Menu

Aardbeien-Mascarponetaart

Eigenlijk was het de bedoeling om een no bake strawberry cheesecake te maken. En het leek mij een goed idee om Mascarpone in combinatie met Griekse yoghurt te gebruiken. De taart was goed gelukt en super lekker, alleen vond ik de naam cheesecake niet op zijn plaats en daarom noem ik dit een aardbeien-mascarponetaart.

Ik heb voor Griekse yoghurt gekozen omdat ik de taart wat minder zwaar maken. Mascarpone is een vrij vette kaas en dat is lekker in combinatie met de frisse yoghurt. Je zou ook kwark kunnen gebruiken, dan krijg je een old school kwarktaart. Zelf gebruikte ik 50 gr suiker omdat ik niet zo’n enorme zoetekauw ben, maar de rest van mijn gasten vond hem niet zoet genoeg. Gebruik de suiker dus naar wens. Ik heb de aardbeitjes over de bodem verdeeld, omdat dit er zo leuk uit ziet. Vind je ook niet?

aardbeien-mascarponetaart

Ingrediënten voor 10 – 12 personen
200 gr koekjes (ik nam koffiekoekjes)
100 gr boter
500 gr aardbeien
500 gr Mascarpone
500 gr Griekse yoghurt
100 gr suiker
1 vanille peul
7 blaadjes gelatine

Materialen
Springvorm van 23 cm

Zo maak je het
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Je kunt ze ook fijn stampen met een vijzel als je geen keukenmachine hebt.

Laat de boter smelten in een pannetje.

Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en vet de randen in met wat boter of een bakspray.

Verdeel de koekjes over de bodem en giet de gesmolten boter erbij.

Meng het door elkaar met een lepel, totdat iedere kruimel nat geworden is van de boter.

Druk de koekkruimels aan met de bolle kant van je lepel, totdat je een gelijkmatige bodem hebt. Zet de vom in de koelkast.

aardbeien-mascarponetaart

Was de aardbeitje en snij het topje er af. Leg de aardbeien met de snijkant naar beneden in de vorm. Zorg dat de hele bodem bedekt is.

Laat de gelatine weken in koud water. Verhit een pannetje met 2 el water op een laag vuur en laat de geweekte gelatine hier in oplossen. Laat de gelatine vervolgens iets afkoelen.

Klop de Mascarpone en de suiker luchtig met een pollepel.

Voeg de Griekse yoghurt toe en meng het tot een egaal mengsel.

Snij de vanillepeul doormidden en schraap het merg er uit. Voeg het vanillemerg bij de massa.

Eerst ga je familie maken door een lepel yoghurt met de gelatine te mengsen. Spatel vervolgens de afgekoelde gelatine door de mascarpone.

aardbeien-mascarponetaart

Giet het mascarpone mengsel voorzichtig over de aardbeien.

Laat de aardbeien-mascarponetaart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de mascarponetaart met aardbeien en eventueel een dot slagroom.

mascarponetaart

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

73 reacties

  • Kiek van Daal.
    6 september 2019 om 12:32

    Hij was geweldig leuk om de taart te maken, heel leuk recept, taartje staat nu in de koelkast, wij zitten te watertanden nog 3 uur wachten haha, heel erg bedankt alvast voor dit recept.

  • Annika
    6 juni 2017 om 11:12

    Wij hebben zelf een goede ervaring met de bodem. Gek dat bij jou de hele koelkast onder de boter zat. De gelatine laat je weken totdat deze volledig is opgelost. In 2 el water, staat in het recept.

  • Dianne Dangremond
    2 juni 2017 om 14:33

    De boter lag door de hele koelkast zo vet was de bodem.50 Gram boter zou meer dan genoeg zijn geweest zeker met badtognekoekjes..? En hoe lang week je de gelatine.. en in hoeveel water? Graag wat vollediger recepten schrijven..

  • Pauline
    19 februari 2017 om 19:40

    Klinkt ook goed!

  • sophieke stek
    18 februari 2017 om 21:04

    Heb in plaats van Griekse yoghurt magere kwark gebruikt en in plaats van aardbeien (niet zo lekker nu en wel duur ) mooie stukjes perzik uit blik. Bovenop de taart een laagje sinaasappelgelei.....echt een heel goed recept !

  • Marian
    2 januari 2017 om 00:44

    Hallo Ik zit al te watertanden . Maar ik vroeg me af of ik ook een zakje klop klop ipv het suiker en de gelatine kan doen ? Of raad je het af ? groetjes Marian

  • Vanessa
    31 december 2016 om 11:33

    Hi Pauline, de taart is heerlijk en goed gelukt! Heb je toevallig overzicht van calorieën ? dan kan ik dat meenemen vandaag ? alvast bedankt en fijne jaarwisseling groetjes Vanessa

  • Wilma
    17 augustus 2016 om 13:04

    Zoals gebruikelijk had ik niet alles in huis en las ik niet goed... maar met 250 gr mascarpone en net geen 500 gr volle kwark (die hele vette, van de zuivelboerderij) en kersen ipv aardbeiden werd het een meer dan prima taart!!!

