fbpx
Menu

Aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn

Ik heb jullie mijn nieuwe keuken nog niet laten zien en dat komt omdat onze vloer nog steeds niet gelegd is. We hebben nu een tapijt dat met plakband aan elkaar zit en dat doet afbreuk aan mijn mooie keuken. Maar in mijn keuken zit een dubbele oven, of eigenlijk is het een oven en een combi magnetron.

Super handig als je gelijktijdig kip en aardappeltjes uit de oven wilt maken. Of als je meerdere taarten tegelijk wilt bakken, of als je voor heel veel mensen tegelijk kookt. Ik ben er in ieder geval helemaal mee in mijn nopjes. Deze aardappeltjes uit de oven met Rozemarijn maakte ik al in mijn oude huis, want met 1 oven, gaat dit natuurlijk ook prima.

Ingrediënten voor 4 personen
8 aardappelen (kruimige)
2 takjes Rozemarijn
2 knoflooktenen
Zeezout
Olijfolie

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aardappelen en dep ze droog met een keukenpapiertje. Ik houd ze het liefst in de schil.

Snij de aardappelen in partjes en leg op een bakplaat.

Drizzel er wat olijfolie overheen en breng de aardappeltjes op smaak met wat zout.

aardappeltjes uit de oven

Kneus de knoflooktenen met de platte kant van je mes en leg ze tussen de aardappeltjes.

Hak de Rozemarijn fijn en strooi dit over de partjes.

De aardappeltjes uit de oven zijn na ongeveer 30 minuten klaar.

aardappeltjes uit de oven

Word MEMBER van Uit Pauline’s keuken en bewaar al je favoriete recepten en maak weekmenu’s in je persoonlijke account.

Meld je aan

Pauline houdt van goede koffie, koken (vooral lekker eten), lokale marktjes en verzamelt kookboeken. Haar hele dag staat in het teken van eten, ze raakt er niet over uitgepraat. Ze komt haar bed uit voor een lekker ontbijt (en koffie) en kan de hele dag nadenken over wat ze die avond gaat eten.

34 reacties

  • Cschrijnemakers
    15 januari 2019 om 09:01

    De tekst van het recept is weg 🙁

    Beantwoorden
  • Pauline
    21 januari 2019 om 15:34

    er is een tijdelijke bug, maar dit is snel opgelost.

    Beantwoorden
  • danielle
    16 december 2014 om 17:09

    Hoeveel olie moet je gebruiken.ze zitten nu in de oven bijna een half uur maar zien er nog vrij hard uit

    Beantwoorden
  • Pauline
    16 december 2014 om 17:47

    Een klein beetje maar. Je kunt de oven wat warmer zetten of nog een kwartiertje langer wachten.

    Beantwoorden
  • Ineke
    10 december 2017 om 10:25

    Kun je deze aardappeltjes 's morgens klaarmaken en 's avonds kort opwarmen of opbakken? Of is het dan niet meer lekker?

    Beantwoorden
  • Pauline
    10 december 2017 om 13:47

    Het kan denk ik wel, maar het is het lekkerste om het gewoon in 1 x te doen. Je kan ze al wel wassen en snijden en klaarzetten in de koelkast met de kruiden erop.

    Beantwoorden
  • Bettine
    12 oktober 2014 om 11:58

    Pers je de knoflook en leg je hem dan tussen de aardappeltjes?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 oktober 2014 om 14:02

    Ik plet hem altijd

    Beantwoorden
  • Ellen
    21 juli 2014 om 15:23

    Heb ze net gemaakt, echt heerlijk!!

    Beantwoorden
  • Babette
    7 juli 2014 om 19:57

    Zit er lekker uit! Maarwatvoor aardappels gebruik je hiervoor? :$

    Beantwoorden
  • Pauline
    8 juli 2014 om 22:18

    Meestal kruimige aardappelen

    Beantwoorden
  • Mieke
    13 mei 2014 om 15:07

    Ik deze aardappeltjes gisteren gemaakt en ze waren perfect gaar in de 30 minuten en echt heerlijk! Bedankt voor het recept!

