fbpx
Menu

Vitello Tonnato

Vitello Tonnato blijft één van mijn favo voorgerechtjes. Dit recept heeft al eerder op mijn blog gestaan, in de begintijd, maar de foto is zo afgrijselijk dat ik vond dat het opnieuw een plekje verdiende hier. Als je even wilt lachen, moet je hier kijken.

Aan de andere kant is het leuk omdat je nu duidelijk ziet hoe mijn blog gegroeid is. Ik heb inmiddels een spiegel reflex camera en naast koken en schrijven is fotograferen nu ook een hobby van mij geworden. En dat zie je ook terug in de foto’s. De vorige foto is lelijk, donker en geel en de VItello ziet er heel onsmakelijk uit, terwijl als je onderstaande foto ziet, je veel meer zin krijgt in dit lekkere voorgerechtje toch?

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram gebraden kalfsfricandeau in plakken
75 gram gemengde salade
1 blikje tonijn uitgelekt
6 el mayonaise
1/2 citroen
2 el kappertjes
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout

Zo maak je het
Maak een gladde saus van de tonijn, de mayonaise en het sap van een halve citroen. Je kunt dit het beste doen met een staafmixer of keukenmachine.

Breng de saus op smaak met wat peper en zout.

Breng de salade op smaak met een beetje Balsamico azijn, wat olijfolie en wat peper en zout.

Leg een paar plakjes kalfsfricandeau op een bord. Verdeel een handje salade over het midden van het bord.

Dresseer de tonijnsaus over de fricandeau en garneer de Vitello Tonnato met de kappertjes.

vitello tonnato

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

27 reacties

  • Gos
    14 maart 2018 om 11:22

    Hi Pauline, een echte vitello tonato is natuurlijk met fricandeau, maar kun je deze ook vervangen? Zo ja, door wat?

    Beantwoorden
  • Annika
    15 maart 2018 om 11:10

    Waarom wil je het vervangen? Vegetarisch of andere reden? Je kunt natuurlijk ander vlees gebruiken, maar dan is het eigenlijk geen vitello meer.

    Beantwoorden
  • Jacqueline Groos
    10 januari 2018 om 23:22

    Vitello Tonnato wordt gemaakt van een stuk kalfsvlees dat gekookt wordt in de bouillon met wortel ui en bleekselderij. als het vlees gaar is dan laat je dat helemaal afkoelen in de bouillon daarna snijd je het in dunne plakken en doe de saus erop, en de tonijn wordt in de olie gebruikt en niet uit het water en in de saus horen kappertjes en als je het lekker vind ansjovis. dit is dus zo als wij in Italie het maken

    Beantwoorden
  • Sharon
    12 december 2016 om 20:14

    Echt leuk wij eten dit meestal buiten de deur. En toevallig kletsen we net over wel of niet uit eten gaan met kerstavond. Dus dit komt ter sprake en ik zeg misschien is het niet eens heel lastig zelf te maken, eens kijken of Pauline het recept heeft :)
    Ja dus en hoe! Dus dit wordt het voorgerecht. Nu ga ik even op zoek naar iets met italian ofzo want kwam eerst binnen op je wrap met vitello tonato, ook fantastisch idee trouwens en daar sprak je over meer Italiaans dus ik ga even zoeken :) ben weer lekker lang van stof haha

    Beantwoorden
  • Corinne
    16 juni 2016 om 21:45

    Ik haal de Vitello bij De Italiaan in Doetinchem, doen ze op bestelling, maken ze zelf van heel lekker kalf. Eventueel ook de saus, ook van zelf gemaakte mayonaise ect.

    Beantwoorden
  • Wendy
    18 december 2014 om 15:09

    Hoi Pauline!
    Ik ga dit gerechtje maken met de kerst!
    Gebruik je tonijn in olie of zonder olie?
    Groetjes wendy

    Beantwoorden
  • Pauline
    19 december 2014 om 20:16

    Ik gebruik meestal tonijn op water.

