fbpx
Menu

Een hamburger buffet party

Afgelopen weekend gaven wij een housewarming slash birthday party. Mau en ik zijn het perfecte duo voor feestjes. Mau zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Hier gaan weken denkwerk aan vooraf en mijn keuze verandert met de dag. Zal ik een rijsttafel maken, een Italiaans buffet, broodjes pulled pork of gewoon barbecuen? Deze ideetjes zijn allemaal de revue gepasseerd. Omdat er altijd minimaal 20 vrienden komen wil ik enerzijds alles zelf maken, maar anderzijds het mijzelf ook niet te moeilijk maken. Ik vind het altijd wel leuk om een bepaald thema te kiezen en deze keer heb ik mij laten inspireren door Amerika en koos ik voor een hamburger buffet party.

hamburger buffet

Ik ben dol op broodjes hamburgers en die vind je in Amerika op iedere hoek van de straat. In Nederland overigens ook, waarom Haarlem nog geen burger resto heeft, is mij nog steeds een raadsel, maar dat terzijde. Ik heb dus uiteindelijk besloten om een hamburger buffet te maken met hamburgers van de barbecue. Best makkelijk, leuk, lekker en toch net even anders dan een gewone bbq. In deze post laat ik je zien hoe ons hamburger feestje er uit zag en hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken.

hamburger buffet

hamburger buffet

Je hebt nodig
Lekkere Hamburgers
Hamburger broodjes
IJsbergsla
Komkommer in plakjes
Tomaten in plakjes
Augurken plakjes
(Gebakken) uien
Gebakken baconstrips
Homemade bbqsaus (recept)
Ketchup en Mosterd in flessen (IKEA)
Mayonaise
Cheddar kaas (mijn guilty pleasure)

salade buffet

Lekker voor erbij
Coleslaw (recept)
Pastasalade
Geroosterde groentes
Salade caprese
Pide met kruidenboter, pesto en aioli
Stukken vers fruit

hamburger buffet

En verder
Bordjes
Servetten
Vorkjes

Zo doe je het
Het is de bedoeling dat mensen zelf hun hamburger gaan pimpen.

Je stopt alle ingrediënten dus los in bakjes en dan kan iedereen zelf kiezen wat hij/zij op haar burger wilt.

homemade bbqsaus

Om het thema echt Amerikaans te houden, kocht ik bij IKEA van die knijpflessen met ketchup en mosterd. Daarbij maakte ik zelf nog mijn favo barbecuesaus naar recept van Francesca Kookt.

hamburger buffet

Real American Coleslaw hoort er natuurlijk bij. Naast de coleslaw voor op het broodje maakte ik nog een aardappelsalade, een pasta salade, gegrilde groentes en een salade caprese. Daarbij serveerde ik nog brood met aioli, pesto en zelfgemaakte kruidenboter.

bbq recepten bbq recepten

De hamburgers bereid je op de bbq en de rest doet iedereen zelf.

burgerparty

En jij kan ook lekker meegenieten van je feestje.

burgerparty burgerparty hamburger party

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

46 reacties

 • nina
  12 augustus 2015 om 20:56

  Dit ziet er goed uit! Ik had nog een idee nodig voor mijn vriend zijn verjaardag: bedankt! Mag ik vragen wat voor pastasalade je erbij hebt gemaakt en waar je het houten servies vandaan hebt? Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 • Kirsten
  7 juni 2015 om 12:24

  Wat ons onwijs goed idee! Het was een groot succes op m'n 30e verjaardag! Thanks!

  Beantwoorden
 • djoke
  6 maart 2015 om 18:09

  waar heb je dat ding weg waar je het drinken in doet?

  Beantwoorden
 • Anneloes
  1 oktober 2014 om 23:27

  Superleuk! Ik ga dit zaterdag doen, feestje voor mijn jarige zoon! Mijn kookkunsten zijn natuurlijk niets vergeleken bij de jouwe maar met de tips...

  Beantwoorden
 • Patty
  11 juli 2014 om 07:47

  Ik vroeg me af waar je dat leuke bestek vandaan hebt?
  Echt een top idee!

  Beantwoorden

Reactie plaatsen