Menu

Plaattaart met courgette

Stiekem maakte ik deze plaattaart met courgette al vorig jaar. Maar voordat ik het wist was het herfst en was het te laat om dit zomerse recept met jullie te delen. Ik heb voor dit bugetrecept een grote rol bladerdeeg gebruikt, die je in het koelvak van de supermarkt vindt. Ik vind dat echt een uitvinding, want ik ben dol op bladerdeeg en hoe handig is het, dat het in grote lappen verkrijgbaar is.

Ik heb een gele courgette gebruikt, puur omdat dit er extra leuk uit ziet. Maar je kunt natuurlijk net zo goed een groene courgette gebruiken, want de gele versie is niet altijd en overal verkrijgbaar. Als je niet van feta houdt kun je dit vervangen door geitenkaas of belegen kaas, net wat je zelf lekker vindt. En met een lekkere frisse salade erbij, heb je binnen een handomdraai een lekkere en goedkope maaltijd op tafel.

plaattaart met courgette

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 3,90
1 grote lap bladerdeeg
1 courgette
1 rode ui
125 ml zure room
1 el pesto
50 gr feta
Peper en zout
Evt. verse basilcum om te garneren

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 225 graden. (Hetelucht)

Rol het bladerdeeg uit en leg dit op een bakplaat. Als het goed is zit er bakpapier onder het deeg.

Meng de zure room met de pesto en breng dit op smaak met wat peper en zout.

Smeer het bladerdeeg in met de pestospread.

Was de courgette en schaaf er met een kaasschaaf dunne plakken van. Leg deze op de plaattaart.

Snij de rode ui in halve ringen en verdeel deze over de courgettelinten.

Verkruimel tenslotte wat feta over de plaattaart en vouw de randjes naar binnen. Je kunt de randjes eventueel bestrijken met een losgeklopte eidooier of een scheutje melk.

Bak de bladerdeegtaart in ongeveer 25 minuten goudbruin.

Garneer de hartige taart eventueel met wat verse basilicum.

plaattaart met courgetteOn a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

24 reacties

  • Pauline
    19 september 2016 om 13:42

    Dat komt waarschijnlijk omdat hij dan nog niet gaar genoeg is. Iets langer in de oven wil wel helpen.

  • San
    16 september 2016 om 12:22

    Bij mij blijft het deeg in het midden altijd zacht en slap. Ben ik de enige die daar last van heeft?

  • Nicole
    1 juni 2015 om 19:53

    Het was erg lekker! Ik heb er gehakt bij gedaan en pesto met zo'n gedroogde tomaatjes. Zeker voor herhaling vatbaar.

  • Alex
    30 maart 2015 om 20:39

    Heerlijk, als we alleen nog een verdwaalde courgette in huis hebben maak ik dit altijd - de rest wel zo'n beetje standaard in huis. En dan wordt 't toch nog elke keer iets verrassends lekkers!

  • Soraya
    8 oktober 2014 om 23:45

    Vorige week deze plattaart gemaakt. Überhaupt mijn eerste plattaart gemaakt, met succes.

    Ook ik kon geen lange lap bladerdeeg vinden, maar ik heb de vellen aan elkaar geplakt zodat ik alsnog een lange lap had.

    Daarnaast heb ik er wat gehakt aan toegevoegd zodat het gerecht ook voor 4 volwassenen genoeg zou zijn.

    Bedankt voor dit recept, het heeft ons allen gesmaakt!

  • Pauline
    17 augustus 2014 om 11:43

    Ja hoor dat gaat prima

  • Brenda
    16 augustus 2014 om 08:52

    Is de plaattaart ook een dag van tevoren te maken?

  • Suzanne
    9 juni 2014 om 16:13

    Staat in de oven!!

  • Pauline
    7 juni 2014 om 13:58

    Daar doe ik het voor, dankjewel!

  • Jet
    6 juni 2014 om 13:42

    Het is een heerlijk recept Pauline, gisteren heb ik het gemaakt. Alleen kon ik geen grote lap bladerdeeg vinden bij de supermarkt, dus ik heb 10 kleine velletjes uitgerold en zodoende had ik 2 kleinere formaten. Op 1 had ik nog wat tomaatjes gedaan en een blikje tonijn. Erg lekker. Met een tomatensoep vooraf hadden we weer een prima maaltijd en tevreden gezichten aan tafel.

  • Pauline
    5 juni 2014 om 21:02

    Zure room kan je vervangen door crème fraiche

  • ElsaR
    5 juni 2014 om 13:40

    Hummm lekker!

  • cheyenne
    4 juni 2014 om 22:49

    hmm dit ziet er heerlijk uit zeg! ga ik snel eens maken :)
    xo, cheyenne

  • Elza
    4 juni 2014 om 22:25

    Lijkt me lekker! De zure room zou ik vervangen door crème fraîche, omdat dat goedkoper en wat vetter is, en daadoor naar het schijnt beter is om te verhitten.

    Bladerdeeg op rol klinkt idd heel handig, wat mij alleen tegenhoudt is dat er plantaardig vet inzit ipv roomboter...

  • Els
    4 juni 2014 om 19:02

    Dit is zo lekker! ik maak ook vaak plaattaart met mozzarella, pesto, tomaat en basilicum, ook heerlijk:) Die foto is echt een plaatje trouwens!

  • Chantal Dankfort
    4 juni 2014 om 17:29

    Mooi recept! De Turkse supermarkt heeft de gele courgette. Ik heb er ook eentje liggen, klaar om verwerkt te worden deze week! :-D

  • Suzanne
    4 juni 2014 om 15:32

    Super leuk! Zijn er indd ook opties voor de zure room of wat te gebruiken ipv bladerdeeg?

  • Stella
    4 juni 2014 om 13:35

    Ohh yum, vooral de feta in combinatie met courgette vind ik altijd erg lekker!

  • Farah - Food and other Friends
    4 juni 2014 om 13:08

    Fijn recept dit! Heel makkelijk en lekker. Bij mij staat er binnenkort ook een plaattaart op de planning.

  • Michelle
    4 juni 2014 om 12:55

    Klinkt heerlijk! Heb je ook een tip hoe ik de zure room kan vervangen (ik mag geen koemelk)?

  • Pauline
    4 juni 2014 om 12:55

    Hij ligt soms bij de Albert Heijn, maar je kunt natuurlijk ook gewoon groene courgette gebruiken.

  • MySimplySpecial
    4 juni 2014 om 12:36

    Die gele courgette ziet er inderdaad leuk uit!

  • Mieke
    4 juni 2014 om 10:01

    Wow, dat ziet er goed uit! Ik heb gele courgette nog nooit in de supermarkt gezien, waar koop jij 'm?

  • Sarah
    4 juni 2014 om 08:50

    Dit ziet er super uit! En makkelijk te bereiden yumm!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.