Menu

Cocktail O’clock: zelf hugo maken

Vorig jaar was Hugo de hit op ieder terras. Dit zomerse drankje, overgewaaid uit Zuid Tirol is fris en drinkt lekker weg. Toen ik laatst bij molen De Zandhaas was zag ik vlierbloesemsiroop liggen en laat dat nou net het geheime ingrediënt zijn van deze cocktail.

En ook al is het zó 2013, toch ging ik zelf aan de slag om dit drankje te maken. Wil je echt hipster zijn?, dan drink je Liqor 43, Limonsecco (prosecco met Limoncello) of een Gin Tonic met garnering on the side. En ook alcoholvrije cocktail zijn helemaal van nu, daar ga ik binnenkort mee aan de slag. Maar nu eerst een Hugo, hip of niet, het blijft lekker.

Recept voor 1 Hugo
30 ml vlierbloesemsiroop (recept)
120 ml prosecco
30 ml spa rood
1 schijfje limoen
Takjes Munt
IJsklontjes

Zo maak je het
Neem een groot glas en schenk de vlierbloesemsiroop er in.

Voeg de Prosecco en de spa rood, of een ander bruisend water, toe en meng het even door elkaar.

Voeg een paar takjes munt en een schijfje limoen toe.

Vul het glas verder met ijsklontjes.

Cheers!

zelf hugo maken

 

De Vlierbloesemsiroop kan je zelf maken, maar het is ook kant en klaar te koop bij o.a. de Ekoplaza. 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

26 reacties

 • Pauline
  2 juni 2018 om 17:05

  Echt het recept zoals ik hier gemaakt hebt? Dat durf ik niet te zeggen, ik denk wanneer je limoen en munt toevoegt dit niet heel lang bewaard kan blijven. De rest van de ingrediënten wel.

 • Sietske
  1 juni 2018 om 23:42

  Een bericht uit 2014. Ik ben benieuwd of ik nog een reactie krijg, doe toch een poging ;). Ik wil zelf hugo maken en hem bewaren in een fles met kroonkurk, heb je een idee hoelang dit houdbaar blijft?

 • Anne Lamber
  8 september 2015 om 17:13

  Ik wil zelf Hugo maken voor een feestje aangezien ik nog een fles prosecco heb staan die ik zo eigenlijk niet drink. Kan ik de hoeveelheden gewoon vermenigvuldigen?

 • Catharina
  26 juli 2015 om 22:26

  Zomer 2015 vind ik Hugo nog steeds heerlijk! Hip of niet ik blijf het lekker door drinken ;-)

 • Elise van Tol
  16 augustus 2014 om 12:31

  Gemberbier a.k.a. Ginger Beer is tegenwoordig best wel goed te koop. De zoete variant vindt je oa. bij de AH & Jumbo (uit Jamaica) en de wat pittigere en vollere varianten (smaakvoller imho) indt je oa. bij www.DH17.nl van Fentimans, Fever Tree of Thomas Henry (de merken waar je ook de premium tonic's van hebt)

  Topspul, lekker in een Moscow Mule! 50ml. wodka, 1/2 limoen (sap) en aftoppen met ginger beer. Fris met een bite!

 • Pauline
  28 juni 2014 om 18:08

  Jaa neem er nog één, gewoon doen om te vieren dat het zomer is!

 • vivian
  27 juni 2014 om 18:29

  Nog nooit van een Hugo gehoord. De momenten dat ik op een terras zit is het meestal koffie met gebak tijd haha :-)
  Maar oh oh wat is dit lekker zeg. Dat smaakt naar nog 1 :-)

 • Annette My Life At Rotterdam
  27 juni 2014 om 11:11

  Hugo's zo lekker. Gisteren op de Parade ook lekker van dit drankje zitten genieten. Thanks voor het recept! Ga het dit weekend zeker zelf maken.

 • linda
  13 juni 2014 om 17:10

  Je kunt bij de Aldi ook Hugo kopen in 2 varianten! Erg lekker!

 • linda
  13 juni 2014 om 17:08

  Je kunt bij de Aldi ook Hugo kopen in 2 varianten! Erg lekker!

 • Pauline
  12 juni 2014 om 21:00

  Oh nee dat ken ik niet. Ik denk dat Marqt zoiets wel heeft of Stach Food.

 • Sanne
  11 juni 2014 om 14:36

  Hmm klinkt lekker deze Hugo, ik kende hem nog niet! Ik zag laatst ook een recept voor een lekkere cocktail met wodka en gemberbier. Toen ik laatst in Londen was, verkochten ze overal gemberbier. Weet jij toevallig waar ik dit in Nederland kan kopen? Thanks! Groetjes, Sanne

 • louise
  11 juni 2014 om 06:49

  Er is een ijsthee variant te koop van de Hugo.
  Die is dus zonder alcohol,en smaakt net zo lekker.
  Ik heb hem gekocht in duitsland,in poedervorm,dus om zelf aan te lengen met water.
  Heerlijk op warme dagen!

 • Pauline
  9 juni 2014 om 19:36

  Is echt heel lekker!

 • Pauline
  9 juni 2014 om 19:35

  Jaa ik ook ;)

 • Anita
  9 juni 2014 om 10:26

  Anniek ipv proseco gebruiken wij Gingerale

 • Mandy
  8 juni 2014 om 21:17

  Mm dit klinkt heerlijk!!

 • De Zuinige Student
  8 juni 2014 om 14:11

  Even een tip: als je zelf vlierbloesemsiroop maakt, dan mag je de bloesemkronen niet wassen. Dat neemt namelijk het smaakeffect weg.

  Een hugo smaakt in 2014 nog net zo lekker ;)

 • Evelien
  8 juni 2014 om 14:11

  Ik vind Hugo echt heerlijk. Hip of niet, ik drink het deze zomer gewoon

 • Sarah
  8 juni 2014 om 13:43

  Zou je de prosecco kunnen vervangen met iets anders? Zonder alcohol?

 • Maurits
  8 juni 2014 om 13:20

  Smaakt naar meer! Erg verfrissend en zomers!!

 • MySimplySpecial
  8 juni 2014 om 11:29

  Ik geloof dat ik nog nooit vlierbessensiroop geproefd heb. Ik ben benieuwd!

 • Dita
  8 juni 2014 om 10:12

  Lekker!

 • Elizabeth de Jonge
  8 juni 2014 om 09:16

  Anniek, zonder prosecco is het ook lekker. Mijn kinderen krijgen het zinder en genieten!

 • Jaimy en Laura
  8 juni 2014 om 08:45

  Heel lekker! Ik drink het heel vaak in de zomer (maar dan de kant en klare haha). Vorig jaar maakte ik het ook vaak zelf. Vlierbessensiroop is ook te koop bij Ikea!

 • Anniek
  8 juni 2014 om 07:27

  Hm nee, dit gaat hem niet worden voor mij, ben ik nog iets te jong voor :) Het idee met de limoen en het munt vind ik wel erg lekker, ik heb afgelopen weekend op het Trek festival in Utrecht ook een hele lekkere limoen-munt-komkommer limonade gehad, echt lekker en verfrissend!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.