kip ketjap

Kip Ketjap

Yes! We zijn alweer op de helft van week en ik heb weer een makkelijke maaltijd voor jullie. Na mijn favo recept voor babi ketjap, kon de kip ketjap eigenlijk niet ontbreken op mijn blog. Met recht een makkelijk maaltje te noemen want kip is natuurlijk heel snel gaar. Om wat extra veggies toe te voegen heb ik voor broccoli gekozen, maar je kunt natuurlijk ook paprika, uien, paksoi of een andere lekkere groente mee wokken.

Ik merk trouwens, dat ik op de barbecue na, steeds minder vlees eet. Helemaal met de zomer in aantocht, grijp ik vaker naar een salade met groentes en kaas. Neemt niet weg dat ik een stukje vlees nog altijd heerlijk vind, maar ik hoef het echt niet iedere dag en ook niet in te grote hoeveelheden. Wat ik wel wat vaker moet eten is vis, dat eet ik echt veel te weinig, zonde want het is zo lekker en veelzijdig. Merken jullie dit ook bij jezelf?

kip ketjap

Ingrediënten voor 4 personen
3 kipfilets
1 broccoli
1 ui
3 teentjes knoflook
1 tl verse gember
150 ml ketjap
Scheut honing
Sap van een 1/2 citroen
Chilipeper en zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Pel en snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie.

Voeg de verse gember toe.

Snij de kipfilet in blokjes en bak deze rondom aan.

Voeg de ketjap, de honing en het sao van een halve citroen toe.

Snij de broccoli in kleine roosjes en was deze. Voeg het bij de kip.

Breng de kip ketjap op smaak met wat chilipeper en zeezout en laat het geheel ongeveer 15 minuten stoven.

De saus wordt dikker doordat het vocht verdampt. Blijft je saus te vloeibaar voeg dan een papje toe en van 2 tl maïzena en een el water. Roer het goed door de ketjapsaus, dan wordt het vanzelf dik.

Serveer de kip ketjap met rijst.

kip ketjap

Een burger party
Tomatensoep van Mau
Bewaar
33 Comments
 • Bertine

  28 juni 2017 at 10:25 Beantwoorden

  Heerlijk, Maak hem meestal ook op deze manier, Soms snij ik er nog wat extra bleekselderij bij voor wat extra groenen en serveer ik naast de rijst nog wat (cashew)noten. Super en altijd lekker.

 • Tanja

  4 augustus 2016 at 03:27 Beantwoorden

  Ajam Ketjap maak ik altijd iets anders maar ik ga nu ook jou recept proberen Maar dan iets minder pittig 🙂 Vis eet ik zeker 2 x in de week, ik ben er dol op en kan het beter kauwen dan vlees. Zoals Janneke zegt witvis met citroen en rozemarijn of takje tijm mmmm heerlijk! En gerookte plakjes zalm door pasta of in een strak opgerolde wrap! Ook garnalen. gebakken in olie met 1 geperst teentje knoflook en een beetje peper, daar mag je me s nachts voor wakker maken! 🙂 Voor ongepaneerde gebakken mosselen ook. En gekookte mosselen zijn ook niet te versmaden. Nog iets wat ik heerlijk vind is een goed gevulde vissoep met witvis, garnalen en mosselen. Ik ben even de naam hiervan kwijt maar als het in een restaurant op de kaart staat neem ik die!

 • Brian

  12 november 2015 at 20:09 Beantwoorden

  Goed en makkelijk recept. \r\nWe hebben genoten!

 • Suzanne

  2 juni 2015 at 15:29 Beantwoorden

  Ik ga dit vanavond eten, lekker!

 • Mylène

  21 maart 2015 at 19:50 Beantwoorden

  Wauw weer een lekker recept. Had nog broccoli over…dus dit was een zeer welkom en lekker recept.super die gaan we vaker eten.

 • Barbara

  19 februari 2015 at 20:00 Beantwoorden

  Je kunt voor een neutralere ketjap ook kecap sedang gebruiken, die is een stuk minder zoet dan manis maar niet zo zout als asin.

 • cinna

  30 oktober 2014 at 19:22 Beantwoorden

  Rasp je de gember of hoe bereid je die??

 • Judith

  5 juni 2014 at 22:16 Beantwoorden

  Hoi Pauline!\r\nVis eten wij ook eigenlijk te weinig.. Ik probeer er de laatste tijd op te letten en wat mij erg meevalt is dat het eigenlijk best makkelijk is om snel en lekker een vismaaltijd te bereiden. \r\nMijn favo’s: witvis (schol vind ik erg lekker, of iets anders uit de zee) in een ovenschaal met roomboter, zout en peper 10-15 min op 180 graden in de oven. Eten wij vaak met gestoomde groenten (bijvoorbeeld prei en venkel) en rijst. Heeft verder weinig nodig, wat peper en zout en je hebt een fijne lichte zomermaaltijd. \r\nOok lekker vind ik kleine stukjes zalm met iets van room(kaas) door de pasta roeren. Kun je prima mee variëren: ui en knoflook, bieslook, broccoli, tuinerwtjes. \r\nOok heerlijk vind ik curry’s met vis! Maar hiervan heb ik nog geen echt lekker recept kunnen vinden waarvan de ingredientenlijst nog redelijk overzichtelijk is. Misschien een uitdaging..? :)\r\nSuperfijn trouwens alle zandloper recepten! Heerlijk dankjewel!!

