gehaktballetjes met feta

Gehaktballetjes met feta

Op het moment dat jullie dit lezen, doe ik een korte detox. De drukte van de verhuizing, feestdagen, feestjes en een korte vakantie hebben ertoe geleid dat mijn eetpatroon alles behalve 80/20 was. Het was eerder 60/40 en dat moet ook wel eens kunnen maar ik bleef er een beetje in hangen. Op zich niet gek, want ik ben een foodie en ik denk in eten, ik word blij van vers gebakken brood, een bord dampende pasta, een zak friet met een flinke klodder mayo, een snackje op het terras en een taartje bij mijn koffie. Maar ik word minder blij van broeken die strak zitten en shirtjes die niet leuk meer staan, dus moest er even weer een knop om en moet ik weer terug naar mijn veilige 80/20 regel. Diëten is niet aan mij besteed, een gebalanceerd eetpatroon wel, doordeweeks wat lichter in het weekend wat wilder. Want genieten hoort er ook bij.

Ik heb geprobeerd om de hele week lichter te eten als voorbereiding op mijn 3 daagse detox die ik in samenwerking met Detox Box doe, ik vertel jullie er later alles over. Deze gehaktballetjes met feta passen in ieder geval niet in een detox, maar wel bij die 20% genieten. Als ik mijn reset heb gehad, ga ik ze zeker nog eens maken, want damn wat zijn ze goed.

gehaktballetjes met feta

Ingrediënten voor 20 st.
300 gr rundergehakt
100 gr feta
1 ei
Handje paneermeel
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Doe het gehakt in een kom en breng het flink op smaak met peper en zout en de oregano. Wees niet te zuinig met de specerijen.

Pers de knoflook uit en voeg dit bij het gehakt.

Voeg het eitje toe en het paneermeel en kneed het alvast een beetje door elkaar.

Verkruimel de feta over het gehakt en meng dit er nog even kort doorheen.

Vorm met natte handen balletjes ter grootte van een 2 euro munt.

Laat de gehaktballetjes een half uurtje opstijven in de koelkast.

Neem een braadpan en voeg een scheut olijfolie toe.

Bak de gehaktballetjes rondom bruin en gaar. Dit duurt ongeveer 5 tot 10 minuten.

Garneer eventueel met wat fijngesneden munt en serveer ze meteen.

gehaktballetjes met feta

Aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn
Review Baked Louie's
Bewaar
19 Comments
 • Helga

  15 augustus 2015 at 21:02 Beantwoorden

  In één woord .. heerlijk!!!!!

 • Pien

  14 oktober 2014 at 00:46 Beantwoorden

  Zijn ze ook lekker koud?

  • Pauline

   14 oktober 2014 at 11:15 Beantwoorden

   Ja dat kan ook, ik vind bijna alles lekker koud, hartige taart, pizza 🙂

 • jannie

  13 mei 2014 at 21:28 Beantwoorden

  Deze ga ik morgen zeker te weten maken.

 • Grittel

  13 mei 2014 at 10:55 Beantwoorden

  Tis gelukt! Staat online =) Té lekker idd

 • Grittel

  12 mei 2014 at 17:31 Beantwoorden

  Ohhh deze ga ik maken, thanx voor sharing 🙂 denk je dat ze ook in de oven kunnen, bijv op een bakplaat voor ca. 20 min?\r\n\r\nipv paneermeel, ga ik havermout gebruiken =) zo slecht zijn de balletjes toch ook weer niet\r\n\r\nresultaat kan je terugvinden op mn site (mocht je nieuwsgierig worden): http://www.grittel.nl

 • Birgitte

  11 mei 2014 at 16:47 Beantwoorden

  Wij noemen deze Griekse Eurocrisisballetjes. We maken ze ietsjes anders. In plaats van een plak feta, nemen we een pot fetablokjes. Om ieder blokje vouw ik het gehakt en rol er een balletjes van. De rest van de ingrediënten zijn hetzelfde. \r\nWat ik ook nog doe is, de balletjes voor het bakken door bloem rollen. Bakken ze mooier aan. Ze smaken overigens ook zalig koud. En als hapje voor bij de borrel. Zelfs kinderen vinden het lekker.

 • Suzanne

  11 mei 2014 at 12:08 Beantwoorden

  Ik word echt blij van jouw houding ten opzichte van eten Pauline!

  • Pauline

   11 mei 2014 at 14:27 Beantwoorden

   Fijn om te horen, ik wil het wel een beetje leuk houden!

 • Kelly

  11 mei 2014 at 11:34 Beantwoorden

  Deze lijken me echt om te smullen. Gek op gehaktballetjes en feta! Zou dit ook lekker zijn door de pasta?? Bijvoorbeeld kleine balletjes door de spaghetti?

  • Pauline

   11 mei 2014 at 14:28 Beantwoorden

   Alles is lekker door de spaghetti en deze balletjes helemaal, beetje tomatensaus erbij en je hebt een heerlijk maaltje.

 • Joyce

  11 mei 2014 at 11:32 Beantwoorden

  Lijkt me erg lekker! Ga het zeker eens uitproberen!

 • Lian

  11 mei 2014 at 11:19 Beantwoorden

  Dit lijken mij echt perfecte snackballetjes!

 • Miranda

  11 mei 2014 at 10:59 Beantwoorden

  Oei dit ziet er lekker uit! Die gaan we zeker eens uitproberen!

 • MySimplySpecial

  11 mei 2014 at 09:47 Beantwoorden

  Dat lijkt me lekker!

 • Susanne

  11 mei 2014 at 09:38 Beantwoorden

  Oeh wat lekker! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk helemaal niet van gehakt hou maar net even wat specialer, wel. Ik ga ze eens laten zien aan mams (want die doet de boodschappen haha) maar ik weet zeker dat ze met een grote knik goedgekeurd worden! Oh en ik doe met je mee met gezonder eten, same story! Ik ga eens beginnen aan smoothies denk ik.

Plaats een reactie