Menu
Photo-22-05-14-14-42-48-710x380.jpg

My life in pictures Mei

I hou van mei! Dat is altijd al zo geweest. Ik ben jarig in mei, maar het is ook een maand waarin het vaak mooi weer is en er heel veel culi festivals zijn. Ik heb een super leuke maand gehad, kijken jullie mee?

Photo 02-05-14 17 11 24

Samen met Maurits bezocht ik het Amsterdam Coffee Festival en ik vond het te gek. Wat een leuk festival. Het draaide natuurlijk om koffie en je kon zoveel proeven als je wilde, maar er waren ook lekkere dingen voor bij de koffie en ik proefde voor het eerst de Dutch Weed Burger. Heb je het even gemist?, hier kan je mijn fotoverslag teruglezen.

10345757_10152399292731170_1591887846996782207_n

Begin mei stond er weer een foodie etentje gepland met Monique, Brenda, Nina, Sabine, Philippine en Francesca, maar zij was helaas ziek. We gingen eten bij Nomads en aangezien ik dol ben op de Midden-Oosterse keuken had ik mij er enorm op verheugd. Helaas viel het flink tegen, niet de gezelligheid maar het eten. De voorgerechten waren helemaal prima, lekker brood (kibbeh) met allerlei smeerseltjes. Het hoofdgerecht was alleen niet goed, het was lauw en niet zo smakelijk en het dessert viel ook een beetje tegen. Maar ik stoorde mij het meest aan de ongeïnteresseerde bediening. We moesten vragen om wat te drinken en ze hadden er niet zoveel zin in. Super jammer en daarom heb ik het ook niet als Hotspot op de site gezet.

Photo 01-05-14 20 01 02Daarentegen heb ik deze maand 2 keer gegeten bij Napoli in Haarlem, mijn favo Italiaanse resto. Eén keer met Maurits waar ik de Pasta Parmigiano nam en één keer met mijn familie voor mijn verjaardag. Toen nam ik de Pasta al Limone, beide super lekker.
Photo 06-05-14 13 52 07

Mijn laatste Flair heb ik inmiddels ingeleverd. Ik heb 1,5 jaar lang de keuken rubriek voor Flair gemaakt en dat was te gek om te doen, maar nu vond ik het tijd voor wat nieuws. Misschien wisten jullie dat niet, maar ik doe ook regelmatig freelance klusjes naast mijn blog. Op de Pauline Schrijft pagina, zie je een deel van mijn werk.

Photo 10-05-14 12 40 13

In mei deed ik ook een detox. Ik was heel benieuwd wat het met mijn lijf en geest zou doen. Afgelopen maandag heb je er alles over kunnen lezen op mijn blog. Nu probeer ik weer een beetje volgens de 80/20 regel te leven, maar ik vind het best lastig. Ik ben gewoon een grote genieter en kan maar moeilijk nee zeggen tegen iets lekkers. Af en toe een sapdag, hou ik er dus voorlopig nog maar even in. Goed voor de balans.

Photo 15-05-14 20 45 55

Ik zei het al in mijn intro, mei is de maand van de culi festivals. Een van mijn favorieten is Taste of Amsterdam. Heb je de video al gezien?

Photo 21-05-14 16 45 09

En ik was uitgenodigd voor de lancering van het geheim van Gouda. Gouda Holland kaas heeft het BGA (Beschermde Geografische Aanduiding) keurmerk ontvangen. Dit betekent dat het een erkend nationaal product is. Net zoals ze in Frankrijk champagne hebben, in België de Ardenner Ham en in Italië de Aceto Balsamico. Robert Kranenborg heeft 4 korte docu’s gemaakt over elk van deze producten, erg leuk om te zien.

Photo 22-05-14 14 42 48

En toen was ik jarig. Voor de 33e keer alweer. Ik maakte deze aardbeienschelpen met Zwitserse room en bladerdeeg. ’s ochtends kreeg ik van Maurits taart en koffie op bed, met een een super lieve kaart en bloemen. En ik heb een nieuwe fiets gekregen, dat was stiekem nog het cadeau van vorig jaar, maar daar doe ik niet moeilijk over. ’s Avonds ben ik met mijn familie uit eten geweest bij Napoli. Was leuk en bijzonder omdat ik herkend werd door een bezoekster. Super leuk dat je mij aansprak.
Photo 24-05-14 11 09 26

En vorig weekend was ons feestje. Ik merk dat ik het super leuk vind om het anderen naar de zin te maken. Lekker verwennen met eten en drinken. Alles over mijn hamburger party, heb je donderdag al kunnen lezen. Het was geslaagd.

Photo 25-05-14 15 05 17De volgende dag was een brakke dag. Het lukte mij toch om Maurits mee te slepen naar de Pure Markt, waar ik deze goddelijke smoothie dronk met ananas en kokosmelk.

Photo 26-05-14 13 34 22

Foodpost! Een burgerpakket met de beste Amerikaanse mayonaise van Hellman’s die ook gewoon in Nederland te koop is.

De rest van de week heb ik lekker gewerkt en hebben we in de tuin gewerkt en bezocht ik de Rollende Keukens. Daar komt binnenkort nog een uitgebreid fotoverslag van. Mei je was te gek, op naar nog zo’n leuke maand!

Volg mij ook op Instagram @uitpaulineskeuken voor nog meer behind the scenes foto’s.

 

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan