tomatensoep

Tomatensoep van Mau

“Het is toch jouw hobby”, dat is een standaard reactie van Maurits als ik vraag of hij wil koken. En tuurlijk, ik kook met liefde een lekker maaltje, maar ook ik heb wel eens geen zin om in de pannen te roeren. Ik heb van alles geprobeerd, samen koken, Mau meeslepen naar een kookcursus, culi events bezoeken maar het is gewoon niet zijn ding, terwijl hij het wel goed kan.

Inmiddels heeft hij 3 recepten op zijn repertoire staan, een broodje ei, een broodje hamburger, een pasta met rode saus en sinds een jaar is hij in de ban van tomatensoep. Het begon met een pakje, ja echt, wat flink gepimpt werd, maar tegenwoordig maakt hij het helemaal zelf, from scratch. Echt super lekker! Het was dan ook de bedoeling dat Mau dit blog zou schrijven maar omdat het inmiddels al meer dan een jaar geleden is, dat ik deze foto schoot doe ik het toch maar zelf. Ieder zijn ding toch?

tomatensoep

Ingrediënten voor 6 personen
750 gr Romatomaten
2 uien
2 teentjes knoflook
0,5 rode peper
1 ltr kippenbouillon
1 tl oregano
Verse basilicum
Peper en zout

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de tomaten en halveer ze. Leg ze met de snijkant naar boven op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Besprenkel de tomaten royaal met olijfolie en peper en zout.

Plet de knoflooktenen en leg ze tussen de tomaten. Rooster de tomaten in ongeveer 30 minuten zacht.

Pel en snipper de uien en hak de schoongemaakte peper (excl. zaadlijsten) in stukjes, fruit dit aan in een pan met wat olijfolie.

Voeg de geroosterde tomaten, de knoflook en een liter bouillon toe.

Laat de soep ongeveer 15 minuten koken op een zacht vuur.

Pureer de tomatensoep glad met een staafmixer.

Breng de tomatensoep op smaak met wat peper, zout, de oregano en de verse basilum.

Serveer de soep met brood en olijfolie.

tomatensoep

Dit recept is m.u.v. het brood Voedselzandloper proof.

Kip Ketjap
Review: Een detox van 3 dagen
Bewaar
38 Comments
  • Sten

    10 juli 2017 at 17:54 Beantwoorden

    Ik als twaalfjarige vind het leuk om te koken en dit is gegarandeerd een van de meest lekkere recepten die ik ken. (en ik ken er heel veel)

Plaats een reactie