    Beantwoorden
  • Nell Müller
    29 november 2014 om 14:05

    Hai Pauline, ik ben weg van jou recepten, ik verwijs vrienden ook altijd. Je recepten kloppen gewoon. Uiteraard besef ik dat e.a. ook n kwestie van persoonlijke smaak is. Tja die delen we blijkbaar. Ik heb een vraag, ik wil met kerst Vitello tonnato als voorgerecht geven. Er komt een pescotarier aan tafel. Waar zou jij het kalfsvlees door vervangen?
    Warme groet, Nell.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 november 2014 om 17:15

    Hoi nell dankjewel. Wat leuk om te horen. Pescotartier? Nieuw woord voor mij haha! Ik zou dan plakjes zalm doen of gewoon iets van sla met de tonijnsaus.

    Beantwoorden
  • tooscleijne
    7 augustus 2014 om 11:10

    lekker om na te maken

    Beantwoorden
  • Barbara
    6 juni 2014 om 11:58

    Prachtig die nieuwe foto. Lijkt zo vanzelfsprekend om een mooie en smakelijk uitziende foto te plaatsen, maar probeer die maar eens te maken! Nu ziet het er echt professioneel uit, heel leuk.

    Beantwoorden
  • Roxanne
    29 mei 2014 om 11:58

    Hi,

    Ik wil dit zondag maken. Braad jij de kalfsfricandeau zelf of haal je deze kant en klaar? Kun je het gewoon bij de slager halen?

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2014 om 13:45

    Het kan allebei maar meestal haal ik het gesneden bij de slager.

    Beantwoorden
  • Daisy
    5 mei 2014 om 12:58

    Wow, inderdaad wat een verschil zeg! Vitello is echt 1 van mijn favo gerechten en hij ziet er hier echt heel erg heerlijk uit! :).

    Beantwoorden
  • Pauline
    5 mei 2014 om 14:47

    Haha fijn dat het jullie ook zo opvalt. Heb ik er in ieder geval niet voor niks op geoefend.

    Beantwoorden
  • Laurie
    5 mei 2014 om 08:19

    oh, dat ziet er echt heel lekker uit zeg. ik ben er nog maar net achter dat ik tonijn lekker vind. dus ik moest dit maar eens maken!

    Beantwoorden
  • Katia
    4 mei 2014 om 22:29

    Een van mijn favo's :-)

    Beantwoorden
  • Kelly Caresse
    4 mei 2014 om 11:53

    Mmm dat ziet er echt lekker uit!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    4 mei 2014 om 11:39

    Je maakt nu inderdaad hele mooie foto's! En lekker recept!

    Beantwoorden
  • Pauline
    4 mei 2014 om 14:53

    Ah dankjewel!

    Beantwoorden
  • Manon
    4 mei 2014 om 11:12

    Haha die eerste foto in die andere post :') Dit ziet er inderdaad 10x lekkerder uit!

    Beantwoorden
  • Barbara
    4 mei 2014 om 10:58

    Oei, die andere foto ziet er inderdaad niet smakelijk uit, haha!

    Wel heel erg leuk om te zien hoeveel je hebt geleerd over fotografie inmiddels, ik zou deze versie graag opeten!

    Beantwoorden
  • Martine
    4 mei 2014 om 10:47

    :-)

    Beantwoorden
  • Suzanne
    4 mei 2014 om 09:53

    Hahahahah

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    4 mei 2014 om 09:47

    Heb nog nooit van Vitello Tonnato gehoord eigenlijk, maar het ziet er heerlijk uit! Je maakt inderdaad mooie foto's :)

    Beantwoorden
  • Hans van der Laan
    4 mei 2014 om 09:30

    Inderdaad even gelachen bij de vorige foto ... De nieuwe is heel fris! Eet smakelijk!

    Beantwoorden
  • Claudia
    4 mei 2014 om 08:59

    Inderdaad een groot verschil met de vorige foto. Bij deze foto loopt het water me in de mond ondanks dat ik nu nog aan mijn ontbijt zit. Ga dit snel een keer maken. Lekker en snel klaar.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen