Menu

Een burger party

Afgelopen weekend gaven wij een housewarming slash birthday party. Mau en ik zijn het perfecte duo voor feestjes. Mau zorgt voor de drankjes en ik voor de hapjes. Hier gaan weken denkwerk aan vooraf en mijn keuze verandert met de dag. Zal ik een rijsttafel maken, een Italiaans buffet, broodjes pulled pork of gewoon barbecuen? Deze ideetjes zijn allemaal de revue gepasseerd. Omdat er altijd minimaal 20 vrienden komen wil ik enerzijds alles zelf maken, maar anderzijds het mijzelf ook niet te moeilijk maken. Ik vind het altijd wel leuk om een bepaald thema te kiezen en deze keer heb ik mij laten inspireren door Amerika en koos ik voor een burger party.

hamburger buffet

Ik ben dol op broodjes hamburgers en die vind je in Amerika op iedere hoek van de straat. In Nederland overigens ook, waarom Haarlem nog geen burger resto heeft, is mij nog steeds een raadsel, maar dat terzijde. Ik heb dus uiteindelijk besloten om een hamburger buffet te maken met hamburgers van de barbecue. Best makkelijk, leuk, lekker en toch net even anders dan een gewone bbq. In deze post laat ik je zien hoe ons hamburger feestje er uit zag en hoe je dit heel gemakkelijk zelf kunt maken.

hamburger buffet

hamburger buffet

Je hebt nodig
Lekkere Hamburgers
Hamburger broodjes
IJsbergsla
Komkommer in plakjes
Tomaten in plakjes
Augurken plakjes
(Gebakken) uien
Gebakken baconstrips
Homemade bbqsaus (recept)
Ketchup en Mosterd in flessen (IKEA)
Mayonaise
Cheddar kaas (mijn guilty pleasure)

salade buffet

Lekker voor erbij
Coleslaw (recept)
Pastasalade
Geroosterde groentes
Salade caprese
Pide met kruidenboter, pesto en aioli
Stukken vers fruit

hamburger buffet

En verder
Bordjes
Servetten
Vorkjes

Zo doe je het
Het is de bedoeling dat mensen zelf hun hamburger gaan pimpen.

Je stopt alle ingrediënten dus los in bakjes en dan kan iedereen zelf kiezen wat hij/zij op haar burger wilt.

homemade bbqsaus

Om het thema echt Amerikaans te houden, kocht ik bij IKEA van die knijpflessen met ketchup en mosterd. Daarbij maakte ik zelf nog mijn favo barbecuesaus naar recept van Francesca Kookt.

hamburger buffet

Real American Coleslaw hoort er natuurlijk bij. Naast de coleslaw voor op het broodje maakte ik nog een aardappelsalade, een pasta salade, gegrilde groentes en een salade caprese. Daarbij serveerde ik nog brood met aioli, pesto en zelfgemaakte kruidenboter.

bbq recepten bbq recepten

De hamburgers bereid je op de bbq en de rest doet iedereen zelf.

burgerparty

En jij kan ook lekker meegenieten van je feestje.

burgerparty burgerparty hamburger party

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

46 reacties

 • Riemkje
  30 juni 2015 om 13:33

  Helemaal leuk! Vorig jaar ook gedaan en komende zondag 'doen' we het gewoon nog een keertje! Met 20 volwassenen en 17 kids de manier om een relaxt, maar toch goed verzorgd feest te geven. Nu nog even nadenken wat voor lekkers ik er qua salades nog bij ga maken ;-)

 • Caroline
  12 juni 2015 om 08:01

  bij de Action staan ze en ook bij de Hema.

 • djoke
  6 maart 2015 om 18:09

  waar heb je dat ding weg waar je het drinken in doet?

 • Anneloes
  1 oktober 2014 om 23:27

  Superleuk! Ik ga dit zaterdag doen, feestje voor mijn jarige zoon! Mijn kookkunsten zijn natuurlijk niets vergeleken bij de jouwe maar met de tips...

 • Patty
  11 juli 2014 om 07:47

  Ik vroeg me af waar je dat leuke bestek vandaan hebt? \nEcht een top idee!

 • Pauline
  8 juli 2014 om 12:19

  Ah wat leuk!

 • Debbie
  7 juli 2014 om 12:38

  Het was even spannend afgelopen zaterdag met al die regenbuien, maar vanaf 16uur werd het droog en begon de zon te schijnen. De hamburgerparty was een groot succes! Iedereen was erg enthousiast en heeft heerlijk gegeten. Helaas vergeten n foto te maken van t burgerbuffet. Maar zeker voor herhaling vatbaar! Nogmaals dank voor de inspiratie Pauline!

 • Debbie
  2 juli 2014 om 22:20

  Ik ben nu druk met de voorbereidingen bezig: as zaterdag hebben wij onze pimp your own burger party. Dank voor alle tips Pauline!

 • Pauline
  16 juni 2014 om 19:57

  Ik ben uitgegaan van 1,5. Sommige eten er 1, anderen 2. Ik had wel veel bijgerechten erbij.

 • Sabine
  16 juni 2014 om 14:01

  Pauline, hoeveel hamburgers heb jij per persoon gerekend?

 • Sabine
  16 juni 2014 om 12:48

  Wat een super leuk idee.. Ik was op zoek naar iets leuk voor de verjaardag waarbij ik veel eters verwacht. Ik weet nu wat ik ga doen. Dank je!

 • Pauline
  30 mei 2014 om 20:51

  Jaa helemaal wat voor jou :)

 • Pauline
  30 mei 2014 om 20:51

  Jaa dat is ook de bedoeling ;)

 • Pauline
  30 mei 2014 om 20:48

  A burgerparty for two - great idea.

 • Pauline
  30 mei 2014 om 20:47

  Jaa dat is helemaal leuk natuurlijk.

 • Eef
  30 mei 2014 om 14:08

  Leuk! Dit hebben wij vorig jaar ook een keer gedaan toen we een dagje uit met eten hadden georganiseerd voor de familie. Wij hebben toen ook zelf de hamburgers gemaakt want niets lekkerder dan huisgemaakte hamburgers. En het voordeel; jong en oud vinden het leuk om een eigen broodje samen te stellen.

 • Dorien Claes
  30 mei 2014 om 13:32

  Wat een leuk idee! :-) Sowieso heb ik het liefst hamburgers op de BBQ.. leuk om daar dan een thema van te maken. Bedankt voor de tip!

 • Marjolein
  30 mei 2014 om 11:22

  Lekker! Deed ik ook al wel eens samen met mijn vriend, gewoon vanalles kopen en zelf je burger bouwen :) voor een feestje vast ook leuk!

 • Lekker Tafelen
  30 mei 2014 om 00:08

  Leuk gedaan Pauline, krijg trek van zo'n feestje. Alles vers. Die sapdispenser is verkrijgbaar bij de Hema Marinka ;)

 • Maura - YLT
  29 mei 2014 om 23:45

  Ziet er zoooooo gezellig uit! Mijn verjaardag is volgende week en ik wilde ook een burger party houden. Ben er nog niet helemaal over uit, maar nu ik dit zie denk ik JA!

 • Marinka
  29 mei 2014 om 23:18

  Ik zou heel graag ook zo'n sapdispenser willen (waar jij nu sangra in hebt gedaan denk ik:)). Waar heb je die gekocht? Ik kan 'm nergens vinden..

 • Pauline
  29 mei 2014 om 22:41

  Jaaa leuk he? Ik word weer blij van de foto's :)

 • Kayleigh
  29 mei 2014 om 17:05

  Toen ik het op instagram voorbij zag komen hoopte ik al dat je er een artikel over zou maken hihi. Het ziet er echt heel leuk uit! Ik krijg waarschijnlijk geen twintig mensen op mijn verjaardag maar mijn broers zijn gek op hamburger dus een verkleinde versie van dit zou super zijn :-)

 • Linda
  29 mei 2014 om 16:49

  Hi Pauline, wat een top idee. Volgende keer dat wij een kinder verjaardag hebben, doe ik het op jouw manier. Geweldig!

 • MySimplySpecial
  29 mei 2014 om 15:05

  Wat een goed idee!

 • Joyce
  29 mei 2014 om 14:09

  Wat onwijs leuk! Dit ga ik zeker onthouden

 • Lisa
  29 mei 2014 om 14:04

  Dit heb ik vorig jaar ook gedaan voor m'n verjaardag, was een enorm succes! Jouw versie ziet er wel een stuk "Amerikaanser" uit - heel leuk! :)

 • Pauline
  29 mei 2014 om 13:46

  Jaa build your own burger ;)

 • Pauline
  29 mei 2014 om 13:46

  Haha ja dan ga je punten scoren

 • Michelle
  29 mei 2014 om 13:27

  Wat een super leuk idee! Mijn moeder is midden in de zomer jarig, dus dit zou een leuk en uniek idee zijn! X

 • Sarah
  29 mei 2014 om 13:12

  Leuk! Nu hopen dat het zonnetje weer terug komt haha

 • De Zuinige Student
  29 mei 2014 om 12:46

  Dit vind ik een heel leuk idee.\nOp die manier kun je als gastvrouw ook meegenieten van het feest.\nBedankt voor deze leuke tips.

 • Chantal Dankfort
  29 mei 2014 om 12:13

  Wat een topidee! Ga ik onthouden!

 • Lisanne
  29 mei 2014 om 12:00

  Wat leuk zo'n hamburger party!

 • claudia
  29 mei 2014 om 11:41

  Wauuuuw lekker ook met watermeloen!! Vriendinnetje deed dit laatst op dr verjaardag, mega leuk idee!!

 • Elsbet | La Vie Pure
  29 mei 2014 om 11:24

  Waaw, super origineel!

 • Mirne
  29 mei 2014 om 11:00

  Had de foto al gezien, lijkt me echt erg leuk! Mijn vrienden zijn niet al te culinair, dus die zouden zoiets sowieso meer waarderen dan een echt diner.

 • Maaike
  29 mei 2014 om 10:31

  Super leuk idee & ziet er heerlijk uit! Vooral ook fijn dat je zelf mee kunt genieten! :)

 • Miranda
  29 mei 2014 om 09:36

  Wauw! Bedankt voor de inspiratie. Ik weet nu wat ik met mijn verjaardag ga doen:) tof idee!

 • Susanne
  29 mei 2014 om 09:28

  Wauw, ik wist niet dat het een naam had! Zo handig! Niet al te veel moeite om klaar te maken en iedereen kan toch nog zelf kiezen van hoe of wat.

 • Marleen Bosmann
  29 mei 2014 om 09:24

  Super leuk idee Pauline! Komt het even goed uit dat ik in juli jarig ben :)

 • Manon
  29 mei 2014 om 09:23

  Oh dit vind ik leeeeukkk!!!! Ik hou ook van broodjes en burgers en alles wat er mee te maken heeft. Dit is echt zeker iets wat ik ga onthouden.

 • Petra
  29 mei 2014 om 09:19

  Zo toevallig! Dit weekend zou ik dit al gaan doen! Maar ik word nu even geholpen met ideeën! ! Top!

 • Lonneke
  29 mei 2014 om 09:03

  Wat een leuk idee!! Thanks voor de inspiratie!

 • Danielle
  29 mei 2014 om 09:00

  Wat een super leuk idee!! Deze ga ik zeker onthouden!

 • Tamar
  29 mei 2014 om 08:40

  Wat een ontzettend leuk idee! Goed idee voor mijn verjaardagsfeestje! Bedankt voor de tips.

Reacties zijn gesloten voor dit bericht.