fbpx
Menu

On a budget: Gevulde zoete aardappel

Het is alweer even geleden dat ik mijn recept voor gevulde zoete aardappel met feta en tomaat met jullie deelde. Ik vertelde jullie toen al dat ik nog een ander receptje had bedacht en het is de hoogste tijd om deze met jullie te delen. Deze Mexicaanse versie vind ik misschien nog wel lekkerder dan de versie met feta. Door de kidneybonen vult deze gepofte aardappel ook erg goed.

Je kunt eventueel ook kip toevoegen zoals Sabine gedaan heeft. Zelf heb ik hem vega gehouden omdat dit ook beter in het budget van vandaag past. En ook omdat ik heel erg van vegetarisch eten houdt. Heb je niet voldoende aan 1 zoete aardappel, dan zou ik er een frisse tomatensalade bij maken.

gevulde zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 personen | Budget € 5,20
4 grote zoete aardappelen
100 gr kidneybonen
100 gr maïs
1 rode ui
3 tomaten
40 gr cheddar kaas
Zure room (optioneel)
Peper en zout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de zoete aardappelen grondig en prik er gaatjes in met een vork. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel ze royaal met olijfolie en peper en zout.

Pof de aardappelen in ongeveer 45 minuten gaar. De aardappel is gaar, als je deze met 2 vorken makkelijk uit elkaar kunt trekken.

Maak in de tussentijd de vulling. Laat de maïs uitlekken en was de kidneybonen. Doe ze in een kommetje.

Pel en snipper de ui en snijd de tomaten in kleine stukjes. Meng dit met de bonen.

Breng de vulling op smaak met peper en zout en stop dit in de holtes van de aardappel.

Snij de cheddar in blokjes en verdeel dit over de gevulde zoete aardappel en zet hem nog 10 minuten terug in de oven.

Garneer de Mexicaanse aardappel met een el zure room.

gevulde zoete aardappel

Dit recept is m.u.v. de zure room Voedselzandloper proof!

On a Budget: Maaltijden voor 4 personen, (2 volwassenen en 2 kinderen) voor maximaal €6,00. Excl. kruiden, olijfolie en basis ingrediënten.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

53 reacties

  • Eline
    17 maart 2015 om 20:11

    Ik had nog Chili in de vriezer en vriendlief at vanavond niet thuis (hij houdt niet van zoete aardappel). Dus vanavond dit recept,enigszins aangepast, uitgeprobeerd. Ik vond het erg lekker!!

    Beantwoorden
  • Estella
    5 januari 2015 om 18:44

    Owhja met als extra voor vlees een rundertartaar prima combinatie uiteraard kip of dergelijke is ook lekker erbij

    Beantwoorden
  • Estella
    5 januari 2015 om 18:42

    Ook lekker qua vulling is mais, avocado, tomaat en rode ui. Dit doe je in de zoete aardappel en daarboven op een toefje zure room. Jammie hoor

    Beantwoorden
  • Joyce
    15 november 2014 om 17:15

    Heel lekker gerechtje en makkelijk klaar te maken! :D
    Ik heb nu wel de kidneybonen weggelaten omdat ik dit niet lekker vind. Heeft er iemand suggesties om dit toch te vervangen voor meer variatie? Het hoeft geen vleesvervanger te zijn.

    Alvast bedankt

    Beantwoorden
  • Berdien
    19 september 2014 om 18:45

    Heerlijk! Helaas was na 1 uur en 15 minuten de aardappel nog niet helemaal gaar. Iemand een tip om dit sneller te doen? Of gewoon geduld :-)

    Beantwoorden
  • Rianne
    7 oktober 2014 om 22:25

    Bekend probleem :) Een snellere oplossing is om de aardappels, omwikkeld met vochtig keukenpapier, op vol vermogen ongeveer 6 min in de magnetron te doen. Dan even prikken en indien nodig nog even in de magnetron stoppen. Succes!

    Beantwoorden
  • Sonny
    9 juni 2015 om 12:34

    klaar gaan maken als een ovenschotel, wel de ingrediënten, maar de zoete aardappel snijden als aardappelschijfjes, dit ik ga ik ook doen, ander ben je morgen nog bezig :)

    Beantwoorden
  • Ann
    2 september 2014 om 19:38

    Echt heerlijk!
    Wat ik me afvraag is: hoe kan zoete aardappel zandloperproof zijn? Daar zit toch net als een gewone aardappel zetmeel in?

    Beantwoorden
  • Berdien
    19 september 2014 om 18:51

    Ja hoor wel zandloperproof, het is een knol!

    Beantwoorden
  • Marielle
    19 augustus 2014 om 15:45

    Hoi Pauline,

    Ik heb dit recept nu al verschillende keren gemaakt en ik vind het echt heerlijk. Mijn zoontje van 22 maanden vindt het ook erg lekker. Dank je voor het delen!

    Beantwoorden
  • Pauline
    20 augustus 2014 om 21:44

    Wat leuk, daar die ik het voor!

    Beantwoorden
  • louise
    16 juni 2014 om 21:04

    Hol je de aardappelen nadat ze uit de oven zijn uit of doe je de bonenmengsel er gewoon bovenop?

    ik geniet van al je recepten en probeer doordeweeks de voedselzandloper aan te houden.
    Louise

    Beantwoorden
  • Pauline
    17 juni 2014 om 11:47

    Leuk om te horen :) Nee ik trek hem gewoon uitelkaar met een vork en de holte vul ik op met het bonenmengsel.

