadjes iets aan.

Verdeel het croissantdeeg over de muffinvorm.

Leg de plakjes ham in de croissant cups.

Breek een klein eitje boven de cups en laat het ei op het deeg vallen.

Breng dit op smaak met peper en zout en garneer de cups met wat geraspte kaas.

Bak de croissant cups in ongveer 15 tot 20 minuten goudbruin in de oven. Het is klaar als het eitje gestold is en de korst goudbruin van kleur is.

Deze croissant bakjes zijn zowel warm als koud heel erg lekker.

croissant cups

Mijn nieuwe keuken
5 x Oranje WK Hapjes
Bewaar
21 Comments
 • Judith

  15 mei 2016 at 18:32 Beantwoorden

  Vandaag voor een brunch geserveerd en het was geslaagd! Een hele lekkere combi, lekkerder dan ik van tevoren dacht!

 • Karin

  25 maart 2015 at 18:35 Beantwoorden

  Heb net je kaneelhaasjes gemaakt. Het ruikt heerlijk in huis! Voor de paaslunch op de school van mijn dochter ben ik op zoek naar gerechtjes die dus ook geschikt zijn voor kinderen van 4-5 jaar. Ik ben bang dat deze cups te groot zijn. Kan ik ze ook maken in een mini-muffin bakplaat? En wat zijn dan de hoeveelheden?

 • Dini

  27 oktober 2014 at 08:11 Beantwoorden

  hallo pauline,\r\n\r\nik heb het recept gisteren geprobeerd als een zondagsontbijtje :D\r\nhet was echt geslaagd en super lekker!\r\ndank je wel voor het recept.\r\nliefs dini

 • Otje

  21 september 2014 at 12:25 Beantwoorden

  Alles in huis gehaald om deze heerlijke muffins vandaag te maken, past mijn muffinvorm niet in mijn nieuwe combi magnetron! Gelukkig had ik nog drie crème brûlée bakjes staan, die deden het ook erg goed. Het was heeeeeeerlijk! Bedankt voor dit recept Pauline!

 • Renée

  16 juni 2014 at 00:32 Beantwoorden

  Mijn vader heeft zitten smullen gisteren met vaderdag!! Was echt een succes, bedankt voor het recept. Ga snel meer van je maken, want alles wat je blogt ziet er heerlijk uit.

 • Anna

  15 juni 2014 at 11:00 Beantwoorden

  Thanks dit was lekker, mijn man heeft zitten smullen, omdat we samen waren heb ik ze in iets grotere potjes gemaakt met twee eitjes erin en Italiaanse kaas erover wat een smaakbeleving was dat zeg .

 • Els

  14 juni 2014 at 19:32 Beantwoorden

  Lekker en leuk receptje, staat zo lief.\r\nIk heb ook wel eens een quiche gemaakt van croissantdeeg en smaakt veel zoeter dan bladerdeeg, heerlijk met geitenkaas en ui:)!

 • Anna

  14 juni 2014 at 08:39 Beantwoorden

  Beste Pauline \r\n\r\nOok dit ga ik weer uiteraard maken wat een leuk idee.\r\nKan niet anders dat ook dit weer heerlijk zal smakken na mijn daverend succes met de aardbeien marcarpone taart. \r\nBen ik je gaan volgen,.\r\nNogmaals dank\r\n\r\nGroet Anna

 • Natasja

  13 juni 2014 at 20:52 Beantwoorden

  Je hebt me op een idee gebracht. Super ! Heb sinds kort jouw blog ontdekt (via zoekopdracht naar citroencake) en heb al een aantal dingen van je gemaakt en dat was allemaal goed, leuk en lekker !\r\nKijk nu dagelijks en hoop nog veel recepten van je te proberen !

 • Jet

  13 juni 2014 at 14:51 Beantwoorden

  Dank je voor het superleuk idee. En ook voor het idee om het op Vaderdag te doen. Helemaal te gek, dit komt op onze ontbijttafel a.s. zondag.

  • Pauline

   13 juni 2014 at 19:07 Beantwoorden

   Ja inderdaad goed idee voor vaderdag, had ik nog niet eens aan gedacht 🙂

 • nynke

  13 juni 2014 at 12:48 Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk. Heb je ook een idee voor een cupcake met croissantdeeg maar dan zoet met bijvoorbeeld appel? Wil morgen voor de picknick een lekker broodje/hapje maken voor jonge kinderen.

 • De Zuinige Student

  13 juni 2014 at 12:43 Beantwoorden

  Dat ziet er heel lekker uit.\r\nLeuk hapje voor vaderdag 😉

 • Susanne

  13 juni 2014 at 11:39 Beantwoorden

  Ik ben gek op croissantdeeg! Zo lekker en heel veelzijdig. Ik heb ook al tal van dit soort ei recepten gezien maar met croissantdeeg nog nooit. Lijkt me hemels!

 • MySimplySpecial

  13 juni 2014 at 09:15 Beantwoorden

  Wat een leuk en lekker idee!

 • ILCITM

  13 juni 2014 at 08:44 Beantwoorden

  Leuk en lekker ideetje voor vaderdag zondag.

 • Sarah

  13 juni 2014 at 08:34 Beantwoorden

  Dat ziet er lekker uit!

 • Miranda

  13 juni 2014 at 08:07 Beantwoorden

  Oh dat ziet er weer heerlijk uit:) leuk idee zo een cup. Is weer eens wat anders:)

Plaats een reactie