Menu

Gehaktballetjes met feta

Op het moment dat jullie dit lezen, doe ik een korte detox. De drukte van de verhuizing, feestdagen, feestjes en een korte vakantie hebben ertoe geleid dat mijn eetpatroon alles behalve 80/20 was. Het was eerder 60/40 en dat moet ook wel eens kunnen maar ik bleef er een beetje in hangen. Op zich niet gek, want ik ben een foodie en ik denk in eten, ik word blij van vers gebakken brood, een bord dampende pasta, een zak friet met een flinke klodder mayo, een snackje op het terras en een taartje bij mijn koffie. Maar ik word minder blij van broeken die strak zitten en shirtjes die niet leuk meer staan, dus moest er even weer een knop om en moet ik weer terug naar mijn veilige 80/20 regel. Diëten is niet aan mij besteed, een gebalanceerd eetpatroon wel, doordeweeks wat lichter in het weekend wat wilder. Want genieten hoort er ook bij.

Ik heb geprobeerd om de hele week lichter te eten als voorbereiding op mijn 3 daagse detox die ik in samenwerking met Detox Box doe, ik vertel jullie er later alles over. Deze gehaktballetjes met feta passen in ieder geval niet in een detox, maar wel bij die 20% genieten. Als ik mijn reset heb gehad, ga ik ze zeker nog eens maken, want damn wat zijn ze goed.

gehaktballetjes met feta

Ingrediënten voor 20 st.
300 gr rundergehakt
100 gr feta
1 ei
Handje paneermeel
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen.

Pers de knoflook uit en voeg dit bij het gehakt.

Voeg het eitje toe en het paneermeel en kneed het alvast een beetje door elkaar.

Verkruimel de feta over het gehakt en meng dit er nog even kort doorheen.

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt.

Laat de gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe.

Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Garneer eventueel met wat fijngesneden munt en serveer ze meteen.

gehaktballetjes met feta

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

19 reacties

 • Helga
  15 augustus 2015 om 21:02

  In één woord .. heerlijk!!!!!

 • Pauline
  14 oktober 2014 om 11:15

  Ja dat kan ook, ik vind bijna alles lekker koud, hartige taart, pizza :)

 • Pien
  14 oktober 2014 om 00:46

  Zijn ze ook lekker koud?

 • jannie
  13 mei 2014 om 21:28

  Deze ga ik morgen zeker te weten maken.

 • Grittel
  13 mei 2014 om 10:55

  Tis gelukt! Staat online =) Té lekker idd

 • Pauline
  12 mei 2014 om 20:03

  Dat kan ook in de oven idd. Gaat prima.

 • Grittel
  12 mei 2014 om 17:31

  Ohhh deze ga ik maken, thanx voor sharing :) denk je dat ze ook in de oven kunnen, bijv op een bakplaat voor ca. 20 min?

  ipv paneermeel, ga ik havermout gebruiken =) zo slecht zijn de balletjes toch ook weer niet

  resultaat kan je terugvinden op mn site (mocht je nieuwsgierig worden): www.grittel.nl

 • Pauline
  11 mei 2014 om 22:14

  Dat is ook een goed idee :)

 • Birgitte
  11 mei 2014 om 16:47

  Wij noemen deze Griekse Eurocrisisballetjes. We maken ze ietsjes anders. In plaats van een plak feta, nemen we een pot fetablokjes. Om ieder blokje vouw ik het gehakt en rol er een balletjes van. De rest van de ingrediënten zijn hetzelfde.
  Wat ik ook nog doe is, de balletjes voor het bakken door bloem rollen. Bakken ze mooier aan. Ze smaken overigens ook zalig koud. En als hapje voor bij de borrel. Zelfs kinderen vinden het lekker.

 • Pauline
  11 mei 2014 om 14:28

  Dat is al een goed begin :)

 • Pauline
  11 mei 2014 om 14:28

  Alles is lekker door de spaghetti en deze balletjes helemaal, beetje tomatensaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje.

 • Pauline
  11 mei 2014 om 14:27

  Fijn om te horen, ik wil het wel een beetje leuk houden!

 • Suzanne
  11 mei 2014 om 12:08

  Ik word echt blij van jouw houding ten opzichte van eten Pauline!

 • Kelly
  11 mei 2014 om 11:34

  Deze lijken me echt om te smullen. Gek op gehaktballetjes en feta! Zou dit ook lekker zijn door de pasta?? Bijvoorbeeld kleine balletjes door de spaghetti?

 • Joyce
  11 mei 2014 om 11:32

  Lijkt me erg lekker! Ga het zeker eens uitproberen!

 • Lian
  11 mei 2014 om 11:19

  Dit lijken mij echt perfecte snackballetjes!

 • Miranda
  11 mei 2014 om 10:59

  Oei dit ziet er lekker uit! Die gaan we zeker eens uitproberen!

 • MySimplySpecial
  11 mei 2014 om 09:47

  Dat lijkt me lekker!

 • Susanne
  11 mei 2014 om 09:38

  Oeh wat lekker! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet van gehakt hou maar net even wat specialer, wel. Ik ga ze eens laten zien aan mams (want die doet de boodschappen haha) maar ik weet zeker dat ze met een grote knik goedgekeurd worden! Oh en ik doe met je mee met gezonder eten, same story! Ik ga eens beginnen aan smoothies denk ik.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.