zelf hugo maken

Cocktail O’clock: zelf hugo maken

Vorig jaar was Hugo de hit op ieder terras. Dit zomerse drankje, overgewaaid uit Zuid Tirol is fris en drinkt lekker weg. Toen ik laatst bij molen De Zandhaas was zag ik vlierbloesemsiroop liggen en laat dat nou net het geheime ingrediënt zijn van deze cocktail.

En ook al is het zó 2013, toch ging ik zelf aan de slag om dit drankje te maken. Wil je echt hipster zijn?, dan drink je Liqor 43, Limonsecco (prosecco met Limoncello) of een Gin Tonic met garnering on the side. En ook alcoholvrije cocktail zijn helemaal van nu, daar ga ik binnenkort mee aan de slag. Maar nu eerst een Hugo, hip of niet, het blijft lekker.

Recept voor 1 Hugo
30 ml vlierbloesemsiroop (recept)
120 ml prosecco
30 ml spa rood
1 schijfje limoen
Takjes Munt
IJsklontjes

Zo maak je het
Neem een groot glas en schenk de vlierbloesemsiroop er in.

Voeg de Prosecco en de spa rood, of een ander bruisend water, toe en meng het even door elkaar.

Voeg een paar takjes munt en een schijfje limoen toe.

Vul het glas verder met ijsklontjes.

Cheers!

zelf hugo maken

 

De Vlierbloesemsiroop kan je zelf maken, maar het is ook kant en klaar te koop bij o.a. de Ekoplaza. 

Review Bakboeken Galore
Koken op de camping Tips
Bewaar
24 Comments
 • Anne Lamber

  8 september 2015 at 17:13 Beantwoorden

  Ik wil zelf Hugo maken voor een feestje aangezien ik nog een fles prosecco heb staan die ik zo eigenlijk niet drink. Kan ik de hoeveelheden gewoon vermenigvuldigen?

 • Catharina

  26 juli 2015 at 22:26 Beantwoorden

  Zomer 2015 vind ik Hugo nog steeds heerlijk! Hip of niet ik blijf het lekker door drinken 😉

 • vivian

  27 juni 2014 at 18:29 Beantwoorden

  Nog nooit van een Hugo gehoord. De momenten dat ik op een terras zit is het meestal koffie met gebak tijd haha :-)\r\nMaar oh oh wat is dit lekker zeg. Dat smaakt naar nog 1 🙂

  • Pauline

   28 juni 2014 at 18:08 Beantwoorden

   Jaa neem er nog één, gewoon doen om te vieren dat het zomer is!

 • Hugo’s zo lekker. Gisteren op de Parade ook lekker van dit drankje zitten genieten. Thanks voor het recept! Ga het dit weekend zeker zelf maken.

 • linda

  13 juni 2014 at 17:10 Beantwoorden

  Je kunt bij de Aldi ook Hugo kopen in 2 varianten! Erg lekker!

 • linda

  13 juni 2014 at 17:08 Beantwoorden

  Je kunt bij de Aldi ook Hugo kopen in 2 varianten! Erg lekker!

 • Sanne

  11 juni 2014 at 14:36 Beantwoorden

  Hmm klinkt lekker deze Hugo, ik kende hem nog niet! Ik zag laatst ook een recept voor een lekkere cocktail met wodka en gemberbier. Toen ik laatst in Londen was, verkochten ze overal gemberbier. Weet jij toevallig waar ik dit in Nederland kan kopen? Thanks! Groetjes, Sanne

  • Pauline

   12 juni 2014 at 21:00 Beantwoorden

   Oh nee dat ken ik niet. Ik denk dat Marqt zoiets wel heeft of Stach Food.

  • Elise van Tol

   16 augustus 2014 at 12:31 Beantwoorden

   Gemberbier a.k.a. Ginger Beer is tegenwoordig best wel goed te koop. De zoete variant vindt je oa. bij de AH & Jumbo (uit Jamaica) en de wat pittigere en vollere varianten (smaakvoller imho) indt je oa. bij http://www.DH17.nl van Fentimans, Fever Tree of Thomas Henry (de merken waar je ook de premium tonic’s van hebt)\r\n\r\nTopspul, lekker in een Moscow Mule! 50ml. wodka, 1/2 limoen (sap) en aftoppen met ginger beer. Fris met een bite!

 • louise

  11 juni 2014 at 06:49 Beantwoorden

  Er is een ijsthee variant te koop van de Hugo.\r\nDie is dus zonder alcohol,en smaakt net zo lekker.\r\nIk heb hem gekocht in duitsland,in poedervorm,dus om zelf aan te lengen met water.\r\nHeerlijk op warme dagen!

 • Anita

  9 juni 2014 at 10:26 Beantwoorden

  Anniek ipv proseco gebruiken wij Gingerale

 • Mandy

  8 juni 2014 at 21:17 Beantwoorden

  Mm dit klinkt heerlijk!!

 • De Zuinige Student

  8 juni 2014 at 14:11 Beantwoorden

  Even een tip: als je zelf vlierbloesemsiroop maakt, dan mag je de bloesemkronen niet wassen. Dat neemt namelijk het smaakeffect weg.\r\n\r\nEen hugo smaakt in 2014 nog net zo lekker 😉

 • Evelien

  8 juni 2014 at 14:11 Beantwoorden

  Ik vind Hugo echt heerlijk. Hip of niet, ik drink het deze zomer gewoon

 • Sarah

  8 juni 2014 at 13:43 Beantwoorden

  Zou je de prosecco kunnen vervangen met iets anders? Zonder alcohol?

 • Maurits

  8 juni 2014 at 13:20 Beantwoorden

  Smaakt naar meer! Erg verfrissend en zomers!!

 • MySimplySpecial

  8 juni 2014 at 11:29 Beantwoorden

  Ik geloof dat ik nog nooit vlierbessensiroop geproefd heb. Ik ben benieuwd!

 • Dita

  8 juni 2014 at 10:12 Beantwoorden

  Lekker!

 • Elizabeth de Jonge

  8 juni 2014 at 09:16 Beantwoorden

  Anniek, zonder prosecco is het ook lekker. Mijn kinderen krijgen het zinder en genieten!

 • Jaimy en Laura

  8 juni 2014 at 08:45 Beantwoorden

  Heel lekker! Ik drink het heel vaak in de zomer (maar dan de kant en klare haha). Vorig jaar maakte ik het ook vaak zelf. Vlierbessensiroop is ook te koop bij Ikea!

 • Anniek

  8 juni 2014 at 07:27 Beantwoorden

  Hm nee, dit gaat hem niet worden voor mij, ben ik nog iets te jong voor 🙂 Het idee met de limoen en het munt vind ik wel erg lekker, ik heb afgelopen weekend op het Trek festival in Utrecht ook een hele lekkere limoen-munt-komkommer limonade gehad, echt lekker en verfrissend!

Plaats een reactie