    Beantwoorden
  • Jana
    1 juni 2014 om 15:07

    Heerlijk, bedankt!

    Beantwoorden
  • Ellen
    24 mei 2014 om 20:31

    Vanavond dit recept gemaakt en me helaas tegengevallen. Aardappel moest ruim 1 uur en 20 minuten in de oven (hetelucht). Ook qua smaak niet spannend, sorry! Voor de liefhebber: voeg wat extra chilipeper toe.

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 mei 2014 om 10:57

    Smaken verschillen ;)

    Beantwoorden
  • Ingeborg
    23 mei 2014 om 19:25

    Ziet er heerlijk uit, ga het binnenkort zeker proberen!

    Beantwoorden
  • Naomi
    23 mei 2014 om 18:22

    Ohjee, m'n reactie staat ineens bovenaan, daarom twee keer. Sorry!

    Beantwoorden
  • Naomi
    23 mei 2014 om 18:21

    Heb dit net op! Super lekker. Volgende keer de variant met feta proberen :)

    Beantwoorden
  • Pauline
    25 mei 2014 om 11:08

    Jaa zo lekker!

    Beantwoorden
  • Naomi
    23 mei 2014 om 18:19

    Heb dit vanavond gegeten, superlekker! Ben benieuwd of ik dat andere recept, met feta, ook zo lekker vind.

    Beantwoorden
  • vivian
    22 mei 2014 om 13:46

    Wow, wow, wat een heerlijk gerecht dit. Heb het net voor de lunch op en heb gesmuld :-) Vooral de room erop maakt het helemaal af, dat smaakt er zo lekker bij. Ik heb er Parmezaanse kaas over gedaan omdat ik geen idee heb hoe cheddar kaas eruit ziet. Kon het niet vinden in de winkel maar zo smaakte het net zo lekker.

    Beantwoorden
  • Pauline
    22 mei 2014 om 16:08

    Lekker he? Je kunt ook gewone geraspte kaas nemen.

    Beantwoorden
  • vivian
    22 mei 2014 om 21:37

    Ga ik morgen proberen want ga het gewoon nog een keer eten :-)

    Beantwoorden
  • Desiree
    22 mei 2014 om 11:59

    Lijkt me heerlijk. Ga hem binnenkort testen

    Beantwoorden
  • masja
    21 mei 2014 om 22:20

    Ziet er heerlijk uit! Dit ga ik uitproberen!

    Mymakeupmemoire.blogspot.nl

    Beantwoorden
  • Dianne Overbeeke
    21 mei 2014 om 16:08

    Het klinkt heeeeerlijk!!

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 22:20

    It is! :)

    Beantwoorden
  • LNNK
    21 mei 2014 om 15:57

    Oeh heerlijk dit. Ik ben dol op zoete aardappel!

    Beantwoorden
  • Sara
    21 mei 2014 om 15:35

    DIt ziet er echt ontzettend lekker uit. Even liken zodat ik dit recept altijd terug kan vinden en binnenkort een keer kan bereiden.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 22:21

    Je kunt hem in de gratis App ook opslaan als favoriet ;)

    Beantwoorden
  • Laura
    22 mei 2014 om 10:45

    Ik wist niet dat je een App had, heb hem meteen gedowload!! :D Thanks

    Beantwoorden
  • Hannake
    21 mei 2014 om 14:13

    Hmm, klinkt heerlijk! Misschien ook een leuk idee om bij de budgetrecepten de prijzen per persoon te vermelden? :-)

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 22:22

    Je kunt het door 4 delen, dan heb je de prijs per persoon.

    Beantwoorden
  • Sarah
    21 mei 2014 om 13:42

    Ik hou van gepofte aardappel. Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Miek
    21 mei 2014 om 13:32

    Ik ben geen fan van cheddar, wat zou je dan kunnen doen als vervanging???

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 22:23

    Gewoon geraspte belegen kaas

    Beantwoorden
  • Natasja
    21 mei 2014 om 13:24

    Lijkt me heel lekker! Hoef niet meer na te denken wat ik vrijdag ga eten :-)

    Beantwoorden
  • Loes M
    21 mei 2014 om 11:38

    Ohh dat lijkt me lekker! Ik zou de kaas en room weglaten en er hutenkase opdoen :D

    Beantwoorden
  • Stacey
    21 mei 2014 om 11:22

    Wat een leuk en lekker recept, dit ga ik vanavond maken. Dank voor de inspiratie!

    Beantwoorden
  • Jacqueline
    21 mei 2014 om 09:59

    Pauline, ik ben fan van je blog, site en je heerlijke recepten. De gepofte zoete aardappel heb ik al vaak gegeten. Deze nieuwe versie is een heerlijke aanwinst. Vanavond gelijk maken. Jammie, jammie.

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 mei 2014 om 11:47

    Wat leuk, mijn dag was al goed, maar nu helemaal.

    Beantwoorden
  • kim
    21 mei 2014 om 09:06

    Ik had nog geen idee voor vanavond maar dit heb ik allemaal in huis en ziet er heerlijk uit, dus ga het proberen, thanks

    Beantwoorden
  • Manon
    21 mei 2014 om 09:02

    Lijkt me niet verkeerd dit! Ik ben alleen niet zo weg van bonen, dus die ik zou ik er zelf uit laten.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    21 mei 2014 om 08:45

    Leuk idee!

    Beantwoorden

Reactie plaatsen