Kip ketjap
Kip ketjap (in het Indonesisch Ajam ketjap) is een makkelijk, lekker en voedzaam recept! Een van de makkelijkste manieren is om kip te marineren is in ketjap. Dit maaltje kost echt weinig tijd, want kip in ketjapsaus is ook nog eens snel klaar. Wij zijn echt gek op Aziatische gerechten en door de kip ketjap marinade waan je je even in Aziatische sferen. Een ideale maaltijd voor doordeweeks deze kip in ketjapsaus! Wij serveren dit kip gerecht met zilvervliesrijst, broccoli, rode paprika en wortel. Maar de ketjap kip is ook lekker met noodles, paksoi of champignons. Of ga voor in plaats van kip voor varkensvlees of vegetarische kipstukjes. Wij gebruikten kipdijfilet wat net wat malser is, maar gewoon kipfilet kan natuurlijk ook. Genoeg variatie mogelijk!
Liever een vega maaltje? Gebruik dan vegetarische kipstukjes.
De nieuwste recepten in je inbox?
Ja dat wil ik!De nieuwste recepten in je inbox?
We verwelkomen je graag in de Uit Paulines Keuken familie. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week (helemaal gratis!) de allerlekkerste recepten, kooktips & meer van ons in je inbox.
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr kipdijfilet
- 300 gr zilvervliesrijst
- 1 broccoli
- 1 rode paprika
- 2 wortels
- 1 ui
- 2 knoflooktenen
- 1 tl verse gember
- 150 ml ketjap manis
- Sap van een halve citroen
- Scheutje honing
- 2 tl maizena
- Chilipeper en zout
- Olijfolie
Lekker met
- Bosui en verse koriander
Scherm aanhouden tijdens het koken
Zo maak je het
Begin met het koken van de rijst. Doe dit volgens de aanwijzigingen van de verpakking.
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.
Snijd de kip in blokjes en bak deze rondom aan. Voeg de verse gember toe.
Voeg de ketjap, de honing en het sap van een halve citroen toe.
Was de groenten en snijd de broccoli in kleine roosjes, de paprika in reepjes en de wortels in halve maantjes. Voeg de groenten aan de kip toe.
Breng de kip ketjap op smaak met wat chilipeper en zout en laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven.
De saus wordt dikker doordat het vocht verdampt. Blijft je saus te vloeibaar? Voeg dan een papje toe van 2 theelepels maizena en een el water. Roer het goed door de ketjapsaus, dan wordt het vanzelf dik.
Serveer de ajam ketjap met de rijst.
Dit bericht kan affiliate links bevatten. Als je iets koopt via zo’n link, verdienen we een klein percentage.
Gratis ebook ontvangen?
Maak een GRATIS account aan en maak gebruik van leuke functies:
- Download gratis ebooks
- Bewaar je favoriete recepten
- Voeg je recepten toe aan collecties
- Maak een weekmenu
- Stel je persoonlijke voorkeuren in