    Beantwoorden
  • Lianda
    13 mei 2014 om 14:11

    Oeff lekker! Maakte mijn moeder ook altijd, alleen deed zij er nog spekjes bij! Sindsdien maak ik ze thuis ook regelmatig! Heerlijk! :-D

    Beantwoorden
  • Miss Milla at Home
    13 mei 2014 om 07:27

    Ik maakte gisteren het receptje. Zooo lekker! Bedankt!

    Beantwoorden
  • Sabine
    12 mei 2014 om 20:57

    Dit is zo lekker! Ook heel lekker met zoete aardappeltjes:-)

    Beantwoorden
  • Kayleigh
    12 mei 2014 om 20:25

    Ohh heerlijk dit! Ik ben gek op aardappeltjes :-) wel met een dikke klodder mayo hihi.

    Beantwoorden
  • Sara
    12 mei 2014 om 16:59

    Hmmm dit maakt mijn moedertje ook al jaren! Ik ben er echt gek op. <3

    Beantwoorden
  • Dita
    12 mei 2014 om 14:39

    Heerlijk, ik ben dol op aardappeltjes uit de oven.

    Beantwoorden
  • Ludy
    12 mei 2014 om 13:56

    *pan met water.

    Beantwoorden
  • Ludy
    12 mei 2014 om 13:56

    Ook lekker om de aardappels eerst met rozemarijn in een pan te leggen. Trekt de smaak er in en heb je geen harde verbrandde stukjes rozemarijn op je aardappels.

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 mei 2014 om 20:06

    Dat kun je ook voorkomen door voldoende olie te gebruiken.

    Beantwoorden
  • MySimplySpecial
    12 mei 2014 om 13:26

    Heerlijk! Ik vind aardappel met rozemarijn altijd erg lekker!

    Beantwoorden
  • Els
    12 mei 2014 om 12:00

    Oh, die smaak is heerlijk! Rozemarijn, olijfolie, knoflook en zeezout :) ik gebruik hier vaak roseval aardappeltjes voor!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 mei 2014 om 12:39

    Dat zijn de beste

    Beantwoorden
  • Miranda
    12 mei 2014 om 11:56

    Oh lekker! Ik hou van aardappeltjes uit de oven!

    Ik ben stiekem wel een beetje benieuwd naar het tapijt met plakband;) nee grapje hoor!

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 mei 2014 om 12:40

    Hahaha geloof mij dat wil je niet zien, ik heb het nog net kunnen voorkomen dat er een rood tapijt gelegd werd.

    Beantwoorden
  • Geertrui
    12 mei 2014 om 11:30

    Heerlijk, doet me altijd denken aan de Provence :-)

    Beantwoorden
  • Sarah
    12 mei 2014 om 11:02

    Lekker en je kunt er eindeloos mee varriëren. Ik maak ook soortgelijke aardappels en toevallig ook soms deze versie. Heerlijk!

    Beantwoorden
  • Daniëlle
    12 mei 2014 om 10:08

    Lekker zeg, rozemarijn vind ik altijd heerlijk op aardappeltjes.

    Beantwoorden
  • Mariska
    12 mei 2014 om 09:49

    Iets soortgelijks maak ik ook erg vaak! Ik kook alleen de aardappelpartjes altijd wel even voor, heel gemakkelijk door ze 10 minuutjes in de magnetron te doen.

    Beantwoorden
  • Manon
    12 mei 2014 om 09:03

    Mm, lekker! Ik maak zelf ook heel vaak zelf aardappeltjes uit de oven. Goed idee om er rozemarijn bij te doen :)

    Beantwoorden
  • Kelly caresse
    12 mei 2014 om 08:05

    Mmm ik ben dol op food waarin rozemarijn verwerkt zit! Heerlijk kruid vind ik dat. Wat een makkelijk en lekker recept dit

    Beantwoorden
  • Annemarie
    12 mei 2014 om 08:04

    Hoeven de aardappelen niet voorgekookt te worden?

    Beantwoorden
  • Pauline
    12 mei 2014 om 12:42

    Nee dat hoeft niet.

    Beantwoorden

Reactie plaatsen