 • Anita

  2 juni 2014 at 12:33 Beantwoorden

  Toe maar weer. Ziet er heerlijk uit. Lijkt me ook prima om voor 1 persoon te maken, denk ik, dacht ik zo……… Dank je.

 • Judith

  29 mei 2014 at 18:37 Beantwoorden

  Net het gerecht gemaakt, maar hier geen succes 🙁 Ingedroogde kip, zwartgekleurde broccoli en ketjapsmaak overheerst… Waar is t misgegaan??

 • Nellies

  29 mei 2014 at 12:03 Beantwoorden

  Ik maakte dit gisteravond en het was heerlijk! (Ondanks het feit dat ik misgreep en per ongeluk een scheut agave siroop in plaats van honing er doorheed deed :-))

 • Masja

  28 mei 2014 at 21:47 Beantwoorden

  Ziet er super lekker uit, ga ik snel eens proberen!

 • Marianne

  28 mei 2014 at 15:42 Beantwoorden

  Zo blij dat ik je blog heb gevonden, bij ieder recept denk ik; dat wil ik ook maken! Dankjewel !

 • Annemieke

  28 mei 2014 at 13:49 Beantwoorden

  Kip ketjap is heerlijk.\r\nMakkelijke vis is zalm teri yaki

 • Sarah

  28 mei 2014 at 12:30 Beantwoorden

  Lekker! had toevallig kip ketjap op mijn planning staan.

 • Miranda

  28 mei 2014 at 12:24 Beantwoorden

  Oh dit ziet er heerlijk uit!\r\n\r\nIk moet eigenlijk meer vis eten maar vind het niet zo lekker helaas.\r\nIk probeer het af en toe wel eens met simpel wat witvis maar echt lekker vind ik het gewoon niet jammer genoeg!

 • MySimplySpecial

  28 mei 2014 at 11:26 Beantwoorden

  Lekker! Ik eet tegenwoordig wel eindelijk wat meer vis en dat bevalt wel goed.

 • ENJOY! The Good Life

  28 mei 2014 at 10:44 Beantwoorden

  Fijn, een makkelijke maaltijd. Ik ga hem maken…. Ik neem aan dat je zoute ketjap gebruikt?

 • Dianne Overbeeke

  28 mei 2014 at 10:41 Beantwoorden

  Hmm, wat lekker zeg!! Ik hou van kip!

 • Esmée

  28 mei 2014 at 09:11 Beantwoorden

  Hmmmm, heerlijk! Ik wil meer broccoli eten omdat het zo gezond is, en met zo’n recept gaat dat zeker lukken!

 • Marlies

  28 mei 2014 at 08:59 Beantwoorden

  Ik eet wekelijks wel 1 of 2 keer vis. Mijn favoriet op het moment: witvis en papillotte (ziet er ook zo mooi uit, in keukenpapier met van dat leuke rood-witte touw als pakketje gebonden).\r\n\r\nMeestal met een klontje boter, een schijf citroen of limoen, en takje verse kruiden uit de tuin erop en peper en zout. Kwartiertje in de oven, klaar!

 • Yvonne

  28 mei 2014 at 08:51 Beantwoorden

  Ik heb vorige week vol goede moed een zak zalmfilets meegenomen bij de Aldi maar nog geen inspiratie helaas dus die ligt nog in de vriezer.\r\n\r\nDeze kip vind ik duizend maal aantrekkelijker maar ja, moet dus meer aan de vis (en dan niet de kibbeling, die ik wel graag eet ;-0 )

  • Janneke

   28 maart 2016 at 20:28 Beantwoorden

   Heel makkelijk om gewoon in de oven te bereiden.\r\nPaar schijfjes citroen onderop, takje rozemarijn, dan de zalm, dan weer een takje rozemarijn en dan weer wat citroen. Beetje olijfolie erover heen en in de oven! Heerlijk en makkelijk.

 • Lianda

  28 mei 2014 at 08:09 Beantwoorden

  Hmmm lekker ik hou van ketjap en kip!\r\nDit ga ik zeker een keertje maken!\r\n\r\nIk ben eigenlijk wel een vlees mens. \r\nMaar in de zomer inderdaad wel minder zware maaltijden die ik dan afwwissel met vis of geen vlees. (Zoals een salade) Maar het liefste toch wel een stukje vlees zoals kip of een gehakt balletje! 🙂

 • Dita

  28 mei 2014 at 07:58 Beantwoorden

  Lekker

Plaats een reactie