  • Leo
    15 juni 2016 om 21:09

    Erg lekker, maal veel calorietjes. Een klein stukje is dan ook meer dan genoeg voor mijn broekriem. Ik had de bodem met bastognekoeken gemaakt, en dat is echt heerlijk. Bedankt voor dit lekkere recept.

  • Desiree
    10 juni 2016 om 12:25

    Deze taart staat nu in de koelkast. Ik heb er 500 gram gewelde kokos aan toegevoegd. Ik ga je straks zeggen of dat een goed idee was. Ik denk van wel...

  • Patries
    16 mei 2016 om 18:03

    Hallo Pauline,
    Misschien een rare vraag maar kan ik de taart ook invriezen. Ik heb helaas vlak voor mijn verjaardag geen tijd on hem te maken?

  • Laura
    30 april 2016 om 08:38

    Hoi Pauline,
    De taart ziet er mooi uit, maar jeetje wat een stevige taart.
    Heb al een deel van de Griekse yoghurt vervangen door gewone magere yoghurt maar ik vond de vulling echt te romig en te zwaar.. Toch bedankt!
    Groetjes Laura

  • Pauline
    13 maart 2016 om 15:37

    Met een beetje van het mengsel.

  • René
    12 maart 2016 om 07:53

    Dat familie maken met de gelatine doe je dat alleen met Griekse yoghurt of met het mengsel van mascarpone en Griekse yoghurt?

  • Margreet
    10 december 2015 om 21:44

    Hoi Pauline!

    De lemoncurd cheesecake valt hier goed in de smaak.. Maar nu wil zoonlief graag een frambozenversie. Nu bedacht ik dat ik bovenstaande recept als basis zou kunnen gebruiken en dan ipv aardbeien dus frambozen. Logisch. Maar zou ik ook de gelatine op kunnen lossen in wat frambozensap of gepureerd rood fruit om zo de taart een roze touch te geven en ook wat meer smaak? Twee eetlepels water en dan 7 blaadjes gelatine, dat klinkt als weinig vocht.. Maar klopt wel? Dan zouden het maar twee lepels sap zijn.. Ik heb gewoon die dr oetker blaadjes nog liggen trouwens..
    Goed, morgen aan de slag! Mocht je nog tips hebben voor een roze frambozenversie dan hoor ik het graag!

  • Marloes
    25 augustus 2015 om 22:15

    Hij was echt heerlijk! Zo lekker dat ik je recept op mijn eigen site heb geplaatst (uiteraard met credits). Echt een succesnummer.

  • Judith
    1 april 2015 om 09:57

    Oh manlief is eerste paasdag jarig en ik ga deze taart maken voor op de brunchtafel! Ziet er fantastisch uit!!!

  • M. Kandemir
    12 maart 2015 om 21:17

    Agar agar ipv gelatine

  • Shehnaaz
    2 maart 2015 om 18:20

    Wat kan ik ipv gelatine gebruiken voor deze taart?

  • Pauline
    3 januari 2015 om 20:42

    Ja dat zou ik doen idd. Voor de zekerheid.

  • senorita
    1 januari 2015 om 03:37

    Hallo pauline.... k heb n soortgelijke taart gmaakt...alleen ipv yoghurt had k slagroom gbruikt en opgeklopt zonder gelatine... en had k meerdere 1persoonstaartjes gmaakt ipv 1 grote...

    ik wil nu mijn recept gbruiken voor n grote taart van 9/12 personen....
    Ik ben dan band dat t inzakt...dus dagt k dat k miss ook gelatine blaadjes kon gbruiken.... dus dat k jouw recept gbruik maar ipv yoghurt slagroom erin doe... denk j dat t gaat lukken?? Zo ja, hoe kan k hem t beste maken?

    Alvast heel erg bdankt voor j moeite ;)

  • Pauline
    6 december 2014 om 17:59

    Dan was je gelatine te warm of je mascarpone te koud. Even zeven kan wel helpen.

  • Pien
    5 december 2014 om 14:14

    Beste Pauline,

    Ik heb deze taart al twee keer eerder gemaakt en toen was hij prima gelukt, maar de laatste keer dat ik hem maakte ging mijn mengsel klonteren op het moment dat ik de gelatine erbij deed, hoe kan dat?

    De smaak was wel erg goed trouwens, had de bodem gemaakt van kruidnoten en gedecoreerd met mandarijnen.

