fbpx
Menu

Kaasstengels van Bladerdeeg

Hoe simpel kan het zijn? Je neemt wat bladerdeeg, een restje kaas en binnen no time heb je een heerlijk hapje op tafel. Deze kaasstengels van bladerdeeg waren in de jaren 90 dé hit op ieder feestje. Wij hadden ze in ieder geval altijd op tafel staan, in een glaasje met een servetje erin. En sommige dingen blijven gewoon lekker, al heb je ze 100 keer gegeten.

Toen ik laatst een restje bladerdeeg overhad, gluurde ik in mijn koelkast op zoek naar een restje kaas. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik altijd kaas in de koelkast heb dus ik wist zeker dat ik goed zat. Ik heb ze nu met geraspte belegen kaas gemaakt, maar je kunt ook Parmezaan gebruiken of geraspte geitenkaas. Om er een extra touch aan te geven, strooide ik er nog wat oregano over and that’s it.

Ingrediënten voor 12 stengels
3 plakjes bladerdeeg (of de helft van zo’n grote lap)
Handje geraspte kaas
Beetje melk of een losgeklopt eigeel
1 tl oregano

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd het in repen van ongeveer 2 cm breed. Ik gebruik hiervoor mijn pizzasnijder, werkt perfect.

Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopte eidooier of wat melk.

kaasstengels

Strooi de kaas over het bladerdeeg en verdeel de oregano over de stengels.

Bak de kaasstengels in ongeveer 15 minuten af in een voorverwarmde oven.

kaasstengels van bladerdeeg

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

  • Nancy
    10 april 2017 om 13:17

    Zelfs als je geen tijd hebt, kan je toch snel iets lekker op tafel toveren. Iedereen was er weg van!

    Beantwoorden
  • Sonja
    5 januari 2017 om 15:26

    Vorige maand 2x gemaakt, wat zijn ze toch lekker! Pauline ik was blij dat ik je tegenkwam op Pinterest, want wat een geweldige site heb je.

    Beantwoorden
  • Annika
    6 januari 2017 om 09:48

    Dat vinden we leuk om te horen!

    Beantwoorden
  • Herma
    7 november 2015 om 10:35

    Kun je ze ook een dag vantevoren maken? Of worden ze dan zacht?

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 november 2015 om 13:40

    Je kunt ze dan weer even kort in de oven doen voor een knapperig resultaat.

    Beantwoorden
  • Mieke
    24 januari 2015 om 14:52

    Met Kerst gemaakt voor bij de soep. Heerlijk!
    Vraagje: Zijn de scheidingspapiertje tussen de bladerdeegplakjes overbestendig! Nu valt de kaas vaak van de losse stengelreepjes af bij het verplaatsen naar de bakplaat.
    Andere werkvolgorde hanteren misschien? Eerst de reepjes op de bakplaat en daarna pas ei en kaas?

    Beantwoorden
  • Annemarie
    9 november 2014 om 12:58

    ik maak ze altijd met roquefort, zalig.

    Beantwoorden
  • Prisca
    24 oktober 2014 om 13:42

    Kan je de reepjes zo dicht bij elkaar laten liggen of moet er ruimte tussen zitten?
    Ik maak zelf regelmatig kaasvlinders, maar dit is helemaal lekker & snel.

    Beantwoorden
  • Mariëlle
    4 mei 2014 om 15:45

    mmmm goed idee!

    Beantwoorden
  • jessie
    3 mei 2014 om 15:43

    My god!! Ziet er mega uit!! Ga ik zéker eens proberen!!!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    3 mei 2014 om 14:35

    Het blijft lekker!

    Beantwoorden
  • Petra
    3 mei 2014 om 13:34

    Eigenlijk is het zo makkelijk om te maken , maar je denkt er eigenlijk gewoon niet over na...en koopt ze dan vaak in de winkel...

    Beantwoorden
  • Marije - BakingBeautyNL
    3 mei 2014 om 12:46

    Wauw, dit ziet er echt waanzinnig lekker uit! en zo makkelijk!

    Beantwoorden
  • Manon
    3 mei 2014 om 11:01

    Mmmm, zo lekker dit! Bladerdeeg en kaas is sowieso altijd een goede combi!

    Beantwoorden
  • Pauline
    3 mei 2014 om 12:57

    Helemaal met je eens!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    3 mei 2014 om 09:21

    Kaasstengsels maken is inderdaad heerlijk simpel. Ik ga deze versie met oregano onthouden! Ik doe er meestal zeezout en peper overheen.

    Beantwoorden
  • Miranda
    3 mei 2014 om 09:09

    Oh bedankt dat je me er weer eens aan helpt herinneren:) dit ga ik vanmiddag direct maken!:) heb alles in huis natuurlijk haha!

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    3 mei 2014 om 08:33

    Dit recept is en blijft een topper en zelfgemaakt nog lekkerder :) mmm

    Beantwoorden
  • Dita
    3 mei 2014 om 08:19

    Ja zo lekker dit !

    Beantwoorden

Reactie plaatsen