angel food cake

Birthday Angel Food Cake

Happy Birthday to me! Ik ben voor de derde keer dertig geworden en daar hoort taart bij. Ik maakte een Angel Food Cake van mijn grootste inspiratiebron Donna Hay. Het recept komt uit Modern Classics 2, het eerste boek dat ik ooit van haar kreeg, dit is een boek met enkel bakrecepten. Ik pimpte de taart heel simpel met slagroom en rood fruit, dat staat altijd zo gezellig. Voor de cake heb je een speciale angel vorm nodig, die had ik niet dus halveerde ik het recept en stopte het in een kleinere vorm en hij werd goed gaar.

Maurits is vandaag vrij en vanavond ga ik uit eten met mijn familie bij mijn favo Italiaanse resto Napoli in Haarlem. Ik heb nu al zin in hun verrukkelijke Anti Pasti. Zaterdag komen onze vrienden langs en gaan we barbecuen en ga ik een hamburger en hotdog buffet maken, morgen sta ik dus de hele dag in de keuken voor de voorbereidingen. Eigenlijk vind ik dat het allerleukste van feestjes geven, zelf allerlei lekkers maken en uren doorbrengen in de keuken. Maar vandaag vier ik het ook een beetje met jullie, dus alsjeblieft een stukje taart. Geniet ervan!

angel food cake

Ingrediënten 1 taart 20 cm
6 eiwitten
135 gr witte basterdsuiker
65 gr bloem
200 ml slagroom + 1 el suiker
Rood fruit
Paar drupjes citroensap
1 tl vanille extract

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 190 graden.

Maak de kom van je mixer vetvrij met wat citroensap. Klop de eiwitten samen met een paar drupjes citroensap tot zachte pieken.

Voeg beetje bij beetje de helft van de suiker toe en klop net zo lang tot je een dikke en glanzende eiwitmassa hebt.

Voeg het vanille extract toe en meng het door elkaar.

Zeef de bloem en de resterende suiker 2 keer en spatel dit voorzichtig door het beslag. Let op dat je nu niet gaat mixen, anders klop je alle lucht eruit.

Vet een bakvorm in met wat bakspray en giet het mengsel in de vorm.

Bak de Angel Food Cake in ongeveer 25 gaar en laat hem iets afkoelen. Haal hem voorzichtig uit de vorm en laat de cake nu helemaal afkoelen op een taartrooster.

Klop de slagroom + een el suiker stijf en verdeel dit over de cake.

Garneer de Angel Food Cake met verse frambozen en aardbeien.

angel food cake

De vorm is van IKEA en de marmeren plaat van Lijns shop.

Video: Kooktip Paprika snijden
On a budget: Gevulde zoete aardappel
Bewaar
46 Comments
 • Miranda

  25 december 2015 at 11:13 Beantwoorden

  Dank je wel voor dit recept! Ik heb deze cake vanmorgen gemaakt. Hij is heerlijk luchtig qua structuur.. Ik vind hem wel erg zoet.

 • Lyanne

  23 november 2015 at 21:28 Beantwoorden

  Jeej, wat een heerlijk eenvoudig recept, morgen ga ik deze maken, maarrrrr…. Eivrij, ik ga proberen hem met aquafaba te maken ivm allergie! Superbenieuwd of het gaat lukken! En dan kokosslagroom erop, jummie!

 • Ilse

  29 mei 2015 at 14:16 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit! Ik gebruik graag verse vanille, kan dat ook? Heb geen idee of dat een negatief effect heeft op het eiwitschuim. Als je toch vanille-extract aanraadt, zou je me dan willen laten weten waar je het goede extract koopt. Ik kan altijd alleen die vieze namaaktroep vinden. 😉

  • Ilse

   29 mei 2015 at 14:22 Beantwoorden

   Oh en ook niet onbelangrijk; ik bak vaker met alleen maar eiwitten, maar ik weet nooit zo goed wat ik met de dooiers kan doen. Ik maak er wel eens custard van, of ik mix ze met een paar andere eieren om een omelet te maken, maar jij hebt wellicht nog meer goede en lekkere ideeën.

 • Frank

  16 januari 2015 at 20:56 Beantwoorden

  Ziet er prachtig uit, waar koop je die bakvorm?

 • Lisa

  19 november 2014 at 14:46 Beantwoorden

  hoi Pauline, kun je 65 gr bloem ook vervangen door 65 gr glutenvrij meel?

  • Pauline

   19 november 2014 at 16:49 Beantwoorden

   Ik heb eerlijk gezegd geen ervaring met glutenvrij meel. Maar ik denk dat het wel kan.

 • Marlissa

  24 mei 2014 at 09:47 Beantwoorden

  Nog gefeliciteerd! Je had een prachtige taart/cake op je verjaardag:)

 • Pauline

  23 mei 2014 at 13:28 Beantwoorden

  Haha nee deze niet, wel ultieme brownies van Rutger en strawberry Cheesecake 🙂

 • masja

  23 mei 2014 at 10:17 Beantwoorden

  Ziet er heerlijk uit, en gefeliciteerd met je verjaardag!

 • Wap Broes

  22 mei 2014 at 20:31 Beantwoorden

  Happy birthday to you!!!! Geniet van deze avond en veel plezier (met de voorbereidingen voor) zaterdag!

  • Pauline

   23 mei 2014 at 13:26 Beantwoorden

   Thanks allemaal voor de felicitaties, ik heb mij echt jarig gevoeld.

 • Carla van der Weide

  22 mei 2014 at 19:03 Beantwoorden

  Gefeliciteerd! En die taart ziet er heerlijk uit!

 • Mireille

  22 mei 2014 at 17:44 Beantwoorden

  Gefeliciteerd! Geniet van al het lekkers en de feestjes. De taart ziet er heerlijk uit zeg!

Plaats een reactie