fbpx
Menu

Kip Ketjap

Yes! We zijn alweer op de helft van week en ik heb weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Na mijn favo recept voor babi ketjap, kon de kip ketjap eigenlijk niet ontbreken op mijn blog. Met recht een makkelijk maaltje te noemen want kip is natuurlijk heel snel gaar. Om wat extra veggies toe te voegen heb ik voor broccoli gekozen, maar je kunt natuurlijk ook paprika, uien, paksoi of een andere lekkere groente mee wokken.

Ik merk trouwens, dat ik op de barbecue na, steeds minder vlees eet. Helemaal met de zomer in aantocht, grijp ik vaker naar een salade met groentes en kaas. Neemt niet weg dat ik een stukje vlees nog altijd heerlijk vind, maar ik hoef het echt niet iedere dag en ook niet in te grote hoeveelheden. Wat ik wel wat vaker moet eten is vis, dat eet ik echt veel te weinig, zonde want het is zo lekker en veelzijdig. Merken jullie dit ook bij jezelf?

kip ketjap

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
1 broccoli
1 ui
3 teentjes knoflook
1 tl verse gember
150 ml ketjap
Scheut honing
Sap van een 1/2 citroen
Chilipeper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de verse gember toe.

Snij de kipfilet in blokjes en bak deze rondom aan.

Voeg de ketjap, de honing en het sao van een halve citroen toe.

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze. Voeg het bij de kip.

Breng de kip ketjap op smaak met wat chilipeper en zeezout en laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven.

De saus wordt dikker doordat het vocht verdampt. Blijft je saus te vloeibaar voeg dan een papje toe en van 2 tl maïzena en een el water. Roer het goed door de ketjapsaus, dan wordt het vanzelf dik.

Serveer de kip ketjap met rijst.

kip ketjap

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

35 reacties

  • Cindy
    10 januari 2019 om 16:55

    Heerlijk recept! Heb alleen ipv gewone rijst broccoli rijst gebruikt en wat extra groente toegevoegd! Zeker voor herhaling vatbaar.

    Beantwoorden
  • Bertine
    28 juni 2017 om 10:25

    Heerlijk, Maak hem meestal ook op deze manier, Soms snij ik er nog wat extra bleekselderij bij voor wat extra groenen en serveer ik naast de rijst nog wat (cashew)noten. Super en altijd lekker.

    Beantwoorden
  • Tanja
    4 augustus 2016 om 03:27

    Ajam Ketjap maak ik altijd iets anders maar ik ga nu ook jou recept proberen Maar dan iets minder pittig :-) Vis eet ik zeker 2 x in de week, ik ben er dol op en kan het beter kauwen dan vlees. Zoals Janneke zegt witvis met citroen en rozemarijn of takje tijm mmmm heerlijk! En gerookte plakjes zalm door pasta of in een strak opgerolde wrap! Ook garnalen. gebakken in olie met 1 geperst teentje knoflook en een beetje peper, daar mag je me s nachts voor wakker maken! :-) Voor ongepaneerde gebakken mosselen ook. En gekookte mosselen zijn ook niet te versmaden. Nog iets wat ik heerlijk vind is een goed gevulde vissoep met witvis, garnalen en mosselen. Ik ben even de naam hiervan kwijt maar als het in een restaurant op de kaart staat neem ik die!

    Beantwoorden
  • Brian
    12 november 2015 om 20:09

    Goed en makkelijk recept.
    We hebben genoten!

    Beantwoorden
  • Suzanne
    2 juni 2015 om 15:29

    Ik ga dit vanavond eten, lekker!

    Beantwoorden
  • Mylène
    21 maart 2015 om 19:50

    Wauw weer een lekker recept. Had nog broccoli over...dus dit was een zeer welkom en lekker recept.super die gaan we vaker eten.

    Beantwoorden
  • Barbara
    19 februari 2015 om 20:00

    Je kunt voor een neutralere ketjap ook kecap sedang gebruiken, die is een stuk minder zoet dan manis maar niet zo zout als asin.

    Beantwoorden
  • cinna
    30 oktober 2014 om 19:22

    Rasp je de gember of hoe bereid je die??

    Beantwoorden
  • Pauline
    30 oktober 2014 om 21:13

    Ja raspen met een fijne rasp

    Beantwoorden
  • Marieke
    16 januari 2019 om 17:13

    kan ook met een knoflookpers als je het nog fijner wilt hebben

    Beantwoorden
  • Judith
    5 juni 2014 om 22:16

    Hoi Pauline!
    Vis eten wij ook eigenlijk te weinig.. Ik probeer er de laatste tijd op te letten en wat mij erg meevalt is dat het eigenlijk best makkelijk is om snel en lekker een vismaaltijd te bereiden.
    Mijn favo's: witvis (schol vind ik erg lekker, of iets anders uit de zee) in een ovenschaal met roomboter, zout en peper 10-15 min op 180 graden in de oven. Eten wij vaak met gestoomde groenten (bijvoorbeeld prei en venkel) en rijst. Heeft verder weinig nodig, wat peper en zout en je hebt een fijne lichte zomermaaltijd.
    Ook lekker vind ik kleine stukjes zalm met iets van room(kaas) door de pasta roeren. Kun je prima mee variëren: ui en knoflook, bieslook, broccoli, tuinerwtjes.
    Ook heerlijk vind ik curry's met vis! Maar hiervan heb ik nog geen echt lekker recept kunnen vinden waarvan de ingredientenlijst nog redelijk overzichtelijk is. Misschien een uitdaging..? :)
    Superfijn trouwens alle zandloper recepten! Heerlijk dankjewel!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    7 juni 2014 om 14:03

    Goed idee, ik ga er mee aan de slag :)

    Beantwoorden
  • Anita
    2 juni 2014 om 12:33

    Toe maar weer. Ziet er heerlijk uit. Lijkt me ook prima om voor 1 persoon te maken, denk ik, dacht ik zo......... Dank je.