  • Linda
    16 november 2014 om 12:01

    Gisteren de taart gemaakt en alleen maar complimenten voor gekregen! Een vriendin heeft hem al besteld voor als zij jarig is...
    Een fantastisch lekkere taart!

  • Dide
    18 augustus 2014 om 20:43

    Laat maar, heb er totaal overheen gelezen!

  • Dide
    18 augustus 2014 om 20:41

    Hoe groot is de springvorm die je gebruikt hebt?

  • Pauline
    17 augustus 2014 om 11:42

    Een dag vantevoren kan prima. Ik heb kleine blaadjes van Dr. Oetker gebruikt. En zoetstof kan ook al is dat wel minder lekker ;)

  • SasKookt
    16 augustus 2014 om 13:47

    Hey Pauline, dit ziet er een heerlijke taart uit! Ik wil hem graag maken voor een feestje, maar ik heb nog een paar vraagjes. Kan je deze taart een dag op voorhand maken? En welk gewicht hebben jouw gelatineblaadjes of van welk merk zijn ze? En kan je deze taart makkelijk suikervrij maken? Kan je de suiker dan gewoon door zoetstof vervangen? Alvast bedankt voor de tips!

  • Pauline
    2 augustus 2014 om 12:08

    Daar heb je een goed punt.

  • Herberghs
    1 augustus 2014 om 20:26

    Er wordt in een gerecht gelatine bijgedaan.Hier wordt bv. Gezegd 7 blaadjes gelatine. Maar men heeft gelatine bladeren met een verschillend gewicht. Er bestaan blaadjes van 3 gram. Ik vind dat er beter het gewicht aan gelatine vermeld wordt!

  • greet righard
    31 juli 2014 om 09:59

    Mijn taart is prima geluk hij was mooi n heerlijk
    Kreeg er zelfs compimentjes voor

  • Pauline
    3 juli 2014 om 17:48

    Even zeven voordat je het in de vorm giet, dan weet je zeker dat je geen klontjes hebt.

  • Madelon
    2 juli 2014 om 20:11

    Heb je een tip voor de volgende keer? Zonder gelatine bijvoorbeeld?

  • Madelon
    2 juli 2014 om 20:10

    Helaas heeft de taart die ik net gemaakt heb klontjes.

  • Pauline
    24 juni 2014 om 11:16

    Oh bummer! Ik zou hem gewoon serveren. En anders een uurtje in de vriezer zetten voordat je de ring eraf haalt.

  • Miranda
    23 juni 2014 om 21:20

    Snif snif, de gelatine is gaan klonteren. Wilde deze taart morgen trakteren, kan dit nu nog wel? Structuur zal een beetje raar zijn door de klontjes van de gelatine of stort de taart nu in als je de ring eraf haalt?

  • Vanessa
    15 juni 2014 om 17:56

    Gisteravond gemaakt en vandaag geproefd. = lekker en fris! Familie was ook zeee positief. Papa al meteen 2 stukken gegeten ;)

  • Manon
    11 juni 2014 om 17:00

    Oke, bedankt!
    Ik ga het zeker uitproberen want het ziet er heerlijk uit

  • Pauline
    11 juni 2014 om 11:24

    Het kan allebei, maar je kunt ook een van de twee vervangen, eigenlijk maakt het niet zoveel uit.

  • Manon
    10 juni 2014 om 15:17

    Ik hoop dat je dit nog leest want ik heb namelijk en vraagje.
    Als je kwark wilt gebruiken moet je dan de mascarpone én de yoghurt vervangen door kwark? Of alleen de yoghurt.
    Het zou een beetje jammer zijn als het anders mislukt haha

  • Babette
    9 juni 2014 om 21:44

    Dit weekend gemaakt met frambozen en bodem van bastognekoeken, heerlijk (en machtig)!

  • Pauline
    9 juni 2014 om 19:28

    Ja dat kan allemaal. Je kunt ook kwark gebruiken, ricotta of idd monchou.

  • Diandra
    9 juni 2014 om 17:01

    Ziet er heerlijk uit! Ik zou het graag wat meer "light" willen maken. Ik begreep uit de reacties dat je de suiker kunt vervangen door stevia maar zou je de mascarpone ook kunnen vervangen door monchou? Of heb je een ander alternatief dat iets lichter is dan mascarpone?

  • Pauline
    5 juni 2014 om 20:56

    Oh echt wat zonde. Heb je de aardbeien na het wassen wel droog gedept? Ik had er zelf geen last van namelijk.

  • Erika
    5 juni 2014 om 19:19

    De taart leek me zo lekker dat ik hem meteen gisteravond heb gemaakt. Toen ik hem vanochtend uit de koelkast haalde lag er heel veel vocht onder de taart. Waarschijnlijk van de aardbeien. De bodem was hierdoor erg sappig.....zo jammer want de smaak was heerlijk!! Tips?

