Menu

Birthday Angel Food Cake

Happy Birthday to me! Ik ben voor de derde keer dertig geworden en daar hoort taart bij. Ik maakte een Angel Food Cake van mijn grootste inspiratiebron Donna Hay. Het recept komt uit Modern Classics 2, het eerste boek dat ik ooit van haar kreeg, dit is een boek met enkel bakrecepten. Ik pimpte de taart heel simpel met slagroom en rood fruit, dat staat altijd zo gezellig. Voor de cake heb je een speciale angel vorm nodig, die had ik niet dus halveerde ik het recept en stopte het in een kleinere vorm en hij werd goed gaar.

Maurits is vandaag vrij en vanavond ga ik uit eten met mijn familie bij mijn favo Italiaanse resto Napoli in Haarlem. Ik heb nu al zin in hun verrukkelijke Anti Pasti. Zaterdag komen onze vrienden langs en gaan we barbecuen en ga ik een hamburger en hotdog buffet maken, morgen sta ik dus de hele dag in de keuken voor de voorbereidingen. Eigenlijk vind ik dat het allerleukste van feestjes geven, zelf allerlei lekkers maken en uren doorbrengen in de keuken. Maar vandaag vier ik het ook een beetje met jullie, dus alsjeblieft een stukje taart. Geniet ervan!

angel food cake

Ingrediënten 1 taart 20 cm
6 eiwitten
135 gr witte basterdsuiker
65 gr bloem
200 ml slagroom + 1 el suiker
Rood fruit
Paar drupjes citroensap
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de kom van je mixer vetvrij met wat citroensap. Klop de eiwitten samen met een paar drupjes citroensap tot zachte pieken.

Voeg beetje bij beetje de helft van de suiker toe en klop net zo lang tot je een dikke en glanzende eiwitmassa hebt.

Voeg het vanille extract toe en meng het door elkaar.

Zeef de bloem en de resterende suiker 2 keer en spatel dit voorzichtig door het beslag. Let op dat je nu niet gaat mixen, anders klop je alle lucht eruit.

Vet een bakvorm in met wat bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak de Angel Food Cake in ongeveer 25 gaar en laat hem iets afkoelen. Haal hem voorzichtig uit de vorm en laat de cake nu helemaal afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom + een el suiker stijf en verdeel dit over de cake.

Garneer de Angel Food Cake met verse frambozen en aardbeien.

angel food cake

De vorm is van IKEA en de marmeren plaat van Lijns shop.

Word gratis MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account & profiteer van exclusieve aanbiedingen.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

46 reacties

  • Miranda
    25 december 2015 om 11:13

    Dank je wel voor dit recept! Ik heb deze cake vanmorgen gemaakt. Hij is heerlijk luchtig qua structuur.. Ik vind hem wel erg zoet.

  • Lyanne
    23 november 2015 om 21:28

    Jeej, wat een heerlijk eenvoudig recept, morgen ga ik deze maken, maarrrrr.... Eivrij, ik ga proberen hem met aquafaba te maken ivm allergie! Superbenieuwd of het gaat lukken! En dan kokosslagroom erop, jummie!

  • Ilse
    29 mei 2015 om 14:22

    Oh en ook niet onbelangrijk; ik bak vaker met alleen maar eiwitten, maar ik weet nooit zo goed wat ik met de dooiers kan doen. Ik maak er wel eens custard van, of ik mix ze met een paar andere eieren om een omelet te maken, maar jij hebt wellicht nog meer goede en lekkere ideeën.

  • Ilse
    29 mei 2015 om 14:16

    Ziet er heerlijk uit! Ik gebruik graag verse vanille, kan dat ook? Heb geen idee of dat een negatief effect heeft op het eiwitschuim. Als je toch vanille-extract aanraadt, zou je me dan willen laten weten waar je het goede extract koopt. Ik kan altijd alleen die vieze namaaktroep vinden. ;-)

  • Pauline
    17 januari 2015 om 21:23

    Ikea :)

  • Frank
    16 januari 2015 om 20:56

    Ziet er prachtig uit, waar koop je die bakvorm?

  • Pauline
    19 november 2014 om 16:49

    Ik heb eerlijk gezegd geen ervaring met glutenvrij meel. Maar ik denk dat het wel kan.

  • Lisa
    19 november 2014 om 14:46

    hoi Pauline, kun je 65 gr bloem ook vervangen door 65 gr glutenvrij meel?

  • Marlissa
    24 mei 2014 om 09:47

    Nog gefeliciteerd! Je had een prachtige taart/cake op je verjaardag:)

  • Pauline
    23 mei 2014 om 13:28

    Haha nee deze niet, wel ultieme brownies van Rutger en strawberry Cheesecake :)

  • Pauline
    23 mei 2014 om 13:26

    Thanks allemaal voor de felicitaties, ik heb mij echt jarig gevoeld.

  • masja
    23 mei 2014 om 10:17

    Ziet er heerlijk uit, en gefeliciteerd met je verjaardag!

  • Wap Broes
    22 mei 2014 om 20:31

    Happy birthday to you!!!! Geniet van deze avond en veel plezier (met de voorbereidingen voor) zaterdag!

  • Carla van der Weide
    22 mei 2014 om 19:03

    Gefeliciteerd! En die taart ziet er heerlijk uit!