    Beantwoorden
  • Judith
    29 mei 2014 om 18:37

    Net het gerecht gemaakt, maar hier geen succes :( Ingedroogde kip, zwartgekleurde broccoli en ketjapsmaak overheerst... Waar is t misgegaan??

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2014 om 22:39

    Ik denk een veel te hoog vuur

    Beantwoorden
  • Nellies
    29 mei 2014 om 12:03

    Ik maakte dit gisteravond en het was heerlijk! (Ondanks het feit dat ik misgreep en per ongeluk een scheut agave siroop in plaats van honing er doorheed deed :-))

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2014 om 13:44

    Oh maar dat was vast ook heerlijk.

    Beantwoorden
  • Masja
    28 mei 2014 om 21:47

    Ziet er super lekker uit, ga ik snel eens proberen!

    Beantwoorden
  • Marianne
    28 mei 2014 om 15:42

    Zo blij dat ik je blog heb gevonden, bij ieder recept denk ik; dat wil ik ook maken! Dankjewel !

    Beantwoorden
  • Annemieke
    28 mei 2014 om 13:49

    Kip ketjap is heerlijk.
    Makkelijke vis is zalm teri yaki

    Beantwoorden
  • Sarah
    28 mei 2014 om 12:30

    Lekker! had toevallig kip ketjap op mijn planning staan.

    Beantwoorden
  • Miranda
    28 mei 2014 om 12:24

    Oh dit ziet er heerlijk uit!

    Ik moet eigenlijk meer vis eten maar vind het niet zo lekker helaas.
    Ik probeer het af en toe wel eens met simpel wat witvis maar echt lekker vind ik het gewoon niet jammer genoeg!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    28 mei 2014 om 11:26

    Lekker! Ik eet tegenwoordig wel eindelijk wat meer vis en dat bevalt wel goed.

    Beantwoorden
  • ENJOY! The Good Life
    28 mei 2014 om 10:44

    Fijn, een makkelijke maaltijd. Ik ga hem maken.... Ik neem aan dat je zoute ketjap gebruikt?

    Beantwoorden
  • Pauline
    28 mei 2014 om 12:51

    Ik gebruik altijd Ketjap Manis

    Beantwoorden
  • ENJOY! The Good Life
    28 mei 2014 om 14:34

    Bedankt voor je snelle reactie! Dat is dus de zoete variant. Je hebt ook Ketjap Asin. Die is zout.

    Beantwoorden
  • Pauline
    29 mei 2014 om 13:50

    Oh goed om te weten, wist ik niet! Thanks :)

    Beantwoorden
  • ENJOY! The Good Life
    5 juni 2014 om 20:15

    Eindelijk gemaakt.... Was heerlijk!

  • Dianne Overbeeke
    28 mei 2014 om 10:41

    Hmm, wat lekker zeg!! Ik hou van kip!

    Beantwoorden
  • Esmée
    28 mei 2014 om 09:11

    Hmmmm, heerlijk! Ik wil meer broccoli eten omdat het zo gezond is, en met zo'n recept gaat dat zeker lukken!

    Beantwoorden
  • Marlies
    28 mei 2014 om 08:59

    Ik eet wekelijks wel 1 of 2 keer vis. Mijn favoriet op het moment: witvis en papillotte (ziet er ook zo mooi uit, in keukenpapier met van dat leuke rood-witte touw als pakketje gebonden).

    Meestal met een klontje boter, een schijf citroen of limoen, en takje verse kruiden uit de tuin erop en peper en zout. Kwartiertje in de oven, klaar!

    Beantwoorden
  • Yvonne
    28 mei 2014 om 08:51

    Ik heb vorige week vol goede moed een zak zalmfilets meegenomen bij de Aldi maar nog geen inspiratie helaas dus die ligt nog in de vriezer.

    Deze kip vind ik duizend maal aantrekkelijker maar ja, moet dus meer aan de vis (en dan niet de kibbeling, die ik wel graag eet ;-0 )

    Beantwoorden
  • Janneke
    28 maart 2016 om 20:28

    Heel makkelijk om gewoon in de oven te bereiden.
    Paar schijfjes citroen onderop, takje rozemarijn, dan de zalm, dan weer een takje rozemarijn en dan weer wat citroen. Beetje olijfolie erover heen en in de oven! Heerlijk en makkelijk.

    Beantwoorden
  • Lianda
    28 mei 2014 om 08:09

    Hmmm lekker ik hou van ketjap en kip!
    Dit ga ik zeker een keertje maken!

    Ik ben eigenlijk wel een vlees mens.
    Maar in de zomer inderdaad wel minder zware maaltijden die ik dan afwwissel met vis of geen vlees. (Zoals een salade) Maar het liefste toch wel een stukje vlees zoals kip of een gehakt balletje! :)

    Beantwoorden
  • Dita
    28 mei 2014 om 07:58

    Lekker

    Beantwoorden

Reactie plaatsen