  • Pauline
    3 juni 2014 om 12:52

    Door de gelatine eerst te mengen met een beetje van het yoghurt mengsel, hierdoor koelt hij alvast wat af.

  • liesbeth
    2 juni 2014 om 19:43

    Hoe zorg ik ervoor dat de gelatine niet klontert?

  • Anoeska
    2 juni 2014 om 14:51

    Oooh dit recept ga ik opslaan en als ik in Nederland ben meteen maken. Ziet er heerlijk uit!

  • Jussi
    2 juni 2014 om 13:57

    Oh, dit ziet er heerlijk fris en zomers uit. Leuk om voor mijn verjaardag te maken a.s. zaterdag, nu al zin in!

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:24

    Een beetje naar smaak. Begin met 3 el en voeg eventueel extra toe.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:24

    Dat kan ook heel goed. Dadels gemengd met noten is ook heerlijk.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:23

    Ja dat kan wel ik zou ongeveer 8 gr gebruiken.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:21

    Als je naar blog gaat, is het het laatste recept.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:21

    Jaa en ze zitten bomvol smaak.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:20

    Eerder fris, ik hou daar persoonlijk wel van maar je kunt ook wat extra suiker toevoegen. Je kunt het mengsel even proeven en als het niet zoet genoeg is, voeg je gewoon wat extra toe.

  • Pauline
    1 juni 2014 om 19:19

    Dat klinkt als muziek in mijn oren. Thanks voor het delen.

  • Margot
    1 juni 2014 om 17:58

    Lekker!! Ik heb ook een heerlijk recept om misschien een keer te maken, (voedselzandloper proof) 6 eieren, zakje ui, beetje prei zout peper kerriepoeder 1/2 zakje milner kaas en 1/2 blikje geconcentreerd tomatenpuree en wat knoflook, goed klutsen in een pan en in 12 rubberenmuffin vormpjes doen in de oven 20 min 200 graden en heerlijke gezonde hartige muffins!

  • Dita
    1 juni 2014 om 17:53

    mmhh heerlijk!

  • cheyenne
    1 juni 2014 om 17:22

    hmm, ziet er heerlijk uit! lekker zomers :)
    xo, cheyenne

  • Sarah
    1 juni 2014 om 13:58

    Ziet er heerlijk uit! Is de taart zuur met 50 gr suiker?

  • Evelien
    1 juni 2014 om 13:04

    De vanillepitjes geven wel een chique uitstraling vind ik :)

  • Marlissa
    1 juni 2014 om 12:53

    Hier kan ik nu echt zin in hebben, heerlijk!

  • Lobke
    1 juni 2014 om 12:22

    Wauw, dit ziet er echt heel lekker uit! Ga ik zeker eens proberen! Nom nom.. Liefs, x

  • maartje
    1 juni 2014 om 11:44

    Hoi, heerlijk!ik kan het recept alleen niet vinden op de app?
    Groetjes

  • Yvonne
    1 juni 2014 om 11:31

    Goedemorgen,

    Je bent nog steeds een beetje aan het after partyen. Maar dat mag als je net 30 bent geworden. feestelijke taart hoor!!

    Fijne zondag!!
    Yvonne

  • Miranda
    1 juni 2014 om 10:21

    Dit ziet er echt super lekker uit! Mooie foto's ook:)

  • Yvonne
    1 juni 2014 om 10:12

    Wauw die ga ik ook eens proberen te maken, ziet er verrukkelijk uit!

  • Jacqueline
    1 juni 2014 om 09:59

    Paulien, een vraagje. Kan ik de gelatine ook vervangen door agar agar en wat is dan de verhouding?

  • Jacqueline
    1 juni 2014 om 09:56

    Mmmmm, dat ziet er heerlijk uit!! Ik ga vrijdag voor mijn zussen koken en dan is dit wel een erg lekker nagerecht. Om het wat gezonder te maken, wil ik de suiker vervangen door stevia, of palmsuiker en de bodem door noten. Elke dag vind ik het al een feestje om je te "lezen".

  • Michon
    1 juni 2014 om 09:16

    Ziet er heerlijk uit! Wat is de verhouding als ik palmsuiker of honing gebruik om de taart zoet te maken?

  • Natasja
    1 juni 2014 om 08:34

    Wat ziet dit er heerlijk uit, lekker zomers!

  • Marleen Bosmann
    1 juni 2014 om 08:19

    Goedemorgen, toevallig heb ik dit allemaal nog in huis! Zeker vd week even maken :)

  • Kelly caresse
    1 juni 2014 om 08:05

    Wow dit ziet er goddelijk uit! Mascarapone is altijd een goed idee mmm en die aardbeitjes in de bodem maken het extra feestelijk. Dit ga ik eens namaken!

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.