fbpx
Menu

Quinoa caprese

Het is weer woensdag dus heb ik weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Deze quinoa caprese maakte ik al een tijdje geleden voor de lunch. Maar voor mij is dit ook voldoende voor een lekker avondmaaltje. Je kunt er natuurlijk altijd een stukje vis of kip bij serveren.

Naast het feit dat het een makkelijk recept is, is het ook nog licht en slank. Dus ideaal om je body bikiniproof te maken. Afgelopen weekend heb ik mijn lijf gereset door een korte detox (daarover later meer) te doen en vanaf nu probeer ik mijn 80/20 lifestyle weer op te pakken. Die 80% staat voor gezond eten, niet te veel suikers, 1 x per dag koolhydraten i.p.v. 3, alles puur en vers gemaakt en veel groentes, in de 20% vallen mijn guilty pleasures en dat zijn er veel, heel veel. Deze quinoa caprese past perfect in de 80% gezonde voeding, het is slank, licht en vooral super lekker. Want dat laatste is toch wel het aller belangrijkste.

Ingrediënten voor 4 personen
200 gr quinoa
75 gr rucola
4 tomaten
2 bollen buffelmozzarella
Balsamico azijn
Olijfolie
Peper en zout

Zo maak je het
Kook de quinoa zoals op de verpakking vermeld staat. Kook 1 deel quinoa op 2 delen water in ongeveer 10 – 15 minuten gaar. De zaadjes zijn gaar als er een wit randje op de bolletjes onstaat.

Laat de quinoa iets afkoelen en breng het op smaak met peper en zout en een scheutje olijfolie.

Meng de rucola door de quinoa.

Snijd de tomaten in plakjes en scheur de mozzarella in stukken.

Verdeel de tomaten en de mozzarella over de quinoa.

Maak de quinoa caprese af met een lekkere drizzle balsamico azijn.

quinoa caprese

Dit recept is Voedselzandloper proof.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Rachellaas
    21 mei 2018 om 10:38

    Wat een heerlijkheid!

    Beantwoorden
  • Jacoline
    1 augustus 2014 om 08:53

    Wat een mooie, leuke en gezonde website! :) Wat een top recepten! Ga ik zeker een aantal van proberen.
    Lots of love~

    Beantwoorden
  • Pauline
    1 augustus 2014 om 12:19

    Ah you make my day!

    Beantwoorden
  • Chantal
    27 mei 2014 om 18:03

    Ik heb de salade net gemaakt. Extra een rood uitje erdoor en een stukje makreel erbij. Heerlijk. Dank Pauline

    Beantwoorden
  • Pauline
    27 mei 2014 om 20:20

    Oh ik heb ook zin in makreel

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    14 mei 2014 om 18:26

    Volgens mij is alles in caprese vorm wel lekker! ;) Zo ook dit, ziet er lekker uit.

    Beantwoorden
  • Dita
    14 mei 2014 om 15:30

    mmmh lekker:)

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    14 mei 2014 om 10:17

    Wat een goed idee voor de lunch inderdaad!

    Beantwoorden
  • Samantha
    14 mei 2014 om 09:44

    Ziet er weer echt heerlijk uit Pauline, ga ik volgende week zeker een keer maken. Dit is echt op en top zomer in je bol eten! :D

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2014 om 17:52

    Jaaa en het gaat zomer worden volgende week :)

    Beantwoorden
  • Malou
    14 mei 2014 om 08:45

    Lekker! Ga ik van het weekend zeker maken!

    Beantwoorden
  • Eva
    14 mei 2014 om 08:34

    heerlijk! Deze gaat op mijn lijstje om volgende week te maken! :)

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    14 mei 2014 om 08:07

    Mmm wat een goed recept idee! Bij caprese had ik ook pesto of basilicum verwacht maar dat zit er niet in. Ik denk dat ik dit recept een keer ga maken

    Beantwoorden
  • Pauline
    14 mei 2014 om 17:53

    Dat kan je natuurlijk altijd toevoegen, smaakt vast heel goed :)

    Beantwoorden

Reactie plaatsen