  • Mireille
    22 mei 2014 om 17:44

    Gefeliciteerd! Geniet van al het lekkers en de feestjes. De taart ziet er heerlijk uit zeg!

  • Jacqueline
    22 mei 2014 om 17:12

    Lang zal je leven, lang zal je leven, lang zal je leven in de gloria, in de gloria, in de gloria. Hieperdepiep HOERA !!! Van harte gefeliciteerd. Het leven moet je vieren.
    Enne, prachtige taart Pauline.

  • Barbara
    22 mei 2014 om 16:20

    Happy Birthday Pauline!!
    En bedankt voor dit heerlijk recept..

  • Andrea
    22 mei 2014 om 15:05

    Van harte gefeliciteerd!

  • Jonna
    22 mei 2014 om 14:47

    Ahhh wat leuk! Ik ben ook jarig en was op zoek naar een recept voor een taart! Nou gevonden hoor! Gefeliciteerd met je verjaardag!

  • Yvonne
    22 mei 2014 om 12:33

    Hallo,

    Van harte met je 30e!! Ik zat net Donna Hay te kijken. Kokosmakronen met ijs ertussen. MMM.
    Jouw taart ziet er ook weer te goed uit.
    Geniet van al je verjaardagen en ik duim voor mooi weer.

    Groet
    Yvonne

  • Sarah - Tasting Lifestyle
    22 mei 2014 om 11:42

    Ziet er heerlijk uit met die rode vruchten bovenaan! Proficiat met je verjaardag!

  • ElsaR
    22 mei 2014 om 10:45

    *toch... sorry foutje

  • ElsaR
    22 mei 2014 om 10:44

    Hummm ... dat ziet er heerlijk uit.

    Te laat ! ... maar tocht! Proficiat :)

  • Laura
    22 mei 2014 om 10:41

    Ik krijg meteen zin in taart, ziet er heerlijk uit!
    Van harte gefeliciteerd!

  • Leonie
    22 mei 2014 om 10:18

    Gefeliciteerd! Fijne dag vandaag! En geniet van de lekkere taart!

  • Daniëlle
    22 mei 2014 om 10:17

    Van harte gefeliciteerd! De angel food cake ziet er echt heerlijk uit! Veel plezier vanavond bij het Italiaanse restaurant, lekker genieten :)

  • Con leche
    22 mei 2014 om 10:16

    Happy birthday! Geniet van je verjaardagsweekend! :)

  • Geertrui
    22 mei 2014 om 09:54

    Gefeliciteerd, Pauline!
    Geniet van je verlengde feestweekend!

  • Alissa
    22 mei 2014 om 09:53

    Ziet er verrukkelijk uit! Gefeliciteerd :D

  • Geertrui
    22 mei 2014 om 09:53

    Gefeliciteerd! Geniet van je verlengde feestweekend!

  • Margriet
    22 mei 2014 om 09:51

    Van harte gefeliciteerd!!! Hele fijne en zonnige dag!

  • Ramona - A Dutchie Baking
    22 mei 2014 om 09:50

    Dat wordt smullen! :) Van harte gefeliciteerd!

  • gereon de leeuw
    22 mei 2014 om 09:38

    Goedemorgen Pauline,

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag op deze zonnige 22 mei. Ik wens je nog vele gezonde en culineuze jaren.
    Maak er een leuke dag van!

    Grtz Gereon

  • Marijn
    22 mei 2014 om 09:34

    Gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst!

  • Sarah
    22 mei 2014 om 09:25

    Mooie taart! Enjoy your day!

  • Ashley
    22 mei 2014 om 09:22

    Wow die taart ziet er goed uit, die ga ik binnenkort zeker maken :)
    Gefeliciteerd met je verjaardag!

  • Manon
    22 mei 2014 om 09:17

    Gefeliciteerd met je 30e verjaardag ;)! Het ziet er echt goddelijk uit!

  • Marlie
    22 mei 2014 om 09:07

    Van harte gefeliciteerd! Fijne verjaardag.

  • Corinne
    22 mei 2014 om 08:49

    Van harte gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag! En wat ziet de taart er heerlijk uit zeg.

  • Laura
    22 mei 2014 om 08:49

    Haha: 'ik ben voor de derde keer dertig geworden' :') Gefeliciteerd en geniet van die heerlijke cake!

  • Curly Creative
    22 mei 2014 om 08:01

    Ik wens je een fijne verjaardag toe vol lieve mensen, lekker eten en leuke cadeautjes !

  • Anniek
    22 mei 2014 om 07:51

    Hm, klinkt goed! Fijne verjaardag gewenst!

  • Desiree
    22 mei 2014 om 07:35

    Wat lekker! Gefeliciteerd met je verjaardag en hele fijne dagen toegewenst!

  • Farah - Food and other Friends
    22 mei 2014 om 07:34

    Gefeliciteerd!
    De taart ziet er erg goed uit. En heel veel plezier met het vieren van je verjaardag.

  • MySimplySpecial
    22 mei 2014 om 07:27

    Gefeliciteerd! Dat ziet er heerlijk uit. Geniet ervan!

  • Chantal
    22 mei 2014 om 07:25

    Lekker!
    Gefeliciteerd met je verjaardag, maak er leuke dagen van!!

Reactie plaatsen