fbpx
Menu

Gegrilde Little Gem

Joehoe ons terras is bijna klaar en de zon schijnt, laat die zomer maar komen. Zal je net zien, heb ik eindelijk na al die jaren een tuin, wordt het een flutzomer, fingers crossed. Ik ben dol op salades, maar alleen als het warm weer is, want als ik het koud heb, wil ik iets warms eten. Het voordeel van deze gegrilde Little Gem, is dat het een warme salade is.

Little Gem of Romaine sla, kan je heel goed grillen in een grillpan of op de bbq. Het zijn van die kleine kropjes sla die je nu steeds vaker in de supermarkt ziet. De blaadjes zijn lekker mals en delicaat en daarnaast blijven deze mini kropjes vrij lang goed in de koelkast. Ik maakte er een heerlijke gegrilde salade van met Balsamicostroop en Parmezaan, veel meer heeft deze salade niet nodig.

salades maken

Ingrediënten voor 4 personen
4 st. Little Gem
Handje Parmezaan
Knoflookolie (olijfolie + knoflook)
100 ml Balsamicoazijn
1 el honing
Peper en zout

Zo maak je het
Doe de Balsamico en de honing in een steelpannetje en laat het op een zacht vuur inkoken tot een stroop. Het mengsel moet tot de helft gereduceerd worden, zodat er een stroperige massa over blijft.

balsamico stroop

Laat een grillpan goed heet worden.

Was de Little Gem en snijd ze doormidden. Bestrijk de snijhelften met een beetje knoflookolie en breng de sla op smaak met iets peper en zout.

Grill de Little Gem aan weerszijden in ongeveer 2 minuten goudbruin. Je kunt ook alleen de snijkant grillen, dan hou je iets meer bite.

Leg de gegrilde Little Gem op een bord.

Drizzle de balsamicostroop eroverheen en maak het af met een paar schaafsels Parmezaan.

gegrilde little gem

 

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

14 reacties

  • Catharina
    26 oktober 2018 om 20:35

    Ook lekker met een ansjovisfiletje erop. Of neem eens een kleine radicchio in vieren gesneden i.p.v. romaine.

    Beantwoorden
  • Annika
    30 oktober 2018 om 15:43

    Yum, klinkt goed!

    Beantwoorden
  • wupke
    21 juni 2016 om 20:22

    lekker hoor, ik had het al eerder gemaakt, maar was vergeten hoe lekker het was. heb het vanavond gemaakt met even mee gegrilde Italiaanse (presuco?) ham en verse krieltjes... mmmmm

    Beantwoorden
  • Nicole
    10 juni 2014 om 12:52

    Ik neem aan dat je dit ook kunt maken met een grote romaine sla? of is de smaak anders?

    Beantwoorden
  • Pauline
    11 juni 2014 om 11:25

    Dat kan zeker als het maar een stevig kropje is, dat niet uit elkaar valt.

    Beantwoorden
  • Simone
    21 mei 2014 om 07:27

    Nee niet over een flutzomer praten... Dan gebeurt het ook gewoon niet...:)

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:48

    Ik zeg niks meer :)

    Beantwoorden
  • Marlissa
    20 mei 2014 om 17:56

    Ja ik had deze little gem pas ook gegrild, zo lekker. Dan wel op een ciabatta met tomaatjes:)

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:01

    Sounds good!

    Beantwoorden
  • Swatched
    20 mei 2014 om 12:44

    Wat zie dat er lekker uit zeg, vooral met kaas erover!

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    20 mei 2014 om 11:04

    Dat lijkt me lekker! Zeker met die kaas eroverheen.

    Beantwoorden
  • Sarah
    20 mei 2014 om 09:15

    Ziet er lekker uit! Het is tot nu toe erg salade weer haha. Hopen dat het zo blijft!

    Beantwoorden
  • Sofieke
    20 mei 2014 om 08:00

    Lekker! Wij grillen ook regelmatig little gem op de Big Green Egg, maar dan met olijfolie en wat grof zeezout. Dit lijkt me ook heerlijk. Hoe lang is de balsamicostroop houdbaar?

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 mei 2014 om 20:06

    Oh wat een goed idee. Het stroopje kan je wel een weekje bewaren in de koelkast.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen